Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171899 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Page 7 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by standupper on Mon Aug 06, 2012 7:07 am

powerw00t wrote:
tin wrote:
...............snipped
after that, the night went quiet. except for a few occasional potshot fired from our side, the uneasy truce held on until all of us went 4 our raya holidays. the funny thing is both sides began eyeballing each other through binos and me felt like standing on the border between Uganda and Sudan.
....snipped.....

Perggh, kena tambah sambil memegang seekor ayam jantan macam ni
[You must be registered and logged in to see this image.]

Simpan untuk raya... ada rezeki boleh buat rendang! nyummm nyummm

standupper
Kehormat MyMil

Posts : 3271
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by marc_zman on Mon Aug 06, 2012 7:14 am

standupper wrote:Kenangan wa masa kecik-kecik dulu.

1. Mercun papan Cina kaler merah satu elemen tambahan senario letupan bagi diorama perang tentera plastik sementara menunggu waktu berbuka puasa.

[You must be registered and logged in to see this image.]


tetiba wa terbayang wak stand sebagai sid, watak budak nakal dlm citer toy story 1

2. Belerang bunga api asap, adalah sumber utama I.E.D yang dihasilkan sama ada dengan masuk dalam kelongsong antena tv, biji getah atau katogeri lebih brutal dalam bekas paip dan besi basikal. Classmate wa sudah hilang dua jari akibat kegiatan keganasan nie... sekarang takyah susah payah, bom putus jari dihasilkan terus dari kilang aka mercun bola.

so wak stand.. camna wak declare masa isi borang visa u.s? kan dia ada tanya pemohon sama da tau tak pengalaman/ilmu senjata api etc

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by standupper on Mon Aug 06, 2012 7:31 am

marc_zman wrote:
standupper wrote:Kenangan wa masa kecik-kecik dulu.

1. Mercun papan Cina kaler merah satu elemen tambahan senario letupan bagi diorama perang tentera plastik sementara menunggu waktu berbuka puasa.

[You must be registered and logged in to see this image.]


tetiba wa terbayang wak stand sebagai sid, watak budak nakal dlm citer toy story 1

2. Belerang bunga api asap, adalah sumber utama I.E.D yang dihasilkan sama ada dengan masuk dalam kelongsong antena tv, biji getah atau katogeri lebih brutal dalam bekas paip dan besi basikal. Classmate wa sudah hilang dua jari akibat kegiatan keganasan nie... sekarang takyah susah payah, bom putus jari dihasilkan terus dari kilang aka mercun bola.

so wak stand.. camna wak declare masa isi borang visa u.s? kan dia ada tanya pemohon sama da tau tak pengalaman/ilmu senjata api etc

Wa kata tuh trend masa kecik-kecik.. wa tak kata wa yang letupkan IED bawah rumah jiran wa tuh.. lagi pun tuh sebahagian eksperimen sains.

Borang isi small arms jer.. yang lain tak relevan boley?

standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by innocentti on Mon Aug 06, 2012 8:34 am

Faceman wrote:wa nak tanya kat para panglima2 sekalian,,,wa pernah tgk ada pakcik soljarr ni main satu bahan letupan,,rupa dia mcm batang paip@mercun mancis,,panjang lebih kurang satu jengkal setengah,,kaler merah kot,,bunyi dia boleh gegar otak ni,,,ape nama benda alah tu,,,

yg wa tau pakcik ni pesara TD,,dari kor perkhidmatan am ke haper,,
rasanya tu thunderflash..soljar mmg ada stok2 nih..masa study dulu abis aja polibridged geng2 wataniah campak kat blakang baris..begegar perut.

innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by alphawolf on Mon Aug 06, 2012 11:11 am

standupper wrote:Kenangan wa masa kecik-kecik dulu.


5. Bunga api yang dah pupus >>> Bunga api payung terjun... lepas bakar keluar bunga api ala flare dengan payung terjun.



Ha'ah yang ni mmg wa suka....yang bestnya paracut boleh guna buat main lagi....(ikat askar plastik tu)

--------------------my siggy below--------------------

"Look, you stupid b*****d, you've got no arms left"
"Yes I have!"
"LOOK!"
"It's just a flesh wound"

alphawolf
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 1457
Reputation : 196
Join date : 18/10/2010
Location : "Sitting Elephant"

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by Faceman on Mon Aug 06, 2012 4:29 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

benda alah ni laa yg pakcik tu main,,selamba je dia campak 6-8batang kat halaman rumah,,tak de sapa pon berani tegur,,,boleh kene heart attack,,,

Faceman
Captain
Captain

Malaysia
Posts : 816
Reputation : 65
Join date : 02/11/2011
Location : Puchong-Beranang-Pedas

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by powerw00t on Tue Aug 07, 2012 6:26 pm

tempias raya dah mula terasa, walopun tak menyeluruh. Langsir yg ada dah diturunkan, dan akan diganti dengan yg lain pulak. Kaum2 ibu dah start buat kuih tradisi mcm semprit, kuih sepit, kacang goreng, tumpi dan pelbagai yg simple, kesemua secara share aja.


powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by samuraisan on Tue Aug 07, 2012 6:31 pm

tapi benda baru Bonba ni lagi bagus buat padam api
ko orang kena beli satu ni

[You must be registered and logged in to see this link.]

samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by samuraisan on Thu Aug 09, 2012 9:16 am

Very Happy Video petronas ni agak popular sekarang ni

[You must be registered and logged in to see this link.]

tapi pada aku yang pernah raya di rantau orang biasa je cuma apa yang
menarik sama diakhirnya..MALAYSIA tetap lebih baik betul terimakasih
aku dilahirkan disini..

Puasa di Negara 4 musim agak mencabar..pada pengalaman aku puasa
masa Winter bibir aku selalu merekah ..so terpulang pada individu..
Puasa di Jepun tak seronok macam Puasa di UK/America sebab tak ramai orang Islam..pada aku Jepun di kalau susana blaja tak menyeronokkan
jika dibandingkan di Negara Barat tapi panorama dan kehidupan dan budaya sekeliling
tersangat bagus..


samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by anya8797 on Thu Aug 09, 2012 2:15 pm

langsung takde mood nak raya tahun ini... rasa nak duduk saje rumah diam2 tutup pintu sampai seminggu....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by mumuchi on Thu Aug 09, 2012 2:21 pm

apakehenya pulok ni..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by powerw00t on Thu Aug 09, 2012 2:55 pm

anya8797 wrote:langsung takde mood nak raya tahun ini... rasa nak duduk saje rumah diam2 tutup pintu sampai seminggu....

kalau duduk dalam rumah tak cukup lagi, cuba duduk dalam peti ais pulak Rolling Eyes

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by anya8797 on Thu Aug 09, 2012 5:47 pm

powerw00t wrote:
anya8797 wrote:langsung takde mood nak raya tahun ini... rasa nak duduk saje rumah diam2 tutup pintu sampai seminggu....

kalau duduk dalam rumah tak cukup lagi, cuba duduk dalam peti ais pulak Rolling Eyes

sedang cadangkan cara untuk anya bunuh diri kah ini?..

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by venez on Fri Aug 10, 2012 2:21 am

anya8797 wrote:
powerw00t wrote:
anya8797 wrote:langsung takde mood nak raya tahun ini... rasa nak duduk saje rumah diam2 tutup pintu sampai seminggu....

kalau duduk dalam rumah tak cukup lagi, cuba duduk dalam peti ais pulak Rolling Eyes

sedang cadangkan cara untuk anya bunuh diri kah ini?..

anya, xder open house ke tahun ni? he3, nak cream brulee (erkk, betui ntah ejaan tuh)

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by powerw00t on Fri Aug 10, 2012 3:36 am

Dah terasa dah ni, tak lamo le lagi... ni pun dah orang dah mula sibuk booking ayam kampung, itik, serai, santan kelapa dan pelbagai

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by standupper on Fri Aug 10, 2012 7:02 am

Tiap kali nak raya.. wa ikut rutin biasa jer... amik kad raya opis, tapi tak pernah hantar kat orang, amik sampul raya opis.. tunggu lori daging datang dekat-dekat raya, staff dapat subsidi seorang 5kg.. cari daun ketupat! he he

standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by powerw00t on Fri Aug 10, 2012 7:06 am

standupper wrote:Tiap kali nak raya.. wa ikut rutin biasa jer... amik kad raya opis, tapi tak pernah hantar kat orang, amik sampul raya opis.. tunggu lori daging datang dekat-dekat raya, staff dapat subsidi seorang 5kg.. cari daun ketupat! he he

daging 5kg sorang kira banyak tu, kalau beli daging campur pun anggran paling murah RM18/kg, tapi sekarang rasanya rega tu dah tak dapat lagi dah. Maunya sekarang RM20+/kg

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by standupper on Fri Aug 10, 2012 7:23 am

powerw00t wrote:
standupper wrote:Tiap kali nak raya.. wa ikut rutin biasa jer... amik kad raya opis, tapi tak pernah hantar kat orang, amik sampul raya opis.. tunggu lori daging datang dekat-dekat raya, staff dapat subsidi seorang 5kg.. cari daun ketupat! he he

daging 5kg sorang kira banyak tu, kalau beli daging campur pun anggran paling murah RM18/kg, tapi sekarang rasanya rega tu dah tak dapat lagi dah. Maunya sekarang RM20+/kg

Barang subsidi bro... 5kg, bayar RM45 tolak dari gaji.. tapi dulu dapat 6kg.. dah jadi tradisi syarikat tiap tahun.. daging bukan frozen ler... nahas ler supplier tuh kalau hantar daging frozen. Selalunya Side order tulang, hati, limpa etc pun ada datang sekali, tapi itu kena bayar sendiri ikut harga pasaran. Tahun nie 16hb lori daging datang... ha ha

standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by anya8797 on Fri Aug 10, 2012 9:48 am

mumuchi wrote:apakehenya pulok ni..

muchi tanya anya kah ini?..
anya baru divorce.... kat luar anya nampak okay... tapi kat dalam anya sakit dan luka...anya langsung takde mood...tapi sangat kesian anak anya...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by anya8797 on Fri Aug 10, 2012 9:51 am

venez wrote:
anya8797 wrote:
powerw00t wrote:
anya8797 wrote:langsung takde mood nak raya tahun ini... rasa nak duduk saje rumah diam2 tutup pintu sampai seminggu....

kalau duduk dalam rumah tak cukup lagi, cuba duduk dalam peti ais pulak Rolling Eyes

sedang cadangkan cara untuk anya bunuh diri kah ini?..

anya, xder open house ke tahun ni? he3, nak cream brulee (erkk, betui ntah ejaan tuh)

anya dah lama tak buat creme brulee ni... tapi kalau ven nak makan... anya buatkan... tak payah tunggu raya can come for tea...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by marc_zman on Fri Aug 10, 2012 9:53 am

standupper wrote:
powerw00t wrote:
daging 5kg sorang kira banyak tu, kalau beli daging campur pun anggran paling murah RM18/kg, tapi sekarang rasanya rega tu dah tak dapat lagi dah. Maunya sekarang RM20+/kg

Barang subsidi bro... 5kg, bayar RM45 tolak dari gaji.. tapi dulu dapat 6kg.. dah jadi tradisi syarikat tiap tahun.. daging bukan frozen ler... nahas ler supplier tuh kalau hantar daging frozen. Selalunya Side order tulang, hati, limpa etc pun ada datang sekali, tapi itu kena bayar sendiri ikut harga pasaran. Tahun nie 16hb lori daging datang... ha ha

tanya itu kompeni dia ada supply daging rusa x? kalu ada leh rekomen kat muchi.. owh yeahhh.. ada harapan kita makan grill venison open house raya ni weh.. ekekekeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by powerw00t on Fri Aug 10, 2012 9:55 am

anya8797 wrote:
venez wrote:
anya8797 wrote:
powerw00t wrote:
anya8797 wrote:langsung takde mood nak raya tahun ini... rasa nak duduk saje rumah diam2 tutup pintu sampai seminggu....

kalau duduk dalam rumah tak cukup lagi, cuba duduk dalam peti ais pulak Rolling Eyes

sedang cadangkan cara untuk anya bunuh diri kah ini?..

anya, xder open house ke tahun ni? he3, nak cream brulee (erkk, betui ntah ejaan tuh)

anya dah lama tak buat creme brulee ni... tapi kalau ven nak makan... anya buatkan... tak payah tunggu raya can come for tea...

haaa.... tu dia haaa What a Face

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by standupper on Fri Aug 10, 2012 10:02 am

marc_zman wrote:
standupper wrote:
powerw00t wrote:
daging 5kg sorang kira banyak tu, kalau beli daging campur pun anggran paling murah RM18/kg, tapi sekarang rasanya rega tu dah tak dapat lagi dah. Maunya sekarang RM20+/kg

Barang subsidi bro... 5kg, bayar RM45 tolak dari gaji.. tapi dulu dapat 6kg.. dah jadi tradisi syarikat tiap tahun.. daging bukan frozen ler... nahas ler supplier tuh kalau hantar daging frozen. Selalunya Side order tulang, hati, limpa etc pun ada datang sekali, tapi itu kena bayar sendiri ikut harga pasaran. Tahun nie 16hb lori daging datang... ha ha

tanya itu kompeni dia ada supply daging rusa x? kalu ada leh rekomen kat muchi.. owh yeahhh.. ada harapan kita makan grill venison open house raya ni weh.. ekekekeee

Kalau nak kambeng golek, contact ada... tapi tak sure ler utk open house ada lagi ke tak sepanjang syawal... Haiwan spesies lain kena carik ler, aku tak tau.

standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by anya8797 on Fri Aug 10, 2012 10:34 am

powerw00t wrote:
anya8797 wrote:
venez wrote:
anya8797 wrote:
powerw00t wrote:
anya8797 wrote:langsung takde mood nak raya tahun ini... rasa nak duduk saje rumah diam2 tutup pintu sampai seminggu....

kalau duduk dalam rumah tak cukup lagi, cuba duduk dalam peti ais pulak Rolling Eyes

sedang cadangkan cara untuk anya bunuh diri kah ini?..

anya, xder open house ke tahun ni? he3, nak cream brulee (erkk, betui ntah ejaan tuh)

anya dah lama tak buat creme brulee ni... tapi kalau ven nak makan... anya buatkan... tak payah tunggu raya can come for tea...

haaa.... tu dia haaa What a Face

berenti nganga... nanti serangga masuk...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by mumuchi on Fri Aug 10, 2012 11:01 am

anya8797 wrote:
mumuchi wrote:apakehenya pulok ni..

muchi tanya anya kah ini?..
anya baru divorce.... kat luar anya nampak okay... tapi kat dalam anya sakit dan luka...anya langsung takde mood...tapi sangat kesian anak anya...

Yaka....bertawakkal la Anya...things happens and usually for the better. Masa untuk bangun semula dan make sure keadaan bertambah baik.

Kena jadi kuat fasal untuk anak anya jugak.

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by mumuchi on Fri Aug 10, 2012 11:03 am

anya8797 wrote:
powerw00t wrote:
anya8797 wrote:
venez wrote:
anya8797 wrote:
powerw00t wrote:
anya8797 wrote:langsung takde mood nak raya tahun ini... rasa nak duduk saje rumah diam2 tutup pintu sampai seminggu....

kalau duduk dalam rumah tak cukup lagi, cuba duduk dalam peti ais pulak Rolling Eyes

sedang cadangkan cara untuk anya bunuh diri kah ini?..

anya, xder open house ke tahun ni? he3, nak cream brulee (erkk, betui ntah ejaan tuh)

anya dah lama tak buat creme brulee ni... tapi kalau ven nak makan... anya buatkan... tak payah tunggu raya can come for tea...

haaa.... tu dia haaa What a Face

berenti nganga... nanti serangga masuk...

mestilah tunggu raya...takkan time posa nak minum tea...mau kuar nanti ven masuk van mayat terus hehehe!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 7 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum