Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171899 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Kuih Raya by Panah Hikmat

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Kuih Raya by Panah Hikmat

Post by marc_zman on Mon Jul 26, 2010 11:03 am

hmmm... mggu ke2 raya ek.. kalu cam tu pi serang umah tuan panah jer.. dapat beraya.. dapat makan biskut almond london free.. dapat makan biskut2 lain... dan... agak2 dapat duit raya tak tuan panah.??? heheheheee...

aaaiii kuih raya.. kat opis ni pun member2 ado yg dah start amik tempahan dari 3, 4 mggu lepas...

nota : mencari 'Jenang'...

marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Posts : 16318
Join date : 08/06/2010

Back to top Go down

Re: Kuih Raya by Panah Hikmat

Post by mumuchi on Mon Jul 26, 2010 11:06 am

hehehehe..tapi aku heran kampung dia rembau weh..tu fasal tak tau mana satu nak serang ni.. What a Face

mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Kuih Raya by Panah Hikmat

Post by marc_zman on Mon Jul 26, 2010 11:11 am

tempat bermastautin di perak... kampung halaman di rembau, n9... supplier almond london di johor... perghhh... tiga tempat tu muchi ko bleh serang.. nak pilih satu jer...

hmmm.. serang yg kat majidi, jb, johor laaa... kat sana akak tuan panah mesti ada kuih raya lebih... pastu.. area majidi ni bleh pi buat collection dari umah ke umah.. masyuuukkk... heheheheeeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Kuih Raya by Panah Hikmat

Post by panah hikmat on Mon Jul 26, 2010 11:40 am

tahun raya di Baling. raya kedua ambil flight dari Penang untuk balik JB. raya ke lima balik Rembau/Lubuk Cina naik keretapi. Berdasarkan pasaran semasa (tak termasuk pasaran gelap), order dari KL dah mencecah 8,000 bijik..... jenuh nak buat. Macam mana nak terima pesanan kat sini.....? Kuit tat nanas tak kira lagi, bangkit sagu pun dah ada org order... tapi tak banyak la dalam 40 balang (1 balang 50 bijik)... batang buruk aku lagi....

nantilah saya cuba tanya akak di Jb untuk buatkan khas kengkawan di sini. tapi resepi akak tu lain sikit... dia tak bagi tau...

panah hikmat
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 484
Reputation : 77
Join date : 06/07/2010
Age : 47
Location : Kuala Lumpur

http://www.zkeretapi.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kuih Raya by Panah Hikmat

Post by marc_zman on Mon Jul 26, 2010 11:49 am

hah.. batang buruk.!!!
yg ni camana plak kira.?

marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Kuih Raya by Panah Hikmat

Post by panah hikmat on Mon Jul 26, 2010 11:59 am

marc_zman wrote:hah.. batang buruk.!!!
yg ni camana plak kira.?

yang ini mahal sikit bro... 150 bijik = RM18.00 .. kerjanya rumit... cuaca tak menentu sekarang.. beberapa bahan kena kering betul2 sebelum diproses menjadi serbuk... err rumah di mana?

panah hikmat
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 484
Reputation : 77
Join date : 06/07/2010
Age : 47
Location : Kuala Lumpur

http://www.zkeretapi.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kuih Raya by Panah Hikmat

Post by marc_zman on Mon Jul 26, 2010 12:04 pm

umah Kawan kat selayang, kolumpo...
ado member kat bangkok asyik dok mintak batang buruk ni...
pernah try test 1, 2 kat kolumpo ni.. mengecewakan...
huhuhuuuu...
tak sampai ati nak kasi member di perantauan tu

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Kuih Raya by Panah Hikmat

Post by mumuchi on Mon Jul 26, 2010 12:08 pm

panah hikmat wrote:tahun raya di Baling. raya kedua ambil flight dari Penang untuk balik JB. raya ke lima balik Rembau/Lubuk Cina naik keretapi. Berdasarkan pasaran semasa (tak termasuk pasaran gelap), order dari KL dah mencecah 8,000 bijik..... jenuh nak buat. Macam mana nak terima pesanan kat sini.....? Kuit tat nanas tak kira lagi, bangkit sagu pun dah ada org order... tapi tak banyak la dalam 40 balang (1 balang 50 bijik)... batang buruk aku lagi....

nantilah saya cuba tanya akak di Jb untuk buatkan khas kengkawan di sini. tapi resepi akak tu lain sikit... dia tak bagi tau...

awat tak cakap ada tat nenas..macam tu kansel london almond, tat nenas jugak aku nak order..boleh lagi?

mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Kuih Raya by Panah Hikmat

Post by panah hikmat on Mon Jul 26, 2010 12:11 pm

marc_zman wrote:umah Kawan kat selayang, kolumpo...
ado member kat bangkok asyik dok mintak batang buruk ni...
pernah try test 1, 2 kat kolumpo ni.. mengecewakan...
huhuhuuuu...
tak sampai ati nak kasi member di perantauan tu

kalau kl mungkin boleh... sebab org kl yg banyak order.... boleh tumpang semangkuk.... tapi bila nak? kami tak buat lagi....

panah hikmat
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 484
Reputation : 77
Join date : 06/07/2010
Age : 47
Location : Kuala Lumpur

http://www.zkeretapi.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kuih Raya by Panah Hikmat

Post by harleena on Mon Jul 26, 2010 3:41 pm

Panah, tart nenas berapa pulak regenya?

--------------------my siggy below--------------------


harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kuih Raya by Panah Hikmat

Post by panah hikmat on Mon Jul 26, 2010 5:52 pm

minta maaf kat akak dan kengkawan yang lain, bukan tak mahu terima tempahan, tapi saya nak kena tengok dulu permintaan dari rakan2 di KL. saya tak mahu tamak2 sebab mereka tu regular saya sejak tahun 2006. apa yang saya buat ikut citarasa mereka... takut nanti citarasa akak dan kengkawan di sini lain pula.

saya tak mahu jadi macam tahun lepas, kena cuti seminggu sebelum raya untuk siapkan tempahan dari kl dan sekitar lumut, akhirnya saya kena duty raya pertama dan raya ketiga....

Sad kak... orang pi sembahyang raya, saya dengan uniform biru pi kerja...... dapat bungkusan raya pun tak berbaloi..... nasib baik awek tinggal kat tepen... boleh gak jumpa pada raya kedua... raya keempat baru balik ke kedah, jumpa isteri dan anak2... huh huh huh

panah hikmat
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 484
Reputation : 77
Join date : 06/07/2010
Age : 47
Location : Kuala Lumpur

http://www.zkeretapi.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kuih Raya by Panah Hikmat

Post by venez on Mon Jul 26, 2010 6:39 pm

xper2, pelan2 buat pesanan...

p/s : sempat lagi tuh jumpa awek, he3

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kuih Raya by Panah Hikmat

Post by panah hikmat on Tue Jul 27, 2010 3:04 am

venez wrote:xper2, pelan2 buat pesanan...

p/s : sempat lagi tuh jumpa awek, he3

Kalau pelan2, jawapnya tak merasa la....

panah hikmat
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 484
Reputation : 77
Join date : 06/07/2010
Age : 47
Location : Kuala Lumpur

http://www.zkeretapi.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kuih Raya by Panah Hikmat

Post by observateur on Tue Jul 27, 2010 3:30 am

panah hikmat wrote:
venez wrote:xper2, pelan2 buat pesanan...

p/s : sempat lagi tuh jumpa awek, he3

Kalau pelan2, jawapnya tak merasa la....

macamana pon, motto group kita ni...

"kayuh pelan2"

lol!

observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 49

Back to top Go down

Re: Kuih Raya by Panah Hikmat

Post by marc_zman on Tue Jul 27, 2010 4:10 am

panah hikmat wrote:
marc_zman wrote:umah Kawan kat selayang, kolumpo...
ado member kat bangkok asyik dok mintak batang buruk ni...
pernah try test 1, 2 kat kolumpo ni.. mengecewakan...
huhuhuuuu...
tak sampai ati nak kasi member di perantauan tu

kalau kl mungkin boleh... sebab org kl yg banyak order.... boleh tumpang semangkuk.... tapi bila nak? kami tak buat lagi....

nti Kawan contact member kat sanaaaaa tu...
nak pun tak byk... barang semangkuk dua jer

marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Kuih Raya by Panah Hikmat

Post by mumuchi on Tue Jul 27, 2010 5:12 am

panah..kalau tak sempat no hal..tgk raya aji la pulak..

btw kalau rasa tak larat sorang, why don't we change the topik to jualan ari kuih raya secara am..kut2 ada geng lain nak tumpang sekaki tapi segan nak post fasal title spesifik sgt..

macam tu orang ada pilihan lain kalau panah tak leh nak accept order weh..

mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Kuih Raya by Panah Hikmat

Post by venez on Tue Jul 27, 2010 6:00 am

observateur wrote:
panah hikmat wrote:
venez wrote:xper2, pelan2 buat pesanan...

p/s : sempat lagi tuh jumpa awek, he3

Kalau pelan2, jawapnya tak merasa la....

macamana pon, motto group kita ni...

"kayuh pelan2"

lol!

he3, jgn x kayuh langsung dahler...

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kuih Raya by Panah Hikmat

Post by panah hikmat on Tue Jul 27, 2010 6:14 am

hampeh korang nie

panah hikmat
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 484
Reputation : 77
Join date : 06/07/2010
Age : 47
Location : Kuala Lumpur

http://www.zkeretapi.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kuih Raya by Panah Hikmat

Post by panah hikmat on Tue Aug 03, 2010 2:33 pm

salam..... saya belum boleh menerima sebarang pesanan kerana masih menunggu arahan rasmi untuk berpindah dari Lumut ke Kuala Lumpur. pada bila-bila dalam tempoh terdekat ini saya akan digerakkan. mesyuarat di KL pagi Jumaat ini akan menjadi penentu segalanya...... Smile

panah hikmat
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 484
Reputation : 77
Join date : 06/07/2010
Age : 47
Location : Kuala Lumpur

http://www.zkeretapi.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kuih Raya by Panah Hikmat

Post by venez on Tue Aug 03, 2010 2:52 pm

panah hikmat wrote:salam..... saya belum boleh menerima sebarang pesanan kerana masih menunggu arahan rasmi untuk berpindah dari Lumut ke Kuala Lumpur. pada bila-bila dalam tempoh terdekat ini saya akan digerakkan. mesyuarat di KL pagi Jumaat ini akan menjadi penentu segalanya...... Smile

cantekkk, welcome to KL... Very Happy

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kuih Raya by Panah Hikmat

Post by panah hikmat on Tue Aug 03, 2010 3:36 pm

Boring dok KL tu.... Dari tahun 1994 hingga 2005 kerja di Kem Imphal, sengsara sebab kos sara hidup yang tinggi..... Crying or Very sad

panah hikmat
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 484
Reputation : 77
Join date : 06/07/2010
Age : 47
Location : Kuala Lumpur

http://www.zkeretapi.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kuih Raya by Panah Hikmat

Post by venez on Tue Aug 03, 2010 3:59 pm

panah hikmat wrote:Boring dok KL tu.... Dari tahun 1994 hingga 2005 kerja di Kem Imphal, sengsara sebab kos sara hidup yang tinggi..... Crying or Very sad

he3, tuh mmg xleh disangkal lagi...

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kuih Raya by Panah Hikmat

Post by mumuchi on Wed Aug 04, 2010 4:19 am

welcome to KL..boleh buat majlis buka posa sambut si panah hikmat ni...admin venez belanja kekekekeke!

mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Kuih Raya by Panah Hikmat

Post by venez on Wed Aug 04, 2010 4:30 am

he3, napeler nama aku jugak yang naik utk sponser... Very Happy

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kuih Raya by Panah Hikmat

Post by harleena on Wed Aug 04, 2010 6:52 am

venez wrote:he3, napeler nama aku jugak yang naik utk sponser... Very Happy

Biasalah. Siapa lagi kalau bukan Brig Jen yang kena belanja. Laughing

--------------------my siggy below--------------------


harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kuih Raya by Panah Hikmat

Post by venez on Wed Aug 04, 2010 7:00 am

he3, insyaallah, kalau ada rezeki lepas raya nanti kawe nak buat open house... Very Happy

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kuih Raya by Panah Hikmat

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum