Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171899 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Keretapi Tanah Melayu Berhad

Page 4 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Keretapi Tanah Melayu Berhad

Post by innocentti on Wed Jul 18, 2012 9:30 am

wahkahkah..wa sendiri pun dah lama tak jumpa dia..time org cuti dia kena kerja..tambah2 public holiday..kerja dia tolong hantar org becuti la.. Razz

innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Posts : 3264
Join date : 20/04/2010

Back to top Go down

Re: Keretapi Tanah Melayu Berhad

Post by marc_zman on Wed Jul 18, 2012 9:34 am

atreyudevil wrote:
kerambit75 wrote:Pramugari ETS

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

huhuhuhuuu... me know wat u mean

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Keretapi Tanah Melayu Berhad

Post by panah hikmat on Thu Jul 19, 2012 2:11 am

Salam buat semua.
Untuk pengetahuan kengkawan, jajaran KTMB kini menggunakan landasan tolok (gauge) 1 meter, sama seperti di Singapura dan Negara Thai. Ini bagi memudahkan pergerakan tren dalam ketiga-tiga negara. Sekarang ini masih lagi dilaksanakan Perkhidmatan Tren Mewah Eastern & Oriental dari Woodlands ke Bangkok dan Bangkok ke Woodlands. Adalah amat sukar sekiranya tolok landasan berbeza antara sebuah negara dengan negara yang lain.

Bagi keretapi di Sabah pula, beberapa perancangan telah dibuat dan sedang dilaksanakan. Antaranya ialah:
a. Projek pemodenan keretapi Negeri Sabah dari Tanjung Aru ke Tenom.
b. Projek Shuttle Service antara Padang Merdeka - Airport - Putatan.
c. Projek perkhidmatan keretapi Tenom - Melalap - Keningau
d. Pembinaan landasan laluan baru dari Keningau ke Tawau sejauh 380km.
e. pembinaan landasan laluan baru dari Kampung Balat, Kuamut ke Sandakan.
f. Pembinaan landasan laluan baru dari Beaufort ke Weston dan Sipitang sejauh 66 km.

Bagi keretapi di negeri Sarawak, beberapa kajian masih dijalankan oleh pihak Keretapi Trans Borneo. Kepesatan pembangunan di kawasan pendalaman serta pembesaran beberapa buah pelabuhan menarik perhatian bagi pembinaan landasan yang lebih panjang.

Seingat saya, sudah ada perancangan untuk membina jalan keretapi dari Kuching di Sarawak terus ke Tawau di Sabah melalui Kota Kinabalu dan Sandakan.

Sama-samalah kita tunggu yer....

panah hikmat
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 484
Reputation : 77
Join date : 06/07/2010
Age : 47
Location : Kuala Lumpur

http://www.zkeretapi.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Keretapi Tanah Melayu Berhad

Post by arizan on Thu Jul 19, 2012 11:48 am

Selalu duk pikir bila lah nak ada projek di beri Nama Trans Borneo... rupa-rupa nya dah ada perancangan..... pasti seronok kerana ia satu pengalaman baru..... BAYANGggg kan dari Kuching ke Tawau..... traveling

arizan
Sergeant
Sergeant

Malaysia
Mymil
Posts : 155
Reputation : 36
Join date : 26/09/2011
Age : 35
Location : kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Keretapi Tanah Melayu Berhad

Post by longisland on Thu Jul 19, 2012 11:53 am

panah hikmat wrote:
d. Pembinaan landasan laluan baru dari Keningau ke Tawau sejauh 380km.

Bagi keretapi di negeri Sarawak, beberapa kajian masih dijalankan oleh pihak Keretapi Trans Borneo. Kepesatan pembangunan di kawasan pendalaman serta pembesaran beberapa buah pelabuhan menarik perhatian bagi pembinaan landasan yang lebih panjang.

Sama-samalah kita tunggu yer....

Se faham saya, projek Keningau ke Tawau akan menjadi cabaran terbesar bagi pihak pelaksana kerana ianya akan membelah banjaran Croker. Itu belum lagi bila difikirkan cabaran yang bakal menanti bila landasan dari Kuching ke Tawau nak dilaksanakan. Adakah jajarannya nanti akan berada hanya di kawasan utara Sarawak atau bakal menyaksikan kawasan pendalaman terlibat sama. Kita tahu bentuk mukabumi di bumi Kenyalang diantara kawasan utara dan selatan adalah jauh bezanya. Kawasan utara banyak tanah gambut manakala kawasan pendalaman akan melalui banjaran gunung yang belum pernah diterokai manusia.

longisland
Sergeant
Sergeant

Malaysia
Mymil
Posts : 174
Reputation : 42
Join date : 03/06/2011
Age : 38
Location : Dulu tempat buang sampah

Back to top Go down

Re: Keretapi Tanah Melayu Berhad

Post by marc_zman on Tue Jul 24, 2012 10:01 am

wokey.. ni ada dapat keratan paper ni.. kita tolak ke tepi sat bab politik walaupun wa tau tak dapat tidak semasa mengulas gambar ni mungkin terkeluar gak komen2 berbaur politi

[You must be registered and logged in to see this image.]

ada sesapa nak komen?

wa tgk gambo tren lama komuter ni.. mmg tarak side mirror pun.. atau mungkin cermin sisi tu ada kat sebelah kiri tren kot

[You must be registered and logged in to see this image.]

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Keretapi Tanah Melayu Berhad

Post by tin on Tue Jul 24, 2012 10:15 am

mungkin depa pakat kamera cctv?

tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: Keretapi Tanah Melayu Berhad

Post by longisland on Tue Jul 24, 2012 10:16 am

marc_zman wrote:wokey.. ni ada dapat keratan paper ni.. kita tolak ke tepi sat bab politik walaupun wa tau tak dapat tidak semasa mengulas gambar ni mungkin terkeluar gak komen2 berbaur politi


[You must be registered and logged in to see this image.]

ada sesapa nak komen?

wa tgk gambo tren lama komuter ni.. mmg tarak side mirror pun.. atau mungkin cermin sisi tu ada kat sebelah kiri tren kot

[You must be registered and logged in to see this image.]

Tapi bukan ke setiap stop ada cermin bulat cembung? Apa gunanya cermin tersebut ? Ini pun nak jadi isu ke?

longisland
Sergeant
Sergeant

Malaysia
Mymil
Posts : 174
Reputation : 42
Join date : 03/06/2011
Age : 38
Location : Dulu tempat buang sampah

Back to top Go down

Re: Keretapi Tanah Melayu Berhad

Post by marc_zman on Tue Jul 24, 2012 10:19 am

ada sesapa yg langgan.. atau baca bahan penerbitan di atas tu? kena dptkan citer penuh dulu baru kita tau apa kes sebenarnyer ni

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Keretapi Tanah Melayu Berhad

Post by powerw00t on Tue Jul 24, 2012 10:20 am

aku antara pengguna tegar KTM Komuter antara setiap hari antara shah alam - port klang - shah alam beberapa tahun yang sudah sebelum aku pindah balik melaka. Unit2 terawal memang xda cermin pandang sisi.

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Keretapi Tanah Melayu Berhad

Post by marc_zman on Tue Jul 24, 2012 10:22 am

longisland wrote:
marc_zman wrote:wokey.. ni ada dapat keratan paper ni.. kita tolak ke tepi sat bab politik walaupun wa tau tak dapat tidak semasa mengulas gambar ni mungkin terkeluar gak komen2 berbaur politi


[You must be registered and logged in to see this image.]

ada sesapa nak komen?

wa tgk gambo tren lama komuter ni.. mmg tarak side mirror pun.. atau mungkin cermin sisi tu ada kat sebelah kiri tren kot

[You must be registered and logged in to see this image.]

Tapi bukan ke setiap stop ada cermin bulat cembung? Apa gunanya cermin tersebut ? Ini pun nak jadi isu ke?

hahahaaa.. bukan wa yer.. ni sajer nak dptkan komen member2.. coz ada yg kata side mirror tak praktikal tuk tren coz gerabak dia byk & panjang.. & x kureng jugak.. termasuk laaa sebahagian besar dari kita... yg makin meluat bila benda2 camni pun jadik isu

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Keretapi Tanah Melayu Berhad

Post by mumuchi on Tue Jul 24, 2012 10:29 am

er tak nak bawak ke PBB apsal keretapi moden tak ada side mirror..

[You must be registered and logged in to see this image.]
jepun

[You must be registered and logged in to see this image.]
pilipina

[You must be registered and logged in to see this image.]

new zealand

antara yang termoden.. Razz

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Keretapi Tanah Melayu Berhad

Post by powerw00t on Tue Jul 24, 2012 10:34 am

ada mungkin dah pasang CCTV? hehe

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Keretapi Tanah Melayu Berhad

Post by mumuchi on Tue Jul 24, 2012 10:35 am

hahaha btw bukan ke inno dah citer even for ETS kawan dia dah banyak 3gp tangkap melalui CCTV keterapi...dah tak ada isu la tu tapi masalahnya yang tegar mesti percaya nya..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Keretapi Tanah Melayu Berhad

Post by powerw00t on Tue Jul 24, 2012 10:36 am

mumuchi wrote:hahaha btw bukan ke inno dah citer even for ETS kawan dia dah banyak 3gp tangkap melalui CCTV keterapi...dah tak ada isu la tu tapi masalahnya yang tegar mesti percaya nya..

aku mengandaikan inno ada banyak stok .3gp cintai barangan buatan malaysia?

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Keretapi Tanah Melayu Berhad

Post by mumuchi on Tue Jul 24, 2012 10:41 am

pi tengokla kat galeri komuter ni...awat nak komplen tren terbaru ni...dag berapa generasi tren komuter tak ada side mirror pun..

Trains Gallery

dan confirm train set baru ni guna CCTV

On 8 of March 2012, MyKomuter - the new six car train set for Komuter services was launched by the Deputy Prime Minister. A total of 38 set (MyKomuter) is in operation gradually from March 2012 onwards. MyKomuter can accommodate more than 1,000 passengers at one time and has facilities such as intercoms, LCD information display, Dynamic Route Map, Priority Seating Zone, two Ladies' Coaches, CCTV and Wheel Chair area.

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Keretapi Tanah Melayu Berhad

Post by yaminz on Tue Jul 24, 2012 10:43 am

xda side mirror pun jadi isu... toilet xnak pasang side mirror gak k...
ekekekeke

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Keretapi Tanah Melayu Berhad

Post by standupper on Tue Jul 24, 2012 10:52 am

Perkara nie timbul kerana penulis keliru antara KERETA dan KERETA API..

Sikap segelintir pemandu KERETA API telah mencabut side mirror yang dipasang sebagaimana side mirror kapchai milik pemandu terbabit turut dikesali.

Anggota Penguatkuasa Pengangkutan Kereta Api akan melaksanakan operasi bersepadu sekatan rel keretapi bagi mengesan pemandu yang tidak memasang cermin sisi keretapi.








standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Keretapi Tanah Melayu Berhad

Post by standupper on Tue Jul 24, 2012 10:56 am

Sepatutnya diorg siasat dakwaan tren import dari China kononnya banyak masalah aspek kualiti.

standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Keretapi Tanah Melayu Berhad

Post by mumuchi on Tue Jul 24, 2012 11:00 am

Betul tu...banyak menda lain boleh periksa, side mirror gak jadi isu..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Keretapi Tanah Melayu Berhad

Post by marc_zman on Tue Jul 24, 2012 11:02 am

ado kemungkinan yg karang citer tu pun dah berkurun tak naik komuter.. tu yg dia sendiri pun tak tau kot apa-apa isu sebenar pasal komuter ni

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Keretapi Tanah Melayu Berhad

Post by standupper on Tue Jul 24, 2012 11:04 am

marc_zman wrote:ado kemungkinan yg karang citer tu pun dah berkurun tak naik komuter.. tu yg dia sendiri pun tak tau kot apa-apa isu sebenar pasal komuter ni

Korang pun ntah berapa lama tak naik LRT/komuter ha ha...

standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Keretapi Tanah Melayu Berhad

Post by marc_zman on Tue Jul 24, 2012 11:05 am

ado laaa dekat2 setahun setengah.. ekekekekeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Keretapi Tanah Melayu Berhad

Post by standupper on Tue Jul 24, 2012 11:17 am

marc_zman wrote:ado laaa dekat2 setahun setengah.. ekekekekeee

Next time tanya kat driver komuter... kenapa tak pasang side mirror...

Nasib baik ler paper tuh tak siasat Putra LRT.. perangai diorg lagi teruk... driver pun takde!!!!


standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Keretapi Tanah Melayu Berhad

Post by marc_zman on Tue Jul 24, 2012 11:21 am

standupper wrote:
marc_zman wrote:ado laaa dekat2 setahun setengah.. ekekekekeee

Next time tanya kat driver komuter... kenapa tak pasang side mirror...

Nasib baik ler paper tuh tak siasat Putra LRT.. perangai diorg lagi teruk... driver pun takde!!!!


bahaya gilos tu.. tindakan camtu pastinya akan mendatangkan mudarat pada semua rakyat..

errr.. jgn lupa monorel pun sama tau

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Keretapi Tanah Melayu Berhad

Post by mumuchi on Tue Jul 24, 2012 11:23 am

hahahaa..aku naik jugak keterpi ni...habes part of my akaun Razz

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Keretapi Tanah Melayu Berhad

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum