Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171925 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Page 2 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by harleena on Wed Sep 22, 2010 7:01 am

mumuchi wrote:ina pulut dakap ni macamana isinya..macam koci ke ketupat?

marc...ko dah try ke botok2 kat restoran enak Kl? kalau yipun ada dia boleh komen ori ke tak fasal dia pun antu botok2 ni..

ni link.. http://www.enakkl.com/

jaz...aku pun dah lama tak jumpa seafood lasagne ni..spesel sangat ke nak buat?

ven..aku teringin gak nak try ayam pangsoh ni tapi biasanya pribumi sarawak yang offer...so aku ada sangsi la....sedap ke? rasa macam mana tu..

muchi, pulut dakap ni just pulut di luar dan pisang di dalam.

harleena
MODERATOR
MODERATOR

Posts : 4168
Join date : 18/04/2010

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by mumuchi on Wed Sep 22, 2010 7:05 am

harleena wrote:
mumuchi wrote:ina pulut dakap ni macamana isinya..macam koci ke ketupat?

marc...ko dah try ke botok2 kat restoran enak Kl? kalau yipun ada dia boleh komen ori ke tak fasal dia pun antu botok2 ni..

ni link.. http://www.enakkl.com/

jaz...aku pun dah lama tak jumpa seafood lasagne ni..spesel sangat ke nak buat?

ven..aku teringin gak nak try ayam pangsoh ni tapi biasanya pribumi sarawak yang offer...so aku ada sangsi la....sedap ke? rasa macam mana tu..

muchi, pulut dakap ni just pulut di luar dan pisang di dalam.

macam nagasari ke? ini pun lama eden tak makan ni..


--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by marc_zman on Wed Sep 22, 2010 7:06 am

mumuchi wrote:aii sampai nyesal...gua kadangkala syok jugak makan mee rebus mamak ni...tapi jarang jumpa yang sedap..

mau tak nyesal bang, rasanyerrr... perghhh kiciwa mau kata.. iyo laaa kan, kita baru dtg dari jb.. baru sebulan dua study kat sana.. nampak menu mee rebus jer tentu nyer teringin.. order satu.. 2, 3 suap jer...

pastu... tak nak tak nak tak mauuu

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by mumuchi on Wed Sep 22, 2010 7:09 am

pergh ko budak prep sek 6 ka bro? adaka kedai mamak situ scratch seingat wa rumah kedai kat petronas tu semua melayu aja...

a/way apa yang tak sedap..ada mamak tu punya kuah ada yang memang aku tak leh terima..dia punya kuah ada rasa menda yang memang tak menyenangkan..tapi aku sampai la ni tak tau apa menda dia letak..

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by marc_zman on Wed Sep 22, 2010 7:10 am

nagasari.. ni salah satu kuih yg mak Kawan jual masa berniaga kat pasar malam kat kampung duluuuuu.. syok jugak makan kuih ni.. tapi.. kuih ni pakai tepung beras

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by marc_zman on Wed Sep 22, 2010 7:13 am

mumuchi wrote:pergh ko budak prep sek 6 ka bro? adaka kedai mamak situ scratch seingat wa rumah kedai kat petronas tu semua melayu aja...

a/way apa yang tak sedap..ada mamak tu punya kuah ada yang memang aku tak leh terima..dia punya kuah ada rasa menda yang memang tak menyenangkan..tapi aku sampai la ni tak tau apa menda dia letak..

Kawan duduk dalam itu seksyen 1 shah alam daaa.. classmate yg bawak pi itu kedai mamak yg depan tepi skit petronas & setentang kedai2 kat pasar basah sek 6 tu..

haaaa.. statement kaler kuning tu memang tepat menjawab persoalan tuan hamba

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by powerw00t on Wed Sep 22, 2010 9:17 am

marc_zman wrote:
mumuchi wrote:pergh ko budak prep sek 6 ka bro? adaka kedai mamak situ scratch seingat wa rumah kedai kat petronas tu semua melayu aja...

a/way apa yang tak sedap..ada mamak tu punya kuah ada yang memang aku tak leh terima..dia punya kuah ada rasa menda yang memang tak menyenangkan..tapi aku sampai la ni tak tau apa menda dia letak..

Kawan duduk dalam itu seksyen 1 shah alam daaa.. classmate yg bawak pi itu kedai mamak yg depan tepi skit petronas & setentang kedai2 kat pasar basah sek 6 tu..

haaaa.. statement kaler kuning tu memang tepat menjawab persoalan tuan hamba

Dia letak air rebusan spender yg 2 minggu tak basuh kot?
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by marc_zman on Wed Sep 22, 2010 9:27 am

powerw00t wrote:
marc_zman wrote:
mumuchi wrote:pergh ko budak prep sek 6 ka bro? adaka kedai mamak situ scratch seingat wa rumah kedai kat petronas tu semua melayu aja...

a/way apa yang tak sedap..ada mamak tu punya kuah ada yang memang aku tak leh terima..dia punya kuah ada rasa menda yang memang tak menyenangkan..tapi aku sampai la ni tak tau apa menda dia letak..

Kawan duduk dalam itu seksyen 1 shah alam daaa.. classmate yg bawak pi itu kedai mamak yg depan tepi skit petronas & setentang kedai2 kat pasar basah sek 6 tu..
haaaa.. statement kaler kuning tu memang tepat menjawab persoalan tuan hamba

Dia letak air rebusan spender yg 2 minggu tak basuh kot?

adoiii.. mana itu bakul sampah.. wa mau muntah...

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by harleena on Wed Sep 22, 2010 10:40 am

mumuchi wrote:
harleena wrote:
mumuchi wrote:ina pulut dakap ni macamana isinya..macam koci ke ketupat?

marc...ko dah try ke botok2 kat restoran enak Kl? kalau yipun ada dia boleh komen ori ke tak fasal dia pun antu botok2 ni..

ni link.. http://www.enakkl.com/

jaz...aku pun dah lama tak jumpa seafood lasagne ni..spesel sangat ke nak buat?

ven..aku teringin gak nak try ayam pangsoh ni tapi biasanya pribumi sarawak yang offer...so aku ada sangsi la....sedap ke? rasa macam mana tu..

muchi, pulut dakap ni just pulut di luar dan pisang di dalam.

macam nagasari ke? ini pun lama eden tak makan ni..


lebih kurang cam nagasri juga. Bezanya nagasari guna tepung beras ngan santan, pulut dakap guna pulut ngan santan. Then diikat dua2, sebab tu kot namanya pulut dakap.

--------------------my siggy below--------------------

avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 49

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by mumuchi on Wed Sep 22, 2010 10:43 am

konpen wa tak pernah makan..aku ada gak jumpa pulut macam pulut dakap ni tapi guna tepung dan tak ada inti..east coast punya stail tapi tak tau nama dia...rasa kosong aja bagi aku

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by harleena on Wed Sep 22, 2010 10:52 am

Tu la dia. Rasanya last makan masa wa darjah 3 or 4 dulu. Dah kat 32 tahun. Sad Teringat pulak kat my late grandmother.

--------------------my siggy below--------------------

avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 49

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by mumuchi on Wed Sep 22, 2010 11:07 am

satu lagi wa pernah rasa malaysia timur punya kat area sawak..cek tenet nama dia kelupis...
memang tawar bagi aku tapi tak tau le kut aku yang salah cara makan..


--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by harleena on Wed Sep 22, 2010 11:09 am

mumuchi wrote:satu lagi wa pernah rasa malaysia timur punya kat area sawak..cek tenet nama dia kelupis...
memang tawar bagi aku tapi tak tau le kut aku yang salah cara makan..


pulut tu memang rasa pulut laa tapi yang buat manis tu bila dimakan ngan pisang.

--------------------my siggy below--------------------

avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 49

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by samuraisan on Wed Sep 22, 2010 10:01 pm

Very Happy Aku teringin nak makan daging Kancil dulu masa umur 6 tahun tu sekali rasa
jiran aku bagi .. itupun 1 Peha kancil rasa2 makan kongsi 1 keluarga.. best manis sikit
rasa dia.. landak adalah 6@7 kali buat rendeng pulak...

Kancil ohhhh Kancil Very Happy
avatar
samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by mumuchi on Thu Sep 23, 2010 4:05 am

pergh dahsyat ko...eden geng rusa ni rusa atau kijang aja dapat..napoh ke, kancil ke tak pernah...bawak kancil pernah le What a Face

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by venez on Thu Sep 23, 2010 4:08 am

muchi kalau bab makan no 1, huk3

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by powerw00t on Fri Sep 24, 2010 4:46 am

samuraisan wrote: Very Happy Aku teringin nak makan daging Kancil dulu masa umur 6 tahun tu sekali rasa
jiran aku bagi .. itupun 1 Peha kancil rasa2 makan kongsi 1 keluarga.. best manis sikit
rasa dia.. landak adalah 6@7 kali buat rendeng pulak...

Kancil ohhhh Kancil Very Happy

Restoren apa yg dekat Seremban tu, berhampiran kelab bola sepak negeri 9, yg semua masak lemak cili padi mmg ada jual napuh, kijang, rusa, landak semuanya masak lemak. Yg aku paling suka ikan baung asam pedas! lama benor tak makan situ, dgr cerita sekarang dah pindah.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by harleena on Fri Sep 24, 2010 5:07 am

samuraisan wrote: Very Happy Aku teringin nak makan daging Kancil dulu masa umur 6 tahun tu sekali rasa
jiran aku bagi .. itupun 1 Peha kancil rasa2 makan kongsi 1 keluarga.. best manis sikit
rasa dia.. landak adalah 6@7 kali buat rendeng pulak...

Kancil ohhhh Kancil Very Happy

Dulu masa duduk kat Ibam, merasalah makan kancil, kijang, ayam hutan ngan landak.


Last edited by harleena on Fri Sep 24, 2010 5:19 am; edited 1 time in total

--------------------my siggy below--------------------

avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 49

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by marc_zman on Fri Sep 24, 2010 5:12 am

Kawan dulu masa bebudak dapat merasa makan kijang jer.. ada jiran kasik.. mak masak tapi tak bgtau pun.. lepas abis dimakan baru dia bagitau.. sabau jer..

ayam utan pun dah bertahun tak makan.. masa ader projek buat asrama pekerja kilang dekat area umah Kawan dulu, ada sorang brader sarawak kerja kontrak pembinaan ni pandai pasang jerat kat kebun getah nenek.. sehari dua dapat sekor ayam utan.. dia kasi mak & kitorang kumpul... bila dah bayak baru mak masak ayam utam salai masak lemak cili api.. ajak bebudak keje kontrak tu makan kat umah..

tapi tu dulu.. pekerja kontrak bebaik.. sekarang ni bukan tak baik tapi kena berhati2 lebih yer..

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by alphawolf on Mon Oct 18, 2010 12:06 pm

Aku dah lama tak makan botok2. Nasib baik gak dapat merasa masa bulan pose itu hari. Nak buat sendiri...tak cukup pulak material...tu aku pelik tu padahal Kedah ni rural area. Nak cari sendiri tak kuasa aku!

--------------------my siggy below--------------------

"Look, you stupid b*****d, you've got no arms left"
"Yes I have!"
"LOOK!"
"It's just a flesh wound"
avatar
alphawolf
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 1457
Reputation : 196
Join date : 18/10/2010
Location : "Sitting Elephant"

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by standupper on Mon Oct 18, 2010 6:22 pm

samuraisan wrote: Very Happy Aku teringin nak makan daging Kancil dulu masa umur 6 tahun tu sekali rasa
jiran aku bagi .. itupun 1 Peha kancil rasa2 makan kongsi 1 keluarga.. best manis sikit
rasa dia.. landak adalah 6@7 kali buat rendeng pulak...

Kancil ohhhh Kancil Very Happy

Biar betul peha kancil kongsi ramai-ramai... nie kancil hasil berburu kat "K".. garam kunyit jer terus panggang! beshhh!!! What a Face

avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by harleena on Tue Oct 19, 2010 12:59 am

Saya buat rendang kacil... Landak pun buat rendang gak...

--------------------my siggy below--------------------

avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 49

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by atreyudevil on Tue Oct 19, 2010 4:01 am

off topic skit,
kak duri landak tu simpan, orang2 tua kata pendinding tu!

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by mumuchi on Tue Oct 19, 2010 4:05 am

kancil dan landak dua menda nak cuba tapi tak dapat2 lagi...stand kalau lu ada makan2 ala survivor lagi..tapau sikit Wink

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by harleena on Thu Oct 21, 2010 12:47 pm

atreyudevil wrote:off topic skit,
kak duri landak tu simpan, orang2 tua kata pendinding tu!

Ya ke? Selalunya dapat landak dah togel. Siap sedia untuk masak ajer....
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 49

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by tomcat tiram on Thu Nov 17, 2011 6:58 am

hmmm...
topik yang menarik...

ni dia dah lama x makan...Nasi Ambeng/Ambang Johor mari....gambar asli dari rumah...




tomcat tiram
Civilian

Malaysia
Posts : 21
Reputation : 2
Join date : 04/11/2011
Location : hujung nun di Selatan Malaysia...tp sekarang dh divert ke tengah...

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum