Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171925 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Gambar2 Lawatan Muzium dan Peringatan Militari

Page 4 of 11 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Gambar2 Lawatan Muzium dan Peringatan Militari

Post by marc_zman on Wed Mar 02, 2011 5:04 am

[You must be registered and logged in to see this image.]

perghhh.. dia buat muka takde perasaan
ingatkan ni mamat thrasher mana nih
ekekekekeee

satu hari nanti kalu diarahkan bertugas rasmi kat oversea
mmg nak pegi tempat2 cam ni
tapi apakan daya.. kompem diorang tak kan nak pegi tempat2 camni
huhuhuhuhuuuu

marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Posts : 16318
Join date : 08/06/2010

Back to top Go down

Re: Gambar2 Lawatan Muzium dan Peringatan Militari

Post by mumuchi on Tue Mar 15, 2011 4:05 am

Lupalak nak post semalam berita ni wa tengok kat berita TV. Sekarang sampai 20 Hb Mac ni bersempena cuti sekolah dan HUT TDM, Muzium TDM PD menawarkan APC Joyride utk sehengget sorang dimana anda akan dibawa menaiki SIbmas/Condor dalam sirkit 1 KM dalam kawasan Muzium. Sapa2 nak rasa naik APC TDM, inilah timenya nak melawat Muzium weh.

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Gambar2 Lawatan Muzium dan Peringatan Militari

Post by MMW on Tue Mar 15, 2011 4:30 am

menaiki SIbmas/Condor dalam sirkit 1 KM dalam kawasan Muzium.

Nak naik PT 91M!!! Sad Sad Sad
avatar
MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 45
Location : Cheras

Back to top Go down

Re: Gambar2 Lawatan Muzium dan Peringatan Militari

Post by mumuchi on Tue Mar 15, 2011 4:43 am

hehehehe yg tu kena tanya sendiri ekekekeke!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Gambar2 Lawatan Muzium dan Peringatan Militari

Post by marc_zman on Tue Mar 15, 2011 4:47 am

MMW wrote:
menaiki SIbmas/Condor dalam sirkit 1 KM dalam kawasan Muzium.

Nak naik PT 91M!!! Sad Sad Sad

nak naik PT-91.? mana mau duduk da.?

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Gambar2 Lawatan Muzium dan Peringatan Militari

Post by venez on Tue Mar 15, 2011 5:17 am

mumuchi wrote:Lupalak nak post semalam berita ni wa tengok kat berita TV. Sekarang sampai 20 Hb Mac ni bersempena cuti sekolah dan HUT TDM, Muzium TDM PD menawarkan APC Joyride utk sehengget sorang dimana anda akan dibawa menaiki SIbmas/Condor dalam sirkit 1 KM dalam kawasan Muzium. Sapa2 nak rasa naik APC TDM, inilah timenya nak melawat Muzium weh.

apa lagi, leh ambik gambar masa operate, hu3

p/s : lepas nih efos nak bukak utk naik fighter plak, rm100 sorang... Very Happy
(in ur dream)

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Gambar2 Lawatan Muzium dan Peringatan Militari

Post by marc_zman on Tue Mar 15, 2011 5:20 am

venez wrote:
mumuchi wrote:Lupalak nak post semalam berita ni wa tengok kat berita TV. Sekarang sampai 20 Hb Mac ni bersempena cuti sekolah dan HUT TDM, Muzium TDM PD menawarkan APC Joyride utk sehengget sorang dimana anda akan dibawa menaiki SIbmas/Condor dalam sirkit 1 KM dalam kawasan Muzium. Sapa2 nak rasa naik APC TDM, inilah timenya nak melawat Muzium weh.

apa lagi, leh ambik gambar masa operate, hu3

p/s : lepas nih efos nak bukak utk naik fighter plak, rm100 sorang... Very Happy
(in ur dream)

errr.. boss.. naik helos pun RM72.oo seminit
paling rendah wa dengar RM88.00 tuk 4 minit.. tu naik R-44 tu
kalu efos kasik naik fighter RM100.00.. sekali naik n terbang
wa sanggup bayar wooo

ekekekeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Gambar2 Lawatan Muzium dan Peringatan Militari

Post by venez on Tue Mar 15, 2011 5:23 am

marc_zman wrote:
venez wrote:
mumuchi wrote:Lupalak nak post semalam berita ni wa tengok kat berita TV. Sekarang sampai 20 Hb Mac ni bersempena cuti sekolah dan HUT TDM, Muzium TDM PD menawarkan APC Joyride utk sehengget sorang dimana anda akan dibawa menaiki SIbmas/Condor dalam sirkit 1 KM dalam kawasan Muzium. Sapa2 nak rasa naik APC TDM, inilah timenya nak melawat Muzium weh.

apa lagi, leh ambik gambar masa operate, hu3

p/s : lepas nih efos nak bukak utk naik fighter plak, rm100 sorang... Very Happy
(in ur dream)

errr.. boss.. naik helos pun RM72.oo seminit
paling rendah wa dengar RM88.00 tuk 4 minit.. tu naik R-44 tu
kalu efos kasik naik fighter RM100.00.. sekali naik n terbang
wa sanggup bayar wooo

ekekekeee

thats why wa cakap in ur dream... tapi mofas air pernah buat joy ride, dgn rege rm90 utk 20 minit penerbangan... efos pernah buat joy ride nuri ngan caribao FOC...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Gambar2 Lawatan Muzium dan Peringatan Militari

Post by marc_zman on Tue Mar 15, 2011 5:29 am

venez wrote:
marc_zman wrote:
venez wrote:
mumuchi wrote:Lupalak nak post semalam berita ni wa tengok kat berita TV. Sekarang sampai 20 Hb Mac ni bersempena cuti sekolah dan HUT TDM, Muzium TDM PD menawarkan APC Joyride utk sehengget sorang dimana anda akan dibawa menaiki SIbmas/Condor dalam sirkit 1 KM dalam kawasan Muzium. Sapa2 nak rasa naik APC TDM, inilah timenya nak melawat Muzium weh.

apa lagi, leh ambik gambar masa operate, hu3

p/s : lepas nih efos nak bukak utk naik fighter plak, rm100 sorang... Very Happy
(in ur dream)

errr.. boss.. naik helos pun RM72.oo seminit
paling rendah wa dengar RM88.00 tuk 4 minit.. tu naik R-44 tu
kalu efos kasik naik fighter RM100.00.. sekali naik n terbang
wa sanggup bayar wooo

ekekekeee

thats why wa cakap in ur dream... tapi mofas air pernah buat joy ride, dgn rege rm90 utk 20 minit penerbangan... efos pernah buat joy ride nuri ngan caribao FOC...

nuri mungkin akan ada yg fobia
caribao dah pencen
lepas ni kasi naik C130 laaa
bleh sumbat dekat 100++ penumpang
RM100.00 per pax x 100
RM10,000.00.. bleh cover skit cost tu

ekekekekeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Gambar2 Lawatan Muzium dan Peringatan Militari

Post by venez on Tue Mar 15, 2011 5:38 am

marc_zman wrote:
venez wrote:
marc_zman wrote:
venez wrote:
mumuchi wrote:Lupalak nak post semalam berita ni wa tengok kat berita TV. Sekarang sampai 20 Hb Mac ni bersempena cuti sekolah dan HUT TDM, Muzium TDM PD menawarkan APC Joyride utk sehengget sorang dimana anda akan dibawa menaiki SIbmas/Condor dalam sirkit 1 KM dalam kawasan Muzium. Sapa2 nak rasa naik APC TDM, inilah timenya nak melawat Muzium weh.

apa lagi, leh ambik gambar masa operate, hu3

p/s : lepas nih efos nak bukak utk naik fighter plak, rm100 sorang... Very Happy
(in ur dream)

errr.. boss.. naik helos pun RM72.oo seminit
paling rendah wa dengar RM88.00 tuk 4 minit.. tu naik R-44 tu
kalu efos kasik naik fighter RM100.00.. sekali naik n terbang
wa sanggup bayar wooo

ekekekeee

thats why wa cakap in ur dream... tapi mofas air pernah buat joy ride, dgn rege rm90 utk 20 minit penerbangan... efos pernah buat joy ride nuri ngan caribao FOC...

nuri mungkin akan ada yg fobia
caribao dah pencen
lepas ni kasi naik C130 laaa
bleh sumbat dekat 100++ penumpang
RM100.00 per pax x 100
RM10,000.00.. bleh cover skit cost tu

ekekekekeee

C-130 kalau ramai2 dok berbaris mau lambat sampai turn... Smile

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Gambar2 Lawatan Muzium dan Peringatan Militari

Post by alphawolf on Tue Mar 15, 2011 5:49 am

marc_zman wrote:
MMW wrote:
menaiki SIbmas/Condor dalam sirkit 1 KM dalam kawasan Muzium.

Nak naik PT 91M!!! Sad Sad Sad

nak naik PT-91.? mana mau duduk da.?

Jadi classic Russian le - tankovy desant!

--------------------my siggy below--------------------

"Look, you stupid b*****d, you've got no arms left"
"Yes I have!"
"LOOK!"
"It's just a flesh wound"
avatar
alphawolf
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 1457
Reputation : 196
Join date : 18/10/2010
Location : "Sitting Elephant"

Back to top Go down

Re: Gambar2 Lawatan Muzium dan Peringatan Militari

Post by alphawolf on Tue Mar 15, 2011 5:51 am

Kalau aku nak naik APC joyride tu gamaknya operator tu kata, Encik bayar double boleh? What a Face

--------------------my siggy below--------------------

"Look, you stupid b*****d, you've got no arms left"
"Yes I have!"
"LOOK!"
"It's just a flesh wound"
avatar
alphawolf
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 1457
Reputation : 196
Join date : 18/10/2010
Location : "Sitting Elephant"

Back to top Go down

Re: Gambar2 Lawatan Muzium dan Peringatan Militari

Post by marc_zman on Tue Mar 15, 2011 5:51 am

alphawolf wrote:
marc_zman wrote:
MMW wrote:
menaiki SIbmas/Condor dalam sirkit 1 KM dalam kawasan Muzium.

Nak naik PT 91M!!! Sad Sad Sad

nak naik PT-91.? mana mau duduk da.?

Jadi classic Russian le - tankovy desant!

yaaa.. kita ramai-ramai duduk atas tank tu
sambil tangan kanan menjulang rifle ak47
dan tangan kiri paut apa-apa yg bleh paut
oh ya.. jangan lupa buat isyarat 'peace'

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Gambar2 Lawatan Muzium dan Peringatan Militari

Post by marc_zman on Tue Mar 15, 2011 5:54 am

alphawolf wrote:Kalau aku nak naik APC joyride tu gamaknya operator tu kata, Encik bayar double boleh? What a Face

huhuhuuu.. kita serupa.. kita serupa

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Gambar2 Lawatan Muzium dan Peringatan Militari

Post by mumuchi on Tue Mar 15, 2011 6:27 am

ini artikel fasal armour joy ride..

RM1 naik kereta perisai

Ini lak pemanis utk abe2 pergi........... What a Face

[You must be registered and logged in to see this image.]
KOPERAL Betty Dandan memakaikan topi
keselamatan kepada Arif Haikal sambil diperhatikan oleh kakaknya,
Mirsha Maisara, ketika dua kanak-kanak itu menaiki kereta perisai Condor
4x4 di Muzium Tentera Darat, Port Dickson, Negeri Sembilan, semalam. -
mingguan / Abd Razak Aid

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Gambar2 Lawatan Muzium dan Peringatan Militari

Post by marc_zman on Tue Mar 15, 2011 6:36 am

Dalam pada itu, Pengerusi Jawatankuasa Bertindak Pelancongan, Perpaduan, Kebudayaan, Kesenian, Warisan dan Adat Istiadat Melayu negeri, Datuk Mohammad Razi Kail berkata, program itu adalah permulaan untuk menarik minat orang awam terhadap pelancongan berkonsepkan ketenteraan.

"Selepas ini, kita akan melaksanakan pula program barrack stay atau inap ala tentera di dalam kem yang sedia ada supaya orang awam merasai kelainan dalam percutian mereka," katanya.

wa sedut dari artikel berita tu skit.. lepas ni sapa mau merasai duduk kat berek tentera.??? mari mari mari

ekekekeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Gambar2 Lawatan Muzium dan Peringatan Militari

Post by MMW on Tue Mar 15, 2011 6:56 am

yaaa.. kita ramai-ramai duduk atas tank tu
sambil tangan kanan menjulang rifle ak47
dan tangan kiri paut apa-apa yg bleh paut
oh ya.. jangan lupa buat isyarat 'peace'

Orraittt bro. ... count me in. Pusing kem 2-3 round ok ape. bounce cyclops bounce
avatar
MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 45
Location : Cheras

Back to top Go down

quessant

Post by standupper on Mon Nov 14, 2011 3:53 pm

Ouessant Tiba Sabtu lepas... dijangka naik ke darat 16hb nie. wa rasa menyemak plak nak letak kat Thread Angkatan kapal selam.

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]


courtesy of Tony Puaka Rakyat.

[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Gambar2 Lawatan Muzium dan Peringatan Militari

Post by venez on Mon Nov 14, 2011 3:56 pm

ternampak dlm buletin utama tadi, kapal selam training dh sampai yerk, utk dijadikan tempat pameran di melaka... tapi kenapa melaka yerk? xleh letak kat muzium TLDM ker?

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Gambar2 Lawatan Muzium dan Peringatan Militari

Post by standupper on Mon Nov 14, 2011 4:03 pm

venez wrote:ternampak dlm buletin utama tadi, kapal selam training dh sampai yerk, utk dijadikan tempat pameran di melaka... tapi kenapa melaka yerk? xleh letak kat muzium TLDM ker?

Sebabnya Tok Ali pantang ada peluang, dengar saja ada offer terus disambar, sanggpu melabur besar demi naikkan Tourism di Melaka.. Perak masa tuh pun tak stabil sehingga lah perlaihan gomen... kira siapa cepat dia dapat!
avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Gambar2 Lawatan Muzium dan Peringatan Militari

Post by venez on Mon Nov 14, 2011 4:05 pm

standupper wrote:
venez wrote:ternampak dlm buletin utama tadi, kapal selam training dh sampai yerk, utk dijadikan tempat pameran di melaka... tapi kenapa melaka yerk? xleh letak kat muzium TLDM ker?

Sebabnya Tok Ali pantang ada peluang, dengar saja ada offer terus disambar, sanggpu melabur besar demi naikkan Tourism di Melaka.. Perak masa tuh pun tak stabil sehingga lah perlaihan gomen... kira siapa cepat dia dapat!

oooo... tadi dgr dlm tv tiket sekali masuk rm3... he3

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Gambar2 Lawatan Muzium dan Peringatan Militari

Post by mumuchi on Mon Nov 14, 2011 4:05 pm

a/way memang muzium TLDM kat melaka apa..dan muzium maritim lumut pun masih kat awangan lagi..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Gambar2 Lawatan Muzium dan Peringatan Militari

Post by standupper on Mon Nov 14, 2011 4:08 pm

venez wrote:
standupper wrote:
venez wrote:ternampak dlm buletin utama tadi, kapal selam training dh sampai yerk, utk dijadikan tempat pameran di melaka... tapi kenapa melaka yerk? xleh letak kat muzium TLDM ker?

Sebabnya Tok Ali pantang ada peluang, dengar saja ada offer terus disambar, sanggpu melabur besar demi naikkan Tourism di Melaka.. Perak masa tuh pun tak stabil sehingga lah perlaihan gomen... kira siapa cepat dia dapat!

oooo... tadi dgr dlm tv tiket sekali masuk rm3... he3

Hantar Unit 410 Sqn Melaka buat serangan hendap dengan kadar segera!!!!
avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Gambar2 Lawatan Muzium dan Peringatan Militari

Post by standupper on Mon Nov 14, 2011 4:13 pm

mumuchi wrote:a/way memang muzium TLDM kat melaka apa..dan muzium maritim lumut pun masih kat awangan lagi..

Lokasi Muzium Kapal Selam berbeza bro.. yg nie kat area Dataran 1Malaysia, Pantai Klebang kalau tak silap.

avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Gambar2 Lawatan Muzium dan Peringatan Militari

Post by venez on Mon Nov 14, 2011 4:37 pm

standupper wrote:
venez wrote:
standupper wrote:
venez wrote:ternampak dlm buletin utama tadi, kapal selam training dh sampai yerk, utk dijadikan tempat pameran di melaka... tapi kenapa melaka yerk? xleh letak kat muzium TLDM ker?

Sebabnya Tok Ali pantang ada peluang, dengar saja ada offer terus disambar, sanggpu melabur besar demi naikkan Tourism di Melaka.. Perak masa tuh pun tak stabil sehingga lah perlaihan gomen... kira siapa cepat dia dapat!

oooo... tadi dgr dlm tv tiket sekali masuk rm3... he3

Hantar Unit 410 Sqn Melaka buat serangan hendap dengan kadar segera!!!!

mana bijan nih, kasi serang n bagi report bergambar, pameran start ujung minggu nih...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Gambar2 Lawatan Muzium dan Peringatan Militari

Post by powerw00t on Mon Nov 14, 2011 4:38 pm

Bijan sekarang berada kat Dubai....


ish ish
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Gambar2 Lawatan Muzium dan Peringatan Militari

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 11 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum