Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171925 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Cerita Fasal Hitler

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Cerita Fasal Hitler

Post by blankrasta on Tue Aug 24, 2010 4:58 am

Banyak nabi-nabi kita pun bangsa yahudi, kaum bani Israel, yang jahat itu zionis~

blankrasta
Major
Major

Posts : 1330
Join date : 19/04/2010

Back to top Go down

Re: Cerita Fasal Hitler

Post by yaminz on Tue Aug 24, 2010 5:02 am

blankrasta wrote:Banyak nabi-nabi kita pun bangsa yahudi, kaum bani Israel, yang jahat itu zionis~

Zionist nei kbykan brasal dr east europe...
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Cerita Fasal Hitler

Post by marc_zman on Tue Aug 24, 2010 5:15 am

soalan... apa beza Judaism dengan Zionism.?

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Cerita Fasal Hitler

Post by yaminz on Tue Aug 24, 2010 5:22 am

marc_zman wrote:soalan... apa beza Judaism dengan Zionism.?

Judaism is the "religion, philosophy, and way of life" of the Jewish people. Judaism, originating in the Hebrew Bible (also known as the Tanakh)

Zionism (Hebrew: ציונות‎, Tsiyonut) is a nationalist Jewish political movement that, in its broadest sense, calls for the self-determination of the Jewish
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Cerita Fasal Hitler

Post by marc_zman on Tue Aug 24, 2010 5:24 am

yaminz wrote:
zulupapa wrote:kalau ujian DNA tu punya result Hitler tu Islam .....

ada alasan isreal tok balas dendam kat org palestine...
apa yg dunia tak perasan atau buat2 tak perasan.. dendam serta kekejaman israel & zionis ni bukan khusus untuk org islam palestine.. org kristian keturunan palestine pun sama di zalimi.. pendek kan citer.. janji orang palestine, habis dia sapu...

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Cerita Fasal Hitler

Post by yaminz on Tue Aug 24, 2010 5:35 am

marc_zman wrote:
yaminz wrote:
zulupapa wrote:kalau ujian DNA tu punya result Hitler tu Islam .....

ada alasan isreal tok balas dendam kat org palestine...
apa yg dunia tak perasan atau buat2 tak perasan.. dendam serta kekejaman israel & zionis ni bukan khusus untuk org islam palestine.. org kristian keturunan palestine pun sama di zalimi.. pendek kan citer.. janji orang palestine, habis dia sapu...

Lagipun org palestine n org yahudi mrupakan seteru dari zaman dulu2 lg, BC...
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Cerita Fasal Hitler

Post by marc_zman on Tue Aug 24, 2010 5:40 am

betui minz.. kira dendam lama yg sentiasa membara..
skit info pasal gerakan yahudi vs zionisme..



True Torah Jews Against Zionism - Our Mission


The relatively new concept of Zionism began only about one hundred years ago and since that time Torah-true Jewry has steadfastly opposed the Zionist ideology. This struggle is rooted in two convictions:


  1. Zionism, by advocating a political and military end to the Jewish exile, denies the very essence of our Diaspora existence. We are in exile by Divine Decree and may emerge from exile solely via Divine Redemption. All human efforts to alter a metaphysical reality are doomed to end in failure and bloodshed. History has clearly borne out this teaching.
  2. Zionism has not only denied our fundamental belief in Heavenly Redemption it has also created a pseudo-Judaism which views the essence of our identity to be a secular nationalism. Accordingly, Zionism and the Israeli state have consistently endeavored, via persuasion and coercion, to replace a Divine and Torah centered understanding of our people hood with an armed materialism.

True Torah Jews is dedicated to informing the world and in particular the American public and politicians that all Jews do not support the ideology of the Zionist state called "Israel" which is diametrically opposite to the teachings of traditional Judaism.
We are concerned that the widespread misconception that all Jews support the zionist state and its actions endangers Jews worldwide.
We are NOT politically motivated. We are motivated by our concern for the peace and safety of all people throughout the world including those living in the Zionist state. We support and pray for peace for the people of the Zionist state but have no interest in and do not support the Zionist government.

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Cerita Fasal Hitler

Post by oioi on Tue Aug 24, 2010 9:49 am

mggu lepas aku tgk kt nat geo..
cite "dont tell my mother~ iran version"...
dimane host die(diego bunuel) g iran n tgk dgn sndri suasna n care hidup org iran...
n yg best nye dlm kerusi parlimen Iran de bangsa yahudi n same2 menerajui negara tu...
komen yahudi tu, die sndri mengutuk Israel (Zionist) yg melakukn perkara tu kt org palestin...
n pengacara tu mcm xpercya la dgn komen yahudi tu,n die sndri xpercaya yahudi iran bebas beragama n mengamalkn care hidup diorang...ingatkn yahudi sna disekat oleh sistem pemerinthan iran...

n diego bunuel ni de gk tany pd yahudi iran...
"pe beza antara yahudi iran dgn yahudi israel"
yahudi tu jwb : yahudi iran telah wujud n menetap kt iran lebih dr 3000thun (zaman2 BC lg) n yahudi israel hnyalah pelarian yg baru menetap di negara yg wujud xsmpai 1 abad pon...(lebey kurang cmtu la ayat die, eden ingat2 lupe la..hehe Very Happy)

mksud kt sni...Yahudi iran mmg xbleh dipisahkn dgn negara iran sndri even Iran diperintah oleh golongan Syiah skrg n mereka mmg asal dr situ bukan golongan pelarian yg menakluk negara n hak org laen....

try bace artikel ni tentang "jews~part of Iran" :
IRAN: Life of Jews Living in Iran

antara yg menarik dlm artikel tu >>
The decision to stay or go may rest largely on Mohammad Khatami, a relatively progressive cleric who won a landslide election May 23 as the next president of Iran. Although he is virulently anti-Israel in his public comments, Khatami was considered sympathetic to the Jews during his term as Iran's minister of culture and Islamic guidance. He paid a campaign visit to a social club for Jewish women in Tehran. ''We expect more freedom, an easier life, not just for Jews, for everybody,'' said Farangis Hassidim, an administrator of Tehran's Jewish hospital.

Not everyone in the Jewish community favors liberalization of Iranian society. Arizel Levihim, 20, a prospective Hebrew teacher, said Judaism has fared better within the confines of Iran's strictly religious society. ''I believe it is good for women to keep their head covered. I think it is good to restrict relations between boys and girls,'' Levihim said. ''I agree with the ideals of the Islamic republic. These are Jewish values too."

~aku nk berkongsi serba sedikit mengenai info bangsa yahudi ni sendri,bukan menyokong ye..hehe...yg aku benci skrg ideologi Zionis tu sndri~
avatar
oioi
Sergeant
Sergeant

Mymil
Posts : 170
Reputation : 33
Join date : 21/04/2010

Back to top Go down

Re: Cerita Fasal Hitler

Post by yaminz on Tue Aug 24, 2010 10:06 am

Ada gak tgk ch tuh, cam xcaya jea...
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Cerita Fasal Hitler

Post by oioi on Tue Aug 24, 2010 10:16 am

ni lak video golongan yahudi Iran yg menetang israel n Zionis...
dlm tu de gk wawancara dgn ahli parlimen yahudi iran(Diego Bunuel interview mamat ni la) yg menentang Zionis n mengatakan Zionism bercanggah dgn Judaism...



n sedikit info : Iran home to the biggest Jewish community in Mideast after Israel Zionis Lahanat




n dlm nat geo tu gk...si mamat yahudi iran ni bgtau la, antara org Yahudi yg berpengaruh(high profile jewish) yg kuat menentang Zionis,Israel n Amerika sndri adalah Noam Chomsky...

Chomsky has made major criticisms of the Israeli government, supporters of the Israeli government, the United States' support of the Israeli government, and the Israeli government's treatment of the Palestinian people, arguing that " 'supporters of Israel' are in reality supporters of its moral degeneration and probable ultimate destruction", and that "Israel's very clear choice of expansion over security may well lead to that consequence."Chomsky disagreed with the founding of Israel as a Jewish state, saying, "I don't think a Jewish or Christian or Islamic state is a proper concept. I would object to the United States as a Christian state."Chomsky hesitated before publishing work critical of Israeli policies while his parents were alive, because he "knew it would hurt them" he says, "mostly because of their friends, who reacted hysterically to views like those expressed in my work."On May 16, 2010, Israeli authorities detained Chomsky and ultimately refused his entry to the West Bank via Jordan.A spokesman for the Israeli Prime Minister indicated that the refusal of entry was simply due to a border guard who "overstepped his authority" and a second attempt to enter would likely be allowed.Chomsky disagreed, saying that the Interior Ministry official who interviewed him was taking instructions from his superiors.Chomsky maintained that, based on the several hours of interviewing, he was denied entry because of the things he says and because he was visiting a university in West Bank but no Israeli universities.
avatar
oioi
Sergeant
Sergeant

Mymil
Posts : 170
Reputation : 33
Join date : 21/04/2010

Back to top Go down

Re: Cerita Fasal Hitler

Post by oioi on Tue Aug 24, 2010 10:31 am

Spoiler:
off topic: sape2 nk download cite National Geographic Channel - Don't Tell My Mother I'm In Iran (2008) ttg hidup yahudi iran n kehidupan org iran sndri...leh la g link ini...

lifestyle iran agak mnarik gk la...awekz die cun woo..jocolor


n sedang bersiar2 di FB..aku terjumpe lak quote ni...
xtau btol ke x... Twisted Evil



source >> oh media
avatar
oioi
Sergeant
Sergeant

Mymil
Posts : 170
Reputation : 33
Join date : 21/04/2010

Back to top Go down

Re: Cerita Fasal Hitler

Post by blankrasta on Tue Aug 24, 2010 12:19 pm

yaminz wrote:
blankrasta wrote:Banyak nabi-nabi kita pun bangsa yahudi, kaum bani Israel, yang jahat itu zionis~

Zionist nei kbykan brasal dr east europe...
Kalau tak silap aku, yang dari Europe tu dipanggil Ashkenazi, Zionist ni fahaman, kat Israel sendiri jews ni ada banyak puak tapi yang paling kuat dan radikal adalah Zionist, dulu kat forum Cari kalau korg kenal lah, Migdal Bavel tu salah seorg 'rare' jew kat Msia. Banyak info dia bagi~

blankrasta
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1330
Reputation : 81
Join date : 19/04/2010
Age : 29

Back to top Go down

Re: Cerita Fasal Hitler

Post by alphawolf on Mon Oct 18, 2010 7:40 am

Pasal samada Hitler tu Yahudi ke tak...entah le

Tapi apa2hal doktrin perkauman Parti Nazi tu sendiri selective....orang Croat, Bosnian yang terang2 Slav dikatakan seturunan Goth....dan Yahudi tu kalau seseorang tu ada ancestor Yahudi tapi sket2 aje...pun kira Aryan jugak!

--------------------my siggy below--------------------

"Look, you stupid b*****d, you've got no arms left"
"Yes I have!"
"LOOK!"
"It's just a flesh wound"
avatar
alphawolf
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 1457
Reputation : 196
Join date : 18/10/2010
Location : "Sitting Elephant"

Back to top Go down

Re: Cerita Fasal Hitler

Post by alphawolf on Mon Oct 18, 2010 7:53 am

Sori la kengkawan, bagi aku ni sebenarnya propa Islamophobia secara halus....banyak benda merepek aku boleh nampak....


"Atas rasa kagum beliau pada Tamadun Islam, beliau telah mencetak risalah berkaitan Islam dan diedarkan kepada tentera Nazi semasa perang, walaupun kepada tentera yang bukan Islam."

- Risalah tu cuma diedar kepada anggota 13 Waffen-Grenadier der SS 'Handschar' sahaja

"Beliau juga telah meberi peluang kepada tentera German yang beragama Islam untuk menunaikan solat ketika masuk waktu di mana jua…bahkan tentera German pernah bersolat di dataran Berlin dan Hitler ketika itu mennggu sehingga mereka tamat solat jemaah untuk menyampaikan ucapan beliau…"

Ada ke? Handschar tak pernah jejak kaki kat Berlin!!!



"Hitler juga sering bertemu dengan para Ulamak dan meminta pendapat mereka serta belajar dari mereka tentang agama dan kisah para sahabat dalam mentadbir…

Hitler bersama Syeikh Amin Al-Husainiy
Beliau juga meminta para Sheikh untuk mendampingi tentera beliau bagi mendoakan mereka yang bukan Islam dan memberi semangat kepada yang beragama Islam untuk membunuh Yahudi…"

Hanya satu aje photo dah jadi 'selalu'? Pertemuan dengan Imam Al-Husainy lebih kepada pertemuan dua pemimpin...Kalau setakat bergambar gitu aje dah jadi 'nasihat', gmaknya boleh tak gambar PM kita dengan Pope tu kira mintak nasihat Pope? Dan doa tu untuk anggota tentera Handscar sahaja!





Aku juga sedaya upaya mencari maklumat tambahan di internet dan berjumpa beberapa perkara :

"1: Pengaruh Al-Quran di dalam ucapan Hitler.
Ketika tentera Nazi tiba di Moscow, Hitler berhajat menyampaikan ucapan. Dia memerintahkan penasihat-penasihat nya untuk mencari kata-kata pembukaan yang hebat tak kira dari kitab agama, kata-kata ahli falsafah ataupun dari bait syair. Seorang sasterawan Iraq yang bermastautin di German mencadangkan ayat Al-Quran :

(اقتربت الساعة وانشق القمر) bermaksud : Telah hampir Hari Kiamat dan bulan akan terbelah…

Hitler berasa kagum dengan ayat ini dan menggunakannya sebagai kalam pembukaan dan isi kandungan ucapan beliau. Memang para ahli tafsir menghuraikan bahawa ayat tersebut bermaksud kehebatan, kekuatan dan memberi maksud yang mendalam."

Masalahnya Moscow pun tak sampai!!!


"Perkara ini dinyatakan oleh Hitler di dalam buku beliau Mein Kampf yang ditulis di dalam penjara bahawa banyak aspek tindakan beliau berdasarkan ayat Al-Quran, khususnya yang berkaitan tindakan beliau ke atas Yahudi…

2. Hitler bersumpah dengan nama Allah yang Maha Besar

Hitler telah memasukkan sumpah dengan nama Allah yang Maha Besar di dalam ikrar ketua tenteranya yang akan tamat belajar di akademi tentera German.

” Aku bersumpah dengan nama Allah (Tuhan) yang Maha Besar dan ini ialah sumpah suci ku,bahawa aku akan mentaati semua perintah ketua tentera German dan pemimpinnya Adolf Hitler, pemimpin bersenjata tertinggi, bahawa aku akan sentiasa bersedia untuk berkorban dengan nyawaku pada bila-bila waktu demi pemimpin ku”"

Ni nak jadi kes The Herald ke? Nak samakan "Gott" dengan "Allah"?

3. Hitler telah enggan meminum beer (arak) pada ketika beliau gementar semasa keadaan German yang agak goyah dan bermasalah. Ketika itu para doktor mencadangkan beliau minum beer sebagai ubat dan beliau enggan, sambil mangatakan ” Bagaimana anda ingin suruh seseorang itu minum arak untuk tujuan perubatan sedangkan beliau tidak pernah seumur hidupnya menyentuh arak?”

Ya, Hitler tidak pernah menjamah arak sepanjang hayat beliau…minuman kebiasaan beliau ialah teh menggunakan uncang khas…

Kalau orang tu tak minum arak, walaupun dia kafir, tu sebab dia conciously ikut syariah Islam ke?

Sebab tu aku kata ni semua Islamophobics punya kerja...perhatikan macamana setiap tindak tanduk Hitler dikaitkan dengan Al-Quran? Kita pun dengan rasa bangga dok forward ke hulu ke hilir.....

--------------------my siggy below--------------------

"Look, you stupid b*****d, you've got no arms left"
"Yes I have!"
"LOOK!"
"It's just a flesh wound"
avatar
alphawolf
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 1457
Reputation : 196
Join date : 18/10/2010
Location : "Sitting Elephant"

Back to top Go down

Re: Cerita Fasal Hitler

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum