Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171906 messages in 1316 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Page 3 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by tomcat tiram on Thu Nov 17, 2011 6:58 am

hmmm...
topik yang menarik...

ni dia dah lama x makan...Nasi Ambeng/Ambang Johor mari....gambar asli dari rumah...




tomcat tiram
Civilian

Posts : 21
Join date : 04/11/2011

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by kerambit75 on Thu Nov 17, 2011 8:01 am

tiram goreng tepung
avatar
kerambit75
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 2612
Reputation : 83
Join date : 07/05/2010
Age : 42
Location : Ipoh

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by standupper on Thu Nov 17, 2011 8:10 am

kerambit75 wrote:tiram goreng tepung

Lobster goreng tepung tadak??? What a Face
avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by kerambit75 on Thu Nov 17, 2011 8:14 am

standupper wrote:
kerambit75 wrote:tiram goreng tepung

Lobster goreng tepung tadak??? What a Face

Tu nanti aku nak tanya kat muchi...dia admiral 4 star aku baru pakai kepten je...sohih le dia yg kena cari utk aku! miahahahaha
avatar
kerambit75
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 2612
Reputation : 83
Join date : 07/05/2010
Age : 42
Location : Ipoh

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by bijan on Thu Nov 17, 2011 8:32 am

Hari nih mak aku punya tapai dah siap ... makin lama peram makin best ... jangan mabuk sudeh
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by marc_zman on Thu Nov 17, 2011 9:23 am

tomcat tiram wrote:hmmm...
topik yang menarik...

ni dia dah lama x makan...Nasi Ambeng/Ambang Johor mari....gambar asli dari rumah...






warrrggghhhhh... sampai nyer ati muuuu.!!!!!!

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by marc_zman on Thu Nov 17, 2011 9:29 am

kerambit75 wrote:tiram goreng tepung

mau carik tiram kalu pi laaa sg muor sana.. tapi wa tak pasti tepung tu ada ke idak dlm sungai tu sekali.. ekekekekeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by harleena on Thu Nov 17, 2011 9:53 am

Mr. Bijan wrote:Hari nih mak aku punya tapai dah siap ... makin lama peram makin best ... jangan mabuk sudeh

citer pasal tapai, anak suruh buat tapai dah 6-7 bulan tapi tak buat2. tak pernah buat pun so kena la cari dalam internet cara buat tapai tu... Bijan, camana omok ko buat tapai tu?

--------------------my siggy below--------------------

avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by marc_zman on Thu Nov 17, 2011 9:56 am

satu kesilapan kecil bila kak leena bertanya akan proses membuat tapai dari si bijan kerana beliau hanyalah pakar dlm bab makan tapai sahajer

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by harleena on Thu Nov 17, 2011 9:58 am

marc_zman wrote:satu kesilapan kecil bila kak leena bertanya akan proses membuat tapai dari si bijan kerana beliau hanyalah pakar dlm bab makan tapai sahajer

tak reti pulak nak buat quote dalam quote... akak suruh Bijan tanya kat OMAK dia camana nak wat tapai tu.... Bijan mmg reti makan ajer... Very Happy

--------------------my siggy below--------------------

avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by marc_zman on Thu Nov 17, 2011 10:03 am

harleena wrote:
marc_zman wrote:satu kesilapan kecil bila kak leena bertanya akan proses membuat tapai dari si bijan kerana beliau hanyalah pakar dlm bab makan tapai sahajer

tak reti pulak nak buat quote dalam quote... akak suruh Bijan tanya kat OMAK dia camana nak wat tapai tu.... Bijan mmg reti makan ajer... Very Happy

tapai pulut ke ubi kak leena? yg wa tau.. rebus ubi tau kukus pulut tu.. pastu campur ragi n peram.. tapi ze fine art dia ngak tau kak.. huhuhuhuuu.. org tua2 kata buat tapai ni hati xleh marah2.. kena buat time happy2.. jadik.. no layan angry bird 2.0 aaaaaa

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by harleena on Thu Nov 17, 2011 10:05 am

tapai pulut... Ragi dah ada dalam tangan... Hanya nak kukus pulut ajer... Orang kata, masak tapai ni banyak pantang larang... Wa tak layan angry bird, King ajer layan angry bird. Lepas tu, mula lah dia pun hangin sekali... Very Happy

--------------------my siggy below--------------------

avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by marc_zman on Thu Nov 17, 2011 10:13 am

kalu cam tu, lepas akak kukus pulut tu akak standby kan ikan masin tau rendang ayam kampung.. agak2 lepas angkat pulut tu n ada yg hangin pasal angry bird, terus jer dimakan pulut tu bersama ikan masin tau rendang tu.. ekekekekeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by harleena on Thu Nov 17, 2011 10:15 am

marc_zman wrote:kalu cam tu, lepas akak kukus pulut tu akak standby kan ikan masin tau rendang ayam kampung.. agak2 lepas angkat pulut tu n ada yg hangin pasal angry bird, terus jer dimakan pulut tu bersama ikan masin tau rendang tu.. ekekekekeee

memang tak jadi tapai lah cam tu...

--------------------my siggy below--------------------

avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by marc_zman on Thu Nov 17, 2011 10:23 am

harleena wrote:
marc_zman wrote:kalu cam tu, lepas akak kukus pulut tu akak standby kan ikan masin tau rendang ayam kampung.. agak2 lepas angkat pulut tu n ada yg hangin pasal angry bird, terus jer dimakan pulut tu bersama ikan masin tau rendang tu.. ekekekekeee

memang tak jadi tapai lah cam tu...

tapi x terbuang n membazir.. ekekekeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by kapokbesi on Thu Nov 17, 2011 12:34 pm

lame dah xmkan dodol nangka..
avatar
kapokbesi
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 968
Reputation : 181
Join date : 17/09/2011
Age : 31
Location : ولا تمشى فى الارض مرحا

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by mumuchi on Thu Nov 17, 2011 12:53 pm

yang den ingat makcik den buat tapai gula kena tambah gak..kalau tidak ragi tak ada menda nak makan buat permulaan..

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by anya8797 on Thu Nov 17, 2011 12:59 pm

dah lama tak makan kuih bakar arwah maklong masak guna dapor kayu api...
dah lama tak makan tempoyak yang arwah mak masak....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by venez on Thu Nov 17, 2011 2:42 pm

dah lama x makan jem n roti dlm ration tempur, ha3

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by 5229 on Thu Nov 17, 2011 4:43 pm

dah lama tak makan gulai ikan masin.susah benor nk jupe area umah wa.. Neutral
avatar
5229
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 761
Reputation : 30
Join date : 29/08/2010
Age : 32
Location : nowhere

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by anya8797 on Thu Nov 17, 2011 4:54 pm

okay..
lagi satu...
anya dah lama tak makan ayam pansuh..
ayam yang letak dalam buluh pastuh ada letak daun2 tuh..
pastuh dah lama tak makan asam paya yang fresh dan bukan jeruk....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by marc_zman on Fri Nov 18, 2011 3:39 am

dah lama tak makan tengahari abe tin belanja.. huhuhuhuuu

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by venez on Fri Nov 18, 2011 4:33 am

marc_zman wrote:dah lama tak makan tengahari abe tin belanja.. huhuhuhuuu

nih aku setuju, jom organise, dah lama x makan sama2 kat MZ.......

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by mumuchi on Fri Nov 18, 2011 4:47 am

Hehehe next week leh organise. Bijan dlm kawasan weh!

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by bijan on Fri Nov 18, 2011 4:56 am

Kalau buat tapai nih banyak pantang larang ... bab pulut tu memang kena kukus ... dah sejuk sikit baru campur ragi ...campur gula ... kalau bab berapa portion ragi dan gula tu saya tak pasti ...sebab tak mahir lagi bab tu ... saya mahir bab yang satu lagi ... bab makan ...
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by venez on Fri Nov 18, 2011 5:01 am

mumuchi wrote:Hehehe next week leh organise. Bijan dlm kawasan weh!

bijan plak bukak meja

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum