Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171925 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Pandangan peribadi - kenderaan national

Page 3 of 31 Previous  1, 2, 3, 4 ... 17 ... 31  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by venez on Wed Aug 04, 2010 3:25 pm

atreyudevil wrote:
venez wrote:nampak skrg PROTON dah nak kembali ke zaman mula2 dia balik, rebadge balik kete2 dari mitsu, sedih R&D selama nih mcm terbuang jerk... sepatutnya 25 tahun PROTON menapak di dunia nih dh dewasa dh, dh leh produce sendiri kete dgn identiti n design sendiri, nih nak join n ceduk balik design org... Sad

p/s : tech CAMPRO (cam profiling) adalah tech 15 tahun yang lepas sebelum tech VTEC n VVTI...

Sebenarnya bukan masalah tak mampu tp lebih kepada partnership,
Mistu pn ada problem nak buat kereta baru waktu gawat dan proton nak kereta baru, jadi win-win situation.
Mitsu nak kereta yg lebih kepada entry level manakala proton nak ganti model dia sedia ada..

pstt member aku kata nanti, nak tgk power proton tunggu Persona Replacement!
hehehe

ps: aku pening la, tgk orang bising proton rebadge kereta mitsu, tp perodua rebadge sikit punya banyak depa tak bising pon!

Perodua baru bape tahun bro, lagipun Dihatsu n Matsui ada share dlm perodua (hampir 40% saham)... Proton 100% m'sia tapi dok canang sana sini kereta national, tuh yang org ramai bising, 25 tahun idup tapi hasil sumer xder identiti sendiri, last2 tambat balik dgn mitsu (terjual lagi saham kat mitsu)... Persona Replacemnt model aku dh tgk, kan ker aku post pasal kete nih aku tgk masa on the way ke KLIA arituh... BTW adik ipar aku bekas Jurutera Proton, byk dia citer kat aku masalah2 PROTON n nape dia belah join Perodua...

venez
ADMIN
ADMIN

Posts : 17387
Join date : 19/04/2010

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by venez on Wed Aug 04, 2010 3:37 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
Depan

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
Tepi

PROTON Holdings Bhd is strengthening its presence in the industry of local automotive model through multi-purpose (MPV) Exora, will produce another new model sedan by July next, with the introduction of price around RM80, 000 per unit. Model which will replace the Waja and said able to increase more market share in Proton local automotive industry and international, will display a copy of version Mitsubishi Lancer 2.0 GT is upgraded.

According to the nearest source, re-entry ‘feature Mitsubishi’dalam Proton is the result of cooperation development engineering Proton and Mitsubishi Motors Corporation (MMC), which also shares holders.

“Model that will be used to replace the Proton Waja this will have some cosmetic changes to internal and external compared to model Lancer 2.0 GT in existing markets.

“Among them, it will use the engine with a capacity of slightly smaller, namely 1.8-liter, internal components using local product vendors and selected features which can make the model able to offer more competitive prices.

“Hence, new models that are not only seen best to provide competing against vehicles sedan by other foreign automotive companies, but it is also able to return images of Proton before,” he said at Berita Harian in Kuala Lumpur.

The source explained, the new production model with 1.8 liter engine power is viewed best catalyst for companies in the automotive nasionalitu meet changing needs and appetite buyer, especially to young generation. He said, Proton is getting strong support from MMC, is not expected to encounter any problems in meeting demand, since the Waja replacement model will be installed in the same factory at Shah Alam, Selangor or in Tanjung Malim, Perak.

“Looking to the agreement between Proton and MMC will not be a problem for Proton to assemble, sell and providing after sales services for Mitsubishi Lancer 2.0 GT Malaysia version.

“This is because MMC has been providing ‘license’ to support technically Proton for using, including installing and, promoting Lancer 2.0 GT will use the Proton brand,” he also added ‘licensing’ includes assistance in releasing components for Lancer 2.0 GT and local support and after sales services.

Currently, the existing model Mitsubishi Lancer 2.0 GT fully imported (CBU) from Japan, is priced at RM120, 598.10 without insurance in this country. Model is distributed by Mitsubishi Motors Malaysia Ltd. MMC is a technical partner and shareholder of Proton when founded in 1983 until the national car manufacturer Proton releases their first car in 1985. However, a group of Japanese financial turmoil causes dispose of it at stake in Proton early 2004.

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by atreyudevil on Wed Aug 04, 2010 3:41 pm

venez wrote:
atreyudevil wrote:
venez wrote:nampak skrg PROTON dah nak kembali ke zaman mula2 dia balik, rebadge balik kete2 dari mitsu, sedih R&D selama nih mcm terbuang jerk... sepatutnya 25 tahun PROTON menapak di dunia nih dh dewasa dh, dh leh produce sendiri kete dgn identiti n design sendiri, nih nak join n ceduk balik design org... Sad

p/s : tech CAMPRO (cam profiling) adalah tech 15 tahun yang lepas sebelum tech VTEC n VVTI...

Sebenarnya bukan masalah tak mampu tp lebih kepada partnership,
Mistu pn ada problem nak buat kereta baru waktu gawat dan proton nak kereta baru, jadi win-win situation.
Mitsu nak kereta yg lebih kepada entry level manakala proton nak ganti model dia sedia ada..

pstt member aku kata nanti, nak tgk power proton tunggu Persona Replacement!
hehehe

ps: aku pening la, tgk orang bising proton rebadge kereta mitsu, tp perodua rebadge sikit punya banyak depa tak bising pon!

Perodua baru bape tahun bro, lagipun Dihatsu n Matsui ada share dlm perodua (hampir 40% saham)... Proton 100% m'sia tapi dok canang sana sini kereta national, tuh yang org ramai bising, 25 tahun idup tapi hasil sumer xder identiti sendiri, last2 tambat balik dgn mitsu (terjual lagi saham kat mitsu)... Persona Replacemnt model aku dh tgk, kan ker aku post pasal kete nih aku tgk masa on the way ke KLIA arituh... BTW adik ipar aku bekas Jurutera Proton, byk dia citer kat aku masalah2 PROTON n nape dia belah join Perodua...

hoit hoit hoit... mana ada. cerita la pasal Persona Replacement nih...
cis.. mana ada cerita weii,

mmg kalo kirakan 25 tahun proton takde apa2 lagi, sejak management baru naik 4 tahun nih proton dah banyak berubah (tu pandangan aku aa) protection dari gomen buat proton nih jadik manja, takde saingan.

btw aku mmg looking forward tuk Wancer, walaupun rebadge tp at least bagi option utk entry car jepun yg mahal la jugak..

tgk kumpul singget sehari!
hehehe

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by venez on Wed Aug 04, 2010 3:46 pm

atreyudevil wrote:
venez wrote:
atreyudevil wrote:
venez wrote:nampak skrg PROTON dah nak kembali ke zaman mula2 dia balik, rebadge balik kete2 dari mitsu, sedih R&D selama nih mcm terbuang jerk... sepatutnya 25 tahun PROTON menapak di dunia nih dh dewasa dh, dh leh produce sendiri kete dgn identiti n design sendiri, nih nak join n ceduk balik design org... Sad

p/s : tech CAMPRO (cam profiling) adalah tech 15 tahun yang lepas sebelum tech VTEC n VVTI...

Sebenarnya bukan masalah tak mampu tp lebih kepada partnership,
Mistu pn ada problem nak buat kereta baru waktu gawat dan proton nak kereta baru, jadi win-win situation.
Mitsu nak kereta yg lebih kepada entry level manakala proton nak ganti model dia sedia ada..

pstt member aku kata nanti, nak tgk power proton tunggu Persona Replacement!
hehehe

ps: aku pening la, tgk orang bising proton rebadge kereta mitsu, tp perodua rebadge sikit punya banyak depa tak bising pon!

Perodua baru bape tahun bro, lagipun Dihatsu n Matsui ada share dlm perodua (hampir 40% saham)... Proton 100% m'sia tapi dok canang sana sini kereta national, tuh yang org ramai bising, 25 tahun idup tapi hasil sumer xder identiti sendiri, last2 tambat balik dgn mitsu (terjual lagi saham kat mitsu)... Persona Replacemnt model aku dh tgk, kan ker aku post pasal kete nih aku tgk masa on the way ke KLIA arituh... BTW adik ipar aku bekas Jurutera Proton, byk dia citer kat aku masalah2 PROTON n nape dia belah join Perodua...

hoit hoit hoit... mana ada. cerita la pasal Persona Replacement nih...
cis.. mana ada cerita weii,

mmg kalo kirakan 25 tahun proton takde apa2 lagi, sejak management baru naik 4 tahun nih proton dah banyak berubah (tu pandangan aku aa) protection dari gomen buat proton nih jadik manja, takde saingan.

btw aku mmg looking forward tuk Wancer, walaupun rebadge tp at least bagi option utk entry car jepun yg mahal la jugak..

tgk kumpul singget sehari!
hehehe

Adaler aku citer pasal Persona Replacement tuh, hang selak2 balik, hu3... kita wait n see jerk WRM nih dilancarkan nanti, kalau rege below 80k mmg meletup... sayang enjin 1.8 proton xder lagi, kena ambik GEMA... kalau dorang terima offer enjin 1.8 dri Petronas arituh dh settle 1 masalah... harap kualiti plastik ABS yang dipakai dapat diperbaiki...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by atreyudevil on Wed Aug 04, 2010 3:49 pm

hehehe aku ada member, 3 orang to be precise
1 kat kuantan 2 kat KL, depa cukup marah pasal Proton nak keluarkan Wancer nih

rugi depa kata
hahaha, yg kat kuantan nih skrg aku ngan memember suka sakat, tiap kali dia sampai jerit "eh waja"

hehehe

aku ada carik tp tak jumpa yg pasal MPV baru based dari Lotus tu ada la

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by venez on Wed Aug 04, 2010 3:52 pm

based on artikel wa paste kat atas :
1. MMC makan balik saham dlm Proton... Sad
2. MMC dapat lesen utk promote n sale WRM - Proton Edar kena berebutler
3. After sale MMC support - cantekkkk, sure mantap

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by venez on Wed Aug 04, 2010 3:56 pm

atreyudevil wrote:hehehe aku ada member, 3 orang to be precise
1 kat kuantan 2 kat KL, depa cukup marah pasal Proton nak keluarkan Wancer nih

rugi depa kata
hahaha, yg kat kuantan nih skrg aku ngan memember suka sakat, tiap kali dia sampai jerit "eh waja"

hehehe

aku ada carik tp tak jumpa yg pasal MPV baru based dari Lotus tu ada la

PROTON PERSONA REPLACEMENT ON TRACK.


We can safely confirmed that our buddies at the Proton’s R&D centre now have their hands busy with the new Persona replacement model. An earlier report mentioned that the car was slated for launch in 2012, but it seemed that Proton now wants to try to bring it forward so that we can see the car as early as end of next year.

The car is now in its test mule stage and Proton’s engineers are busy trying the dynamics of the car. Hopefully, the new Phoenix turbo engine will be available in the new Persona, but a new transmission system is definitely a go.

We have reported that Proton will stop using its current Mitsubishi sourced gearboxes and will move on to a Getrag 6-speed manual unit and a ZF sourced CVT gearbox.

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by venez on Wed Aug 04, 2010 3:58 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]
Sneak Peek Persona baru... Very Happy

p/s : MMC dah pegang saham balik dlm PROTOM, sakitler vendor2 Proton, no more play2 time... he3

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by atreyudevil on Wed Aug 04, 2010 3:59 pm

Jadi ada pro and cons la,

mungkin proton bleh dijual guna market MMC kat EU atau US, tempat yg Proton gagal masuk!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by venez on Wed Aug 04, 2010 4:18 pm

atreyudevil wrote:Jadi ada pro and cons la,

mungkin proton bleh dijual guna market MMC kat EU atau US, tempat yg Proton gagal masuk!

harap camtuhler, susah gila nak tembus pasaran sana, rege dh rendah, kualiti dh kaw2 still dorang pki model lain...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by tj on Wed Aug 04, 2010 4:27 pm

venez wrote:
atreyudevil wrote:Jadi ada pro and cons la,

mungkin proton bleh dijual guna market MMC kat EU atau US, tempat yg Proton gagal masuk!

harap camtuhler, susah gila nak tembus pasaran sana, rege dh rendah, kualiti dh kaw2 still dorang pki model lain...

mayb diorang lagi suka barand national mcm GM and FORD tu.. tapi sejak dua menjak ni sale brand Korea mmg mantap kat sana.. proton kena upah pereka macam mana KIA buat tu..
avatar
tj
Colonel
Colonel

Mymil
Posts : 2118
Reputation : 30
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by venez on Wed Aug 04, 2010 4:32 pm

tj wrote:
venez wrote:
atreyudevil wrote:Jadi ada pro and cons la,

mungkin proton bleh dijual guna market MMC kat EU atau US, tempat yg Proton gagal masuk!

harap camtuhler, susah gila nak tembus pasaran sana, rege dh rendah, kualiti dh kaw2 still dorang pki model lain...

mayb diorang lagi suka barand national mcm GM and FORD tu.. tapi sejak dua menjak ni sale brand Korea mmg mantap kat sana.. proton kena upah pereka macam mana KIA buat tu..

Senang jerk, sebelum Proton nak jual apa2 buat survey dulu, then perkemaskan service after sale, spare yang penting2 perbanyakkan stok, pertingkatkan kualiti end produk, sure bleh dapatkan hati org semula...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by tj on Wed Aug 04, 2010 4:40 pm

tapi apa2 hal pun sebenarnya after sale yang penting.. kawe bukan nak kondem ke apa, kat tempat keje majoriti owner proton komplen sebab aftersale teruk.. macam mana customer nak lekat klu service dan waranti senang2 boleh cong.. klu yang arif pasal after sale service tu xpe la..

p/s:kete lain pun ada snag gak, ayat diatas hanya atas kepentingan penulis untuk bagi pencerahan.. cheers
avatar
tj
Colonel
Colonel

Mymil
Posts : 2118
Reputation : 30
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by atreyudevil on Wed Aug 04, 2010 4:46 pm

venez wrote:
tj wrote:
venez wrote:
atreyudevil wrote:Jadi ada pro and cons la,

mungkin proton bleh dijual guna market MMC kat EU atau US, tempat yg Proton gagal masuk!

harap camtuhler, susah gila nak tembus pasaran sana, rege dh rendah, kualiti dh kaw2 still dorang pki model lain...

mayb diorang lagi suka barand national mcm GM and FORD tu.. tapi sejak dua menjak ni sale brand Korea mmg mantap kat sana.. proton kena upah pereka macam mana KIA buat tu..

Senang jerk, sebelum Proton nak jual apa2 buat survey dulu, then perkemaskan service after sale, spare yang penting2 perbanyakkan stok, pertingkatkan kualiti end produk, sure bleh dapatkan hati org semula...

Mmg terbaik belajar dgn Korea, lagi 5 tahun brand dari Korea akan jadi Global power macam main brand yang lain,
Korean punya kereta walaupon 2nd hand value takde, tp depa still keluarkan premium cars yg improved setiap kali keluaran,

lambat lain 2nd hand value akan naik,

Dlu kerajaan korea lagi teruk protect Industri dia, sampai kereta Import susah nak masuk, tp bila protection dah lifted, Korean Industry nak tak nak kne improve kalau nak hidup, itu je cara nak bagi Proton nih!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by tj on Wed Aug 04, 2010 4:53 pm

betul tu atre, sampai bila nak kena protect proton ni.. pastu gaduh2 FDI x banyak masuk Malaysia, banyak FDI sektor otomotif lari kat negara jiran.. tapi lepas tukar management ni nampak la diorang ni buat keje.. apa kehal nak buat WRM,TRM,PRM dan sebagainya dulu.. buat je entry level, mid, premium dan mpv segment.. xyah nak serabut2 kepala otak.
avatar
tj
Colonel
Colonel

Mymil
Posts : 2118
Reputation : 30
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by atreyudevil on Wed Aug 04, 2010 4:56 pm

Syed Zainal punya era ni baru 4 tahun, tp track record dia impressive!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by venez on Wed Aug 04, 2010 4:58 pm

tj wrote:betul tu atre, sampai bila nak kena protect proton ni.. pastu gaduh2 FDI x banyak masuk Malaysia, banyak FDI sektor otomotif lari kat negara jiran.. tapi lepas tukar management ni nampak la diorang ni buat keje.. apa kehal nak buat WRM,TRM,PRM dan sebagainya dulu.. buat je entry level, mid, premium dan mpv segment.. xyah nak serabut2 kepala otak.

WRM, PRM ngan ERM result dari MMC ambik blik saham dorang start 2008... Smile

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by tj on Wed Aug 04, 2010 5:35 pm

ERM? EMAS replacement model ke? ke kawe yg x tau.
avatar
tj
Colonel
Colonel

Mymil
Posts : 2118
Reputation : 30
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by powerw00t on Wed Aug 04, 2010 5:36 pm

Proton Police car kat UK

[You must be registered and logged in to see this image.]

Image ni protected, jadik aku kasik link aja

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]



avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by venez on Wed Aug 04, 2010 5:38 pm

tj wrote:ERM? EMAS replacement model ke? ke kawe yg x tau.

Exora Replacement Model (upgrade version)... ada gak ura2 kata Caldina version by PROTON is Persona Replacement Model, ada gak kata Caldina design tuh ERM, exora punya upgrade... kita pakat teka teki sambil spy-shoot ambik gambar2 kat hiway...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by atreyudevil on Wed Aug 04, 2010 5:53 pm

kalau tak siap projek iguana tuk dari Lotus SUV APX,
jadi kalau nak panaskan lagi teka-teki, aku teka
Proton SUV Project
hehehehe

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by tj on Wed Aug 04, 2010 5:53 pm

venez wrote:
tj wrote:ERM? EMAS replacement model ke? ke kawe yg x tau.

Exora Replacement Model (upgrade version)... ada gak ura2 kata Caldina version by PROTON is Persona Replacement Model, ada gak kata Caldina design tuh ERM, exora punya upgrade... kita pakat teka teki sambil spy-shoot ambik gambar2 kat hiway...

yang tu ka,lupa plak.. tapi body dia nampak semacam je.. tunggu produl sebenar masa launch nanti..
avatar
tj
Colonel
Colonel

Mymil
Posts : 2118
Reputation : 30
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by superhornet on Thu Aug 05, 2010 4:03 am

mumuchi wrote:kalau cc kurang ke 1.6 pakai enjin campro la bro..bukan enjin mitsubishi Wink

yer ker .. sori wa bab kereta nie kurang ilmu sikit tapi body dah cam mitsubishi .. aper pun tunggu dan lihat
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by venez on Thu Aug 05, 2010 5:23 am

agak2 lepas nih PROTON akan terikut-ikut balik design Mitsu x? maklumler saham MMC dah beli balik dari PROTON...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by superhornet on Thu Aug 05, 2010 5:28 am

venez wrote:agak2 lepas nih PROTON akan terikut-ikut balik design Mitsu x? maklumler saham MMC dah beli balik dari PROTON...


Kalau dikutkan ada kemungkinan yer la mitsubishi ada gak term yg proton kena ikut mcm tu gak ngan proton .. masing2 ada keperluan so chance proton akan terikut-ikut balik design mitsu besar la jugak
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by venez on Thu Aug 05, 2010 5:32 am

hmmm, mcm back to square one... Sad

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 31 Previous  1, 2, 3, 4 ... 17 ... 31  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum