Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171906 messages in 1316 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Tinting keta - comments and feedback

View previous topic View next topic Go down

Tinting keta - comments and feedback

Post by observateur on Sat Nov 06, 2010 6:21 pm

Salam semua...

Wa tengok thread ni tada lagi.

Wa tgh consider kasi tint itu lenroba... sebelum ni tak pernah buat lagi. Ada yg mahal gilos sampai ribu2 & ada yg mulah2 sampai rega tak masuk akal. Tamau overpay & tamau jugak yg cikai cap ayam..

So, nak tanya otai2 auto yg ada exp dalam hal2 tinting neh. Nak cari yg good quality tapi budget taklah tinggi, lebey kurang 700-1k aje.

Harap2 ada feedback... TQ
avatar
observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 50

Back to top Go down

Re: Tinting keta - comments and feedback

Post by mumuchi on Sat Nov 06, 2010 6:52 pm

1st kena tanya apa sebab mau pakai tint. Mau kasi gelap atau mau kasi sejuk dalam keter. Kalau mau kasi sejuk, w/while invest beli reputable high ir blocking film, kurang ada garenti nya.

Kalau setakat nak gelap, belilah mana2 film yg jpj compliant dan ada garenti, cukup. 1 good test is to pakai spek hitam apa dia tu, kalau ko tengok ada tompok bila pasang ko jgn belilah. Aku dah tengok dah manyak tinted windows yg mengelembung kat kl ni. Ada sekali aku jimpa dah rupa celoreng aku tak paham macamana dia nampak keluar.

2ndly kalau ko nak tgk mamat sales tu pro ke idak, ko tgk dia propose tak pakej cermin depan n belakang high specs dan side biasa2 aja. Ini kerana dua main surface tu yang irradiate ko punya keter, sides setakat vanity aja so yg biasa2 aja cukup. Itu ajalah pengalaman aku tang pemakaian tint ni.

Fyi innova aku pakai llumar dan viva ecotint. Ecotint tu dah cukup dah cuma kuran ir reduction so kurang sejuk sikit dari innova aku. Innova kena invest lebih sikit fasal mirror area besar, so ir protectoon penting.

Last tip, since kl motoshow dah dekat, jgn rush nak pasang. Pi masuk dan shop around. Aku garenti tiket ko berbaloi nya. Aku save dekat 800 utk lluma time last show, kalau dak tak raso lla den pakai. Satu keter baru 1600 aja. Lebeh kurang ecotint viva den.

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Tinting keta - comments and feedback

Post by observateur on Sun Nov 07, 2010 5:52 am

Tq muchi-san. Aku nak kurangkan heat... kira IHR reading tu penting. Berapa percent IHR yg dikira bagus? below 1k kar mudah.com (offer around 700) Llumar tu IHR dia around 67%.

Ni kira bagus ke? ATau kena amik yg 90+% IHR (Llumar rega riban punya...)?
avatar
observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 50

Back to top Go down

Re: Tinting keta - comments and feedback

Post by mumuchi on Sun Nov 07, 2010 6:30 am

Aku pun dah lupa specs aku. Nanti aku cek kat warranty kad aku.

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Tinting keta - comments and feedback

Post by venez on Sun Nov 07, 2010 7:11 am

kawe pki safe tint jerk... bape ntah tapi x sampai 1 riban ler... maklumler budget skit... Smile

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tinting keta - comments and feedback

Post by observateur on Sun Nov 07, 2010 11:45 am

venez wrote:kawe pki safe tint jerk... bape ntah tapi x sampai 1 riban ler... maklumler budget skit... Smile

IHR reading berapa chief? warranty berapa tahun? TQ...
avatar
observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 50

Back to top Go down

Re: Tinting keta - comments and feedback

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum