Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by malarkey Fri Oct 13, 2017 10:25 am

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171926 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Semuanya fasal benda2 tajam.

Page 11 of 15 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Tue Sep 18, 2012 4:13 am

Provokasi ke scratch

mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Posts : 19546
Join date : 05/06/2010

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by areguard on Wed Sep 19, 2012 9:49 am

Wa dah ada satu..mmg cantik kerja2 ukiran sarungnya. Besinya tajam dan well-balanced. Bulehlah nak hentam kalau zombie menyerang
avatar
areguard
Corporal
Corporal

Mymil
Posts : 62
Reputation : 12
Join date : 24/04/2010
Age : 46
Location : UPM

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Wed Sep 19, 2012 4:24 pm

perolehan terbaru sudah sampai...kontrak beli 1 percuma 1 Cool


bilah 15 inci


bilah 9 inci

kualiti bukan untuk permainan, cuma hiasan.

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Mon Oct 01, 2012 5:12 am

Gambar2 sekitar warung jual barang2 tajam kat Pasar Tani Mega Shah Alam semalam.

Harga boleh tahan tapi mungkin fasal Raya Haji dah dekat kebanyakan dijual dari jenis parang/pisau sembelih/lapah/siang aja. Parang kerja pun ada tapi kurang menarik fasal jenis kerja punya. Lupa nak ambik gambar tapi ada parang Edisi John Rambo import, berat gila dari biasa. Tapi parang brazil yang selalu nampak kat wayang2 mat salleh ada jugak, murah jugak banding yang jual kat hardware.


Pisau/Golok lapah murah gila


Parang2 pun harga kompetitif tapi kebanyak jenis sembelih/lapah. Aku belum bela ternakan lagi so man-man dulu. Kat rak berkain ijo tu ada parang john rambo ori berat gila, rega lupa nak tanya tapi aku dan tin tengok kat Amcorp Mall last week kecik lagi rega dah 3-4 ratus kut.


Last gambar tramontina yang biasa orang wayang pakai dalam wayang mat salleh. Harga pun murah dari di hardware.

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by marc_zman on Mon Oct 01, 2012 5:23 am

mumuchi wrote:Gambar2 sekitar warung jual barang2 tajam kat Pasar Tani Mega Shah Alam semalam.


Pisau/Golok lapah murah gila



design n saiz lebih kureng sama dgn yg kat bazarFloria bln Julai lepas.. tapi tang rega tak igt sama ke, lagi murah ke tau lagi mahal.. tapi rasa cam yg kat Floria murah skit kot.. coz masa Floria aritu wa ada amik dua bilah pisau lapah camni tapi tanpa sarung.. RM10.00 sebilah

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Mon Oct 01, 2012 6:48 am

tak nampak lak jual tak ada sarung...tapi yang lelain jenis biasa2 memang ada tak bersarung ler..

pisau import columbia dan okapi pun ada..

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by superhornet on Mon Oct 01, 2012 6:57 am

tin wrote:wa ada pedang samurai satu. sapa mau???

Itu pendang samurai ada lagi ker tin
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by marc_zman on Mon Oct 01, 2012 7:25 am

mumuchi wrote:tak nampak lak jual tak ada sarung...tapi yang lelain jenis biasa2 memang ada tak bersarung ler..

pisau import columbia dan okapi pun ada..





pisau yg wa beli tu hulu dia lebih kureng macam yg wa tunjuk ngan anak panah merah tu.. errr.. mana wa letak pun wa sulah lupa laaa.. ekekekeee.. tapi kompem masih ado kat umah lagik tu

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Mon Oct 01, 2012 9:33 am

sarung mahal ler ekekeke...okla kalau bawah 7 inci takda sarung..macam pisau dapur la...tapi jgn bawak ke hulu ke hilir..karang orang ingat pandikar mana lak nak ngamuk pakai double knives ..

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by marc_zman on Mon Oct 01, 2012 9:36 am

mata dia idak ler sampai 7 inci.. ado laaa dlm 4-5 inci kot.. nti sok lusa wa letak gambo pisau tu.. tapi sablum tu kasik wa carik dulu aaaaa

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by marc_zman on Wed Oct 03, 2012 6:07 am

kat bawah ni pisau lapah yg wa beli kat bazar Floria 2012 bulan julai lepas.. panjang mata dia ngam2 5 inci.. hulu tau pemegang dia mmg sama dgn pisau/golok RM25.00 yg muchi tunjuk aritu.. yg ni wa beli RM10.00 satu tapi takde sarung lah






--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Wed Oct 03, 2012 6:28 am

Razz

mana pernah ku nampak ya..okla tu nasib baik wa suruh carik..kalau idak raya aji karang mau pakai tara jumpa la...

btw semalam baru sampai ini pisau columbia...bukan CKRT USA tapi SR Columbia China mari..tapi tetap class untuk reganya..RM40 sekali pos...wa sendiri ada terkejut panjangnya dan beratnya tidak seperti disangka Very Happy


SR Tiger Teeth 7 inch Combat Knife

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Thu Oct 04, 2012 4:49 am

Huh semalam ex-school mate aku orang kota belud baru nak cakap dia leh tolong beli parang2 kat Tamu dengan harga orang tempatan bukan harga orang semenanjung. Sapa ada minat habaq mailer..

Aku quota dah cukup, dapat parang tetak sepasang dan kukri sepasang jadilah..

Areguard nak cari pasangan kukri ke? hahahaha.

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by tin on Thu Oct 04, 2012 4:56 am

mumuchi wrote:Huh semalam ex-school mate aku orang kota belud baru nak cakap dia leh tolong beli parang2 kat Tamu dengan harga orang tempatan bukan harga orang semenanjung. Sapa ada minat habaq mailer..

Aku quota dah cukup, dapat parang tetak sepasang dan kukri sepasang jadilah..

Areguard nak cari pasangan kukri ke? hahahaha.

errr... brp rega gamak2 nya tuh?
avatar
tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Thu Oct 04, 2012 5:04 am

sekarang average sekali pos rega 20 kotak rokok aja...yang tu aku tanya nanti..

sekarang aku pikir nak tolak parang panjang ni pulak..malas nak simpan dah..fasal cacat aku kasi diskaun cuma RM170. Cacat sikit kat paruh tapi aku aku dah repair..Sapa berani?



Parang Kerja 18"
Besi : Spring
Kayu : Tak Diketahui
Asal : Penang


Last edited by mumuchi on Sat Oct 06, 2012 8:10 am; edited 1 time in total

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by marc_zman on Thu Oct 04, 2012 5:32 am

Parang Kerja? ni sapa yg nak kena dikerjakan ni? huwahahahaaaaa

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by areguard on Thu Oct 04, 2012 6:53 am

Muchi, kawe dah ada satu katana dgn kukri beserta golok kerja. CUkuplah sebagai tools utk doomday preppers
avatar
areguard
Corporal
Corporal

Mymil
Posts : 62
Reputation : 12
Join date : 24/04/2010
Age : 46
Location : UPM

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Thu Oct 04, 2012 9:41 am

hehehe no worries areguard...doomsday preppers ek? What a Face

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by kerambit75 on Mon Oct 22, 2012 5:47 pm





Masa bawak Abah aku ke rumah kawan sekampungnya semalam, kawan Abah aku tengah asah parang utk keje2 melapah masa Aidiladha nanti..sembang punya sembang terus keluar pasal hobinya yg sama dgn kawan2 kita di sini - benda2 tajam. Jadi dia keluar dia punya koleksi utk ambik gambar.


Last edited by mumuchi on Tue Oct 23, 2012 4:38 am; edited 2 times in total (Reason for editing : gambo asyik tak mau keluor je..hishh!!!)
avatar
kerambit75
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 2612
Reputation : 83
Join date : 07/05/2010
Age : 42
Location : Ipoh

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Mon Nov 19, 2012 4:50 pm





gambar2 lelain klik KUKRI SIRUPATE BAJAU STYLE 12 INCI

12 INCI 1; BESI CHAINSAW 2; BESI KON BEARING KAYU MALAM

Alhamdulillah saya dah nampak dengan mata saya sendiri di KB bila bertemu dengan penjual yang sedang balik kampung. Malangnya gambar dirakamnya tidak dapat menyuluh kehalusan ukiran dengan lekuk-lekuk timbul pada kayu malam . Nasibler den tak ada modal, kalu tidak dah sapu dah. Korang berminat contact Ustadz Lah kat parang kota belud. Amat sesuai untuk memulakan koleksi kukri unik korang Twisted Evil

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by lkick2113 on Mon Nov 19, 2012 5:27 pm

mumuchi wrote: Razz

mana pernah ku nampak ya..okla tu nasib baik wa suruh carik..kalau idak raya aji karang mau pakai tara jumpa la...

btw semalam baru sampai ini pisau columbia...bukan CKRT USA tapi SR Columbia China mari..tapi tetap class untuk reganya..RM40 sekali pos...wa sendiri ada terkejut panjangnya dan beratnya tidak seperti disangka Very Happy


SR Tiger Teeth 7 inch Combat Knife

tiger teeth ni wa tgk kat uptown danau kota rega RM 55 camtu....
avatar
lkick2113
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1385
Reputation : 92
Join date : 21/04/2010
Location : centre of the earth

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Tue Nov 20, 2012 2:11 am

Ni dgn post baru rm40 aja bro.

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by marc_zman on Tue Nov 20, 2012 4:05 am

masa raya qurban lepas, salah sorg adik wa ada pakai itu pisau SR Columbia.. nampak mcam yg muchi citer.. tapi mungkin jugak yg lain.. kesimpulan wa.. tarak tajam laaa.. ekekekeeeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Tue Nov 20, 2012 4:56 am

marc_zman wrote:masa raya qurban lepas, salah sorg adik wa ada pakai itu pisau SR Columbia.. nampak mcam yg muchi citer.. tapi mungkin jugak yg lain.. kesimpulan wa.. tarak tajam laaa.. ekekekeeeee

sudah salah guna ma..itu bukan mau siat daging punya pisau..tulis jungle use aja kui kui kui..

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by marc_zman on Tue Nov 20, 2012 5:27 am

mumuchi wrote:
marc_zman wrote:masa raya qurban lepas, salah sorg adik wa ada pakai itu pisau SR Columbia.. nampak mcam yg muchi citer.. tapi mungkin jugak yg lain.. kesimpulan wa.. tarak tajam laaa.. ekekekeeeee

sudah salah guna ma..itu bukan mau siat daging punya pisau..tulis jungle use aja kui kui kui..

jungle use pun kalu abe Tin tersesat & terpaksa bukak ilmu survival dia.. camna dia nak sembelih n siang itu kancil, napuh n kambing gurun.?

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Tue Nov 20, 2012 5:33 am

kasi tajam dulu la sebelum masuk utan...beli memang tara tajam sangat bro..kena kasi tajam dulu hehehe! tapi masih leh potong kertas..cuma edge tak tahan kalau kerja berat fasal nipis aja..

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 11 of 15 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum