Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by malarkey Fri Oct 13, 2017 10:25 am

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171926 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Page 6 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by venez on Sat Aug 04, 2012 7:28 am

edayu wrote:Salam warga mymil....

Sape nak dapat kad raya untuk tahun nie leh hantar alamat kat saya... flower

dapat duit raya sekali x?

venez
ADMIN
ADMIN

Posts : 17387
Join date : 19/04/2010

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by edayu on Sat Aug 04, 2012 7:33 am

venez wrote:
edayu wrote:Salam warga mymil....

Sape nak dapat kad raya untuk tahun nie leh hantar alamat kat saya... flower

dapat duit raya sekali x?

dapat tp untuk anak jew...umur bawah 12 tahun....
avatar
edayu
Warrant Officer
Warrant Officer

Mymil
Posts : 464
Reputation : 44
Join date : 25/08/2010
Age : 37
Location : KL

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by Steven 12 on Sat Aug 04, 2012 11:08 pm

dah tak dapat kad raya sekarang.. x boleh nak gantung kat ranting2 kayu kecik dalam rumah.. heheee
avatar
Steven 12
Captain
Captain

Malaysia
Posts : 711
Reputation : 161
Join date : 19/11/2011
Location : Between the bluesky & planet earth

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by kapokbesi on Sun Aug 05, 2012 7:05 am

sape yg mash maen meriam bile nk raya..?den klu balik mesia, knfm maen..ayah den yg ajar maen mse sek mengh dlu..hehe..
avatar
kapokbesi
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 968
Reputation : 181
Join date : 17/09/2011
Age : 31
Location : ولا تمشى فى الارض مرحا

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by tin on Sun Aug 05, 2012 10:37 am

meriam buluh mmg best...
avatar
tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by atreyudevil on Sun Aug 05, 2012 11:53 am

hehe, Pak Ngah aku, Bapak aku sama Arwah Acu aku plak raja meriam tanah kat Batu Gajah tu!

mmg kuat woo depa buat!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by observateur on Sun Aug 05, 2012 12:08 pm

tin wrote:meriam buluh mmg best...

canon atau howitzer? Ada yg buat saing2 Big Bertha tak? What a Face What a Face
avatar
observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 50

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by kapokbesi on Sun Aug 05, 2012 4:51 pm

den maen meriam tanah n meriam batang kelapa..memang terbaek..smpi 2-3 kmpung dgr dengungan bunyi..hehe.. Very Happy
avatar
kapokbesi
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 968
Reputation : 181
Join date : 17/09/2011
Age : 31
Location : ولا تمشى فى الارض مرحا

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by atreyudevil on Sun Aug 05, 2012 4:54 pm

meriam tanah mmg best woo, siap tana bergegar mcm gempa bumi!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by kapokbesi on Sun Aug 05, 2012 4:58 pm

yup..memg best men meriam tanh..bergegr cm gempa bumi..
avatar
kapokbesi
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 968
Reputation : 181
Join date : 17/09/2011
Age : 31
Location : ولا تمشى فى الارض مرحا

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by Akmal3110 on Sun Aug 05, 2012 5:06 pm

Setelah 8 taun tak beraya di Pekan, raya taun ni di Pekan. Macam mana la ek rasanya...
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by Faceman on Sun Aug 05, 2012 7:03 pm

kenangan koi masa baru akhil baligh dulu kala,,,pak encik kalau nk motivate anak2 dia puasa penuh,,dia upah rm50 seminggu,,baju raya 4-5 pasang,,pastu dia supply kat koi mercun ketupat sama thunderflash,,

masa wa umuh 17tahun ,,pernah satu kali tu koi bakar 4 batang thunderflash,,ntah mcm mana tiba2 thunderflash tu tumbang,,terbang laa SAM tu jadi SSM msuk beranda rumah jiran seberang sungai,,terang benderang beranda rumah jiran koi dek penangan thunderflash tu mcm pyroteknik,,,jkoi dah cuakkk kalau2 tuan rumah serang koi,,tapi koi sangat2 nasib baik coz tuan rumah dah balik kampung,,,

p/s moral of the story,,jangan hala SAM ke arah rumah orang,,,sejak tu wa dah tak main mercun dahhh,,laaa ni main mercun pop je
avatar
Faceman
Captain
Captain

Malaysia
Posts : 816
Reputation : 65
Join date : 02/11/2011
Location : Puchong-Beranang-Pedas

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by observateur on Sun Aug 05, 2012 7:13 pm

Faceman wrote:kenangan koi masa baru akhil baligh dulu kala,,,pak encik kalau nk motivate anak2 dia puasa penuh,,dia upah rm50 seminggu,,baju raya 4-5 pasang,,pastu dia supply kat koi mercun ketupat sama thunderflash,,

masa wa umuh 17tahun ,,pernah satu kali tu koi bakar 4 batang thunderflash,,ntah mcm mana tiba2 thunderflash tu tumbang,,terbang laa SAM tu jadi SSM msuk beranda rumah jiran seberang sungai,,terang benderang beranda rumah jiran koi dek penangan thunderflash tu mcm pyroteknik,,,jkoi dah cuakkk kalau2 tuan rumah serang koi,,tapi koi sangat2 nasib baik coz tuan rumah dah balik kampung,,,

p/s moral of the story,,jangan hala SAM ke arah rumah orang,,,sejak tu wa dah tak main mercun dahhh,,laaa ni main mercun pop je

hahaha...masa bebudak dulu, geng kita org ada buat moon traveller (mercun roket) jadi ICBM. Tembak masuk depan bilik satu kakak tu. Pastu bapak & abang dia keluar....laariiiks. Nyorok kat belukar. What a Face What a Face

Ni kat jalan kia peng, KL dan masa tu banyak gomen quarters lagi (tahun 70an). Istana hinggap Kelantan pun berpenghuni lagi...tak macam skrg...
avatar
observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 50

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by Faceman on Mon Aug 06, 2012 12:48 am

siyesly wa tersangat-sangat kecut perut bila thunderflash tu meletop kat beranda rumah jiran,,,mesti jiran wa pelik kenapa ada batang thunderflash...ekekekekek

p/s wa tobat tak main mercun sebab kat newspaper selalu psycho wa punya mentaliti,,, MAIN MERCUN=KUDUNG,,,takut kurang sifat nanti...
avatar
Faceman
Captain
Captain

Malaysia
Posts : 816
Reputation : 65
Join date : 02/11/2011
Location : Puchong-Beranang-Pedas

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by Faceman on Mon Aug 06, 2012 12:55 am

observateur wrote:
Faceman wrote:kenangan koi masa baru akhil baligh dulu kala,,,pak encik kalau nk motivate anak2 dia puasa penuh,,dia upah rm50 seminggu,,baju raya 4-5 pasang,,pastu dia supply kat koi mercun ketupat sama thunderflash,,

masa wa umuh 17tahun ,,pernah satu kali tu koi bakar 4 batang thunderflash,,ntah mcm mana tiba2 thunderflash tu tumbang,,terbang laa SAM tu jadi SSM msuk beranda rumah jiran seberang sungai,,terang benderang beranda rumah jiran koi dek penangan thunderflash tu mcm pyroteknik,,,jkoi dah cuakkk kalau2 tuan rumah serang koi,,tapi koi sangat2 nasib baik coz tuan rumah dah balik kampung,,,

p/s moral of the story,,jangan hala SAM ke arah rumah orang,,,sejak tu wa dah tak main mercun dahhh,,laaa ni main mercun pop je

hahaha...masa bebudak dulu, geng kita org ada buat moon traveller (mercun roket) jadi ICBM. Tembak masuk depan bilik satu kakak tu. Pastu bapak & abang dia keluar....laariiiks. Nyorok kat belukar. What a Face What a Face

Ni kat jalan kia peng, KL dan masa tu banyak gomen quarters lagi (tahun 70an). Istana hinggap Kelantan pun berpenghuni lagi...tak macam skrg...

kira nasib baik laa kalau abang or bapaknya tak keluar bawak parang panjang,,kalau kene tangkap kompom kene pancung...ekeekekek
avatar
Faceman
Captain
Captain

Malaysia
Posts : 816
Reputation : 65
Join date : 02/11/2011
Location : Puchong-Beranang-Pedas

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by alphawolf on Mon Aug 06, 2012 4:48 am

Dulu masa wa budak pernah sekali ni kami adik beradik buat mortar/bazooka/MANPADS. Kitaorang jumpa kayu beluti ex repair rumah dalam sedepa. Kat kayu tu kita orang ikat paip plastik lengthwise dengan ada ruanng nak load. Kat kayu tu pulak kitaorang paku kayu kecik sebagai pistol dengan foregrip. Kat hujung belakang kayu tu kami pasang stopper.

Nak main, kami letak moon traveller/thunderclap/sebarang mercun roket kat belakang tu. Aim macam bazooka/MANPADS. Adik wa nyalakan sumbu dan whoosh....cool giler. Atau cari kayu panjang, jadikan macam mortar punya bipod. Selalu wa tembak rumah satu-dua neighbour Chinese ni...retaliate pasal masa CNY dia orang suka main airbomb malam2. Jadi sebab kitaorang tkde source airbomb, dapat thunderflash pun jadi la...nak kasi efek terbaik aka meletup dekat rumah dia, tu yang kitaorang buat contraption tu...aimable.....

--------------------my siggy below--------------------

"Look, you stupid b*****d, you've got no arms left"
"Yes I have!"
"LOOK!"
"It's just a flesh wound"
avatar
alphawolf
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 1457
Reputation : 196
Join date : 18/10/2010
Location : "Sitting Elephant"

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by Faceman on Mon Aug 06, 2012 5:09 am

alphawolf wrote:Dulu masa wa budak pernah sekali ni kami adik beradik buat mortar/bazooka/MANPADS. Kitaorang jumpa kayu beluti ex repair rumah dalam sedepa. Kat kayu tu kita orang ikat paip plastik lengthwise dengan ada ruanng nak load. Kat kayu tu pulak kitaorang paku kayu kecik sebagai pistol dengan foregrip. Kat hujung belakang kayu tu kami pasang stopper.

Nak main, kami letak moon traveller/thunderclap/sebarang mercun roket kat belakang tu. Aim macam bazooka/MANPADS. Adik wa nyalakan sumbu dan whoosh....cool giler. Atau cari kayu panjang, jadikan macam mortar punya bipod. Selalu wa tembak rumah satu-dua neighbour Chinese ni...retaliate pasal masa CNY dia orang suka main airbomb malam2. Jadi sebab kitaorang tkde source airbomb, dapat thunderflash pun jadi la...nak kasi efek terbaik aka meletup dekat rumah dia, tu yang kitaorang buat contraption tu...aimable.....



haaa ni pon wa pernah buat,,wa carik batang paip sinki,,,pastu masuk kan thunderclap,,perghhh mcm roket arty laaa pulakkk,,tapi wa tarak berani buat bazooka lepas tgk mamat ni buat bazooka,, thunderclap tu meletup dalam paip tu,,amikk kau muka berparut,,,nasib baik tak buta...
avatar
Faceman
Captain
Captain

Malaysia
Posts : 816
Reputation : 65
Join date : 02/11/2011
Location : Puchong-Beranang-Pedas

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by tin on Mon Aug 06, 2012 5:20 am

bab serang menyerang nih, teringat masa wa matrik dulu. asrama lelaki 6 tingkat dan di hujung sekali setiap tingkat, bilik air. yang bestnya di seberang jalan, atas bukit yg tinggi, ada asrama institut perguruan tersohor di Malaysia nih. so, depa ataih bukit, asrama wa bawah bukit.

nak jadi citer, satu mlm yg hening, ketika umat islam khusyuk mendirikan sembahyang terawih, tetiba ada satu thunderclap sudah meluncur laju daripada asrama atas bukit menjunam ke arah asrama wa. tinngkat enam asrama wa nih mcm penthouse yg didiami (secara sengaja atau tidak) oleh unsavoury characters matrik wa. bila thunderclap tu meletup dkt dgn asrama wa, these unsavoury characters got pissed. the provocation was uncalled for. pendek kata, ego dah tercalar.

so the very next day, these unsavoury characters started to pile huge numbers of thunderclaps, airbombs and god knows what... that very night, they unleashed a huge barrage of fire well into midnite from their makeshift bunker in the gents. that night was just the beginning...

4 nearly 15 straight nights, the nearly one sided battle raged on until one day somebody in opposite side filed a police report. the police came to broker a truce. our dean took swift actions but delivered light reprimands to all of our "warriors".

after that, the night went quiet. except for a few occasional potshot fired from our side, the uneasy truce held on until all of us went 4 our raya holidays. the funny thing is both sides began eyeballing each other through binos and me felt like standing on the border between North and South Korea.

we all thought that's d end of it. on my senior year at d matric however, it's deja vu all over again...
avatar
tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by mumuchi on Mon Aug 06, 2012 5:21 am

hahaha wa kecik2 tak main mercun sangat..ada pun mercun roket ...fasalnya rumah wa tepi main road..nak mampus kalau termasuk keter orang hahaha!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this link.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by Faceman on Mon Aug 06, 2012 5:25 am

bila balik Kampung mak n ayah kandung wa yg kat sekinchan tu manyak best woo,,,

kalau pergi umah mbah wa belah mak,,,pakcik-makcik pakat kumpul ramai2 4-5 hari sebelum raya,,prepare kuih,ketupat,,kemas rumah ke haper,,,oleh kerana bilik tido yg limited masing2 kene tido dlam kelambu,,kalau tak bersilat la korang time tido siap ada bunyik ketap,,ketepekk,,nyamuk banyak woo sbab rumah mbah tu mmg jenis tradisional abis,,ada 1 bahagian bilik lama tu pakai atap nipah n rumah dalam kebun koko,sawit,kepala dan dkat dgn pantai,,kadang2 sepupu wa yg tak biasa tido dlm kelambu main gamble je tido kat ruang tamu,,esok paginye badan berbintik...lepas subuh terus beratur mandi,,siap2 pergi semayang pastu join bara'an tapi tak semeriah bara'an orang banjar aaa,,lepas zohor suma family kene join konvoi mandatory pergi ziarah seluruh sepupu sepapat,,bau bau bacang pon kene ziarah juga...penat weyhhh..

p/s nanti wa cite beraya belah ayah wa,,actually wa pon ada line jawa belah mak,,line banjar belah ayah,,
avatar
Faceman
Captain
Captain

Malaysia
Posts : 816
Reputation : 65
Join date : 02/11/2011
Location : Puchong-Beranang-Pedas

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by Akmal3110 on Mon Aug 06, 2012 5:28 am

Wa memang jarang main mercun pasal big boss tarak kasi hehehe.
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by Faceman on Mon Aug 06, 2012 5:39 am

wa nak tanya kat para panglima2 sekalian,,,wa pernah tgk ada pakcik soljarr ni main satu bahan letupan,,rupa dia mcm batang paip@mercun mancis,,panjang lebih kurang satu jengkal setengah,,kaler merah kot,,bunyi dia boleh gegar otak ni,,,ape nama benda alah tu,,,

yg wa tau pakcik ni pesara TD,,dari kor perkhidmatan am ke haper,,
avatar
Faceman
Captain
Captain

Malaysia
Posts : 816
Reputation : 65
Join date : 02/11/2011
Location : Puchong-Beranang-Pedas

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by powerw00t on Mon Aug 06, 2012 5:45 am

tin wrote:
...............snipped
after that, the night went quiet. except for a few occasional potshot fired from our side, the uneasy truce held on until all of us went 4 our raya holidays. the funny thing is both sides began eyeballing each other through binos and me felt like standing on the border between Uganda and Sudan.
....snipped.....

Perggh, kena tambah sambil memegang seekor ayam jantan macam ni
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by panah hikmat on Mon Aug 06, 2012 6:04 am

Dedulu pagi raya ada di Seremban kemudian tengahari balik Rembau naik keretapi... tambang baru $1.20 aje.. untung sebab rumah di Seremban dan rumah kampung letaknya dekat dengan stesen keretapi....... Malam tunggu keretapi mel dari Singapura untuk balik semula ke Seremban.... boleh naik percuma sebab setiap koc akan penuh sesak dengan penumpang yang baru nak balik beraya ke arah utara.... masa tu bas ekspres boleh dikira dengan jari.....

panah hikmat
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 484
Reputation : 77
Join date : 06/07/2010
Age : 48
Location : Kuala Lumpur

http://www.zkeretapi.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by standupper on Mon Aug 06, 2012 7:04 am

Kenangan wa masa kecik-kecik dulu.

1. Mercun papan Cina kaler merah satu elemen tambahan senario letupan bagi diorama perang tentera plastik sementara menunggu waktu berbuka puasa.

[You must be registered and logged in to see this image.]

2. Belerang bunga api asap, adalah sumber utama I.E.D yang dihasilkan sama ada dengan masuk dalam kelongsong antena tv, biji getah atau katogeri lebih brutal dalam bekas paip dan besi basikal. Classmate wa sudah hilang dua jari akibat kegiatan keganasan nie... sekarang takyah susah payah, bom putus jari dihasilkan terus dari kilang aka mercun bola.

[You must be registered and logged in to see this image.]

3. Jerangkap samar terbaik adalah Mercun tarik!

[You must be registered and logged in to see this image.]

modus operandi...

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

antara kejayaan booby trap di basikal tua milik imam surau.. waktu serangan selepas habis solat tarawaih... alhamdullilah pak imam masih selamat dan panjang umur sampai hari nie.

4. Mercun paling femes sebelum zaman mercun cap keluang dan thunderclap.

[You must be registered and logged in to see this image.]

5. Bunga api yang dah pupus >>> Bunga api payung terjun... lepas bakar keluar bunga api ala flare dengan payung terjun.


avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by standupper on Mon Aug 06, 2012 7:07 am

powerw00t wrote:
tin wrote:
...............snipped
after that, the night went quiet. except for a few occasional potshot fired from our side, the uneasy truce held on until all of us went 4 our raya holidays. the funny thing is both sides began eyeballing each other through binos and me felt like standing on the border between Uganda and Sudan.
....snipped.....

Perggh, kena tambah sambil memegang seekor ayam jantan macam ni
[You must be registered and logged in to see this image.]

Simpan untuk raya... ada rezeki boleh buat rendang! nyummm nyummm
avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Aidil Fitri dedulu dan sekarang

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum