Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171925 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Semuanya fasal benda2 tajam.

Page 1 of 15 1, 2, 3 ... 8 ... 15  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Tue Nov 02, 2010 3:17 pm

mr kerambit aka jaz...ada jumpa ini barang ka...ada jual dan berapa rega gamaknya..


--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by venez on Tue Nov 02, 2010 3:27 pm

mumuchi wrote:mr kerambit aka jaz...ada jumpa ini barang ka...ada jual dan berapa rega gamaknya..


kat serikin ada jual...

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Tue Nov 02, 2010 4:52 pm

pergh jauh tu..VAT 69 ada kat sana ke?

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by venez on Tue Nov 02, 2010 5:44 pm

mumuchi wrote:pergh jauh tu..VAT 69 ada kat sana ke?

VAT 69, pisau komando, ATM... mcm2 bro...

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Tue Nov 02, 2010 5:49 pm

hehehehe the only sempadan aku nak pi buat masa terdekat pun mungkin kelate...bila2 la nanti...btw insig apa citer..lama benor tak muncul..

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by venez on Tue Nov 02, 2010 6:18 pm

mumuchi wrote:hehehehe the only sempadan aku nak pi buat masa terdekat pun mungkin kelate...bila2 la nanti...btw insig apa citer..lama benor tak muncul..

dia bz ngan bisnes kot...

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by standupper on Tue Nov 02, 2010 7:20 pm

venez wrote:
mumuchi wrote:mr kerambit aka jaz...ada jumpa ini barang ka...ada jual dan berapa rega gamaknya..


kat serikin ada jual...

takyah jauh.. rasa-rasa macam kenal jer tokey dia.. What a Face
avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by venez on Wed Nov 03, 2010 2:54 am

standupper wrote:
venez wrote:
mumuchi wrote:mr kerambit aka jaz...ada jumpa ini barang ka...ada jual dan berapa rega gamaknya..


kat serikin ada jual...

takyah jauh.. rasa-rasa macam kenal jer tokey dia.. What a Face

sapa bos?

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by standupper on Wed Nov 03, 2010 3:55 am

venez wrote:
standupper wrote:
venez wrote:
mumuchi wrote:mr kerambit aka jaz...ada jumpa ini barang ka...ada jual dan berapa rega gamaknya..


kat serikin ada jual...

takyah jauh.. rasa-rasa macam kenal jer tokey dia.. What a Face

sapa bos?

Aku suspek tokey glxck yg order nie utk gang 69! nanti aku tanya dia.
avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by venez on Wed Nov 03, 2010 3:57 am

standupper wrote:
venez wrote:
standupper wrote:
venez wrote:
mumuchi wrote:mr kerambit aka jaz...ada jumpa ini barang ka...ada jual dan berapa rega gamaknya..


kat serikin ada jual...

takyah jauh.. rasa-rasa macam kenal jer tokey dia.. What a Face

sapa bos?

Aku suspek tokey glxck yg order nie utk gang 69! nanti aku tanya dia.

ho3, kita bukak kedai pisau dlm nih... Very Happy

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by standupper on Wed Nov 03, 2010 4:04 am

"Pisau" setia aku... What a Face



Parang cap gajah.. dah 3 bilah beli kat Kedai Payang Ganu... kompem berjasa bila jalan-jalan kat hutan.

avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by powerw00t on Wed Nov 03, 2010 4:23 am

standupper wrote:"Pisau" setia aku... What a Face



Parang cap gajah.. dah 3 bilah beli kat Kedai Payang Ganu... kompem berjasa bila jalan-jalan kat hutan.


Kat sini ada jual jugak, rega rm21 sebilah siap sarung. Yg bagusnya walopun dah lama tak guna duk dalam sarung, tapi bahagian mata dia tetap bekilat dan tajam tanpa ada tanda2 nak karat pun. Dgr cerita dibuat besi yg dari spring land rover atau lori2 hantu.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by standupper on Wed Nov 03, 2010 6:05 am

powerw00t wrote:
standupper wrote:"Pisau" setia aku... What a Face



Parang cap gajah.. dah 3 bilah beli kat Kedai Payang Ganu... kompem berjasa bila jalan-jalan kat hutan.


Kat sini ada jual jugak, rega rm21 sebilah siap sarung. Yg bagusnya walopun dah lama tak guna duk dalam sarung, tapi bahagian mata dia tetap bekilat dan tajam tanpa ada tanda2 nak karat pun. Dgr cerita dibuat besi yg dari spring land rover atau lori2 hantu.

Memang pakai spring lori.. tapi kena tengok brand juga.. ada banyak jenis guna sekali dua terus berubah jadi gergaji.
avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by atreyudevil on Wed Nov 03, 2010 8:04 am

venez wrote:
standupper wrote:
venez wrote:
standupper wrote:
venez wrote:
mumuchi wrote:mr kerambit aka jaz...ada jumpa ini barang ka...ada jual dan berapa rega gamaknya..


kat serikin ada jual...

takyah jauh.. rasa-rasa macam kenal jer tokey dia.. What a Face

sapa bos?

Aku suspek tokey glxck yg order nie utk gang 69! nanti aku tanya dia.

ho3, kita bukak kedai pisau dlm nih... Very Happy

Dlu mekwud aada bagi aku gambar Swiss Knife celoreng sama Logo ATM jual kat Uptown danau kota!

aku ada carik hati tu takde da, bapak aku bising suh aku bawak pocket knife kalo keluar!

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by tenteng on Wed Nov 03, 2010 8:32 am

ari tuh membe abe wa ada beli pisau coreng ATM punya... tajam gle gergaji dia.. dia siap potong rantai besi tp x jejas pun mata gegaji tuh.
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by atreyudevil on Wed Nov 03, 2010 8:50 am

pisau poket ke kak ten?

brapa rm, bliken tuk civi bleh ke?

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by standupper on Wed Nov 03, 2010 8:51 am

atreyudevil wrote:
venez wrote:
standupper wrote:
venez wrote:
standupper wrote:
venez wrote:
mumuchi wrote:mr kerambit aka jaz...ada jumpa ini barang ka...ada jual dan berapa rega gamaknya..


kat serikin ada jual...

takyah jauh.. rasa-rasa macam kenal jer tokey dia.. What a Face

sapa bos?

Aku suspek tokey glxck yg order nie utk gang 69! nanti aku tanya dia.

ho3, kita bukak kedai pisau dlm nih... Very Happy

Dlu mekwud aada bagi aku gambar Swiss Knife celoreng sama Logo ATM jual kat Uptown danau kota!

aku ada carik hati tu takde da, bapak aku bising suh aku bawak pocket knife kalo keluar!

He he nasib baik bapak hang tak suruh bawak pistol! What a Face
avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by tenteng on Wed Nov 03, 2010 9:05 am

atreyudevil wrote:pisau poket ke kak ten?

brapa rm, bliken tuk civi bleh ke?

pisau cam dalam gambo tu tu la..tp beza dia cop ATM.. dia pun dapat kat kedai..ntah cam mana kedai tu bleh jual pun x tau. abe wa pg balik tgk dah tadak sbb dia pun jugak. skang dia pakai pisau tu jugak tp yg biasa jek. nanti aaa abe wa g recce lagi.
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Wed Nov 03, 2010 9:13 am

waktu aku selalu gi sg udang dulu, drebar wa cakap certain days ada macam pasar military kat depan tu, macam2 barang militari ada..tapi time aku free asyik tada aja...memang ada ka dan bila selalunya...

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by atreyudevil on Wed Nov 03, 2010 9:16 am

tenteng wrote:
atreyudevil wrote:pisau poket ke kak ten?

brapa rm, bliken tuk civi bleh ke?

pisau cam dalam gambo tu tu la..tp beza dia cop ATM.. dia pun dapat kat kedai..ntah cam mana kedai tu bleh jual pun x tau. abe wa pg balik tgk dah tadak sbb dia pun jugak. skang dia pakai pisau tu jugak tp yg biasa jek. nanti aaa abe wa g recce lagi.

check harga dia kak!

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by tenteng on Wed Nov 03, 2010 9:31 am

atreyudevil wrote:
tenteng wrote:
atreyudevil wrote:pisau poket ke kak ten?

brapa rm, bliken tuk civi bleh ke?

pisau cam dalam gambo tu tu la..tp beza dia cop ATM.. dia pun dapat kat kedai..ntah cam mana kedai tu bleh jual pun x tau. abe wa pg balik tgk dah tadak sbb dia pun jugak. skang dia pakai pisau tu jugak tp yg biasa jek. nanti aaa abe wa g recce lagi.

check harga dia kak!

masa dia beli ritu rege dia 40++
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by tenteng on Wed Nov 03, 2010 9:33 am

mumuchi wrote:waktu aku selalu gi sg udang dulu, drebar wa cakap certain days ada macam pasar military kat depan tu, macam2 barang militari ada..tapi time aku free asyik tada aja...memang ada ka dan bila selalunya...

mana ada pasar military kat situ muchi...tp tempat jual barang2 military nie kat ngan traffic light nak masuk ke terendak. mmg deret tu org jual brg2 military.
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by atreyudevil on Wed Nov 03, 2010 9:34 am

tenteng wrote:
atreyudevil wrote:
tenteng wrote:
atreyudevil wrote:pisau poket ke kak ten?

brapa rm, bliken tuk civi bleh ke?

pisau cam dalam gambo tu tu la..tp beza dia cop ATM.. dia pun dapat kat kedai..ntah cam mana kedai tu bleh jual pun x tau. abe wa pg balik tgk dah tadak sbb dia pun jugak. skang dia pakai pisau tu jugak tp yg biasa jek. nanti aaa abe wa g recce lagi.

check harga dia kak!

masa dia beli ritu rege dia 40++

heehe korek tabung sat!
kkekekekeke

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by tenteng on Wed Nov 03, 2010 9:49 am

atreyudevil wrote:
tenteng wrote:
atreyudevil wrote:
tenteng wrote:
atreyudevil wrote:pisau poket ke kak ten?

brapa rm, bliken tuk civi bleh ke?

pisau cam dalam gambo tu tu la..tp beza dia cop ATM.. dia pun dapat kat kedai..ntah cam mana kedai tu bleh jual pun x tau. abe wa pg balik tgk dah tadak sbb dia pun jugak. skang dia pakai pisau tu jugak tp yg biasa jek. nanti aaa abe wa g recce lagi.

check harga dia kak!

masa dia beli ritu rege dia 40++

heehe korek tabung sat!
kkekekekeke

ha..korek2 jgn x korek... hehehe
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by mumuchi on Wed Nov 03, 2010 10:38 am

tenteng wrote:
mumuchi wrote:waktu aku selalu gi sg udang dulu, drebar wa cakap certain days ada macam pasar military kat depan tu, macam2 barang militari ada..tapi time aku free asyik tada aja...memang ada ka dan bila selalunya...

mana ada pasar military kat situ muchi...tp tempat jual barang2 military nie kat ngan traffic light nak masuk ke terendak. mmg deret tu org jual brg2 military.

cess drebar aku sudah dapat salah info la ya..

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Semuanya fasal benda2 tajam.

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 15 1, 2, 3 ... 8 ... 15  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum