Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171899 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Go down

Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by mumuchi on Tue Sep 21, 2010 7:12 am

Hehehe memandangkan posa dah habes, jom kita imbau makanan yang lama anda tidak makan/jumpa tapi mungkin anda baru dapat menjamah semual baru-baru ni.

Bagi eden, wa balik Ipoh untuk beraya syukur dapat jumpa Gulai daun Ubi Tumbuk kat restoran nasi padang simpang tiga, fasal kalau eden balik rumah pun tak tentu mak eden masak fasal leceh What a Face


--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by harleena on Tue Sep 21, 2010 8:00 am



Pulut dakap.
Antara yang dah teramat lamanya tak makan. Dulu2 masa kecik time sekolah rendah, arwah tok selalu buat. Bila dia dah tak de (dah 20 tahun), tak pernah makan lagi. memang ada orang buat tapi still tak serupa. Apa orang kata, sama tapi tak serupa....

--------------------my siggy below--------------------


harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by marc_zman on Tue Sep 21, 2010 8:18 am

isk isk isk.. topic makan @ makanan lagik..
Kawan dah lama tak makan Botok-Botok.. bukan BOTOX aaaaa..



Permohonan maaf.. silap copy paste resepi.. my mistake..


Last edited by marc_zman on Tue Sep 21, 2010 8:25 am; edited 2 times in total

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by kerambit75 on Tue Sep 21, 2010 8:20 am

Seafood lasagna

kerambit75
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 2612
Reputation : 83
Join date : 07/05/2010
Age : 42
Location : Ipoh

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by kerambit75 on Tue Sep 21, 2010 8:21 am

kerabu umbut kelapa

kerambit75
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 2612
Reputation : 83
Join date : 07/05/2010
Age : 42
Location : Ipoh

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by venez on Tue Sep 21, 2010 8:25 am

ayam pangsoh... actually nih masakan/makanan org kampung/iban di sarawak, masa aku dok sana dulu selalu makan n belajar buat tapi bila balik kat sini dh x rasa pure ayam pangsoh coz barang x cukup... main ingredient iaitu daun bungkang xder kt semenanjung... sama gak kalau nak makan sayur midin, kat sini xder, ada org semenanjung try bawak pucuk midin tanam kat sini tapi x jadi, dia naik jadi pucuk paku pakis...

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by zulupapa on Wed Sep 22, 2010 3:19 am

kerambit75 wrote:kerabu umbut kelapa

mari ke sini .... pak long banyak pokok kelapa yang boleh dibuat kerabu umbut kelapa .... Very Happy

zulupapa
Lt Colonel
Lt Colonel

Mymil
Posts : 1633
Reputation : 83
Join date : 21/04/2010
Age : 71

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by mumuchi on Wed Sep 22, 2010 4:54 am

ina pulut dakap ni macamana isinya..macam koci ke ketupat?

marc...ko dah try ke botok2 kat restoran enak Kl? kalau yipun ada dia boleh komen ori ke tak fasal dia pun antu botok2 ni..

ni link.. http://www.enakkl.com/

jaz...aku pun dah lama tak jumpa seafood lasagne ni..spesel sangat ke nak buat?

ven..aku teringin gak nak try ayam pangsoh ni tapi biasanya pribumi sarawak yang offer...so aku ada sangsi la....sedap ke? rasa macam mana tu..

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by venez on Wed Sep 22, 2010 5:01 am

mumuchi wrote:ina pulut dakap ni macamana isinya..macam koci ke ketupat?

marc...ko dah try ke botok2 kat restoran enak Kl? kalau yipun ada dia boleh komen ori ke tak fasal dia pun antu botok2 ni..

ni link.. http://www.enakkl.com/

jaz...aku pun dah lama tak jumpa seafood lasagne ni..spesel sangat ke nak buat?

ven..aku teringin gak nak try ayam pangsoh ni tapi biasanya pribumi sarawak yang offer...so aku ada sangsi la....sedap ke? rasa macam mana tu..

aku bleh buat tapi bahan kurang kat sini, sure rasa abit kurang... dia dimasak didalam buluh dgn bahan2 seal dgn daun so ayam tuh masak mcm dlm pressure cooker... aku xtauler nak gambarkan rasa camner...aku bukan pengkritik makanan yg baik, huk3

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by marc_zman on Wed Sep 22, 2010 5:09 am

mumuchi wrote:ina pulut dakap ni macamana isinya..macam koci ke ketupat?

marc...ko dah try ke botok2 kat restoran enak Kl? kalau yipun ada dia boleh komen ori ke tak fasal dia pun antu botok2 ni..

ni link.. http://www.enakkl.com/


jaz...aku pun dah lama tak jumpa seafood lasagne ni..spesel sangat ke nak buat?

ven..aku teringin gak nak try ayam pangsoh ni tapi biasanya pribumi sarawak yang offer...so aku ada sangsi la....sedap ke? rasa macam mana tu..

adoiii.. enak KL ekkk.. ni fine dining ni bang.. 1st malay fine dining kalu tak silap.. Kawan dah gi sekali tahun 2007 ke 2008.. tapi recce ngan opismate jer tuk satu grup OZ.. kalu sdn bhd tak berani weh nak masuk..

heheheee.. ingat lagik pegawai dia kata enak KL ada dapat award on halal ke aper.. tapi.. mau oder beer, wine tau champange kalu stok sentiasa ada.. aparaaa.. wa pun ata kompiusss.. tapi tu dulu laaa.. skrg ni wa tak pasti ada lagi ke tak minuman tu semua kat enak KL..

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by mumuchi on Wed Sep 22, 2010 5:24 am

bila lagi nak sembelih kambing marc:face: ...aku cek internet yang kat keramat AU ni bajet boleh kut...

http://www.rasarasa.net/cms/content.jsp?id=com.tms.cms.cmsprofile.Profile_9d5fdc90-ca90625c-1e68a2b0-50eab09e

aku cek review recently depa cakap ok aja tapi entah ler..


--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by marc_zman on Wed Sep 22, 2010 5:34 am

mumuchi wrote:bila lagi nak sembelih kambing marc:face: ...aku cek internet yang kat keramat AU ni bajet boleh kut...

http://www.rasarasa.net/cms/content.jsp?id=com.tms.cms.cmsprofile.Profile_9d5fdc90-ca90625c-1e68a2b0-50eab09e

aku cek review recently depa cakap ok aja tapi entah ler..


cantekkk.. geng2 mymil makan.. brader tin bayor.. memang cantik.. heheheee..
tq bro... bleh recce tempat ni nti..

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by mumuchi on Wed Sep 22, 2010 5:38 am

dah pergi jangan lupa kasi report..deme cakap mee rebus dan mee bandung muar dia pun sodap..






haaaa nak cek ketereran si marc..mana satu mana mee weh Wink

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by marc_zman on Wed Sep 22, 2010 5:51 am

hmmm.. kalau tuan hamba ingin tahu, yang atas itu mee rebus.. yang bawah itu mee bandung..

buktikan.???

mana ada mee bandung makan perah limau...

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by mumuchi on Wed Sep 22, 2010 6:24 am

pergh..give the man a trophy Very Happy


--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by powerw00t on Wed Sep 22, 2010 6:29 am

mumuchi wrote:dah pergi jangan lupa kasi report..deme cakap mee rebus dan mee bandung muar dia pun sodap..






haaaa nak cek ketereran si marc..mana satu mana mee weh Wink

hadoiiiii..... meleleh air liur perggh Sad

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by powerw00t on Wed Sep 22, 2010 6:30 am

Pindah ke foods punya seksyen yoo cheers

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by marc_zman on Wed Sep 22, 2010 6:33 am

mumuchi wrote:pergh..give the man a trophy Very Happy


maafkan hamba wahai sedara.. hampa tak boleh terima trophy ini.. bukan menolak tapi pegangan hamba tak mengizinkan hamba menyimpan trophy berbentuk patung di rumah hamba.. cukuplah sekadar diganti emas tulen sekilo dua... heheheee...


Last edited by marc_zman on Wed Sep 22, 2010 6:42 am; edited 1 time in total

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by venez on Wed Sep 22, 2010 6:34 am

marc_zman wrote:
mumuchi wrote:pergh..give the man a trophy Very Happy


maafkan hamba wahai sedara.. hampa tak boleh terima trophy ini.. bukan menghina tapi pegangan hamba tak mengizinkan hamba menyimpan trophy berbentuk patung di rumah hamba.. heheheee...

tuh trophy iron chef ker?

p/s : kawe out dulu, nak pegi ambik tiket motoGP...

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by powerw00t on Wed Sep 22, 2010 6:36 am

Kalo ikut tekak aku, mee rebus lagi lebih ummph dari mee bandung. makan 2 pinggan pun tak terasa perut nak kenyang lagi. Kat melaka ni nama aja sempadan dgn muar, johor.... kalo mintak mee bandung atau mee rebus dia kasi entah apa2 punya mee aja. Dahlah rupa lain, rasa pun lain, nama ja sama.

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by mumuchi on Wed Sep 22, 2010 6:39 am

powerw00t wrote:Pindah ke foods punya seksyen yoo cheers

ada ka? thank2 you@..wa tak perasan la pulak...

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by mumuchi on Wed Sep 22, 2010 6:41 am

powerw00t wrote:Kalo ikut tekak aku, mee rebus lagi lebih ummph dari mee bandung. makan 2 pinggan pun tak terasa perut nak kenyang lagi. Kat melaka ni nama aja sempadan dgn muar, johor.... kalo mintak mee bandung atau mee rebus dia kasi entah apa2 punya mee aja. Dahlah rupa lain, rasa pun lain, nama ja sama.

memang lain tempat lain stail bro...itu belum kira mamak punya lagi...ada tambah kuah rojak, ada tidak...

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by marc_zman on Wed Sep 22, 2010 6:46 am

mumuchi wrote:
powerw00t wrote:Kalo ikut tekak aku, mee rebus lagi lebih ummph dari mee bandung. makan 2 pinggan pun tak terasa perut nak kenyang lagi. Kat melaka ni nama aja sempadan dgn muar, johor.... kalo mintak mee bandung atau mee rebus dia kasi entah apa2 punya mee aja. Dahlah rupa lain, rasa pun lain, nama ja sama.

memang lain tempat lain stail bro...itu belum kira mamak punya lagi...ada tambah kuah rojak, ada tidak...

betui tu.. ingat lagi masa 1st time makan mee rebus kat kedai mamak sek 6 shah alam.. nyesal tak sudah.. padan muka sendiri..


--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by mumuchi on Wed Sep 22, 2010 6:53 am

aii sampai nyesal...gua kadangkala syok jugak makan mee rebus mamak ni...tapi jarang jumpa yang sedap..

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by harleena on Wed Sep 22, 2010 7:01 am

mumuchi wrote:ina pulut dakap ni macamana isinya..macam koci ke ketupat?

marc...ko dah try ke botok2 kat restoran enak Kl? kalau yipun ada dia boleh komen ori ke tak fasal dia pun antu botok2 ni..

ni link.. http://www.enakkl.com/

jaz...aku pun dah lama tak jumpa seafood lasagne ni..spesel sangat ke nak buat?

ven..aku teringin gak nak try ayam pangsoh ni tapi biasanya pribumi sarawak yang offer...so aku ada sangsi la....sedap ke? rasa macam mana tu..

muchi, pulut dakap ni just pulut di luar dan pisang di dalam.

--------------------my siggy below--------------------


harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Makanan Yang Lama Anda Tidak Makan

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum