Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by malarkey Fri Oct 13, 2017 10:25 am

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171926 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Sambutan Hari Kemerdekaan

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Sambutan Hari Kemerdekaan

Post by venez on Sun Aug 29, 2010 7:16 am

source : [You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this image.]
Satu perarakan bersejarah Perarakan Menuntut Kemerdekaan telah diadakan pada 7 Julai 1954, di Kuala Lumpur. Ia merupakan perarakan yang julung-julung kali diadakan bertujuan untuk menuntut kemerdekaan bagi Persekutuan Tanah Melayu. Perarakan dirancang dan disertai oleh ahli-ahli UMNO dan MCA.

Sumber: Arkib Negara Malaysia


Merdeka!! Merdeka!! Merdeka!! Begitulah semangat yang aku cuba tunjukkan kat sini sempena negara kita MALAYSIA yang akan menyambut ulang tahun kemerdekaan yang ke-53. Pejam celik, pejam celik dah 53 tahun negara kita Malaysia ini Merdeka. Apakah sumbangan yang telah kita berikan pada negara??

Aku bukan nak bercerita pasal sumbangan yang kita dah beri kat negara ni, tapi apakah matlamat kita untuk memberikan sumbangan kita pada negara Malaysia? Sempena bulan Kemerdekaan ni aku tengok pelbagai aktiviti telah dirancang oleh pihak kerajaan mahupun swasta untuk memeriahkan lagi bulan kemerdekaan ni.

Diantara perkara yang telah dilakukan oleh mereka, satu laman web (aku rasa setiap kali masuk bulan kemerdekaan jer dia keluarkan laman web ni) telah wujud. Dimana laman web rasmi ini?? Ini dia alamatnya [You must be registered and logged in to see this link.] Dengan adanya laman web rasmi macam ini dapatlah kita semua mempelajari tentang negara Malaysia ini. Walaupun kita pernah belajar tapi kita semua pelupa dan perlu mengingatinya semula.

Dengan tema 1Malaysia Menjana Transformasi, mampukah kita bersedia dengan transformasi tersebut? Aku sendiri agak takut menghadapi transformasi ni. Tapi sebagai lelaki sejati yang sentiasa berjuang untuk negaranya, aku bersedia menghadapi apa jua transformasi yang akan berlaku. Bagaimana pula dengan korang?

Kita sebagai rakyat Malaysia perlulah berganding bahu untuk menjayakan hasrat negara yang tercinta ini. Mungkin bukan untuk kita, tapi untuk anak cucu kita nanti dan akan berkekalan selama-lamanya. Macam² program menarik yang pihak kerajaan dan swasta ingin laksanakan, dan kita semua perlu sokong dengan melibatkan diri. Kalau bukan pergi ketempatnya pun kita tonton di TV dah la..hehe

Sebut mengenai program² yang diorang bakal adakan ni aku nak kongsi sikit la antara aktiviti yang boleh korang join. Disepanjang bulan Ogos ni mereka telah merancang untuk adakan :

• Majlis Pelancaran Kibar Jalur Gemilang
Tarikh : 1 Ogos 2010
Tempat : Stadium Utama, Kangar, Perlis
Masa : 8.00 malam -10.30 malam

• Pameran Kemerdekaan “Wira Yang Tidak Dicanang”
Tarikh : 17 Ogos 2010 hingga 17 September 2010
Tempat : Muzium Negara
Masa : 9.00 pagi – 6.00 petang
Agensi Pelaksana : Jabatan Muzium Malaysia

• Majlis Berbuka Puasa Muhibah 1Malaysia
Tarikh : 30 Ogos 2010
Masa : 6.15 petang – 10.00 malam
Tempat: Masjid Wilayah Persekutuan
Agensi Pelaksana : Jabatan Arkib Negara

• Acara Perbarisan dan Perarakan
Tarikh : 31 Ogos 2010
Masa : 7.00 pagi- 9.30 pagi
Tempat : Stadium Putra, Bukit Jalil, Kuala Lumpur

Kalau korang tengok semua agenda ni, semuanya kita boleh join kan. Kalau yang duduk jauh tu boleh la diberi kelonggaran sikit dengan tengok TV kan. Aku rasa aktiviti yang paling aku nak pergi la, Majlis Berbuka Puasa Muhibah 1Malaysia ni ha. Dapat makan percuma dan boleh kenal dengan ramai lagi orang kat Malaysia ni. Memang mengeratkan silaturrahim antara seluruh warga Malaysia ni.

Selain daripada aktiviti diatas ada juga aktiviti lain disepanjang bulan September dan korang boleh lihat sendiri di laman web rasmi berkenaan (aku tengah malas nak mengarang ni). Selain itu, ada lagi yang best tentang laman web rasmi ni. Korang boleh join kuiz yang menguji tahap ingatan dan cinta korang terhadap negara Malaysia ni. Kalau korang fikir korang dah cukup kenal negara Malaysia ni korang pergi la jawab soalan tu tengok dapat berapa.

Memang banyak la info kat sana dan tak dapat aku terangkan kat sini sebab aku tengah malas. Korang boleh lihat sendiri dan kaji la sendiri laman web rasmi berkenaan. 2 jam juga la aku kat sana bermainan permainan yang ada sambil menambah ilmu pengetahuan mengenai negara Malaysia tercinta.

Sampai sini dulu bebelan aku pada kali ni. Malas² pun dekat 100meter entri aku ni. Kalau korang baca sampai habis memang aku tabik spring la kat korang. Entah apa yang aku tulis kat atas pun aku tak tau. Semoga jumpa lagi di entri yang seterusnya.

entry : [You must be registered and logged in to see this link.]


Last edited by mumuchi on Mon Aug 08, 2011 5:48 am; edited 1 time in total (Reason for editing : House Cleaning)

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sambutan Hari Kemerdekaan

Post by observateur on Sun Aug 29, 2010 8:28 am

bro ven...

tulis punya la panjang. lepas tensen, ek? Sabarlah, bukan ko sorang yg menangisi keadaan negara kita skang.

Yg penting each of us contribute in our own way though it may seem insignificant. Aku ingin membaiki rakyat & negara melalui pertanian (bukan sekadar self-sufficient dalam food production aje). Sayang, aku belum dapat peluang utk melaksanakan secara meluas lagi...
avatar
observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 50

Back to top Go down

Re: Sambutan Hari Kemerdekaan

Post by tok_rimau87 on Sun Aug 29, 2010 10:11 am

sambutan kemerdekaan tahun nih ada persembahan ULK, 11RGK

tadi ada dia buat tembak-tembak masa rehearsal yg pertama, tp yg 2nd time x buat pulak

selain tu ada TTS, kawad senyap, dan juga kawalan kehormat
avatar
tok_rimau87
Sergeant
Sergeant

Mymil
Posts : 171
Reputation : 10
Join date : 30/04/2010

Back to top Go down

Re: Sambutan Hari Kemerdekaan

Post by mumuchi on Sun Aug 29, 2010 10:28 am

Ven. Ko tulis ke orang lain tulis? Website last tu buat aku musykil
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Sambutan Hari Kemerdekaan

Post by venez on Sun Aug 29, 2010 10:38 am

ho3, jgn salah anggap, bukan hasil tulisan akuler, thats why kawe letak entry tuh... sedap baca tulisan dia... Very Happy

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sambutan Hari Kemerdekaan

Post by atreyudevil on Sun Aug 29, 2010 3:03 pm

sambutan kali ni dalam stadium putra ada military parade tak?

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Sambutan Hari Kemerdekaan

Post by tok_rimau87 on Sun Aug 29, 2010 3:14 pm

atreyudevil wrote:sambutan kali ni dalam stadium putra ada military parade tak?

tak ada kalau tak salah, cuma ada pertunjukan dari tentera je mcm TTS, ULK, Para, Kawad Senyap

avatar
tok_rimau87
Sergeant
Sergeant

Mymil
Posts : 171
Reputation : 10
Join date : 30/04/2010

Back to top Go down

Re: Sambutan Hari Kemerdekaan

Post by mumuchi on Sun Aug 29, 2010 5:19 pm

Smlm ending berita tv3 tunjuk rehearsal. Mcm tattoo besar2an pulak
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Sambutan Hari Kemerdekaan

Post by tok_rimau87 on Sun Aug 29, 2010 5:36 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
tok_rimau87
Sergeant
Sergeant

Mymil
Posts : 171
Reputation : 10
Join date : 30/04/2010

Back to top Go down

Re: Sambutan Hari Kemerdekaan

Post by samuraisan on Sun Aug 29, 2010 11:19 pm

Very Happy kalau Brigade Para ni tambah lagi 1 batt kan bagus .. kalau boleh dari renjer
cantik ..2 batts Air Assault 2 batts Amfibi alien

Apahal pun MERDEKA MERDEKA MERDEKA
avatar
samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: Sambutan Hari Kemerdekaan

Post by venez on Mon Aug 30, 2010 3:21 am

esok kita akan menyambut hari merdeka ke 53... sana sini masih suram jerk...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sambutan Hari Kemerdekaan

Post by edayu on Mon Aug 30, 2010 3:38 am

harapan agar rakyat malaysia memahami apa itu erti kemerdekaan terutama golongan melayu....(melayu mudah lupa)...
avatar
edayu
Warrant Officer
Warrant Officer

Mymil
Posts : 464
Reputation : 44
Join date : 25/08/2010
Age : 37
Location : KL

Back to top Go down

Re: Sambutan Hari Kemerdekaan

Post by eaizan on Mon Aug 30, 2010 3:57 am

samuraisan wrote: Very Happy kalau Brigade Para ni tambah lagi 1 batt kan bagus .. kalau boleh dari renjer
cantik ..2 batts Air Assault 2 batts Amfibi alien

den rasa lebih elok kalau ado satu batalion daripada RAW yang di'para'kan Razz
avatar
eaizan
Staff Sargent
Staff Sargent

Mymil
Posts : 290
Reputation : 18
Join date : 21/04/2010
Age : 42
Location : Tampin-Gemas-Tampin

Back to top Go down

Re: Sambutan Hari Kemerdekaan

Post by marc_zman on Mon Aug 30, 2010 4:16 am

eaizan wrote:
samuraisan wrote: Very Happy kalau Brigade Para ni tambah lagi 1 batt kan bagus .. kalau boleh dari renjer
cantik ..2 batts Air Assault 2 batts Amfibi alien

den rasa lebih elok kalau ado satu batalion daripada RAW yang di'para'kan Razz

aiyaaa mr samuraisan.. awat tambah 1 batt kat 10 bgd para pastu nak kasi dia jadik batt amfibi.. alang2 tu baik buat 1 bgd para ngan 1 bgd amfibi.. heheheee..

cikgu.. molek bebenor cadangan tu..
avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Sambutan Hari Kemerdekaan

Post by tenteng on Mon Aug 30, 2010 4:43 am

eaizan wrote:
samuraisan wrote: Very Happy kalau Brigade Para ni tambah lagi 1 batt kan bagus .. kalau boleh dari renjer
cantik ..2 batts Air Assault 2 batts Amfibi alien

den rasa lebih elok kalau ado satu batalion daripada RAW yang di'para'kan Razz

rasa2nya dulu ada wataniah PARA..tp skang dah x dek. tp sanggup ke yg sukarela pegi menyerah diri utk kursus pegasus?
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Sambutan Hari Kemerdekaan

Post by tenteng on Mon Aug 30, 2010 4:44 am

ingatkan kat melaka jek suram...tgk2 dalam perjalanan melaka - kuantan pun rasa suasana nak merdeka.
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Sambutan Hari Kemerdekaan

Post by venez on Mon Aug 30, 2010 5:06 am

edayu wrote:harapan agar rakyat malaysia memahami apa itu erti kemerdekaan terutama golongan melayu....(melayu mudah lupa)...

teringat sajak 'melayu mudah lupa' by tun mahathir...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sambutan Hari Kemerdekaan

Post by eaizan on Mon Aug 30, 2010 5:30 am

tenteng wrote:
eaizan wrote:
samuraisan wrote: Very Happy kalau Brigade Para ni tambah lagi 1 batt kan bagus .. kalau boleh dari renjer
cantik ..2 batts Air Assault 2 batts Amfibi alien

den rasa lebih elok kalau ado satu batalion daripada RAW yang di'para'kan Razz

rasa2nya dulu ada wataniah PARA..tp skang dah x dek. tp sanggup ke yg sukarela pegi menyerah diri utk kursus pegasus?

memang ada, tapi tak sampai kekuatan kompeni pun kalau tak silap den. dan ada juga satu kumpulan pegawai sukarela akhir 90an dulu yang dah pergi kursus tu dan lulus.

pekan tampin pun dah mula sibuk dan sesak. malas den nak keluar...payah benar nak parking.
avatar
eaizan
Staff Sargent
Staff Sargent

Mymil
Posts : 290
Reputation : 18
Join date : 21/04/2010
Age : 42
Location : Tampin-Gemas-Tampin

Back to top Go down

Re: Sambutan Hari Kemerdekaan

Post by marc_zman on Mon Aug 30, 2010 5:36 am

diakui suasana sambutan bulan kemerdekaan tahun ni memang suram.. tak tahu laaa dimana puncanya.. pada Kawan benda ni tak perlu di war-war tak perlu kempen.. sendiri mau ingat.. jagan jadik macam sorang makhluk ni.. bleh pi tanya.. "tahun ni tak dapat bendera free ke.?" ada ka patut..

nota :

Wa cukup bebulu tengok bendera kecik yg diorang dok tampal2 atas kereta tu.. bukan aper.. banyak kita bleh tgk bendera tu tanggal n terbiar kene lenyek atas jalan raya.. ada patut kaaa.. jangan ingat mau untong ajer maaa
avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Sambutan Hari Kemerdekaan

Post by venez on Mon Aug 30, 2010 5:41 am

marc_zman wrote:diakui suasana sambutan bulan kemerdekaan tahun ni memang suram.. tak tahu laaa dimana puncanya.. pada Kawan benda ni tak perlu di war-war tak perlu kempen.. sendiri mau ingat.. jagan jadik macam sorang makhluk ni.. bleh pi tanya.. "tahun ni tak dapat bendera free ke.?" ada ka patut..

nota :

Wa cukup bebulu tengok bendera kecik yg diorang dok tampal2 atas kereta tu.. bukan aper.. banyak kita bleh tgk bendera tu tanggal n terbiar kene lenyek atas jalan raya.. ada patut kaaa.. jangan ingat mau untong ajer maaa

masalah yang timbul adalah dari generasi selepas merdeka, x semua tapi ituler hakikatnya, dh lahir2 negara dh aman, tuhler x ambik port sgt kemerdekaan nih... semua salahkan xder kempen, xder bendera free, nak merdeka pun free2 ker? ntahler... rasanya bila dh jadi sesuatu baru org ramai ingat balik perihal kemerdekaan negara nih...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sambutan Hari Kemerdekaan

Post by eaizan on Mon Aug 30, 2010 5:42 am

double sided tape yang sedia ada tu tak kuat. den tukar dulu double sided tape tu dgn yg power punye baru payah nak tanggal. kuatnya sampai bendera yang tanggal (tu pun salah den jugak pasal kadang lupa sampai bawak keta macam bawak F1)
avatar
eaizan
Staff Sargent
Staff Sargent

Mymil
Posts : 290
Reputation : 18
Join date : 21/04/2010
Age : 42
Location : Tampin-Gemas-Tampin

Back to top Go down

Re: Sambutan Hari Kemerdekaan

Post by tenteng on Mon Aug 30, 2010 5:43 am

marc_zman wrote:diakui suasana sambutan bulan kemerdekaan tahun ni memang suram.. tak tahu laaa dimana puncanya.. pada Kawan benda ni tak perlu di war-war tak perlu kempen.. sendiri mau ingat.. jagan jadik macam sorang makhluk ni.. bleh pi tanya.. "tahun ni tak dapat bendera free ke.?" ada ka patut..

nota :

Wa cukup bebulu tengok bendera kecik yg diorang dok tampal2 atas kereta tu.. bukan aper.. banyak kita bleh tgk bendera tu tanggal n terbiar kene lenyek atas jalan raya.. ada patut kaaa.. jangan ingat mau untong ajer maaa

ya betol...bendera kecik2 yg atas kete tu senang kena curi ngan tercabut. pastu berselerak kat atas jalan.
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Sambutan Hari Kemerdekaan

Post by marc_zman on Mon Aug 30, 2010 5:49 am

majoriti yg Kawan jumpa semua nyer tanggal tang batang tu.. dia punyer base tak dapat dikesan plak..

senang kene curik ek tenteng.. heheheee... terasa weh..

kalu nak curik tu, jgn laaa curik bendera yg kecik atas kereta tu.. jadik cam kitorang dulu, bendera kat tiang karen @ lampu tu yg kitorang 'pinjam' tak pulang2..
avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Sambutan Hari Kemerdekaan

Post by eaizan on Mon Aug 30, 2010 5:58 am

pada pandangan den, kempen pun penting juga terutamanya dalam media elektronik...TV la senang citer. pasal den tengok memang ada keberkesanannya pada dua orang hero den kat rumah nih...sorang 4 tahun, sorang lagi 1 1/2 tahun....

tiap kali ada iklan sorakan merdeka, maka hero den berdua ni pun akan berdiri depan tv sambil teriak sama merdeka dan angkat tangan...tapi yang 1 1/2 tahun tu den cuma dengar 'ka' aja la Razz

cuma yang payah nak jawab bila yang 4 tahun tu tanya...papa, 'mendeka' tu apa?
avatar
eaizan
Staff Sargent
Staff Sargent

Mymil
Posts : 290
Reputation : 18
Join date : 21/04/2010
Age : 42
Location : Tampin-Gemas-Tampin

Back to top Go down

Re: Sambutan Hari Kemerdekaan

Post by tenteng on Mon Aug 30, 2010 5:58 am

marc_zman wrote:majoriti yg Kawan jumpa semua nyer tanggal tang batang tu.. dia punyer base tak dapat dikesan plak..

senang kene curik ek tenteng.. heheheee... terasa weh..

kalu nak curik tu, jgn laaa curik bendera yg kecik atas kereta tu.. jadik cam kitorang dulu, bendera kat tiang karen @ lampu tu yg kitorang 'pinjam' tak pulang2..

ooo...banyak senang yek..hehehe
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Sambutan Hari Kemerdekaan

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum