Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by malarkey Fri Oct 13, 2017 10:25 am

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171926 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Sky Diving

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Sky Diving

Post by lanunselat on Tue Sep 21, 2010 10:17 pm

Salam. ada tak pegawai tentera udara kat sini? nak tanya sikit. kawan saya dari luar negeri tanya saya, kat sini ada orang buat sky diving tak? dia kata dia dah survey. ada company yg buat aktiviti sky diving ni, tapi suma dah tak aktif dah. so dia suruh saya check kalau2 TUDM boleh organize jump untuk lebih kurang 7-10 orang. diorang nak pakej yang siap dengan equipment dan instructor sekali. diorang akan bayar kos penerbangan dan sewa equipment dan instructor. kalo TUDM nak amik untung pon bleh, tapi jangan mahal sngat ler.
avatar
lanunselat
Staff Sargent
Staff Sargent

Mymil
Posts : 297
Reputation : 45
Join date : 26/05/2010
Age : 38
Location : Petaling Jaya

Back to top Go down

Re: Sky Diving

Post by venez on Wed Sep 22, 2010 3:37 am

lanunselat wrote:Salam. ada tak pegawai tentera udara kat sini? nak tanya sikit. kawan saya dari luar negeri tanya saya, kat sini ada orang buat sky diving tak? dia kata dia dah survey. ada company yg buat aktiviti sky diving ni, tapi suma dah tak aktif dah. so dia suruh saya check kalau2 TUDM boleh organize jump untuk lebih kurang 7-10 orang. diorang nak pakej yang siap dengan equipment dan instructor sekali. diorang akan bayar kos penerbangan dan sewa equipment dan instructor. kalo TUDM nak amik untung pon bleh, tapi jangan mahal sngat ler.

secara jujur TUDM tak pernah buat latihan penerjunan kepada orang awam TAPI kawan bro bleh cuba buat permohonan bertulis kepada Rejimen TUDM... setahu saya pusat latihan awam di Ipoh masih melakukan latihan payung terjun bagi orang awam....

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sky Diving

Post by lanunselat on Wed Sep 22, 2010 8:52 am

yang kat Ipoh tu kat Ulu kinta ker? bukan tu PGA pnyer ker?
avatar
lanunselat
Staff Sargent
Staff Sargent

Mymil
Posts : 297
Reputation : 45
Join date : 26/05/2010
Age : 38
Location : Petaling Jaya

Back to top Go down

Re: Sky Diving

Post by venez on Wed Sep 22, 2010 8:58 am

lanunselat wrote:yang kat Ipoh tu kat Ulu kinta ker? bukan tu PGA pnyer ker?

bukan tuh, syarikat yang buat kursus penerbangan bagi pelatih juruterbang helicopter bagi Navy dan PUTD, dorang ada gak buat kursus utk skydiving, nama syarikat lupa plak... kalau dulu kat subang mofaz air ada buat, skrg xtauler ada lagi ke x..

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sky Diving

Post by lanunselat on Wed Sep 22, 2010 9:05 am

kat laman web ada syarikat yang buat sky diving ni tapi bila contact, sumanya on hold until further notice. lagi satu kebanyakannya buat static jump. kawan saya ni nak free fall.
avatar
lanunselat
Staff Sargent
Staff Sargent

Mymil
Posts : 297
Reputation : 45
Join date : 26/05/2010
Age : 38
Location : Petaling Jaya

Back to top Go down

Re: Sky Diving

Post by marc_zman on Wed Sep 22, 2010 9:37 am

instead of company.. apa kata try rujuk ngan kelab terjun bebas..

Kawan carik tuk satu event kat negeri sembilan dulu, sekali yg timbul event negeri lain plak.. kat perak ada satu skydive event tahun 2008.. organised by Aero Club Perak.. dlm link tu dia kasi no. ni.. 05 312 7359..

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Sky Diving

Post by mumuchi on Wed Sep 22, 2010 12:07 pm

marc ko cari yang ini ka..depa femes for paragliding kat seremban aja tak silap..

http://www.nssac.net/

Negeri Sembilan Sports Aviation Club

activities

http://www.nssac.net/ouractivities.htm

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Sky Diving

Post by mumuchi on Wed Sep 22, 2010 12:22 pm

LS..surf jumpa co2 ni..macam aktif lagi..

http://www.oxbold.com/skydiving-malaysia.htm ni ada DCA cert..

satu lagi based at kl Skydive malaysia

http://skydivemalaysia.tripod.com/id22.htm

http://www.whoa-adventures.com/tabid/92/Default.aspx

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Sky Diving

Post by atreyudevil on Wed Sep 22, 2010 1:24 pm

80kg je max, tak dapat aa kita terjun muchi!

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Sky Diving

Post by mumuchi on Thu Sep 23, 2010 4:04 am

heheheh..aku skydive dah tua ni memang tak hingin dah..gayat menjadi2 pulak...tapi diving tetap akan ku usahakan What a Face

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Sky Diving

Post by marc_zman on Thu Sep 23, 2010 4:20 am

mumuchi wrote:marc ko cari yang ini ka..depa femes for paragliding kat seremban aja tak silap..
http://www.nssac.net/
Negeri Sembilan Sports Aviation Club
activities
[url=http://www.nssac.net/ouractivities.htm
http://www.nssac.net/ouractivities.htm[/quote[/url]]

ujung tahun 2007 dulu ado satu event kat p.d. Kawan terserempak ngan banner event tu + peserta kat tiara beach resort p.d. .. tapi tak ingat plak event ni skydive ke tau paragliding.. skydive kot coz nampak peserta tu angkut cam beng tau guni besau.. takdak plak perasan motor paraglide plak..

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Sky Diving

Post by marc_zman on Thu Sep 23, 2010 4:23 am

atreyudevil wrote:80kg je max, tak dapat aa kita terjun muchi!

80kg jer... punah laaaaa angan2 Kawan.. nampak gaya kena diet ni nak buang lebihan 20kg nih.. pastu baru bleh berangan balik...

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Sky Diving

Post by venez on Thu Sep 23, 2010 4:33 am

nasib baik skrg dh xyah terjun, kalau x mau kawe kena turunkan 4 kg lagi utk terjun... Very Happy

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sky Diving

Post by marc_zman on Thu Sep 23, 2010 4:36 am

venez wrote:nasib baik skrg dh xyah terjun, kalau x mau kawe kena turunkan 4 kg lagi utk terjun... Very Happy

chit.. mau kata dia masih slim laaa tu..
at least slimmer dari Kawan laaa

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Sky Diving

Post by mumuchi on Thu Sep 23, 2010 4:39 am

marc_zman wrote:
mumuchi wrote:marc ko cari yang ini ka..depa femes for paragliding kat seremban aja tak silap..
http://www.nssac.net/
Negeri Sembilan Sports Aviation Club
activities
[url=http://www.nssac.net/ouractivities.htm
http://www.nssac.net/ouractivities.htm[/quote[/url]]

ujung tahun 2007 dulu ado satu event kat p.d. Kawan terserempak ngan banner event tu + peserta kat tiara beach resort p.d. .. tapi tak ingat plak event ni skydive ke tau paragliding.. skydive kot coz nampak peserta tu angkut cam beng tau guni besau.. takdak plak perasan motor paraglide plak..

bro depa ada gak buat tanpa motor..pernah keluar tv3 ke mana...depa terjun dari bukit kat area seremban..tapi bukan parachute bermotor...yg tiga segi tu apa ka nama dia..

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Sky Diving

Post by venez on Thu Sep 23, 2010 4:42 am

mumuchi wrote:
marc_zman wrote:
mumuchi wrote:marc ko cari yang ini ka..depa femes for paragliding kat seremban aja tak silap..
http://www.nssac.net/
Negeri Sembilan Sports Aviation Club
activities
[url=http://www.nssac.net/ouractivities.htm
http://www.nssac.net/ouractivities.htm[/quote[/url]]

ujung tahun 2007 dulu ado satu event kat p.d. Kawan terserempak ngan banner event tu + peserta kat tiara beach resort p.d. .. tapi tak ingat plak event ni skydive ke tau paragliding.. skydive kot coz nampak peserta tu angkut cam beng tau guni besau.. takdak plak perasan motor paraglide plak..

bro depa ada gak buat tanpa motor..pernah keluar tv3 ke mana...depa terjun dari bukit kat area seremban..tapi bukan parachute bermotor...yg tiga segi tu apa ka nama dia..

para-glider..

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sky Diving

Post by mumuchi on Thu Sep 23, 2010 4:46 am

yup ven...klab ni masih aktif..

contoh kat bukit sendayan april 2010..pergh



ni target dia


--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Sky Diving

Post by marc_zman on Thu Sep 23, 2010 4:51 am

mumuchi wrote:yup ven...klab ni masih aktif..

contoh kat bukit sendayan april 2010..pergh
ni target dia


target sighted.!!!
hold on tight and see the world ignite.. heheheheee


--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Sky Diving

Post by mumuchi on Thu Sep 23, 2010 4:55 am

hmmmm nampak macam ada tarikan tambahan untuk mat2 bujang kita nak join club ni Twisted Evil








--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Sky Diving

Post by mumuchi on Thu Sep 23, 2010 4:56 am

marc_zman wrote:
mumuchi wrote:yup ven...klab ni masih aktif..

contoh kat bukit sendayan april 2010..pergh
ni target dia


target sighted.!!!
hold on tight and see the world ignite.. heheheheee


heheheh ini macam ko try paraglide dulu la..aku tengok kos zero to solo cuma Rm1200K aja,,,manyak murah kalau aku compare tengok rega mau skydive betul..

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Sky Diving

Post by venez on Thu Sep 23, 2010 4:59 am

boleh buat bombing nih, dh siap target... he3

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sky Diving

Post by marc_zman on Thu Sep 23, 2010 5:00 am

dulu pernah berangan nak try skydive.. tapi tau laaa rega dia ribu riban.. harap berangan jer laaaa..

errr bro muchi.. ada yg lagi murah dengar nyer.. terjun bangunan .. nak2 pakej yg xder chute.. heheheheee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Sky Diving

Post by marc_zman on Thu Sep 23, 2010 5:02 am

venez wrote:boleh buat bombing nih, dh siap target... he3

yang paling terer tu bukan yg kena bulls eye tu.. tu besau tu.. yg dapat hit payung oren tu lagi terer..

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Sky Diving

Post by mumuchi on Thu Sep 23, 2010 5:05 am

marc_zman wrote:dulu pernah berangan nak try skydive.. tapi tau laaa rega dia ribu riban.. harap berangan jer laaaa..

errr bro muchi.. ada yg lagi murah dengar nyer.. terjun bangunan .. nak2 pakej yg xder chute.. heheheheee

ooooo..ini kira base jumping tanpa parachute ya...tapi kat klcc ada parachute pun boleh punah ari tu... Suspect

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Sky Diving

Post by venez on Thu Sep 23, 2010 5:10 am

mumuchi wrote:
marc_zman wrote:dulu pernah berangan nak try skydive.. tapi tau laaa rega dia ribu riban.. harap berangan jer laaaa..

errr bro muchi.. ada yg lagi murah dengar nyer.. terjun bangunan .. nak2 pakej yg xder chute.. heheheheee

ooooo..ini kira base jumping tanpa parachute ya...tapi kat klcc ada parachute pun boleh punah ari tu... Suspect

pernah ada kes kematian base jump di KLCC/Menara KL ker bro? yang arituh x silap kawe patah kaki...

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sky Diving

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum