Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by Laxamana Mon Oct 23, 2017 9:35 am

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171929 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Page 4 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by marc_zman on Fri Aug 27, 2010 4:27 am

aaa.. para flare.. ok ok.. tq boss

tak tau dari mana diorg dapat.. tapi.. tu bukan mercun parachut biase yg juala kat kedai coz dia punyer cahaya lain wooo.. tapi tu dulu laaa.. sekarang tak nampak lagi doh

marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Posts : 16318
Join date : 08/06/2010

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by venez on Fri Aug 27, 2010 5:20 am

marc_zman wrote:aaa.. para flare.. ok ok.. tq boss

tak tau dari mana diorg dapat.. tapi.. tu bukan mercun parachut biase yg juala kat kedai coz dia punyer cahaya lain wooo.. tapi tu dulu laaa.. sekarang tak nampak lagi doh

dulu masa kt skn rajin gak ambik stok yang nak due kt aircraft, skrg dh xder tempat nak cilok, huk3

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by marc_zman on Fri Aug 27, 2010 5:51 am

Sambung skit..



Cam bro power kata.. dulu2 kalu malam pengumuman puasa tau raya mmg ditunggu2.. semua sudah standby depan tv nak dengar pengumuman penyimpan mohor besar raja-raja.. bila diumum esok raya.. bebudak pasti kan teriak gembira.. bleh gegar satu umah.. yg tak tgk tv pun bleh tau esok raya.. kalu terdengar keluhan hampa.. sah, raya lusa.. situasi terbalik pulak tuk posa.. biasak laaa, bebudak..



Sekarang ni dah tak suspen.. tarikh kat kalender tu memang confirm punyer.. bagi Kawan, nak pengesahan nyer senang sajer.. seminggu sebelum bleh tipon kampung kat jb.. tanya jer, singapore umum raya biler.? Kalu tak silap majlis ugama islam s’pore akan umum tarikh raya seminggu sebelum tarikh jangkaan raya.. apa kaitan ngan s’pura.? kan kita dah ada perjanjian ngan pihak berkuasa agama islam s’pore, indonesia, brunei n selatan thai tuk seragamkan tarikh raya..



Kenapa ek.. masa belun sign dulu.. beberapa kali berlaku insiden.. s’pore raya sehari awal dari m’sia.. ramai gak orang kita yang ke s’pore sambut dengan sanak saudara di sana.. esok nyer sambut kat sini plak.. dua kali raya tuuu.. camtu jugak kisahnyer kat sempadan di sebelah utara mahupun timur negara kita.. takper.. sama ada guna kaedah rukyah atau hisab, raya tetap raya..


Last edited by marc_zman on Fri Aug 27, 2010 5:56 am; edited 2 times in total

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by mumuchi on Fri Aug 27, 2010 5:53 am

dulu bukan tunggu depan tv aja..fasal tv selalunya slow...radio setiap yang ada yang terpasang fasal lagi cepat keluar pengumuman..
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by marc_zman on Fri Aug 27, 2010 6:00 am

hahahahaaa.. betoi2.. tapi family Kawan dulu biasak dengar radio s'pore.. kalu radio @ rtm johor bukak tuk tau waktu buka posa jer..

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by samuraisan on Sat Aug 28, 2010 7:08 pm

Very Happy dulu masa aku dok asrama sekolah budak2 dari utara bila bulan puasa main
macam tanglung bakar empat segi boleh terbang naik kat atas... yang bagusnya
Warden tutup sebelah mata je.. Lupa ape ke benda namanya
avatar
samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by innocentti on Sat Aug 28, 2010 7:22 pm

samuraisan wrote: Very Happy dulu masa aku dok asrama sekolah budak2 dari utara bila bulan puasa main
macam tanglung bakar empat segi boleh terbang naik kat atas... yang bagusnya
Warden tutup sebelah mata je.. Lupa ape ke benda namanya

zaman wa kecik2 dulu panggil polong..bakar suratkabar yg dibentuk smpi dia terbang sendri..

kalo kat asrama dulu..time2 ni tgh main perang meriam katak kat dlm dorm..kaboom kaboom smpi warden tak larat nak layan..stok karbait dlm asrama dah bole buat bom dah..haha
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by samuraisan on Sat Aug 28, 2010 7:29 pm

Very Happy ahhh btul lah suratkhabar atau kertas tanglung ... heeee kadang
benda tu naik tinggi jugak.. lepas tu jerit kuat2 heheee
avatar
samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by powerw00t on Sun Aug 29, 2010 1:23 pm

Tahun pertama raya selepas kawin, aku beraya kat Melaka rumah mertua. Cara sambutan adi sikit kelainan dari Johor. Pada syawal eve, semua surau2 dan masjid diadakan majlis berbuka dan penutup puasa. Setiap keluarga akan hantar sedulang makanan dan minuman. Selepas jemaah Isyak pulak, diadakan marhaban dan takbir dari rumah ke rumah kadang2 hinggalah membawa ke tengah malam.

Masa jemaah Subuh, jangan terkejut kalo orang2 kampung dah memenuhi surau2 dan masjid dgn berbaju baru macam nak pi semayang sunat raya. Sebaik selepas subuh semua akan pergi ke tanah perkuburan dalam waktu gelap dgn bercahayakan lampu jalan Shocked 1st time follow punyalah payah nak cilok dalam gelap kat batu2 nesan yg terpacak sana sini. Dan jangan jangan terkejut jugak dalam gelap2 subuh tu dah ada orang datang beraya dalam erti kata lain kunjungan dari saudara mara sanak handai terdekat untuk memohon ampun maaf. Semuanya berlaku dalam kegelapan subuh sebelum hari terang, bagi orang2 luar macam aku time tu mmg kira pelik sbb masa kat Johor setelah hari siang barulah aktiviti beraya dimulakan.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by samuraisan on Sun Aug 29, 2010 11:25 pm

Very Happy Aku ingat kecik2 dulu masa tu aku 5 ke 6 tahun umur Central Market dulu
Pasar Basah jual ikan dan sayur... sebelum raya gi beli kat situ pagi2 ngan Arwah
Mak aku... bila lalu CM sedih pulak teringat Arwah mak aku..
Cepat KL berubah...
avatar
samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by edayu on Mon Aug 30, 2010 3:33 am

zulupapa wrote:raya dahulu ..... jln kg kurang sibuk dengan kenderaan
raya sekarang ..... anak menantu balik dengan kereta/motor baru, jln kg pun sesak .... Very Happy

betul tu...satu umah 6 buah keta..nasib la umah kampung kalau umah taman...cam no tuuuu
avatar
edayu
Warrant Officer
Warrant Officer

Mymil
Posts : 464
Reputation : 44
Join date : 25/08/2010
Age : 37
Location : KL

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by dewafrost on Mon Aug 30, 2010 4:26 am

aku dulu2, time2 bulan puasa, aku ler yg paling banyak mercun dgn bunga api, alaaahh, dulu berapa sen sgt rege nyer, berlambak kat pasar, hari2 bleh dgr dlm berita kes putus jari, heheheheheheheheheee, aku tinggal kat dlm berek, soo, tak der lah spesel nyer feeling di bulan puasa, cuma satu ajer yg best, maser nak tunggu waktu berbuka, aku akan lepak kat luar rumah tunggu bunyi meriam, belh nampak bunga api dier woooo, lepas tuuu baru dgr bunyi bergegar tuuuu, dekat2 nak raya, baru lah mak aku sibuk nak buat kueh raya, mase tu dier tgh segar lagiii, skang ni dah tak larat dah, aku ajer lah yg tulon beli kan, nak buat mcm mana....
avatar
dewafrost
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3762
Reputation : 146
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by marc_zman on Mon Aug 30, 2010 5:06 am

Memori tang makanan plak.. hehehee.. mesti Brader Tin ingat Kawan ni asyik pikir makan, makan, makan.. heheheee.. sori bang..
Dodol @ jenang.. peyek, tumpi, kerepek pisang, terutama pisang tanduk.. kerepek ubi, nak-nak yg disira ngan sambal@cili merupakan favorite Kawan.. dulu kini & selamanyer.. sekali sekala kalu dapat pekena baulu gulung best gak.. kalu kuih moden plak, Kawan pilih tat nanas.. ni pun dah jadik ‘kuih tradisional’.. kuih lain, Kawan tak berapa layan sangat.. tapi sayang, my favorites ni laaa yang semakin susah nak jumpa kalu beraya sekarang ni..
Kalu makanan plak.. dibesarkan dalam line jawa kat johor.. ketupat nasi, ayam masak kicap, rendang daging, sambal goreng, kuah kacang, serunding kelapa ngan sayur lodeh merupakan hidangan wajib di pagi raya.. yg ni tak berubah.. dari kecik sampai laaa besar.. Cuma sekarang ni ada laaa tambahan menu lain.. lomang.. coz kat jb dah ado orang jual lemang.. 20 tahun dulu mana ader.. kalu ada pun susah nak jumpa.. sebab Kawan tak pernah jumpa pun..
Apa yg Kawan masih ingat, nenek akan pastikan paling kurang 10-12 ekor ayam + 200 ke 250 bijik ketupat nasik tuk hari hari raya.. banyak tuuu.. iyo laaaa.. cucu dia jer ader 14 orang.. pagi2 raya dah distribute set lauk2 ni kat jiran2.. tukar2 juadah.. camtu gak kalu pegi umah sedara di raya pertama.. bawak gak juadah pakai mangkuk tingkat.. dari siang, petang ke malam kalau umah kitorang diserang insya Allah, ketupang rendang sedia dihidang.. tetamu tak akan kelaparan bila pulang.. itulah style orang jawa..
Cucu semua dah besau sekarang.. tapi selera makan 2x5 gak.. Yg Kawan perasan sekarang ni.. kalu pi umah 1, 2 sedar ni dia punyer peel ader skit pelik plak.. dia makan kat dapur, nampak kita bukan nak jemput makan as courtesy pun.. buat dek jer.. tapi.. kalu datang umah kitorang, habis diserbu diserang dapur kat belakang.. takpa, rezeki diorang.. makan makan makan kata nenek...
memang rezeki diorang.. alhamdulillah...
avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by atreyudevil on Mon Aug 30, 2010 7:05 am

Hehehe pengalaman aku plak nak aidilfitri ialah kne tangkap main Mercun
hehehehe~

baru lepas SPM, paper last siang tu, malam lepak depan rumah ngan kawan,

mula lorong blakang tu main mercun, depa mmg gila main mercun.

skali tak tahan punya pasal nak main gak, tp ada mercun bola je,

lorong rumah membelok skit, jadi kalo ada kereta datang mmg nampak lampu la,

sya baling lepas, pastu member baling plak,

elok je dia baling mercun bola ni sumbu panjang jatuh la bergolek atas jalan time tu la ada kereta polis keluar ikut selekoh tu, apa lagi....

depan kereta polis tu mercun tu meletup ( ada la jarak 4 meter lagi kot) PC ni pon dia pasang lampu bunyi siren sekali terus cakap kat loudspeaker "Korang duduk situ"

saya pandang kawan saya, kawan saya pandang saya, mmg takle buat apa2

PC tu stop depan kami, pastu dia cakap kat radio dia (igt lagi) "budak2 yg main mercun tu dah lari, kawasan IM 2 Jaya(rumah saya!) clear.

Ada 2 polis dalam tu satu koperal muda satu Sarjan Tua, mula mintak IC, dia tgk lepas tu tanya ada lagi mercun tak, apa yg dalam poket terus bagi ada la 5,6 biji lagi

apa lagi kami kene ceramah dekat 2 jam depan rumah, mula2 skali sedar kami kne ceramah, ialah jiran depan rumah (pasal depa tgk kiraorang main mercun, dan sblm tu jiran tu ngan cucu dia main bunga api)
pastu jiran tu call rumah sya bagi tau mak saya kejadian tu!

skali lepas je mak saya keluar, bapak pon balik terawih...... adeiii tebal gila muka tu.

lepas je kne ceramah, dia bagi nasihat masa polis tu nak beredar dia bagi balik mercun tu kat kami What a Face


adei itu la kenangan yg paling best!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by tenteng on Mon Aug 30, 2010 7:19 am

atreyudevil wrote:Hehehe pengalaman aku plak nak aidilfitri ialah kne tangkap main Mercun
hehehehe~

baru lepas SPM, paper last siang tu, malam lepak depan rumah ngan kawan,

mula lorong blakang tu main mercun, depa mmg gila main mercun.

skali tak tahan punya pasal nak main gak, tp ada mercun bola je,

lorong rumah membelok skit, jadi kalo ada kereta datang mmg nampak lampu la,

sya baling lepas, pastu member baling plak,

elok je dia baling mercun bola ni sumbu panjang jatuh la bergolek atas jalan time tu la ada kereta polis keluar ikut selekoh tu, apa lagi....

depan kereta polis tu mercun tu meletup ( ada la jarak 4 meter lagi kot) PC ni pon dia pasang lampu bunyi siren sekali terus cakap kat loudspeaker "Korang duduk situ"

saya pandang kawan saya, kawan saya pandang saya, mmg takle buat apa2

PC tu stop depan kami, pastu dia cakap kat radio dia (igt lagi) "budak2 yg main mercun tu dah lari, kawasan IM 2 Jaya(rumah saya!) clear.

Ada 2 polis dalam tu satu koperal muda satu Sarjan Tua, mula mintak IC, dia tgk lepas tu tanya ada lagi mercun tak, apa yg dalam poket terus bagi ada la 5,6 biji lagi

apa lagi kami kene ceramah dekat 2 jam depan rumah, mula2 skali sedar kami kne ceramah, ialah jiran depan rumah (pasal depa tgk kiraorang main mercun, dan sblm tu jiran tu ngan cucu dia main bunga api)
pastu jiran tu call rumah sya bagi tau mak saya kejadian tu!

skali lepas je mak saya keluar, bapak pon balik terawih...... adeiii tebal gila muka tu.

lepas je kne ceramah, dia bagi nasihat masa polis tu nak beredar dia bagi balik mercun tu kat kami What a Face


adei itu la kenangan yg paling best!

heheh..bukan senang nak dapat ceramah free..sib baik dia x bagi gelang raya . hehehe
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 36
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by marc_zman on Mon Aug 30, 2010 7:20 am

ada kalanya kata-kata nasihat itu lebih afdal..
betul tak atre..
avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by atreyudevil on Mon Aug 30, 2010 7:46 am

btol.......
tp tak serik jugak main mercun lol!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by marc_zman on Mon Aug 30, 2010 7:50 am

chit.. itu macam kalu tarak cukup afdal lah..
2 jam tarak cukup.. patut kasik 2 jam kat balai ni
avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by tin on Mon Aug 30, 2010 7:54 am

atreyudevil wrote:btol.......
tp tak serik jugak main mercun lol!

cisss... sib baik tak jumpa wa.

kalo idak lu mmg merasa tido lokap Twisted Evil
avatar
tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by mumuchi on Mon Aug 30, 2010 8:35 am

Garangnya l/col....mcm dia tk main Razz
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by tenteng on Mon Aug 30, 2010 8:39 am

mumuchi wrote:Garangnya l/col....mcm dia tk main Razz

dia cakap pasal dia la nih..hehe
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 36
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by tin on Mon Aug 30, 2010 8:49 am

mumuchi wrote:Garangnya l/col....mcm dia tk main Razz

uiksss... wa manader main heheheheh... Razz
avatar
tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by tenteng on Mon Aug 30, 2010 9:13 am

wa pening...muchi cakap kat tin ke kat si abu nih?heheh
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 36
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by marc_zman on Mon Aug 30, 2010 9:15 am

Kad raya..[/size]

Masa sekolah dulu memang tak pernah antar kad raya kat sesapa.. beli pun tak.. hehehee.. dah kita tak kasi camana nak dapat... ntah ler.. rasanyer dulu2 tu dunia Kawan cukup kecik.. umah-sekolah-umah.. Sejak keje gomen ni tiap2 tahun dapat kad raya.. mula-mula tak tau nak buat aper.. nak jual singgit tiga.? Tak elok laaa jual barang free.. last2 antar kat member2.. ada kat kl, jb, melaka.. tunggu-tunggu gak kalu ada member2 nak pindah duduk papua tau samoa.. baru thrill skit diorg baca kad raya.. [/size]

Alhamdulillah.. tahun ni ado laaa list member2 baru tuk dihantar.. insya Allah dlm minggu ni boleh settle... [/size]

kad raya emel... sms.. takpa Kawan ni old school skit.. lagi pun pepatah jawa ada kata.. if its not broken, why fix it.. [/size]
avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by tin on Mon Aug 30, 2010 9:22 am

marc_zman wrote:Kad raya..[/size]

Masa sekolah dulu memang tak pernah antar kad raya kat sesapa.. beli pun tak.. hehehee.. dah kita tak kasi camana nak dapat... ntah ler.. rasanyer dulu2 tu dunia Kawan cukup kecik.. umah-sekolah-umah.. Sejak keje gomen ni tiap2 tahun dapat kad raya.. mula-mula tak tau nak buat aper.. nak jual singgit tiga.? Tak elok laaa jual barang free.. last2 antar kat member2.. ada kat kl, jb, melaka.. tunggu-tunggu gak kalu ada member2 nak pindah duduk papua tau samoa.. baru thrill skit diorg baca kad raya.. [/size]

Alhamdulillah.. tahun ni ado laaa list member2 baru tuk dihantar.. insya Allah dlm minggu ni boleh settle... [/size]

kad raya emel... sms.. takpa Kawan ni old school skit.. lagi pun pepatah jawa ada kata.. if its not broken, why fix it.. [/size]

itu pepatah jawa celup tuh lol!
avatar
tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by marc_zman on Mon Aug 30, 2010 9:25 am

abih.. dah jawa generasi ke-4.. heheheee..
tau ke-5.. [You must be registered and logged in to see this image.] isk isk isk
avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum