Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171899 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Pandangan peribadi - kenderaan national

Page 5 of 31 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18 ... 31  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by marc_zman on Thu Oct 28, 2010 11:20 am

Pasal QC, wife aku kata kalau nak beli kete Proton ni, tanya 'kereta yang saya nak ambik ni shift mana satu? Kalau shift malam saya tak mau le...'

mak aiiii.. 1st time Kawan dengar nih.. biase org kata jgn beli 1st batch @ producction.. ni siap kene soal siasat assembly line malam tau siang.. perghhhhh.. menggambarkan keparahan QC proton satu ketika dahulu

marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Posts : 16318
Join date : 08/06/2010

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by mumuchi on Thu Oct 28, 2010 11:38 am

tulah pasal..aku sayang waja aku..tapi dah 3rd year ngalahkan pakai 10 tahun(macam corolla aku), terpaksa la aku leggo..skrg pakai perodua pun ada sipi2 gak macam tu..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by marc_zman on Thu Oct 28, 2010 12:03 pm

tengok nasib laaa bang.. kereta wira 1.5 auto tahun 96 mak Kawan dulu pakai 9 tahun hanya ader 1 major problem.. tu pun salah sendiri.. lambat tuko minyak gear.. tapi nasib mmg baik coz gear box tarak rosak walaupun gear sudah stuck kat L.. kasik servis pastu a o k..

yg kecik2 tu ader laaa tapi pun salah sendiri.. aksiden fender bender.. tu yg radiator rosak.. last tukor baru terus ilang masalah.. power window pun 3, 4 tahun baru meragam.. altenator dia lepas 5 tahun baru rosak.. bagi Kawan kira puas ati laaa pakai..

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by mumuchi on Thu Oct 28, 2010 12:07 pm

hehehe marc tapi bila ko dah pakai keter yang tak bunyi munyi tikus, menda macam tu terus unacceptable weh...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by marc_zman on Thu Oct 28, 2010 12:21 pm

you pay bananas you get monkey lah.. lain ler kalu you pay peanut then you can get elephant laaa..

heheheeee... kira beli kereta ni pun ikut bajet gak..

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by tenteng on Thu Oct 28, 2010 1:03 pm

marc_zman wrote:you pay bananas you get monkey lah.. lain ler kalu you pay peanut then you can get elephant laaa..

heheheeee... kira beli kereta ni pun ikut bajet gak..

yup... i pay banana..i got mice... sakit telinga mdengonye..heheheh

tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by venez on Thu Oct 28, 2010 1:54 pm

marc_zman wrote:
Pasal QC, wife aku kata kalau nak beli kete Proton ni, tanya 'kereta yang saya nak ambik ni shift mana satu? Kalau shift malam saya tak mau le...'

mak aiiii.. 1st time Kawan dengar nih.. biase org kata jgn beli 1st batch @ producction.. ni siap kene soal siasat assembly line malam tau siang.. perghhhhh.. menggambarkan keparahan QC proton satu ketika dahulu

he3, waktu dan hari apa dia kuar....

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by innocentti on Thu Oct 28, 2010 4:36 pm

famili aku mmg pakai proton jer sblm ni so aku mmg aware common problem proton ni..aku plak decide nak try perodua..so far berpuas hati dengan apa yg aku bayar..problem ada tapi fast rectified..problem suis power window..aku bawak sc terus dia tukar 4 pintu punya suis walaupun yg problem satu jer..kemudian prob stereng begegar bila braking time speeding..bawak sc dia tukar terus diskbrake..setel..alhamdulillah belum pernah berlaku masalah yg pelik2 tak boleh setel..maintenance cost pun tak mahal sangat..

lepas ni kalau tukar kereta nak cuba korean car plak..tgh eyeing on one of their best selling model:P

innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by venez on Thu Oct 28, 2010 4:39 pm

innocentti wrote:famili aku mmg pakai proton jer sblm ni so aku mmg aware common problem proton ni..aku plak decide nak try perodua..so far berpuas hati dengan apa yg aku bayar..problem ada tapi fast rectified..problem suis power window..aku bawak sc terus dia tukar 4 pintu punya suis walaupun yg problem satu jer..kemudian prob stereng begegar bila braking time speeding..bawak sc dia tukar terus diskbrake..setel..alhamdulillah belum pernah berlaku masalah yg pelik2 tak boleh setel..maintenance cost pun tak mahal sangat..

lepas ni kalau tukar kereta nak cuba korean car plak..tgh eyeing on one of their best selling model:P

try kia forte...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by mirage on Thu Oct 28, 2010 6:06 pm

aku dan wife da pakai proton da 2tahun da.. so far persona aku xda problem dan aku puas ati sesangat.. savvy bini aku ada la sekali meragam tapi masuk sc seme da setel..
maybe kalo pasni nak angkat kereta baru pon aku prefer proton gak sbb kawan aku beli honda city pon penah leaking enjin... aku sayang jenama proton nie.. bagi aku proton ni melambangkan transformasi malaysia serta pemikiran rakyatnya..

mirage
Corporal
Corporal

Mymil
Posts : 78
Reputation : 4
Join date : 25/06/2010
Age : 33
Location : kuantan

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by innocentti on Thu Oct 28, 2010 6:16 pm

venez wrote:
innocentti wrote:famili aku mmg pakai proton jer sblm ni so aku mmg aware common problem proton ni..aku plak decide nak try perodua..so far berpuas hati dengan apa yg aku bayar..problem ada tapi fast rectified..problem suis power window..aku bawak sc terus dia tukar 4 pintu punya suis walaupun yg problem satu jer..kemudian prob stereng begegar bila braking time speeding..bawak sc dia tukar terus diskbrake..setel..alhamdulillah belum pernah berlaku masalah yg pelik2 tak boleh setel..maintenance cost pun tak mahal sangat..

lepas ni kalau tukar kereta nak cuba korean car plak..tgh eyeing on one of their best selling model:P

try kia forte...
yeap that one..hehehe

innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by mumuchi on Thu Oct 28, 2010 6:26 pm

mirage wrote:aku dan wife da pakai proton da 2tahun da.. so far persona aku xda problem dan aku puas ati sesangat.. savvy bini aku ada la sekali meragam tapi masuk sc seme da setel..
maybe kalo pasni nak angkat kereta baru pon aku prefer proton gak sbb kawan aku beli honda city pon penah leaking enjin... aku sayang jenama proton nie.. bagi aku proton ni melambangkan transformasi malaysia serta pemikiran rakyatnya..

Aku rasa Persona boleh dikatakan model pencetus peningkatan kualiti Proton bawah rejim baru proton. malangnya keluarga aku tidak ada lagi peluang utk membeli keluaran proton sejak itu.

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by innocentti on Thu Oct 28, 2010 6:32 pm

proton under new regime mmg dah buat banyak perubahan..betul mcm muchi kata persona adalah benchmark untuk new proton model..bagi aku proton kena mula tarik balik market non malays pasal dorg mmg penyumbang terbesar automotive industri negara kita..

innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by venez on Fri Oct 29, 2010 3:26 am

erkk, meh kita survey bape ramai forumer mymil yang menggunakan kereta keluaran proton...

1. venez - putra
2. mirage - persona

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by tenteng on Fri Oct 29, 2010 3:46 am

venez wrote:erkk, meh kita survey bape ramai forumer mymil yang menggunakan kereta keluaran proton...

1. venez - putra
2. mirage - persona

perodua pun masuk skali la ven...kan kete nasional gak..

tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by superhornet on Fri Oct 29, 2010 3:49 am

Teman pakai wira aeroback SE n teman memang minat ngan proton. Dah 4 tahun wa pakai keta tu .. so for alhamdulillah takder problem sgt pun, rasernyer takder kot cuma wa maintain service jer.


Last edited by superhornet on Fri Oct 29, 2010 6:45 am; edited 1 time in total

superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by tenteng on Fri Oct 29, 2010 3:54 am

saya pakai iswara aeroback...

tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by marc_zman on Fri Oct 29, 2010 3:55 am

Kawan skrg pakai itu kereta Proton 'Hero' SE (M).. dah 5 tahun pakai.. alhamdulillah, tarak problem besau.. bila ingat2 balik, memang takde problem pun.. alhamdulillahhh.. syukran syukran syukran

selain dari range harga @ bajet, Kawan kena nilai gak faktor ruang dlm kereta sebelum beli kereta ni dulu.. almaklum laaa orang nyer saiz xXxl.. pada Kawan ruang dalam kereta Wira lebih luas berbanding kereta Waja.. tu yg amik jer Wira w/pun masa ni dah diumum production line Wira akan ditamatkan 1, 2, 3 tahun lagik..

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by mumuchi on Fri Oct 29, 2010 4:20 am

yang pernah teman pakai 1.5 wira aeroback auto dan waja 1.6 manual..time tu maybe 1st 2 years cantek, lepas tu keluar munyi tikus dan problem, jadi average pakai dalam 3 tahun sebelum tolak..tapi nasib baik time tu tolak still boleh dapat balik wang cagaran dalam bentuk nilai trade-in...so kiranya wa skrg pun macam guna keter sambung bayar aja...

tapi yang wa sayang waja wa tu..setakat keter biasa memang makan asap wa aja....janji maintain engine on schedule..tapi menda2 remeh lak fall apart. No

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by venez on Fri Oct 29, 2010 4:24 am

ok2, list pengguna kereta national...

1. venez - Putra, Myvi
2. Mirage - Persona
3. SuperHornet - Wira SE
4. Tenteng - Iswara AB
5. marc_zman - Wira SE

p/s : byk jugak pengguna kete national yerk...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by mumuchi on Fri Oct 29, 2010 4:35 am

kalau keter nasional, wa pakai viva EZi.

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by innocentti on Fri Oct 29, 2010 5:21 am

wa pun pakai kereta nasional yang tak berapa nasional maibito.. Laughing

innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by venez on Fri Oct 29, 2010 10:27 am

innocentti wrote:wa pun pakai kereta nasional yang tak berapa nasional maibito.. Laughing

samaler mcm kawe nyer putra n myvi...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by atreyudevil on Wed Nov 03, 2010 9:33 am

Proton to offer hybrid car at below RM100,000

PETALING JAYA: Proton Holdings Bhd is looking to offer its first hybrid car at a competitive price of below RM100,000, advisor Tun Dr Mahathir Mohamad said today.

Expected to be commercially launched next year, Proton is said to be developing hybrid as well as electric propulsion with British company Frazer-Nash Research, South Korea's LG and its Britain-based subsidiary Lotus.

Dr Mahathir, who is a former prime minister, said the development of hybrid cars was part of Proton's initiative to move into green technology.

"We have now frozen the design and in the process of improving the performance of the car. We will make an announcement very soon," he told reporters after handing over Proton's 25th anniversary edition cars to the first nine buyers here.

"The price of a hybrid car will be slightly higher than an ordinary car because the batteries are so expensive. In the case of a well-known car maker, the hybrid car will be three times higher than ordinary cars.

"Our cars, I think will be below RM100,000," he said.

He said Proton would be entering its three hybrid cars in a race in Britain on Nov 6.

Meanwhile, Proton managing director Datuk Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir the company would set a test fleet of about 50 hybrid vehicles for use by the government before mass production starts.

He had earlier said that the company was producing the Exora hybrid version in Britain for testing and research.

A vehicle with hybrid technology means it has two sources of power - petrol and electricity.

Today's hybrids combine a petrol engine with one or more electric motors.

The fully-electric hybrid drivetrain consists of an engine that recharges lithium ion batteries, which, in turn, power an electric motor responsible for driving the car.

Honda Malaysia yesterday announced that customers could purchase its new Civic Hybrid at on-the-road price of RM108,980 in Peninsular and RM109,980 in East Malaysia, which is RM21,000 less than the current Honda Civic.

Last week, UMW Toyota Motor cut the Toyota Prius on-the-road price with insurance in Peninsular Malaysia to RM139,900 from RM175,000. The price in Sabah and Sarawak is about RM141,500 due to higher logistics costs.

This was in line with the government's decision to extend tax incentives for hybrid vehicles until Dec 31, 2011.
- Bernama
[You must be registered and logged in to see this link.]

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by venez on Wed Nov 03, 2010 4:56 pm

harini tgk HONDA offer hybrid car dia on road price rm108k, turun lagi rm20k, perggg... mmg masing2 nak berlawan...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by tj on Wed Nov 03, 2010 4:59 pm

venez wrote:ok2, list pengguna kereta national...

1. venez - Putra, Myvi
2. Mirage - Persona
3. SuperHornet - Wira SE
4. Tenteng - Iswara AB
5. marc_zman - Wira SE

p/s : byk jugak pengguna kete national yerk...

kawe pung pengguna kerata nasional gak;;

K3-VE= Miyabi Maibi bounce

tj
Colonel
Colonel

Mymil
Posts : 2118
Reputation : 30
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 31 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18 ... 31  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum