Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by malarkey Fri Oct 13, 2017 10:25 am

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171926 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Pandangan peribadi - kenderaan national

Page 1 of 31 1, 2, 3 ... 16 ... 31  Next

View previous topic View next topic Go down

Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by venez on Wed Jul 07, 2010 8:01 am

Semasa mula2 penubuhan PROTON mmg vision dia agak jauh n ramai mengharap PROTON boleh pegi jauh.. tapi selepas beberapa kegagalan yang disaksikan oleh rakyat m'sia sendiri, rata2 dah patah hati n mula beralih pandang kepada Perodua dan keluaran lain.. mmg x disangkal keujudan PROTON sbg GLC menjadikan dia agak kebal kepada kritikan dan pandangan org.. semasa PROTON bekerjasama dgn mitsubishi, x byk masalah yang timbul, lepas tuh bila dh berani nak join ngan syarikat sprt Renault, Lotus menampakkan kualiti mereka makin menurun, maybe atas sebab x jaga vendor tempatan dgn elok n nak murah jerk, kualiti produk dh xder... byk duit PROTON habis kepada program R3 dan penglibatan pojek2 yang ntah apa2... Enjin Petronas yang dioffer kepada PROTON x diberi peluang, end up teknologi enjin Petronas dibeli oleh BMW.. antara model proton yang GAGAL dimata aku :

1. Tiara - lesen utk hicom tapi pembuatan n jualan under PROTON, sakit PROTON nak sara pojek nih coz byk masalah... end up x byk yang terjual
2. Juara - ntahler sapa punya idea nak buat konsep car mcm nih, mmg jualan xleh pegi jauh
3. Savvy - adehhh, design clone dari renault... konsep yang kalah ada saingannyer Myvi
4. Neo - design dh lawa, kualiti mcm ampess, pki cheap plastik
5. Exora - design dh ok tapi enjin x sesuai dgn body (power to weight ratio).. dahler frame casis depan pki plastik...

p/s : nih adalah pandangan peribadi aku, kenyataan aku bukan nak aibkan sapa2... cuma kadang2 rasa x puas hati jerk... apa pendapat korang? maybe ada pendapat lain pada keluaran Perodua n NAZA plak.. NAZA rebranding jerk, dorang x buat R&D langsung, atas kata lain tukar cap.. he3

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by tenteng on Wed Jul 07, 2010 8:11 am

memang tidak dinafikan kualiti kete PROTON tak setanding dengan kete lain.
saya beli kete proton pun sbb tu ajek yang mampu..huhu..

tak sampai seminggu beli...kete dah berbunyi (cam bunyi drive shaft rosak), x sampai sebulan pakai power window dah rosak. lepas pada tu segala mak nenek bunyi bleh dengo dalam kete tuh...huh..sakit tinge nie dengo...tp syukurla..drpd xdek kete langsung nak bergerak...
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by powerw00t on Wed Jul 07, 2010 8:18 am

Sebut pasal Juara, tu hari ada kelab Juara pusing2 kat tempat aku, mungkin dorang buat member gathering kat tepi laut... tapi bila dah mekap, juara ni nampak ganas, brutal, macho dan sexy. Kalo bawak pun rasa tak segan lah, malah megah lagi rasanya.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by venez on Wed Jul 07, 2010 8:28 am

tak dinafikan kebanyakan kete proton akan nampak lawa bila kena pada make-up dia... Smile

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

p/s : selalunya org bising pasal kualiti n relability issue produk proton... bila kuar jerk ada masalah, dh jadi mcm tikus makmal pemilik proton nih... lepas jual baru rectified apa masalah base on komplain pelanggan... yang lagi menyakitkan hati is kete proton yang top2 kualiti dijual kat oberseas dgn harga lebih murah dari local punya market yang mmg x setanding dgn kualiti oberseas punya... sy pernah pki satria UK spec, masa tuh beli baru rm38k, satria local rm40k lebih... kimpalan besi lebih tegap, steel yang dia pki solid, interior lebih kemas, enjin 1.5 n byk lagi extra... hmmm

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by tin on Wed Jul 07, 2010 8:30 am

hmmm... citer proton nih mmg tak abis2. cuma wa mmg nampak ler pengurusan baru nih mmg betul2 cuba nak improve keta depa.

wa pernah ckp kat member wa, rega murah, you pay peanuts you got monkeys la. tp member wa ckp sebenarnya vendor yg salah. proton sebenarnya adalah mangsa. byk vendor yg supply equipment sub- standard tp proton terpaksa terima hasil campurtangan invisible hands. hasilnya end user yg jadi mangsa.

avatar
tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by blankrasta on Fri Jul 09, 2010 10:21 pm

Memang vendor yang salah, tapi Proton punya management pun sama salah, cheapskate dan tamak haloba, bohonglah kalau vendor2 tu dapat kontrak tanpa 'izin' top management Proton, so masalahnya sume dari diri sendiri, nak berkhidmat untuk bangsa dan negara atau poket sendiri~

blankrasta
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1330
Reputation : 81
Join date : 19/04/2010
Age : 29

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by standupper on Sat Jul 10, 2010 4:20 am

venez wrote:tak dinafikan kebanyakan kete proton akan nampak lawa bila kena pada make-up dia... Smile

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

p/s : selalunya org bising pasal kualiti n relability issue produk proton... bila kuar jerk ada masalah, dh jadi mcm tikus makmal pemilik proton nih... lepas jual baru rectified apa masalah base on komplain pelanggan... yang lagi menyakitkan hati is kete proton yang top2 kualiti dijual kat oberseas dgn harga lebih murah dari local punya market yang mmg x setanding dgn kualiti oberseas punya... sy pernah pki satria UK spec, masa tuh beli baru rm38k, satria local rm40k lebih... kimpalan besi lebih tegap, steel yang dia pki solid, interior lebih kemas, enjin 1.5 n byk lagi extra... hmmm

Marketing patut panggil Mini-Alphard baru ok kot! bounce
avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by kerambit75 on Sat Jul 10, 2010 5:14 am

Aku pakai Iswara sedan 1.3 dri tahun 2004 sampai skg dan yg jadi masalah rasanya cuma bunyi gegar masa warmn up enjin je. satu kekurangan kete camni ialah generasinya sume xde power steering. pale
avatar
kerambit75
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 2612
Reputation : 83
Join date : 07/05/2010
Age : 42
Location : Ipoh

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by standupper on Sat Jul 10, 2010 5:27 am

PROTON+PERODUA


Najib saran firma automotif bergabung

Oleh Azli Ayob dan Zanariah Abd Mutalib
[You must be registered and logged in to see this link.]
2010/07/10

PROTON perlu bersaing di pasaran global tanpa bergantung kepada sokongan kerajaan

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Razak mencadangkan syarikat automotif dalam negara mempertimbangkan penggabungan jika berlaku lebihan kapasiti dalam industri itu bagi terus berdaya maju dan selari peredaran semasa.

Pada masa sama, Perdana Menteri turut meminta PROTON Holdings Berhad (PROTON) mengkaji dan menangani dengan bijak perubahan pesat pasaran automotif tempatan dan antarabangsa supaya dapat terus bersaing di persada global tanpa terlalu bergantung kepada sokongan kerajaan.

“Jika berlaku terlebih kapasiti satu daripada hambatan atau kekangan syarikat, apakah patut dilakukan proses untuk menggabungkan syarikat-syarikat automotif dalam negara kita supaya akan wujud syarikat yang lebih kuat, lebih besar dan lebih mampu lagi?

“Untuk terus relevan dan kekal dalam persaingan pasaran hari ini, baik di dalam atau di luar negara, PROTON perlu sentiasa peka dalam memperbaharui inisiatif agar terus dapat memenangi hati pelanggan dan bakal pelanggan,” katanya berucap pada majlis makan malam sempena Ulang Tahun Ke-25 PROTON di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur di sini, malam tadi.









avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by atreyudevil on Sat Jul 10, 2010 6:10 am

huhu aku lahir di hari pelancaran proton saga
hehehehe!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by venez on Tue Jul 13, 2010 5:28 pm

Proton Exora SE - 25 unit sahaja, sempena 25 tahun PROTON

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by venez on Tue Jul 13, 2010 5:32 pm

sneak preview

[You must be registered and logged in to see this image.]
new Proton Perdana replacement model...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by tj on Tue Jul 13, 2010 5:38 pm

venez wrote:sneak preview

[You must be registered and logged in to see this image.]
new Proton Perdana replacement model...

bukan ka ni gambir lama ven?
avatar
tj
Colonel
Colonel

Mymil
Posts : 2118
Reputation : 30
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by atreyudevil on Tue Jul 13, 2010 5:39 pm

Galant nih dengo2 mcm scrap projek tu!

tunggu Lancer Rebadge punya projek je

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by tj on Tue Jul 13, 2010 5:48 pm

klu proton just tukar skit2 je macam bumper dengan headlite, mesti owner mitsu lancer bengang kan.. pastu yang dah beli proton plak p tukar nak jadi macam mitsu lak..
avatar
tj
Colonel
Colonel

Mymil
Posts : 2118
Reputation : 30
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by atreyudevil on Tue Jul 13, 2010 5:51 pm

Mistu tukar lancer dengan 4 model proton iaitu Saga, Exora ngan Persona ngan Gen2!
jgn terkujat nanti jumpa kete nih pakai badge mitsu!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by tj on Tue Jul 13, 2010 5:57 pm

tapi xpe, klu mitsu lancer punya platform tu boleh diolah untuk jadi suv, mpv, cuv dan lelain..
avatar
tj
Colonel
Colonel

Mymil
Posts : 2118
Reputation : 30
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by atreyudevil on Tue Jul 13, 2010 6:05 pm

mmg itu la yg mitsu nak,
mungkin tu sebab Proton kansel kontrak ngan RCR pasal gen2 kat china

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by tj on Tue Jul 13, 2010 6:12 pm

skali kena reversed engineer da... gen2 bertukar jadi macam2 dah kat sana..

proton ni klu nak naik balik, kena kill vendor2 cam hampeh tu.. pastu service center pun mau tiru jepun punya(toyota,honda,perodua pun masuk gak kot).. dua2 tu ok, insyaallah proton dapat balik kepercayaan rakyat..
tapi klu harga still mahal gak,memang susah la Mad
avatar
tj
Colonel
Colonel

Mymil
Posts : 2118
Reputation : 30
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by venez on Tue Jul 13, 2010 7:43 pm

tj wrote:
venez wrote:sneak preview

[You must be registered and logged in to see this image.]
new Proton Perdana replacement model...

bukan ka ni gambir lama ven?

yup, lama punya... tahun lepas kalau x silap, sebelum ura2 nak kuar waja replacement model pki base body lancer 2.0... tuh pun senyap dh...
BTW kawe korek2 jumpa EXORA Prestige, pki Campro 1.6 turbo

[You must be registered and logged in to see this image.]

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by atreyudevil on Wed Jul 21, 2010 6:39 am

Exora Caldina la pulak eh?

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

perbandingan dengan Exora
[You must be registered and logged in to see this image.]
credit to
[You must be registered and logged in to see this link.]

carik punya carik...


Proton SUV (Iguana Project)

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

Info ini mungkin dah lama diketahui oleh sesetengah pihak dan bloggers. Projek Iguana merupakan SUV Proton yang pertama berasaskan model Exora. Sebelum ini kita mungkin terlihat dan dengar-dengar Proton akan membuat model gantian Proton Arena. Di Malaysia, model Arena tidak mendapat perhatian oleh rakyat kerana aspek penggunaannya. Walaubagaimanapun, Arena cukup popular di luar negara.

Untuk terus relevan dan bersaing dengan jenama lain, memang sudah tiba masanya Proton memperkenalkan sebuah SUV keluarannya. Kajian mungkin sudah lama dilakukan sepertimana kita lihat Proton MSX sebelum ini. Jika Proton dapat mengeluarkan SUV dan EMAS tepat masa beberapa tahun terdekat, saya percaya Proton mampu mengekal nama Proton sebagai Jenama Terkenal.
credit to Adik Automotive
[You must be registered and logged in to see this link.]


--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by venez on Wed Jul 21, 2010 6:44 am

nih antara version Exora Prestige n Exora sport yang enjin dia dinaik taraf kepada turbo... still dlm testing...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by atreyudevil on Wed Jul 21, 2010 6:53 am

kalau ikut member aku exora terbo yg belakang iguana tu,
Platform baru yg ambil dari concept Lotus APX

[You must be registered and logged in to see this image.]

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by venez on Wed Jul 21, 2010 6:59 am

nih exora turbo yang kawe post sbelum nih :
[You must be registered and logged in to see this image.]

p/s : smlm masa on the way ke KLIA jumpa kete gen 2 new facelift tgh testing kat hiway... nak snap gambar xleh coz tgh driving n ujan... Sad

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by atreyudevil on Wed Jul 21, 2010 7:05 am

Aritu ada nampak Gen2 test pakai lambang Mitsu, tp kat Taiwan ke Jepun.


--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Pandangan peribadi - kenderaan national

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 31 1, 2, 3 ... 16 ... 31  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum