Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171898 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Pandangan peribadi - kenderaan national

Page 30 of 31 Previous  1 ... 16 ... 29, 30, 31  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by marc_zman on Fri Aug 16, 2013 11:15 am

huwahahahaaaa.. bertuah ko fiq


k.. seriously.. wa ada pelik laaa ngan Proton ni.. kalu kita tgk kan cam honda ngan toyota kan.. diorg leh mantain nama model Civic, Accord, Corolla, Camry dsb.. nama tu dari dulu sampai laaa ni dipakai.. cuma lepas 2, 3 thn kan ada model terbaru dari family tu


ni Proton ni wa tgk tiap kali keluor model baru. dia kasik nama baru.. always like that.. cuma nama Saga jer yg diorg dah guna tuk 2 model berlainan


isk isk isk

marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Posts : 16318
Join date : 08/06/2010

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by syafiqhan on Fri Aug 16, 2013 11:26 am

marc_zman wrote:huwahahahaaaa.. bertuah ko fiq


k.. seriously.. wa ada pelik laaa ngan Proton ni.. kalu kita tgk kan cam honda ngan toyota kan.. diorg leh mantain nama model Civic, Accord, Corolla, Camry dsb.. nama tu dari dulu sampai laaa ni dipakai.. cuma lepas 2, 3 thn kan ada model terbaru dari family tu


ni Proton ni wa tgk tiap kali keluor model baru. dia kasik nama baru.. always like that.. cuma nama Saga jer yg diorg dah guna tuk 2 model berlainan


isk isk isk
haaa...itu pasal laa wa nk panggil dye ng nama suparjo...tp seriously nama suprima tu mcm xbest jek...ce bayangkan ek...dialog perbualan antara member:
member 1: eyh...ko guna kete ape skrg yeop?
member 2: takde laa..bese2 jek..alah..kete baru proton tu...
member 1: oooo...kete suprima tu yer? untung la ko yeop..
lol!

syafiqhan
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 322
Reputation : 46
Join date : 12/09/2011
Age : 25
Location : 3.190575, 101.734019

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by marc_zman on Fri Aug 16, 2013 11:39 am

tang nama ni mmg susah nak puaskan hati semua orang.. so wa reserved me comment laaa.. yg wa pelik.. kan proton dah guna nama Saga, Wira, Waja, errr Juara.. ekekekeee.. awat tak dimaintain nama2 tu.. nak2 nama Saga n Wira.. sampai laaa ni kita leh nampak model2 awal kete ni kat atas jalan raya lagik


psssttt psssttt psssttt.. sib baik Suprima.. kalu silap sebut dlm berbualan I U I U.. sup rima u.. huwahahahahaaaaaa

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by atreyudevil on Fri Aug 16, 2013 11:44 am

macam aku cakap la, yang tak nak kekal nama preve hatchback tu ialah DRB sendiri bukan proton!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by marc_zman on Fri Aug 16, 2013 11:52 am

Bu.. tu hanya menjawab soalan tuk Preve jer.. tapi cam nama Wira n Waja tu camna.??? kengkadang wa rasa itu Persona baik pakai nama Wira.. itu Preve plak pakai nama Waja jer


tau mungkin Preve pakai nama Perdana?

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by syafiqhan on Fri Aug 16, 2013 11:59 am

marc_zman wrote:Bu.. tu hanya menjawab soalan tuk Preve jer.. tapi cam nama Wira n Waja tu camna.??? kengkadang wa rasa itu Persona baik pakai nama Wira.. itu Preve plak pakai nama Waja jer


tau mungkin Preve pakai nama Perdana?
hermm...preve = perdana....modern punya bunyik..okey gak tuh....

syafiqhan
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 322
Reputation : 46
Join date : 12/09/2011
Age : 25
Location : 3.190575, 101.734019

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by marc_zman on Fri Aug 16, 2013 12:08 pm

errr.. ada mana2 model nak pakai balik nama Juara.??? huwahahahaaa

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by atreyudevil on Fri Aug 16, 2013 3:40 pm

syafiqhan wrote:
marc_zman wrote:Bu.. tu hanya menjawab soalan tuk Preve jer.. tapi cam nama Wira n Waja tu camna.??? kengkadang wa rasa itu Persona baik pakai nama Wira.. itu Preve plak pakai nama Waja jer


tau mungkin Preve pakai nama Perdana?
hermm...preve = perdana....modern punya bunyik..okey gak tuh....
perdana replacement nanti yang guna rebadge accord tu nanti nama dia

Spoiler:
Proton Rosmah


larikkkkkkkkkkkk~

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by 5229 on Fri Aug 16, 2013 4:12 pm

juara tu simpan untuk next model 4x4 proton Laughing

5229
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 761
Reputation : 30
Join date : 29/08/2010
Age : 32
Location : nowhere

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by syafiqhan on Sat Aug 17, 2013 2:10 am

atreyudevil wrote:
syafiqhan wrote:
marc_zman wrote:Bu.. tu hanya menjawab soalan tuk Preve jer.. tapi cam nama Wira n Waja tu camna.??? kengkadang wa rasa itu Persona baik pakai nama Wira.. itu Preve plak pakai nama Waja jer


tau mungkin Preve pakai nama Perdana?
hermm...preve = perdana....modern punya bunyik..okey gak tuh....
perdana replacement nanti yang guna rebadge accord tu nanti nama dia

Spoiler:
Proton Rosmah


larikkkkkkkkkkkk~
wa merangkap PA tak berdaftar kak mah..akan melaporkan ketidakpuasan hati terhadap penggunaan nama kak mah sewenang-wenangnya tanpa pengetahuan...hahahahahha  

syafiqhan
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 322
Reputation : 46
Join date : 12/09/2011
Age : 25
Location : 3.190575, 101.734019

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by HangPC2 on Sat Aug 17, 2013 9:59 am

2013 Proton Suprima S



[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]






HangPC2
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 873
Reputation : 144
Join date : 22/04/2010
Age : 34
Location : Langkasuka

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by atreyudevil on Mon Aug 19, 2013 7:55 am

syafiqhan wrote:
atreyudevil wrote:
syafiqhan wrote:
marc_zman wrote:Bu.. tu hanya menjawab soalan tuk Preve jer.. tapi cam nama Wira n Waja tu camna.??? kengkadang wa rasa itu Persona baik pakai nama Wira.. itu Preve plak pakai nama Waja jer


tau mungkin Preve pakai nama Perdana?
hermm...preve = perdana....modern punya bunyik..okey gak tuh....
perdana replacement nanti yang guna rebadge accord tu nanti nama dia

Spoiler:
Proton Rosmah


larikkkkkkkkkkkk~
wa merangkap PA tak berdaftar kak mah..akan melaporkan ketidakpuasan hati terhadap penggunaan nama kak mah sewenang-wenangnya tanpa pengetahuan...hahahahahha  
abis la kne C4  
patut ko forward ini cadangan la weiiii

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by 5229 on Tue Aug 20, 2013 5:00 pm

sapa nak beli suprima s kena ada 16k dulu lepas nih..hahaha

baru dapat sms dari SA start sept downpayment kena 20% loan max 7 tahun..

5229
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 761
Reputation : 30
Join date : 29/08/2010
Age : 32
Location : nowhere

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by venez on Wed Aug 21, 2013 3:26 am

5229 wrote:sapa nak beli suprima s kena ada 16k dulu lepas nih..hahaha

baru dapat sms dari SA start sept downpayment kena 20% loan max 7 tahun..
yup, aku pun dapat sms yg sama semalam... bila check ngan kakak aku kat bank, dia kata nih masih peringkat perbincangan, tertakluk kepada gabenor bank negara n PM utk luluskan usul nih...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by yaminz on Wed Aug 21, 2013 3:30 am

wooo... 20% & 7 years....

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by marc_zman on Wed Aug 21, 2013 3:55 am

venez wrote:
5229 wrote:sapa nak beli suprima s kena ada 16k dulu lepas nih..hahaha

baru dapat sms dari SA start sept downpayment kena 20% loan max 7 tahun..
yup, aku pun dapat sms yg sama semalam... bila check ngan kakak aku kat bank, dia kata nih masih peringkat perbincangan, tertakluk kepada gabenor bank negara n PM utk luluskan usul nih...

setau wa yg max loan term 7 tahun tu mmg BNM dah umumkan... tapi wa tak ingat plak diorg umum deposit 20% tu.. mungkin coming from bank nyer side kot? wallahualam

tapi wa tgk benda ni ada 2 hikmah

1. kasik kurangkan beban utang isi rumah kat m'sia.. org m'sia ni pelik skit.. duk umah stinggarden tau flat ppr tapi keter kat garaj.. perghhh.. civic ngan altis pun wa ada jumpa.. bukan model lama tau.. tapi yg 4, 5 thn lepas nyer model tuuu.. bior papa asal gaya yer.. so lepas ni beli kereta ikut laaa kemampuan sebenor

2. 2nd hand car dealer leh laaa tarik nafas lega skit.. coz bila new cara deposit 20% n loan 7 thn.. mungkin.. ni mungkin aaaa.. org kan larik ke 2nd hand dealer tuk beli kereta 'latest'.. cuma wa tak pasti lepas ni brp plak % deposit tuk kereta 2nd ni.. wait n see aaaa.. 

wallahu'alam

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by venez on Wed Aug 21, 2013 4:00 am

marc_zman wrote:
venez wrote:
5229 wrote:sapa nak beli suprima s kena ada 16k dulu lepas nih..hahaha

baru dapat sms dari SA start sept downpayment kena 20% loan max 7 tahun..
yup, aku pun dapat sms yg sama semalam... bila check ngan kakak aku kat bank, dia kata nih masih peringkat perbincangan, tertakluk kepada gabenor bank negara n PM utk luluskan usul nih...

setau wa yg max loan term 7 tahun tu mmg BNM dah umumkan... tapi wa tak ingat plak diorg umum deposit 20% tu.. mungkin coming from bank nyer side kot? wallahualam

tapi wa tgk benda ni ada 2 hikmah

1. kasik kurangkan beban utang isi rumah kat m'sia.. org m'sia ni pelik skit.. duk umah stinggarden tau flat ppr tapi keter kat garaj.. perghhh.. civic ngan altis pun wa ada jumpa.. bukan model lama tau.. tapi yg 4, 5 thn lepas nyer model tuuu.. bior papa asal gaya yer.. so lepas ni beli kereta ikut laaa kemampuan sebenor

2. 2nd hand car dealer leh laaa tarik nafas lega skit.. coz bila new cara deposit 20% n loan 7 thn.. mungkin.. ni mungkin aaaa.. org kan larik ke 2nd hand dealer tuk beli kereta 'latest'.. cuma wa tak pasti lepas ni brp plak % deposit tuk kereta 2nd ni.. wait n see aaaa.. 

wallahu'alam
susah gak seken hand dealer nak bernafas coz bank akan ketatkan syarat loan... rege kete xleh mark-up lebih2 kalau x loan x lulus... supporting document pun kena kuat

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by innocentti on Wed Aug 21, 2013 4:30 am

hmm wa mcm kurang setuju plak..depa kena tengok balik kenapa org berutang lama2 ni..mostly sebab tak mampu bayar instalment tinggi2..keta proton yg 50k pun kalau 7 tahun punya tenure mau cecah 600 sebulan..nak cari 10k punya downpayment lagik..cerita pasal middle class punya income memang sakit woo..bukan senang nak kumpul 10k berabis untuk DP kete ajer..

golongan papa asal begaya ni kat mana2 ada..tapi percentage adalah amat kecik kalau nak dibandingkan dengan majoriti yang effected dengan rule baru ni(kalau jadi la)

eloknya tengok balik sebab musabab kenapa utang isi rumah tinggi..pada wa penyumbang utama 3 jenis utang ler..rumah, kenderaan, credit card. kalau 2 penyumbang utama tu dapat dikawal harga dia syarat pemilikan cc tu ketat2 pun takda masalah.

innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by yaminz on Wed Aug 21, 2013 4:47 am

innocentti wrote:hmm wa mcm kurang setuju plak..depa kena tengok balik kenapa org berutang lama2 ni..mostly sebab tak mampu bayar instalment tinggi2..keta proton yg 50k pun kalau 7 tahun punya tenure mau cecah 600 sebulan..nak cari 10k punya downpayment lagik..cerita pasal middle class punya income memang sakit woo..bukan senang nak kumpul 10k berabis untuk DP kete ajer..

golongan papa asal begaya ni kat mana2 ada..tapi percentage adalah amat kecik kalau nak dibandingkan dengan majoriti yang effected dengan rule baru ni(kalau jadi la)

eloknya tengok balik sebab musabab kenapa utang isi rumah tinggi..pada wa penyumbang utama 3 jenis utang ler..rumah, kenderaan, credit card. kalau 2 penyumbang utama tu dapat dikawal harga dia syarat pemilikan cc tu ketat2 pun takda masalah.
Sokong Inno... patut kerajaan cari jalan nak mengatasi masalah utang isi rumah, bukan nak menambah beban isi rumah...


yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by marc_zman on Wed Aug 21, 2013 6:18 am

pesanan wa simple saja.. ukur baju di badan sendirk Razz Razz Razz 

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by mumuchi on Wed Aug 21, 2013 6:21 am

marc_zman wrote:pesanan wa simple saja.. ukur baju di badan sendirk Razz Razz Razz 
[You must be registered and logged in to see this image.]

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by marc_zman on Wed Aug 21, 2013 6:22 am

mumuchi wrote:
marc_zman wrote:pesanan wa simple saja.. ukur baju di badan sendirk Razz Razz Razz 
[You must be registered and logged in to see this image.]
kekejaman terhadap bear ni      

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by mumuchi on Wed Aug 21, 2013 6:24 am

habis cakap ukur baju...cousin si tamibear tu ukur tak betul la tu baju tak muat ngam-ngam  

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by 5229 on Wed Aug 21, 2013 6:52 am

nk implement camtu boleh tapi rega keta kena ejas la sikit.. Laughing

5229
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 761
Reputation : 30
Join date : 29/08/2010
Age : 32
Location : nowhere

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by mumuchi on Wed Aug 21, 2013 6:59 am

aku rasa ni implement bila cukai dah tak ada aja...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by 5229 on Wed Aug 21, 2013 7:32 am

abe much..cukai xdak impossible sangat tu..


5229
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 761
Reputation : 30
Join date : 29/08/2010
Age : 32
Location : nowhere

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 30 of 31 Previous  1 ... 16 ... 29, 30, 31  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum