Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:37 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171894 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Semuanya fasal benda2 tajam.

Page 2 of 15 Previous  1, 2, 3 ... 8 ... 15  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Wed Nov 03, 2010 10:38 am

tenteng wrote:
mumuchi wrote:waktu aku selalu gi sg udang dulu, drebar wa cakap certain days ada macam pasar military kat depan tu, macam2 barang militari ada..tapi time aku free asyik tada aja...memang ada ka dan bila selalunya...

mana ada pasar military kat situ muchi...tp tempat jual barang2 military nie kat ngan traffic light nak masuk ke terendak. mmg deret tu org jual brg2 military.

cess drebar aku sudah dapat salah info la ya..

mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Posts : 19546
Join date : 05/06/2010

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by insignia on Thu Nov 04, 2010 2:13 am

skang selalu bawak swiss multi tools....hehehe

insignia
Private
Private

Mymil
Posts : 47
Reputation : 6
Join date : 02/06/2010

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Thu Nov 04, 2010 2:23 am

Salam insig. Baru skrg muncul. Tahun ni tak jadi sampai kb lagi. Lusa sampai kt aja. Insyaallah mac ni sampai kut.

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by atreyudevil on Thu Nov 04, 2010 4:03 am

insignia wrote:skang selalu bawak swiss multi tools....hehehe

victorinox?

huhu ni yg bapak bising suh bawak merata!

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9564
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by insignia on Thu Nov 04, 2010 6:10 pm

atreyudevil wrote:
insignia wrote:skang selalu bawak swiss multi tools....hehehe

victorinox?

huhu ni yg bapak bising suh bawak merata!

yup swiss tools

insignia
Private
Private

Mymil
Posts : 47
Reputation : 6
Join date : 02/06/2010

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by standupper on Thu Nov 04, 2010 6:17 pm

insignia wrote:
atreyudevil wrote:
insignia wrote:skang selalu bawak swiss multi tools....hehehe

victorinox?

huhu ni yg bapak bising suh bawak merata!

yup swiss tools

Yo Insi!!!

Wa minat gerber punya design tapi belum ada priority nak beli lagikkkk...




standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by insignia on Thu Nov 04, 2010 6:38 pm

hehehe.... Laughing

stand ko tak turun GM ke?

insignia
Private
Private

Mymil
Posts : 47
Reputation : 6
Join date : 02/06/2010

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by standupper on Thu Nov 04, 2010 6:43 pm

insignia wrote:hehehe.... Laughing

stand ko tak turun GM ke?

Tak ler bro... patutnya pegi BS, aku stand down bulan nie... bagi ler chance gang lain plak.. dah lima kali turn aku pegi.. harap lepas nie tadak apa-apa lagi ler sampai tahun depan. Very Happy

standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Sat Nov 06, 2010 7:12 pm

standupper wrote:
powerw00t wrote:
standupper wrote:"Pisau" setia aku... What a Face



Parang cap gajah.. dah 3 bilah beli kat Kedai Payang Ganu... kompem berjasa bila jalan-jalan kat hutan.


Kat sini ada jual jugak, rega rm21 sebilah siap sarung. Yg bagusnya walopun dah lama tak guna duk dalam sarung, tapi bahagian mata dia tetap bekilat dan tajam tanpa ada tanda2 nak karat pun. Dgr cerita dibuat besi yg dari spring land rover atau lori2 hantu.


Memang pakai spring lori.. tapi kena tengok brand juga..
ada banyak jenis guna sekali dua terus berubah jadi gergaji.

Aku sebenarnya masuk nak citer aku baru beli sebilah saiz 126 rega 18 rm aja. Memang class nipis tapi berat. Cop gajah AAA aku harap memang betulla. Cuma aku balik baru perasan ada percikan karat kat bagian besi itam dia. Nanti sampai rumah aku nak spray wd40 tgk ilang tak. Tapi liang2 besi yang kilat tu memang cantik. Macam semur keris.

Cakap fasal keris, kat kedai barang tembusu orang asli dekat ngan resort ni aku jumpa keris tembusu dan cucuk tembusu, siap killing point lagi. Ini alqaeda dapat ni leh lepas xray luggage ni. Tak sangka lak menang ada wooden dagger ni. Paling bodoh tadi aku ketuk kayu pemotong wife aku nak beli, konon nak dengar lompong ke tidak. Ngilu la knuckles aku beberapa minit. solid weh.

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by standupper on Sat Nov 06, 2010 7:38 pm

mumuchi wrote:
standupper wrote:
powerw00t wrote:
standupper wrote:"Pisau" setia aku... What a Face



Parang cap gajah.. dah 3 bilah beli kat Kedai Payang Ganu... kompem berjasa bila jalan-jalan kat hutan.


Kat sini ada jual jugak, rega rm21 sebilah siap sarung. Yg bagusnya walopun dah lama tak guna duk dalam sarung, tapi bahagian mata dia tetap bekilat dan tajam tanpa ada tanda2 nak karat pun. Dgr cerita dibuat besi yg dari spring land rover atau lori2 hantu.


Memang pakai spring lori.. tapi kena tengok brand juga..
ada banyak jenis guna sekali dua terus berubah jadi gergaji.

Aku sebenarnya masuk nak citer aku baru beli sebilah saiz 126 rega 18 rm aja. Memang class nipis tapi berat. Cop gajah AAA aku harap memang betulla. Cuma aku balik baru perasan ada percikan karat kat bagian besi itam dia. Nanti sampai rumah aku nak spray wd40 tgk ilang tak. Tapi liang2 besi yang kilat tu memang cantik. Macam semur keris.

Cakap fasal keris, kat kedai barang tembusu orang asli dekat ngan resort ni aku jumpa keris tembusu dan cucuk tembusu, siap killing point lagi. Ini alqaeda dapat ni leh lepas xray luggage ni. Tak sangka lak menang ada wooden dagger ni. Paling bodoh tadi aku ketuk kayu pemotong wife aku nak beli, konon nak dengar lompong ke tidak. Ngilu la knuckles aku beberapa minit. solid weh.


kalau Gajah AAA betul ler... wa ada dua bilah yang ada nombor 106, yang lain saiz kecik sket buat potong ayam.. harga jual dalam RM22. Aku beli sebab ada renjer perhutanan pakai jenis tuh.

Keris Tembus tuh apa??? aku tak pernah dengar ada keris kayu.







standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Sun Nov 07, 2010 3:12 am

Mak aih. Mcm tu murah betul rega aku dapat. 106 tu aku dapat 16 hengget aja. Rugi tak beli tapi aku tak sure brand tu pasal aku was2 nak beli banyak. Tak pa lain kali aku sambar lagi. Yang panjang mcm pedang tu dia offer 40 hengget tapi bila dia tanya nak tebas kebun ke aku terus tak jadi. Segan weh.

Keris tembusu tu keris buat 100 persen dari kayu. Aku rasa kayu tembusu tapi dia warna itam. Tepi tak tajam tapi ujung dia ditajamkan jadi kalau kau tikam mesti tembus punya. Perfect crime punya weapon fasal lepas guna terus bakar dan tak da bukti dah. nanti aku u/load gambar bila sampai rumah.

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by standupper on Sun Nov 07, 2010 6:11 am

mumuchi wrote:Mak aih. Mcm tu murah betul rega aku dapat. 106 tu aku dapat 16 hengget aja. Rugi tak beli tapi aku tak sure brand tu pasal aku was2 nak beli banyak. Tak pa lain kali aku sambar lagi. Yang panjang mcm pedang tu dia offer 40 hengget tapi bila dia tanya nak tebas kebun ke aku terus tak jadi. Segan weh.

Keris tembusu tu keris buat 100 persen dari kayu. Aku rasa kayu tembusu tapi dia warna itam. Tepi tak tajam tapi ujung dia ditajamkan jadi kalau kau tikam mesti tembus punya. Perfect crime punya weapon fasal lepas guna terus bakar dan tak da bukti dah. nanti aku u/load gambar bila sampai rumah.

Ko nak buat apa bro... nak jadi macam Tin ker? What a Face



Keris Tembusu mungkin ada splinter bila terkena tulang manusia.. hasil CSI, mangsa mati akibat tikaman senjata tajam diperbuat daripada kayu!


standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by dewafrost on Sun Nov 07, 2010 6:29 am

mak aaiiihhh... banyk nyer pisau... ni dari citer apa niiiii

dewafrost
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3762
Reputation : 146
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Sun Nov 07, 2010 6:31 am

Hihihi aku memang nak split dah nanti. Sabau2 la ya.

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by blankrasta on Sun Nov 07, 2010 6:34 am

Machete kalau tak silap, layan woo citer nih~

blankrasta
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1330
Reputation : 81
Join date : 19/04/2010
Age : 28

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by atreyudevil on Sun Nov 07, 2010 7:08 am

bukan desparado ka?

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9564
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Sun Nov 07, 2010 7:08 am

Stand maksud aku lepas pakai bakarla. Dah jadi abu.

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by atreyudevil on Sun Nov 07, 2010 7:09 am

awat aku tersedak baca statement nih!

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9564
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by standupper on Sun Nov 07, 2010 8:27 am

mumuchi wrote:Stand maksud aku lepas pakai bakarla. Dah jadi abu.

Maksud aku lah.. mungkin ada sisa serpihan kayu keris tertinggal dalam body boleh jadi evidence.. terpengaruh cerita CSI. he he

standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Sun Nov 07, 2010 4:54 pm

Hehehe tadi aku singgah balik pondok orang asli tu tanya rega keris tu. 25 hengget aja tapi dah jual. Dia cakap buat dari kayu itam bukan tembusu, tapi tetap kayu keras. Kalau nak, kena cakap dan dia akan buat kalau ready stock tak ada.

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by marc_zman on Mon Nov 08, 2010 3:38 am

Keris tembusu tu keris buat 100 persen dari kayu. Aku rasa kayu tembusu tapi dia warna itam. Tepi tak tajam tapi ujung dia ditajamkan jadi kalau kau tikam mesti tembus punya. Perfect crime punya weapon fasal lepas guna terus bakar dan tak da bukti dah. nanti aku u/load gambar bila sampai rumah.

kayu tembusu bukan ke kayu dia kaler cerah cam kuning susu tu ke.?

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by marc_zman on Mon Nov 08, 2010 3:41 am

standupper wrote:
mumuchi wrote:Stand maksud aku lepas pakai bakarla. Dah jadi abu.

Maksud aku lah.. mungkin ada sisa serpihan kayu keris tertinggal dalam body boleh jadi evidence.. terpengaruh cerita CSI. he he

isk isk isk.. ni pengarauh CSI ke tau pengarung dari Banting ni.? Suspect

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Mon Nov 08, 2010 5:12 am

betul marc..aku cek balik esoknya orang asli tu cakap kayu itam, bukan tembusu. tapi dia cakap tetap kayu keras..

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by marc_zman on Mon Nov 08, 2010 5:21 am

kalu kayu itam, yg Kawan tau kayu bakau.. tapi x kan kat tgh2 dunia tu ado pokok bakau plak.. tak pun kayu belian.. kayu ni keras tapi x sure dia itam ke x.?

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Mon Nov 08, 2010 5:35 am

atreyudevil wrote:awat aku tersedak baca statement nih!


tak tau lar...takkan terbau ABU mayat kut lol!

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Mon Nov 08, 2010 6:26 am

marc_zman wrote:kalu kayu itam, yg Kawan tau kayu bakau.. tapi x kan kat tgh2 dunia tu ado pokok bakau plak.. tak pun kayu belian.. kayu ni keras tapi x sure dia itam ke x.?

Ok ini dia gambar dia aku tampal dari blog aku. Sebelah tu ala2 punji stick.




and Marc aku dah cek google, rupanya memang kayu tembusu hitam ni wujud tapi itam fasal dah fossilised. Dan memang dibuat keris2 kayu pun.

Blog Rahsia Alam



--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by Sponsored content Today at 6:03 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 15 Previous  1, 2, 3 ... 8 ... 15  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum