Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171925 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Pertanyaan Tentang Game Lama

View previous topic View next topic Go down

Pertanyaan Tentang Game Lama

Post by tin on Wed Sep 29, 2010 10:50 am

wa ada satu pertanyaan utk sifu2 gamers kat sini,

wa ada la game lama zaman win95 yg mmg terasa gatal tgn nak main balik. PC wa skrg pakai Win 7. bila install tuh cun ajer, tp bila nak main tableh plak.

camner nak tweak kasik boleh main balik game tuh ek?
avatar
tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: Pertanyaan Tentang Game Lama

Post by Foxtrot on Wed Sep 29, 2010 10:52 am

compatiblity issue ni rasanya
avatar
Foxtrot
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1110
Reputation : 71
Join date : 17/08/2010
Age : 35
Location : From Taiping With Love

Back to top Go down

Re: Pertanyaan Tentang Game Lama

Post by tin on Wed Sep 29, 2010 10:53 am

Foxtrot wrote:compatibality issue ni rasanya

camner mau kasik selesai? scratch
avatar
tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: Pertanyaan Tentang Game Lama

Post by Foxtrot on Wed Sep 29, 2010 10:55 am

tin wrote:
Foxtrot wrote:compatibality issue ni rasanya

camner mau kasik selesai? scratch

Saya pun pakai windows vista basic je...
avatar
Foxtrot
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1110
Reputation : 71
Join date : 17/08/2010
Age : 35
Location : From Taiping With Love

Back to top Go down

Re: Pertanyaan Tentang Game Lama

Post by Foxtrot on Wed Sep 29, 2010 10:56 am

tin wrote:wa ada satu pertanyaan utk sifu2 gamers kat sini,

wa ada la game lama zaman win95 yg mmg terasa gatal tgn nak main balik. PC wa skrg pakai Win 7. bila install tuh cun ajer, tp bila nak main tableh plak.

camner nak tweak kasik boleh main balik game tuh ek?

BTW apa nama game tu
avatar
Foxtrot
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1110
Reputation : 71
Join date : 17/08/2010
Age : 35
Location : From Taiping With Love

Back to top Go down

Re: Pertanyaan Tentang Game Lama

Post by pcboss on Wed Sep 29, 2010 10:57 am

setengah software dibuat untuk platform n OS tertentu. kalau game tu support windows95, ada kemungkinan dia support DOS. cuba run dari DOS. (Win7 ada dos tak? wa pakai XP)
avatar
pcboss
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1021
Reputation : 129
Join date : 27/08/2010
Location : Sungai Petani

Back to top Go down

Re: Pertanyaan Tentang Game Lama

Post by yaminz on Wed Sep 29, 2010 11:00 am

Kena cari game versi yg support window 7 la nampak nyer...
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Pertanyaan Tentang Game Lama

Post by tin on Wed Sep 29, 2010 11:04 am

pcboss wrote:setengah software dibuat untuk platform n OS tertentu. kalau game tu support windows95, ada kemungkinan dia support DOS. cuba run dari DOS. (Win7 ada dos tak? wa pakai XP)

win 7 ada dos tp wa tak rasa game tuh bleh main kat dos.

game dos kita bleh main pakai program mcm dosbox.
avatar
tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: Pertanyaan Tentang Game Lama

Post by tin on Wed Sep 29, 2010 11:04 am

Foxtrot wrote:
tin wrote:wa ada satu pertanyaan utk sifu2 gamers kat sini,

wa ada la game lama zaman win95 yg mmg terasa gatal tgn nak main balik. PC wa skrg pakai Win 7. bila install tuh cun ajer, tp bila nak main tableh plak.

camner nak tweak kasik boleh main balik game tuh ek?

BTW apa nama game tu

byk fighter simulator laaa... tongue
avatar
tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: Pertanyaan Tentang Game Lama

Post by Foxtrot on Wed Sep 29, 2010 11:05 am

tin wrote:
Foxtrot wrote:
tin wrote:wa ada satu pertanyaan utk sifu2 gamers kat sini,

wa ada la game lama zaman win95 yg mmg terasa gatal tgn nak main balik. PC wa skrg pakai Win 7. bila install tuh cun ajer, tp bila nak main tableh plak.

camner nak tweak kasik boleh main balik game tuh ek?

BTW apa nama game tu

byk fighter simulator laaa... tongue

dulu saya ada main itu F22 lightning... tapi kat platform WIN XP le...
avatar
Foxtrot
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1110
Reputation : 71
Join date : 17/08/2010
Age : 35
Location : From Taiping With Love

Back to top Go down

Re: Pertanyaan Tentang Game Lama

Post by tin on Wed Sep 29, 2010 11:08 am

Foxtrot wrote:
tin wrote:
Foxtrot wrote:
tin wrote:wa ada satu pertanyaan utk sifu2 gamers kat sini,

wa ada la game lama zaman win95 yg mmg terasa gatal tgn nak main balik. PC wa skrg pakai Win 7. bila install tuh cun ajer, tp bila nak main tableh plak.

camner nak tweak kasik boleh main balik game tuh ek?

BTW apa nama game tu

byk fighter simulator laaa... tongue

dulu saya ada main itu F22 lightning... tapi kat platform WIN XP le...

wa dulu main Janes combat simulation series punya game. la ni tinggal IAF jer. yg lain entah ke mana dah.

bebaru nih godek2 kotak, jumpa total air war dgn red baron 2. try main terus crash.
avatar
tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: Pertanyaan Tentang Game Lama

Post by Foxtrot on Wed Sep 29, 2010 11:09 am

tin wrote:
Foxtrot wrote:
tin wrote:
Foxtrot wrote:
tin wrote:wa ada satu pertanyaan utk sifu2 gamers kat sini,

wa ada la game lama zaman win95 yg mmg terasa gatal tgn nak main balik. PC wa skrg pakai Win 7. bila install tuh cun ajer, tp bila nak main tableh plak.

camner nak tweak kasik boleh main balik game tuh ek?

BTW apa nama game tu

byk fighter simulator laaa... tongue

dulu saya ada main itu F22 lightning... tapi kat platform WIN XP le...

wa dulu main Janes combat simulation series punya game. la ni tinggal IAF jer. yg lain entah ke mana dah.

bebaru nih godek2 kotak, jumpa total air war dgn red baron 2. try main terus crash.

Plane crash ke system crash???
avatar
Foxtrot
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1110
Reputation : 71
Join date : 17/08/2010
Age : 35
Location : From Taiping With Love

Back to top Go down

Re: Pertanyaan Tentang Game Lama

Post by tin on Wed Sep 29, 2010 11:11 am

Foxtrot wrote:
tin wrote:
Foxtrot wrote:
tin wrote:
Foxtrot wrote:
tin wrote:wa ada satu pertanyaan utk sifu2 gamers kat sini,

wa ada la game lama zaman win95 yg mmg terasa gatal tgn nak main balik. PC wa skrg pakai Win 7. bila install tuh cun ajer, tp bila nak main tableh plak.

camner nak tweak kasik boleh main balik game tuh ek?

BTW apa nama game tu

byk fighter simulator laaa... tongue

dulu saya ada main itu F22 lightning... tapi kat platform WIN XP le...

wa dulu main Janes combat simulation series punya game. la ni tinggal IAF jer. yg lain entah ke mana dah.

bebaru nih godek2 kotak, jumpa total air war dgn red baron 2. try main terus crash.

Plane crash ke system crash???

game crash. OS stabil. plane tak sempat nak kuar. What a Face
avatar
tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: Pertanyaan Tentang Game Lama

Post by atreyudevil on Wed Sep 29, 2010 11:12 am

kalo nak main tin, ko kene pakai XP, start dari Vista suma kne ada compability baru bleh jalan, tu pasal kalo ko perasan kotak2 hardware/game suma tulis Vista/window 7 approve atau etc2

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Pertanyaan Tentang Game Lama

Post by Foxtrot on Wed Sep 29, 2010 11:15 am

atreyudevil wrote:kalo nak main tin, ko kene pakai XP, start dari Vista suma kne ada compability baru bleh jalan, tu pasal kalo ko perasan kotak2 hardware/game suma tulis Vista/window 7 approve atau etc2

Betul betul betul.... Sama ada ko pakai balik Win XP coz win XP masih boleh 'make the software compatible with the OS...' atau pun terpaksa la CD CD tu semua di 'frame' kan sahaja... Sad
avatar
Foxtrot
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1110
Reputation : 71
Join date : 17/08/2010
Age : 35
Location : From Taiping With Love

Back to top Go down

Re: Pertanyaan Tentang Game Lama

Post by tin on Wed Sep 29, 2010 11:25 am

atreyudevil wrote:kalo nak main tin, ko kene pakai XP, start dari Vista suma kne ada compability baru bleh jalan, tu pasal kalo ko perasan kotak2 hardware/game suma tulis Vista/window 7 approve atau etc2

I see...

hmmm... kena godek balik ler cari cd XP .
avatar
tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: Pertanyaan Tentang Game Lama

Post by venez on Wed Sep 29, 2010 11:27 am

xpun pki win 7, dia bleh backward compatibility run...

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pertanyaan Tentang Game Lama

Post by tin on Wed Sep 29, 2010 11:31 am

venez wrote:xpun pki win 7, dia bleh backward compatibility run...

mmg ler pakai win 7. dah set compatibility pon, problem lg.
avatar
tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: Pertanyaan Tentang Game Lama

Post by venez on Wed Sep 29, 2010 11:40 am

tin wrote:
venez wrote:xpun pki win 7, dia bleh backward compatibility run...

mmg ler pakai win 7. dah set compatibility pon, problem lg.

so far aku xder masalah run winxp punyer software dlm win 7, mula2 dia kuar warning n diagnos utk software tuh, pastuh dia bagi recomend utk run backward, then save setting tuh as default setiap kali run software tuh...

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pertanyaan Tentang Game Lama

Post by malarkey on Thu Feb 13, 2014 10:06 am

salam geng. nak tanya sapa kat sini layan janes fleet command?
avatar
malarkey
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 242
Reputation : 12
Join date : 27/09/2010
Location : Danger Close

Back to top Go down

Re: Pertanyaan Tentang Game Lama

Post by alphawolf on Thu Feb 13, 2014 10:29 am

Fleet Command...rasa macam pernah main dulu2

--------------------my siggy below--------------------

"Look, you stupid b*****d, you've got no arms left"
"Yes I have!"
"LOOK!"
"It's just a flesh wound"
avatar
alphawolf
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 1457
Reputation : 196
Join date : 18/10/2010
Location : "Sitting Elephant"

Back to top Go down

Re: Pertanyaan Tentang Game Lama

Post by malarkey on Thu Feb 13, 2014 11:08 am

alphawolf wrote:Fleet Command...rasa macam pernah main dulu2

version 1999 ke 2006?
avatar
malarkey
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 242
Reputation : 12
Join date : 27/09/2010
Location : Danger Close

Back to top Go down

Re: Pertanyaan Tentang Game Lama

Post by atreyudevil on Fri Feb 14, 2014 1:18 pm

torrent pun setakat ada 1999 je

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Pertanyaan Tentang Game Lama

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum