Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171899 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Semuanya fasal benda2 tajam.

Page 14 of 15 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Thu Jan 31, 2013 10:38 am

Hang ingat aku ninja kids ka Razz

mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Posts : 19546
Join date : 05/06/2010

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by HangPC2 on Thu Feb 21, 2013 2:55 pm

KD Panglima Hitam









HangPC2
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 874
Reputation : 144
Join date : 22/04/2010
Age : 34
Location : Langkasuka

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Thu Feb 21, 2013 3:54 pm

hahahaha den ghasolah..kalau kira2 pedang samurai pelbagai jenis yang ada kat Malaysia ni, mungkin lebih kurang sama jumlah dengan yang ada kat Jepun sekarang..

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Thu Feb 28, 2013 10:10 am

Sebahagian daripada pamiran kat Hari Kraf Kebangsaan 2013 yang teman lawat pagi tadi fasal alang2 cuti separuh hari, pi lawat sekejap la.




Ini peserta dari Kota Belud punya.






Ini peserta dari Tambunan, Sabah


Pakcik ni specialist kapak, cantik2 dia punya dari Kota Sarang Semut, Alor Star.

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by marc_zman on Thu Feb 28, 2013 10:12 am

range rega dia bang?

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Thu Feb 28, 2013 10:23 am

rega tak tanya sangat fasal wa cari stand aja tadi..tapi rega lebih kurang yang yang kat tenet tapi rasa leh kurang lagi tu.

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by marc_zman on Thu Feb 28, 2013 10:39 am

carik stand? dia dah balik dari nepalke? ekekekkeeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by HangPC2 on Fri Mar 01, 2013 8:01 am

mumuchi wrote:Sebahagian daripada pamiran kat Hari Kraf Kebangsaan 2013 yang teman lawat pagi tadi fasal alang2 cuti separuh hari, pi lawat sekejap la.




Ini peserta dari Kota Belud punya.






Ini peserta dari Tambunan, Sabah


Pakcik ni specialist kapak, cantik2 dia punya dari Kota Sarang Semut, Alor Star.


Kalau nak tengok Orang Melayu pakai Pedang Jenis Panjang punya (Rare tak pernah tengok)... selalu dipamerkan masa pameran dekat Muzium Sekali dengan Pameran Keris...

Untuk Pameran Kraf jarang tunjuk Pedang... Banyak tunjuk Parang, Pisau....

HangPC2
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 874
Reputation : 144
Join date : 22/04/2010
Age : 34
Location : Langkasuka

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by HangPC2 on Sat Mar 02, 2013 2:46 pm

Pedang Jenawi Singapura



Origin : Singapore

Date : 1940s (World War 2)














Sources : facebook.com/Ryujinswords




HangPC2
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 874
Reputation : 144
Join date : 22/04/2010
Age : 34
Location : Langkasuka

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Mon Apr 01, 2013 4:32 am

Paging Mr Marc..hari tu dah menang parang panjang untuk tebas..tak mo tambah collection parang sembelih dari Semporna ka...tengah offer RM130 turun 2 kali dari harga asal RM150. Tinggal sebilah aja.


jualan-penghabisan-stok
Bilah spring Tempa 13 inci - Sepuhan Minyak (Tukang Nuar)
Jenis kayu tidak diketahui
RM140 sebilah termasuk pos (Last OFFER RM130)

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by marc_zman on Mon Apr 01, 2013 4:44 am

parang sembelih.??? errrkkkkk.. abg mochi kasik terak dulu 5, 6 ekor ayam.. 2, 3 ekor lembu.. & 5, 6 ekor kambing.. pastu baru wa belik parang sembelik k.. ekekekeeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Mon Apr 01, 2013 4:54 am

cess wa mana main parang sembelih...tu fasal itu beruang dan penguin hidup lagi keh keh keh!

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Sun Apr 14, 2013 8:59 am

Ooo cip pakai sambulayang.. Ingat pida barong


--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by standupper on Sun Apr 14, 2013 7:10 pm

Bilah Khukuri.. size boleh bandingkan dengan duit 50 posen Kiram.Bilah nie asalnya kosong, tapi boleh request engrave apa-apa, so wa mintak ler logo asal Brigade Gurkha UK engrave depan belakang.








standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by marc_zman on Mon Apr 15, 2013 3:50 am

standupper wrote:Bilah Khukuri.. size boleh bandingkan dengan duit 50 posen Kiram.Bilah nie asalnya kosong, tapi boleh request engrave apa-apa, so wa mintak ler logo asal Brigade Gurkha UK engrave depan belakang.








errrr.. wa tak tau plak kat Wak Stand buat part time jadik armed security officer kat opis dia.. ekekkeeee... larikkkkkk

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Mon Apr 15, 2013 4:21 am

er..so ole2 utk kitaorang mana

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by standupper on Mon Apr 15, 2013 7:46 pm

Kalau wa ada rezeki lebih dan ada peluang pegi lagik he he... tapi tengok bintang macam 2013 & 2014 ada 3 kali trip lagi ha ha ha...

standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by atreyudevil on Mon Apr 15, 2013 8:27 pm

wei kali ni aku nak order itu kukri weiii

bila nak gi bagi tau, senang aku nak kumpul duit!

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by marc_zman on Tue Apr 16, 2013 4:22 am

standupper wrote:Kalau wa ada rezeki lebih dan ada peluang pegi lagik he he... tapi tengok bintang macam 2013 & 2014 ada 3 kali trip lagi ha ha ha...

wak.. tu trip rasmi kan? yg tak rasmi nyer plak brp kali? ekekekeeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by standupper on Tue Apr 16, 2013 6:05 pm

atreyudevil wrote:wei kali ni aku nak order itu kukri weiii

bila nak gi bagi tau, senang aku nak kumpul duit!

Wa dah dapat kedai yang jual murah sket dalam USD30-35 size besar standard.

Trip yg paling awal kalau ikut plan Bulan Mei, lepas PRU nie.. tapi bergantung keadaan sama ada wa penat ke tidak.. sebab dah 3 bulan berturut2 wa outstation, Feb - Everest Base Camp 19hari, Mac, Op Daulat, 24 hari, nie April, PRU13, sekurang2nya 21 hari... kalau Mei pegi Everest balik, tak sampai seminggu kat rumah dah kena gerak... letih wei!

standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Wed Apr 17, 2013 4:23 am

hmmm so rega sebenar dalam 300 hengget aja..sampai sini 1500 atau lebih.hmmmm belilah barangan malaysia hehehe!

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by marc_zman on Wed Apr 17, 2013 7:40 am

standupper wrote:
atreyudevil wrote:wei kali ni aku nak order itu kukri weiii

bila nak gi bagi tau, senang aku nak kumpul duit!

Wa dah dapat kedai yang jual murah sket dalam USD30-35 size besar standard.

Trip yg paling awal kalau ikut plan Bulan Mei, lepas PRU nie.. tapi bergantung keadaan sama ada wa penat ke tidak.. sebab dah 3 bulan berturut2 wa outstation, Feb - Everest Base Camp 19hari, Mac, Op Daulat, 24 hari, nie April, PRU13, sekurang2nya 21 hari... kalau Mei pegi Everest balik, tak sampai seminggu kat rumah dah kena gerak... letih wei!

omak aihhh wak.. ni mmg bebetoi nyer jalan2 kurus badan ni

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Wed Jun 05, 2013 6:55 am

Ebook Buku Tentang Keris dan Senjata Melayu lain yang mula2 ditulis pada tahun 1936.

KERIS AND OTHER MALAY WEAPONS

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Wed Jun 05, 2013 11:06 am

loh..sepupu TBJ Beruang Kacak ada buat youtube cara asah parang ghopernya..




--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Wed Jul 24, 2013 5:51 am

Marc ini gambar siri 3 beradik pisau 6 inci ko tanya tu. Aku dapat yang terbawah sekali. Siri pisau affordable si tukang hanya guna besi spring dan kayu krismas tapi comel kan. Rega dengan pos cuma RM80/- aja.




--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by marc_zman on Wed Jul 24, 2013 5:59 am

huhuhuhuuu.. kalu wa tambah lagik ni mmg ada harapan wa yg kena kerat ngan wife ni.. ekekekekeee

tapi seriously speaking.. ingat nak belikan 2, 3 bilah tuk adik wa laaa.. coz tiap kali raya qurban diorg masih pakai pisau chef tuk lapah lembu.. isk isk isk

nanti wa kan usahakan

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 14 of 15 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum