Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171899 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Semuanya fasal benda2 tajam.

Page 12 of 15 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Tue Nov 20, 2012 5:33 am

kasi tajam dulu la sebelum masuk utan...beli memang tara tajam sangat bro..kena kasi tajam dulu hehehe! tapi masih leh potong kertas..cuma edge tak tahan kalau kerja berat fasal nipis aja..

mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Posts : 19546
Join date : 05/06/2010

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by standupper on Tue Nov 20, 2012 11:40 am

Muchi.. Camna korang asah pisau-pisau tacticool tuh?

standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Tue Nov 20, 2012 12:52 pm

belum try lagi..tapi aku dah beli pengasahnya hehehe!

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by standupper on Wed Nov 21, 2012 6:10 am

Untuk parang menebas dalam hutan aku pakai ler asah biasa jer, dengan satu asah batu sungai yg ntah lupa beli kat mana.. tapi utk pisau-pisau moden tuh memang tak pernah guna dan asah, beli terus simpan dalam kotak koleksi.. dan selama nie tak pernah ingat nak tanya apa pengasah yg sesuai bila di kedai outdoor sebab leka tengok menda lain.

Dari segi kegunaan, pisau lipat yang kecil lebih praktikal sepanjang masa kalau aktiviti outdoor.. biasanya pisau yg kecil dah cukup utk potong tali, siang ikan, & toreh nama kat pokok... yg lain heavy duty nak belah kayu api, buat pangkin, aisbox dan buat rumah gunakan parang pendek jer. So terperap ler benet & pisau tacticool kat rumah.

standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Wed Nov 21, 2012 6:16 am

hehehehe btul-la tu..aku pisau taktikool buat simpan dalam keter aja...tapi travel long distance tukar jugak dengan parang What a Face

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by standupper on Wed Nov 21, 2012 6:19 am

Dalam satu episod Man vs Wild, Bear Grylls pernah promote "parang Malaysia" sebagai alat paling berkesan digunakan dalam hutan, siri tuh kalau tak silap di sekitar Amerika Selatan...



Akhirnya, design ala parang diperkenalkan dalam siri produk gerber-bear grylls.. tapi prodduk nie ditarik balik sebab design handle tak sesuai dan mudah patah. Kira improvised parang gagal ler.


standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by marc_zman on Wed Nov 21, 2012 6:24 am

errr.. wa tak tau plak si Tummybear ada suku sakat yg uji & promo panag ni

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by standupper on Wed Nov 21, 2012 7:51 am

Tuh BEAR Grylls tadak kaitan dengan TamiBEAR.. tap wa yakin dia boleh buat demo macam mana nak siang dan buat Tamibear jadi lauk.

standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by marc_zman on Wed Nov 21, 2012 7:57 am

standupper wrote:Tuh BEAR Grylls tadak kaitan dengan TamiBEAR.. tap wa yakin dia boleh buat demo macam mana nak siang dan buat Tamibear jadi lauk.

cannot be maaa.. coz itu TB pun ada 2, 3 parang jugak.. nanti diorg kan swap citer parang plak.. tgk jer laaa nti

btw.. apa maksud Parang Malaysia? yg negeri mana punya tu? maap ler wak.. wa takleh bukak video tu

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by standupper on Wed Nov 21, 2012 8:06 am

Dalam program tuh, Bear Grylls ada sebut machete yg dia guna dalam episod tuh parang malaysia. Ada masa aku cari ler balik episod tuh, tapi ko takbley bukak juga video.

standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by marc_zman on Wed Nov 21, 2012 8:48 am

kasik tampal laaa gambo parang yg dia guna

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Wed Nov 21, 2012 9:15 am

yang ni..tak ada rupa parang biasa pun..



dia tiru parang candung..ini komen mat salleh survivalist yang benar2 duk malaysia punya utan..

http://www.junglecraft.com.my/index.php/gear/machete/the-best-parang-ever/

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by HangPC2 on Wed Nov 21, 2012 1:53 pm

ada bukti sejarah Orang Melayu dulu Pernah Pakai Pedang (Bilah Dari Jepun) siap ada ukiran Arab / Jawi lagi....


Pedang Jenawi Patani



Origin : Pattani (Sultanate Patani / Ayutthaya Period)
















Sources : http://www.konrakmeed.com




HangPC2
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 874
Reputation : 144
Join date : 22/04/2010
Age : 34
Location : Langkasuka

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Sun Nov 25, 2012 7:11 am

Ini contoh sebab saya minat betul dengan parang dari Kota Belud.

Parang Panjang Berkalimah


Harga Bukak dalam RM380

Sambulayang Moro Pertandingan

Harga Bukak Disebut dalam RM600

Berminat boleh contact sahabat saya di Kota Belud Parang Timbang Dayang

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by marc_zman on Mon Nov 26, 2012 7:26 am

agak2 kat MAHA 2012 ada org jual parang x? coz dlm direktori dia ada tertera 'handicraft'.. parang keje wa sulah hilang.. huhuhuhuuu.. need a replacement a.s.a.p

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by standupper on Mon Nov 26, 2012 8:22 am

marc_zman wrote:agak2 kat MAHA 2012 ada org jual parang x? coz dlm direktori dia ada tertera 'handicraft'.. parang keje wa sulah hilang.. huhuhuhuuu.. need a replacement a.s.a.p

Parang boleh hilang??? ko duduk dalam hutan belukar mana nie.... he he he larikkkkk

standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by marc_zman on Mon Nov 26, 2012 8:25 am

standupper wrote:
marc_zman wrote:agak2 kat MAHA 2012 ada org jual parang x? coz dlm direktori dia ada tertera 'handicraft'.. parang keje wa sulah hilang.. huhuhuhuuu.. need a replacement a.s.a.p

Parang boleh hilang??? ko duduk dalam hutan belukar mana nie.... he he he larikkkkk

bertuah punyer member.. weekend wa kat raub, ada keje.. member bwk durian tapi tak bwk parang.. kasik laaa wa punyer dlm kereta.. pendek citer, last2 ntah ke mana parang tu.. isk isk isk

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Mon Nov 26, 2012 9:30 am

MAHA ada jual parang dan benda2 tajam yang lain. Dah kuar dah gambar2 kat geng barang2 tajam. Riban2 punya rega pun ada.

Boleh dapat pass VIP tak marc..hang kan mat kebun.. What a Face

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by marc_zman on Mon Nov 26, 2012 9:35 am

pas VIP? nope.. coy wa tak terlibat dgn MAHA ni.. wa pegi pun sebagai pelawat biasak jer.. igt nak pi esok laaa.. lepas keje.. weekend ni mungkin x sempat

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Mon Nov 26, 2012 9:42 am

Btw Marc aku baru pesan kat Parang Timbang Dayang satu parang ukir penuh pada rega spesel.

Ko cari parang kerja ke apa? kalau nak comel sikit dari Bota cuba try yang ini. Sepuhan minyak bukan sepuhan air macam biasa dijual.

Kayu Gelugor High Carbon Steel daripada spring lori RM 80.00



Aku ambik abang sepupu dia dan puas hati gila.

Hubungi Yeop dgn pm dia kat fb page Saudagar Pisau

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Mon Nov 26, 2012 9:44 am

Lagi gambar2 dari Tamu Besar Kota Belud.

Ini barisan pisau2 dan parang2.



Ini barisan parang2 yang dipertandingkan atau beradu kata orang sana.


--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by marc_zman on Mon Nov 26, 2012 9:46 am

nampak ok gak ni.. apa beza sepuhan air n minyak? errr.. bukan minyak nyer ntio itubesi ada skit flexible ka? cam pisau dapur tu

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Mon Nov 26, 2012 9:46 am

marc_zman wrote:pas VIP? nope.. coy wa tak terlibat dgn MAHA ni.. wa pegi pun sebagai pelawat biasak jer.. igt nak pi esok laaa.. lepas keje.. weekend ni mungkin x sempat

jangan lupa ambik gambar aaa...aku rasa malas lak nak gi hujan2 ni..mesti lecak one...

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Mon Nov 26, 2012 9:55 am

marc_zman wrote:nampak ok gak ni.. apa beza sepuhan air n minyak? errr.. bukan minyak nyer ntio itubesi ada skit flexible ka? cam pisau dapur tu

Kalau nak penerangan panjang lebar cek kat notes aku kat FB..Aku dah buat dokumen fasal sepuhan dan beza sepuh air dan sepuh minyak.

Hasilnya sepuhan air yang buat flexible dan rapuh besi tu, jadi senang ditajamkan tapi mata cepat sumbing kalau kerja berat tapi senang nak bentuk semula. So lebih sesuai untuk kerja2 sembelih, potong lapah ect.

Sepuh minyak buat besi lebih keras tapi liat (kalau ni maksud ko flexible betul la) tapi susah sikit mau kasi tajam. Tapi sesuai lak nak kasi tetak2 apa yang patut. Kalau dapat yang jenis nipis matanya sesuai gak nak buat pisau lapahan sembelihan yang tajam.

So tepuk dada tanya selero la bro What a Face

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by marc_zman on Mon Nov 26, 2012 9:59 am

mata 11 inchi.. kira wokey tu.. hulu dia pun dekat2 5 inci gak tu.. insya Allah sedap wa genggam.. errr.. tlg order kan.. ekekkeeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Mon Nov 26, 2012 10:07 am

Ko call directla ke 0125766864. Leh minta diskaun fasal leh bawah berunding. Jangan lupa order batu asah tramontina sekali. rega murah aja beli kat dia.

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 12 of 15 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum