Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171906 messages in 1316 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Page 3 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by Foxtrot on Thu Aug 26, 2010 12:49 pm

Saya dulu selalu cucuk kan mercun padi kedalam lubang semut dan bakar, memang impak letupan ada lebihkurang dalam cerita combat laaa(pada semut-semut yang berkubu dalam lubang tu).... tapi yang peliknya hidup lagi semut-semut tu... hehehhe Smile

Foxtrot
Major
Major

Posts : 1110
Join date : 17/08/2010

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by powerw00t on Thu Aug 26, 2010 3:25 pm

Tahun 70 dan 80an dulu takbir kat tv kejap2 ada, rasanya setiap setengah jam garenti ada. Sekarang ni betul2 lepas pengumuman aja pastu kita disumbatkan dgn rancangan komersial aja. Mungkin satu malam tu slot takbir hanya 2-3 kali aja.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by kerambit75 on Thu Aug 26, 2010 3:37 pm

Foxtrot wrote:Saya dulu selalu cucuk kan mercun padi kedalam lubang semut dan bakar, memang impak letupan ada lebihkurang dalam cerita combat laaa(pada semut-semut yang berkubu dalam lubang tu).... tapi yang peliknya hidup lagi semut-semut tu... hehehhe Smile

ujikaji yg menarik!!!
avatar
kerambit75
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 2612
Reputation : 83
Join date : 07/05/2010
Age : 42
Location : Ipoh

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by harleena on Thu Aug 26, 2010 4:11 pm

Memang syahdu la kalau teringat raya dulu2. Tiap2 kali raya, mesti balik Perlis. Lepas 2-3 hari beraya kat Perlis baru ke Penang pulak jumpa adik beradik abah. Then, baru balik KL. Still kat Penang tak meriah, hanya meriah kutip duit raya ajer. Yang meriah, kat kampung mak sebab Tok masih ada lagi time tu. Dah 20 tahun Tok perempuan pergi mengadap Illahi dan raya tahun ni pulak dah 10 tahun umi tercinta mengadap Illahi. Mak mertua ngan Tok lelaki pulak hampir setahun pergi meninggalkan kami.

Tapi yang paling tak boleh lupa kenangan beraya di kg ialah main perang2 ngan mercun. Sepupu2 sorang ajer perempuan, yang lain semuanya lelaki termasuk adik ngan abang. Memang best time tu. Memang bebas main mercun, satu kg berdentum dentam ngan bunyi mercun. Belum kira pelita yang dipasang keliling rumah. Pagi2 lepas sembahyang sunat aidil fitri dan beraya ngan orang kat rumah, mulalah berjalan keliling kg kutip duit raya. Time tu, duit raya selalunya dalam rm1, ada gak yang still bagi lima posen.

Nostalgia yang tak mungkin dilupakan dan sayang, anak2 tak dapat merasa kemeriahan beraya di kampung lagi sebab ramai yang dah pergi mengadap yang maha Esa.

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by venez on Thu Aug 26, 2010 4:31 pm

stok mercun makin hari makin mahal... nasib baik ada kawan2 yang bleh supply dgn harga sama, huk3

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by Foxtrot on Thu Aug 26, 2010 5:06 pm

ada tak sapa-sapa yg sudi mendermakan thunderflash kepada hamba??? bounce
avatar
Foxtrot
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1110
Reputation : 71
Join date : 17/08/2010
Age : 35
Location : From Taiping With Love

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by venez on Thu Aug 26, 2010 5:08 pm

Foxtrot wrote:ada tak sapa-sapa yg sudi mendermakan thunderflash kepada hamba??? bounce

he3, nak bape byk?

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by mumuchi on Thu Aug 26, 2010 5:19 pm

marc_zman wrote:Bila baca coretan Bro Power, tak dapat tidak terkenang balik hari raya Kawan masa muda-muda dulu..



Bunga api ngan mercun.. teringat kat abang tunggal mak Kawan.. my pakcik ni keje kastam. Dulu2 zaman sebelum mercun diharamkan @ 80an, pakcik laaa yang jadik supplier kitorang.. tak banyak pun, dalam 3, 4 beg plastik besor.. main 8-10 orang 4 malam tak abis.. jangan tanya mana pakcik dapat, yg kitorang tau tiap2 raya bunga api ngan mercun ni tersedia.. bunga api ngan mercun free.. tapi tu dulu2.. lepas mercun diharamkan supply dah tak semewah dulu.. pakcik bersara pilihan dari perkhidmatan sekitar akhir 90an.. 2004 akhirnya pakcik tak lagi tertahan nak lawan ngan penyakit yg dihadapinya dan kembali ke rahmatullah...



Tahun lepas, adik Kawan yg sponsor mercun.. dia dapat dari member dia yg order dari kenalan kat Lumut.. tak pasti mamat navy ke bukan... gilos laaa.. coz perabih seratus dua untuk beli mercun.. dan lagi gilos coz ader satu mercun yg Kawan bakar tu dia punyer meletup.. bergegar dunia.. ini mercun ka bom.? nasib baik jiran yg polis tu takder kat umah.. kalu tak beraya kat balai ramai-ramai.. gilos2 pun Kawan sendiri yang bakar gak.. heheheeeee.. no more free flowerfire...



Meriam buluh.. tak pernah cuba try test pun.. ada gak geng2 abang @ along yg main meriam buluh.. sempat laaa join sat.. tu pun along yg bawak.. tengok jer.. nak cucuh api pun diorg tak kasi.. kira tak layak lagi jadi gunner.. isk isk isk.. segan plak ngan tuan haji zulupapa.. meriam diorg benar2 menepati ayat “fire in a hole”.. coz meriam diorang ditanam dalam tanah.. bila meletup nampak aaaaapi keluo dari tanah.. bergegar dunia seketika.. tapi gegar lagi telinga kena bebel ngan mak kat umah..



Kecederaan masa main bunga api ngan mercun.? Hmmmm... baju ngan seluar berlubang tu ado gak.. injured melecur terpijak besi bunga api cap kucing tu ado laaa 2, 3 kali.. booster thunderclap mulfunction banyak kali.. bunyi booster bagai nak rak, tapi roket tak gerak masih kat situ gak.. Cuma ada sekali jer thunderclap ni derhaka.. orang suruh jadik SAM, dia jadik SSM.. very very short range SSM.. datang menempel kat baju kita pulak tu.. memang derhaka.. nasib baik countermeasures cepat bertindak.. yg mercun das meletup kat tangan pernah kena sekali.. nasib baik mercus das buatan china.. gunpowder tak cukup power.. kalu buatan malaysia mau putus jari jawapnyer.. alhamdulillah cukup lagi bilangan jari..



Tapi tu semua citer dulu.. sekarang ni dah baik.. tak main mercun lagi.. walau pun tangan ada gatal nak try buat balik mercun ariel tv cam member ajar dulu..

ini kena tukar nick jadi marc mercun ni.. bom
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by Foxtrot on Thu Aug 26, 2010 5:19 pm

venez wrote:
Foxtrot wrote:ada tak sapa-sapa yg sudi mendermakan thunderflash kepada hamba??? bounce

he3, nak bape byk?

Agak-agak berapa boleh bagi? hehehe, pastu segala kastam, MP, polis, RELa ligan saya... hahahaha Very Happy
avatar
Foxtrot
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1110
Reputation : 71
Join date : 17/08/2010
Age : 35
Location : From Taiping With Love

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by venez on Thu Aug 26, 2010 5:26 pm

Foxtrot wrote:
venez wrote:
Foxtrot wrote:ada tak sapa-sapa yg sudi mendermakan thunderflash kepada hamba??? bounce

he3, nak bape byk?

Agak-agak berapa boleh bagi? hehehe, pastu segala kastam, MP, polis, RELa ligan saya... hahahaha Very Happy

he3...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by mumuchi on Thu Aug 26, 2010 5:34 pm

bagi wa pulak keluarga wa memang pantang kasi wa atau adik beradik main mercun..dapat main mercun pun skali sekala, itupun cuma mercun roket..bunga api aja dibenarkan..cap kucing tu la...

selain dari itu, malam raya biasanya gue sebok tolong family prepare..salin kusyen, pasang kain langsir yang lebar dalam rumah(dulu2 kan sebagai pembahagi hall), curtain , gantung kad raya(aku rasa dah extinct ni) dsbnya...sebelum tu tolong masak..kalau rezeki best, lemang, kalau idak, ketupat aja..kalau idakpun apa2 yg patut dalam dapur..entahlah aku rasa etnik aku mmg budak lelaki pun dikerah ke dalam dapur..tu fasal geng2 sama etnik aku dapati memang selalunya pandai masak..lepas tengah malam masuk tidor lepas bakar bunga api last..tu yg esoknya memang kadang2 mak siap baling air suruh bangun nak pi solat raya ehehehe!
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by powerw00t on Thu Aug 26, 2010 5:39 pm

mumuchi wrote:bagi wa pulak keluarga wa memang pantang kasi wa atau adik beradik main mercun..dapat main mercun pun skali sekala, itupun cuma mercun roket..bunga api aja dibenarkan..cap kucing tu la...

selain dari itu, malam raya biasanya gue sebok tolong family prepare..salin kusyen, pasang kain langsir yang lebar dalam rumah(dulu2 kan sebagai pembahagi hall), curtain , gantung kad raya(aku rasa dah extinct ni) dsbnya...sebelum tu tolong masak..kalau rezeki best, lemang, kalau idak, ketupat aja..kalau idakpun apa2 yg patut dalam dapur..entahlah aku rasa etnik aku mmg budak lelaki pun dikerah ke dalam dapur..tu fasal geng2 sama etnik aku dapati memang selalunya pandai masak..lepas tengah malam masuk tidor lepas bakar bunga api last..tu yg esoknya memang kadang2 mak siap baling air suruh bangun nak pi solat raya ehehehe!

Serupa le kita, tengah2 sibuk nak main bunga api dan meriam arwah mak aku terjerit panggil sirih panjat tingkap dan turunkan langsir, salin pembalut kusyen, salin alas meja lah. Nilah bab yg paling aku elakkan sekali buat keje2 orang pompuan.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by kerambit75 on Thu Aug 26, 2010 5:40 pm

Aku memang takut nak main mercun/bunga aoi ni, maklum le seriau sebab percikan api dgn letupan yg terasa dekat dgn tangan. Bagi aku M16 dgn peluru hidup aku bvoleh handle lagi jgn mercun...
avatar
kerambit75
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 2612
Reputation : 83
Join date : 07/05/2010
Age : 42
Location : Ipoh

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by tin on Thu Aug 26, 2010 5:43 pm

powerw00t wrote:
mumuchi wrote:bagi wa pulak keluarga wa memang pantang kasi wa atau adik beradik main mercun..dapat main mercun pun skali sekala, itupun cuma mercun roket..bunga api aja dibenarkan..cap kucing tu la...

selain dari itu, malam raya biasanya gue sebok tolong family prepare..salin kusyen, pasang kain langsir yang lebar dalam rumah(dulu2 kan sebagai pembahagi hall), curtain , gantung kad raya(aku rasa dah extinct ni) dsbnya...sebelum tu tolong masak..kalau rezeki best, lemang, kalau idak, ketupat aja..kalau idakpun apa2 yg patut dalam dapur..entahlah aku rasa etnik aku mmg budak lelaki pun dikerah ke dalam dapur..tu fasal geng2 sama etnik aku dapati memang selalunya pandai masak..lepas tengah malam masuk tidor lepas bakar bunga api last..tu yg esoknya memang kadang2 mak siap baling air suruh bangun nak pi solat raya ehehehe!

Serupa le kita, tengah2 sibuk nak main bunga api dan meriam arwah mak aku terjerit panggil sirih panjat tingkap dan turunkan langsir, salin pembalut kusyen, salin alas meja lah. Nilah bab yg paling aku elakkan sekali buat keje2 orang pompuan.

ahahaha... wa balik raya ni sure kena la. panjat tingkap, cuci tingkap, turunkan langsir, salin pembalut kusyen, salin alas meja, jadi juruletrik tak bertauliah dan tukang gi kedai/ pasar. No
avatar
tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by powerw00t on Thu Aug 26, 2010 5:44 pm

tin wrote:
powerw00t wrote:
mumuchi wrote:bagi wa pulak keluarga wa memang pantang kasi wa atau adik beradik main mercun..dapat main mercun pun skali sekala, itupun cuma mercun roket..bunga api aja dibenarkan..cap kucing tu la...

selain dari itu, malam raya biasanya gue sebok tolong family prepare..salin kusyen, pasang kain langsir yang lebar dalam rumah(dulu2 kan sebagai pembahagi hall), curtain , gantung kad raya(aku rasa dah extinct ni) dsbnya...sebelum tu tolong masak..kalau rezeki best, lemang, kalau idak, ketupat aja..kalau idakpun apa2 yg patut dalam dapur..entahlah aku rasa etnik aku mmg budak lelaki pun dikerah ke dalam dapur..tu fasal geng2 sama etnik aku dapati memang selalunya pandai masak..lepas tengah malam masuk tidor lepas bakar bunga api last..tu yg esoknya memang kadang2 mak siap baling air suruh bangun nak pi solat raya ehehehe!

Serupa le kita, tengah2 sibuk nak main bunga api dan meriam arwah mak aku terjerit panggil sirih panjat tingkap dan turunkan langsir, salin pembalut kusyen, salin alas meja lah. Nilah bab yg paling aku elakkan sekali buat keje2 orang pompuan.

ahahaha... wa balik raya ni sure kena la. panjat tingkap, cuci tingkap, turunkan langsir, salin pembalut kusyen, salin alas meja, jadi juruletrik tak bertauliah dan tukang gi kedai/ pasar. No

Biasalah, ko kan legendary bachelor, siapa lagi nak suruh lol!
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by mumuchi on Thu Aug 26, 2010 5:46 pm

tin wrote:
powerw00t wrote:
mumuchi wrote:bagi wa pulak keluarga wa memang pantang kasi wa atau adik beradik main mercun..dapat main mercun pun skali sekala, itupun cuma mercun roket..bunga api aja dibenarkan..cap kucing tu la...

selain dari itu, malam raya biasanya gue sebok tolong family prepare..salin kusyen, pasang kain langsir yang lebar dalam rumah(dulu2 kan sebagai pembahagi hall), curtain , gantung kad raya(aku rasa dah extinct ni) dsbnya...sebelum tu tolong masak..kalau rezeki best, lemang, kalau idak, ketupat aja..kalau idakpun apa2 yg patut dalam dapur..entahlah aku rasa etnik aku mmg budak lelaki pun dikerah ke dalam dapur..tu fasal geng2 sama etnik aku dapati memang selalunya pandai masak..lepas tengah malam masuk tidor lepas bakar bunga api last..tu yg esoknya memang kadang2 mak siap baling air suruh bangun nak pi solat raya ehehehe!

Serupa le kita, tengah2 sibuk nak main bunga api dan meriam arwah mak aku terjerit panggil sirih panjat tingkap dan turunkan langsir, salin pembalut kusyen, salin alas meja lah. Nilah bab yg paling aku elakkan sekali buat keje2 orang pompuan.

ahahaha... wa balik raya ni sure kena la. panjat tingkap, cuci tingkap, turunkan langsir, salin pembalut kusyen, salin alas meja, jadi juruletrik tak bertauliah dan tukang gi kedai/ pasar. No

tu fasal kena kawen dan dapat anak..turn kita lak suruh anak buat geek
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by mumuchi on Thu Aug 26, 2010 5:46 pm

tapi aku rasakan..time skrg bebudak memang tak buat pun...bibik yg buatkan..
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by tin on Thu Aug 26, 2010 5:47 pm

powerw00t wrote:Biasalah, ko kan legendary bachelor, siapa lagi nak suruh lol!

tu yg den tak gomar tuh. selalunya boleh ngelak sebab kena extra duty jaga opis. balik kampung pon mlm sebelum raya dan kembali bertugas pd raya ketiga.

tp thn ni tableh elak dah hukhukhuk... No
avatar
tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by kerambit75 on Thu Aug 26, 2010 5:57 pm

powerw00t wrote:Biasalah, ko kan legendary bachelor, siapa lagi nak suruh lol!

Bila balik raya tin dapat tred PWP dgn TME la (petugas wisma pegawai dgn teknisyen mekanikal elektrik) lol!
avatar
kerambit75
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 2612
Reputation : 83
Join date : 07/05/2010
Age : 42
Location : Ipoh

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by samuraisan on Thu Aug 26, 2010 8:10 pm

Very Happy Aku tak tahu kenapa aku suka makan Lontong masa HariRaya.. nak kata
arwah mak dan bapa aku ada darah jawa tak pulak hehee,,,

dulu takade tempe member aku beli kacang soya tumbuk kemudian balut dengan
plastik aku rasa dia ade letak yis lah jugak... kreatif jadi Tempe de boyo hehee
masuk carrot,capsicum,fresh milk.. jadilah Lontong

sedap btul Lontong dengan Sambal Kacang

[img][You must be registered and logged in to see this image.][/img]
avatar
samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by powerw00t on Fri Aug 27, 2010 1:53 am

samuraisan wrote: Very Happy Aku tak tahu kenapa aku suka makan Lontong masa HariRaya.. nak kata
arwah mak dan bapa aku ada darah jawa tak pulak hehee,,,

dulu takade tempe member aku beli kacang soya tumbuk kemudian balut dengan
plastik aku rasa dia ade letak yis lah jugak... kreatif jadi Tempe de boyo hehee
masuk carrot,capsicum,fresh milk.. jadilah Lontong

sedap btul Lontong dengan Sambal Kacang

[img][You must be registered and logged in to see this image.][/img]

Orang johor panggil lodeh Smile
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by marc_zman on Fri Aug 27, 2010 3:49 am

venez wrote:
Foxtrot wrote:
venez wrote:
Foxtrot wrote:ada tak sapa-sapa yg sudi mendermakan thunderflash kepada hamba??? bounce

he3, nak bape byk?

Agak-agak berapa boleh bagi? hehehe, pastu segala kastam, MP, polis, RELa ligan saya... hahahaha Very Happy

he3...

itu lampu suar sama parachute ada ka.?
aper nama dia aaa.. verey light ke aper.?

kampung dekat ngan kem.. dulu2 mmg ader org beraya main thunderflash..
memacam 'mercun' exotic geng2 ni ada

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by tin on Fri Aug 27, 2010 4:00 am

marc_zman wrote:
venez wrote:
Foxtrot wrote:
venez wrote:
Foxtrot wrote:ada tak sapa-sapa yg sudi mendermakan thunderflash kepada hamba??? bounce

he3, nak bape byk?

Agak-agak berapa boleh bagi? hehehe, pastu segala kastam, MP, polis, RELa ligan saya... hahahaha Very Happy

he3...

itu lampu suar sama parachute ada ka.?
aper nama dia aaa.. verey light ke aper.?

kampung dekat ngan kem.. dulu2 mmg ader org beraya main thunderflash..
memacam 'mercun' exotic geng2 ni ada

very light kot. tp la ni jarang2 pakai dah. lani semua pakai self contained punya.
avatar
tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by venez on Fri Aug 27, 2010 4:09 am

marc_zman wrote:
venez wrote:
Foxtrot wrote:
venez wrote:
Foxtrot wrote:ada tak sapa-sapa yg sudi mendermakan thunderflash kepada hamba??? bounce

he3, nak bape byk?

Agak-agak berapa boleh bagi? hehehe, pastu segala kastam, MP, polis, RELa ligan saya... hahahaha Very Happy

he3...

itu lampu suar sama parachute ada ka.?
aper nama dia aaa.. verey light ke aper.?

kampung dekat ngan kem.. dulu2 mmg ader org beraya main thunderflash..
memacam 'mercun' exotic geng2 ni ada

nama dia 'para flare'... Smile
nih dalam kategori pyrotechnic... nak kena ambik dari stor EOD...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by tenteng on Fri Aug 27, 2010 4:23 am

tin wrote:
ahahaha... wa balik raya ni sure kena la. panjat tingkap, cuci tingkap, turunkan langsir, salin pembalut kusyen, salin alas meja, jadi juruletrik tak bertauliah dan tukang gi kedai/ pasar. No

dah namanye anak bujang....kena la buat ..heheh
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by marc_zman on Fri Aug 27, 2010 4:27 am

aaa.. para flare.. ok ok.. tq boss

tak tau dari mana diorg dapat.. tapi.. tu bukan mercun parachut biase yg juala kat kedai coz dia punyer cahaya lain wooo.. tapi tu dulu laaa.. sekarang tak nampak lagi doh

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum