Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by malarkey Fri Oct 13, 2017 10:25 am

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171926 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Useful Info

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Useful Info

Post by venez on Thu Jun 24, 2010 4:11 pm

DO YOU KNOW? Coke + Ajinomoto = Can be Used To Rape Ladies

I received a news about the recent tactic used to spike girls' drink.

It is a cheap and widely used method.

This method was used in Canny Ong murder.

Rapist uses this method.

Coca-cola + ajinomoto/monosodium glutamate = a medicine which will cause drowsiness and excitement in the victim.

This mixture is poisonous if used too often on the victim.

Please send this to all your female friends, sisters, & your loved ones and ask them to beware.

DO NOT accept coca-cola or any other drinks from stranger / even
if it is your friend that you are not very close with.

Regards,

Hishamuddin Alias ( ASP )
Jabatan Siasatan Jenayah Berat
IPK Kuala Lumpur

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Useful Info

Post by venez on Thu Jun 24, 2010 4:12 pm

Siapa “Witheld”?

Fuh. Nasib baik aku tak angkat telefon tadi. Tetiba je orang yang bernama “Witheld” call aku tadi. Aku pelik sebab dalam list phonebook aku, tiada nama “Witheld”.

Baru sekejap tadi ni aku search kat google, sebab nak tahu, siapakah gerangan “Witheld” yang call nombor celcom aku. Rupanya “Witheld” ni adalah pihak yang bakal menipu orang yang mengangkat panggilannya. Aku dapat tahu ni daripada “Jangan Tertipu Ganjaran Celcom RM10k“. Alhamdulillah.

So, sesiapa di luar sana yang ada terima panggilan dari “Witheld”, janganlah angkat. Sebab anda akan ditipu oleh “Witheld” tersebut dengan mengatakan yang Celcom ada memberi ganjaran kepada anda RM10k dan dia akan meminta user id serta password. Lol! Kalau menang, dan dia nak transfer duit, minta je lah nombor account. Tak ke tak logic sampai nak mintak user id dan password???!!! So jangan cepat tertipu ok.
p/s : aku dapat nih pun masa search cari apa maksud witheld coz aku dpt call dari dorang, skrg baru aku tau apa dorang nih, so guys jgn tertipu key... Smile

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Useful Info

Post by powerw00t on Thu Jun 24, 2010 4:20 pm

venez wrote:Siapa “Witheld”?

Fuh. Nasib baik aku tak angkat telefon tadi. Tetiba je orang yang bernama “Witheld” call aku tadi. Aku pelik sebab dalam list phonebook aku, tiada nama “Witheld”.

Baru sekejap tadi ni aku search kat google, sebab nak tahu, siapakah gerangan “Witheld” yang call nombor celcom aku. Rupanya “Witheld” ni adalah pihak yang bakal menipu orang yang mengangkat panggilannya. Aku dapat tahu ni daripada “Jangan Tertipu Ganjaran Celcom RM10k“. Alhamdulillah.

So, sesiapa di luar sana yang ada terima panggilan dari “Witheld”, janganlah angkat. Sebab anda akan ditipu oleh “Witheld” tersebut dengan mengatakan yang Celcom ada memberi ganjaran kepada anda RM10k dan dia akan meminta user id serta password. Lol! Kalau menang, dan dia nak transfer duit, minta je lah nombor account. Tak ke tak logic sampai nak mintak user id dan password???!!! So jangan cepat tertipu ok.
p/s : aku dapat nih pun masa search cari apa maksud witheld coz aku dpt call dari dorang, skrg baru aku tau apa dorang nih, so guys jgn tertipu key... Smile

Witheld tu keluar kat fon kita kalau caller tu subscribe CLIR = caller line identification restrictions. Withled hanya akan kuar kalao penerima tu guna fon Sony Ericssons, model2 lain mungkin akan display unknown, private number, anonymous....

Bagi pengguna CLIR, mereka mestilah on postpaid dan yuran bulanan adalah RM10 untuk Celcom, RM5 untuk Maxis dan DiGi.

Debt collection agensi suka guna CLIR, baik dari bank, Astro dll.... kalo kita guna fon sikit canggih, ada software yg boleh sekat CLIR ni, sebagai contoh kita boleh masukkan key 'witheld' kedalam senarai blacklist, kalo dia call dia takkan dapat go through.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Useful Info

Post by venez on Thu Jun 24, 2010 4:23 pm

powerw00t wrote:
venez wrote:Siapa “Witheld”?

Fuh. Nasib baik aku tak angkat telefon tadi. Tetiba je orang yang bernama “Witheld” call aku tadi. Aku pelik sebab dalam list phonebook aku, tiada nama “Witheld”.

Baru sekejap tadi ni aku search kat google, sebab nak tahu, siapakah gerangan “Witheld” yang call nombor celcom aku. Rupanya “Witheld” ni adalah pihak yang bakal menipu orang yang mengangkat panggilannya. Aku dapat tahu ni daripada “Jangan Tertipu Ganjaran Celcom RM10k“. Alhamdulillah.

So, sesiapa di luar sana yang ada terima panggilan dari “Witheld”, janganlah angkat. Sebab anda akan ditipu oleh “Witheld” tersebut dengan mengatakan yang Celcom ada memberi ganjaran kepada anda RM10k dan dia akan meminta user id serta password. Lol! Kalau menang, dan dia nak transfer duit, minta je lah nombor account. Tak ke tak logic sampai nak mintak user id dan password???!!! So jangan cepat tertipu ok.
p/s : aku dapat nih pun masa search cari apa maksud witheld coz aku dpt call dari dorang, skrg baru aku tau apa dorang nih, so guys jgn tertipu key... Smile

Witheld tu keluar kat fon kita kalau caller tu subscribe CLIR = caller line identification restrictions. Withled hanya akan kuar kalao penerima tu guna fon Sony Ericssons, model2 lain mungkin akan display unknown, private number, anonymous....

Bagi pengguna CLIR, mereka mestilah on postpaid dan yuran bulanan adalah RM10 untuk Celcom, RM5 untuk Maxis dan DiGi.

Debt collection agensi suka guna CLIR, baik dari bank, Astro dll.... kalo kita guna fon sikit canggih, ada software yg boleh sekat CLIR ni, sebagai contoh kita boleh masukkan key 'witheld' kedalam senarai blacklist, kalo dia call dia takkan dapat go through.

good info bro, aku korek2 info utk share ngan forumers jerk, kalau hang jumpa info berguna kt tenet lehler share kat sini... Smile

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Useful Info

Post by powerw00t on Thu Jun 24, 2010 4:28 pm

Aku kalo dapat call dari private no, aku takde layan punya... pi mampuslah dia nak call sejuta kali pun, pada aku pengguna mcm tu macam tak reti hormat orang, sendiri mau rahsia no tapi nak suruh orang angkat call.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Useful Info

Post by matamata on Thu Jun 24, 2010 4:40 pm

powerw00t wrote:Aku kalo dapat call dari private no, aku takde layan punya... pi mampuslah dia nak call sejuta kali pun, pada aku pengguna mcm tu macam tak reti hormat orang, sendiri mau rahsia no tapi nak suruh orang angkat call.

samalah kita... Laughing
avatar
matamata
Captain
Captain

Mymil
Posts : 726
Reputation : 70
Join date : 20/04/2010

Back to top Go down

Re: Useful Info

Post by venez on Thu Jun 24, 2010 5:09 pm

he3, xnak share apa2 info ker?

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Useful Info

Post by powerw00t on Thu Jun 24, 2010 5:19 pm

venez wrote:he3, xnak share apa2 info ker?

Lom lagi kot.... open pada semua kategori ke? yg agak menyeramkan sikit mungkin ada info nih....
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Useful Info

Post by matamata on Thu Jun 24, 2010 5:25 pm

alamak panjang berjela post aku da ilang.... Evil or Very Mad
avatar
matamata
Captain
Captain

Mymil
Posts : 726
Reputation : 70
Join date : 20/04/2010

Back to top Go down

Re: Useful Info

Post by matamata on Thu Jun 24, 2010 5:28 pm

jgn beli HP tiruan dan harapkan kualiti ori... Laughing

geng2 "promosi" HP tgh giat bergerak seluruh Malaysia skrg....jgn beli kalau tanak rasa tertipu atau membasir....Laughing

itu je dari aku...
avatar
matamata
Captain
Captain

Mymil
Posts : 726
Reputation : 70
Join date : 20/04/2010

Back to top Go down

Re: Useful Info

Post by venez on Thu Jun 24, 2010 5:41 pm

powerw00t wrote:
venez wrote:he3, xnak share apa2 info ker?

Lom lagi kot.... open pada semua kategori ke? yg agak menyeramkan sikit mungkin ada info nih....

yang seram2 dh ada bahagiannye power, he3

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Useful Info

Post by harleena on Thu Jun 24, 2010 6:15 pm

powerw00t wrote:Aku kalo dapat call dari private no, aku takde layan punya... pi mampuslah dia nak call sejuta kali pun, pada aku pengguna mcm tu macam tak reti hormat orang, sendiri mau rahsia no tapi nak suruh orang angkat call.

time buat hutang ngan Aeon Credit dulu, kalau dia call nak remind suruh bayar ansuran, memang keluar call tu tertera private no.
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 49

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Useful Info

Post by harleena on Thu Jun 24, 2010 6:16 pm

Beware

Must Read and Please be careful out there !!

A man came over and offered his service as a painter to a female putting gas in her car and left his card. She said no, but accepted his card out of kindness and got in the car. The man then got into a car driven by another gentleman.


As the lady left the service station, she saw the men following her out of the station at the same time. Almost immediately, she started to feel dizzy and could not catch her breath. She tried to open the window and realized that the odor was on her hand; the same hand which accepted the card from the gentleman at the gas station.

She then noticed the men were immediately behind her and she felt she needed to do something at that moment. She drove into the first driveway and began to honk her horn repeatedly to ask for help.The men drove away but the lady still felt pretty bad for several minutes after she could finally catch her breath. Apparently, there was a substance on the card that could have seriously injured her.


This drug is called 'BURUNDANGA' and it is used by people who wish to incapacitate a victim in order to steal from or take advantage of them.

This drug is four times more dangerous than the date rape drug and is transferable on simple cards.

So take heed and make sure you don't accept cards at any given time alone or from someone on the streets. This applies to those making house calls and slipping you a card when they offer their services .

avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 49

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Useful Info

Post by harleena on Thu Jun 24, 2010 6:19 pm

A student at HBHS (high school) had pancakes this week and it almost became fatal. His Mom (registered nurse) made him pancakes, dropped him off at school and headed to play tennis. She never takes her cell phone on the court but did this time and her son called to say he was having trouble breathing. She told him to go to the nurse immediately and proceeded to call school and alert the nurse. The nurse called the paramedics and they were there in 3 minutes and worked on the boy all the way to the hospital. He came so close to dying. Evidently this is more common than I ever knew. Check the expiration dates on packages like pancakes and cake mixes that have yeast which over time will develop spores. Apparently, the mold that forms in old mixes can be toxic! Throw away ALL OUTDATED pancake mix, brownie mixes, Bisquick, cake & cookie mixes, etc., you have in your home.

P.S. Tell this to your children, grandchildren, nephews, nieces and anyone else who keeps these types of mixes in the cupboard.
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 49

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Useful Info

Post by harleena on Thu Jun 24, 2010 6:22 pm

Kepada peminat ikan keli.
Perbezaan ikan keli memakan bahan haram dan halal

Haram (Ikan yang diternak orang bukan Melayu diberi makan perut ayam, bahan buangan, bangkai dan organ dalaman **tooot**. Semua benda itu tidak halal untuk umat Islam)
· Kepala berbentuk 'V'
· Bentuk badan mirip torpedo
· Badan berwarna hitam berkilat
· Bahagian bawah badan berwarna putih melepak
· Bahagian antara bawah kepala dan badan berwarna kuning
· Apabila digoreng akan meletup kerana banyak lemak

Halal (diberi makan palet halal iaitu campuran beras hancur, tepung ikan, kepala ikan bilis, minyak sawit, bahan buangan kelapa sawit, kiambang dan vitamin)
· Kepala berbentuk 'U'
· Bentuk badan tirus
· Berwarna hitam kelabu dan tidak berkilat
· Bahagian bawah badan berwarna putih kelabu
· Tiada warna kuning kelihatan di bahagian antara bawah kepala dan badan
· Digoreng tidak meletup
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 49

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Useful Info

Post by powerw00t on Thu Jun 24, 2010 6:26 pm

Kepada peminat2 nasik kandaq, kari yg kick adalah kari yg recycle berhari2. Kita khuatir over time dia punya hygiene mungkin menurun. Pesanan mesra aja ni.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Useful Info

Post by observateur on Thu Jun 24, 2010 7:37 pm

matamata wrote:jgn beli HP tiruan dan harapkan kualiti ori... Laughing

geng2 "promosi" HP tgh giat bergerak seluruh Malaysia skrg....jgn beli kalau tanak rasa tertipu atau membasir....Laughing

itu je dari aku...

cheap not good

good not cheap
avatar
observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 50

Back to top Go down

Re: Useful Info

Post by harleena on Sat Jun 26, 2010 9:08 am

PERKARA YANG ANDA TAK TAHU TENTANG TELEFON BIMBIT

Tahukah anda bahawa telefon bimbit anda sedikit sebanyak
boleh membantu dikala kecemasan.Banyak perkara yang boleh anda
lakukan,antaranya : -

1) NOMBOR KECEMASAN
- Sentiasa ingat bahawa nombor kecemasan untuk semua telefon
adalah 112.Jika anda dalam kecemasan dan berada dikawasan tiada liputan
untuk semua talian telefon bimbit yang anda gunakan, cuba dail nombor
kecemasan 112.Ia boleh digunakan walaupun di kawasan yang tiada liputan
dan lebih menarik lagi,ia boleh terus didail walaupun papan kekunci
telefon bimbit anda dikunci ( Keypad lock )

2) KERETA TERKUNCI
- Pernahkah anda tertinggal kunci kereta dalam kereta dan kereta
anda ketika itu terkunci dari luar.Mesti anda lakukan pelbagai cara untuk
mendapatkan kembali kunci bagi membuka semula kereta anda.Jangan
risau,telefon bimbit boleh membantu,tapi bagi kereta yang menggunakan
system penggera ( alarm ) sahaja . Caranya,cuba anda hubungi seseorang
yang berada di rumah.Minta dia ambilkan kunci pendua kereta anda.Kemudian
pegang telefon bimbit anda dari jarak kira-kira 30 sm ( satu kaki ) dari
kereta yang terkunci itu.Minta pula keluarga atau teman di rumah menekan
punat ' ON ' pada kunci pendua kereta dan pastikan dia menekan dengan
mendekatkan pada telefon bimbitnya.Pasti kereta anda tidak terkunci
lagi,malah ia boleh dilakukan dari jarak beratus-ratus kilometer dari
tempat kereta anda berada.Kerana itu juga,penting untuk anda menyimpan
kunci pendua atau meminta orang yang anda percayai untuk menyimpannya.
Penting juga penggunaan telefon bimbit dalam keadaan sebegini.Kaedah ini
memang berkesan kerana beberapa orang telah mencubanya.
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 49

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Useful Info

Post by harleena on Sat Jun 26, 2010 9:09 am

samb.

3) KUASA BATERI TERSEMBUNYI
- Mungkin ramai tidak tahu,telefon bimbit yang telah kehabisan
bateri masih boleh digunakan dalam keadaan kecemasan kerana ia mempunyai
fungsi untuk menyimpan bateri tambahan.Bayangkan jika bateri telefon
bimbit anda sudah terlalu lemah atau mati sedangkan anda perlu melakukan
panggilan penting atau berada dalam kecemasan.Telefon bimbit jenis Nokia
didatangkan dengan bateri simpanan.Untuk mengatifkannya, tekan kekunci '
*3370# ' . Telefon bimbit anda akan berjaya dihidupkan semula dan skrin
telefon akan memberitahu telefon tentang penambahan kuasa bateri sebanyak
50 peratus.Kuasa tambahan ini juga akan dicas semula bila anda mengecas
telefon bimbit anda .

4) TELEFON KENA CURI
- Bagaimana jika telefon bimbit anda dicuri.Anda
boleh menjadikan ia tidak dapat diaktifkan dengan menekan nombor siri
yang terdapat di telefon bimbit anda,sila dail *#06# dan 15 digit nombor
siri telefon bimbit anda akan tertera di skrin.Nombor ini adalah unik
untuk setiap telefon bimbit.Catatkan nombor siri ini dan simpannya di
tempat Selamat.Bila telefon bimbit anda dicuri,anda boleh hubungi pusat
servis telefon bimbit anda dan berikannya kod nombor siri tersebut.Mereka
kemudiannya akan mengunci system dalam telefon bimbit anda dan sesiapa
sahaja yang mencurinya pasti hampa kerana walaupun kad simnya telah
ditukar,dia tidak akan berupaya mengaktifkan kembali telefon bimbit
tersebut.Jadi, walaupun ia di curi,namun sekurang-kurangnya anda berpuas
hati kerana si pencuri takkan boleh menggunakannya ataupun menjualnya


avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 49

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Useful Info

Post by harleena on Wed Jun 30, 2010 9:42 am

Cheap & Efficient way to stop mosquitoes.

We cannot stop mosquitoes lay eggs at any stagnant water in drains/ponds or water collected in waste pails, tanks, tins, used tyres etc. etc. Of course if you have fish inside the tanks/containers then there should be no problem.
Do you know that there is a very simple and very economical way to destroy the mosquitoes' eggs and not let them hatch into larvae. Very very simple, just put in few 1 cent copper coins into the tanks/containers then it will solve all your problems. Because in accordance to Japanese Research Scientists, they found the mosquitoes eggs will be destroyed by a kind of mineral discharge from the copper. DON'T BELIEVE, Try it by yourself and even the small snails also will not visit the containers (with copper coins) collected with stagnant water. Your will observe the water collected in the containers will be very clean and clear.
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 49

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Useful Info

Post by jebat2000 on Tue Aug 31, 2010 6:52 am

Jom memeriahkan forum TD. Kesian xde makhluk.

[You must be registered and logged in to see this link.]
avatar
jebat2000
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 991
Reputation : 126
Join date : 21/04/2010
Age : 56
Location : jitra

http://lamandihati.wordpress.com/

Back to top Go down

Re: Useful Info

Post by tenteng on Tue Aug 31, 2010 10:41 am

Petua diambil dari majalah nurture you mamil mama gold club.

1. Timun boleh bersihkan barangan s/steel dan halau serangga/ulat di kebun / taman.

If you are looking for a "green" way clean your faucets, sinks or s/steel, take a slice of cucumber and rub it on the surface you want to clean. it will remove years of tarnish and bring back the shine without leaving streaks or harming your fingers or fingernails.

Place a few slices in a small pie tin and your garden will be free of pests all season long. the chemicals in the cucumber react with the aluminium to give off scent undetectable to humans but drive garden pests crazy.

2. jus oren boleh hilangkan batuk

double boil orange with honey rock sugar for 5 hours over slow fire. cover up a mug to avoid droplets of water from the steam into the "juice". drink the juice while warm.

3. pencuci pinggan lemon untuk halau nyamuk

put some water on a white dinner plate and add a couple drops of lemon flavoured dish washing liquid. set the plate on your table, or outdoor area. the mosquito may be attracted to the lemon smell or the white colour of the plate. mosquitoes flock to it and drop dead shortly after drinking the water mixture and usually within about 10 feet of the plate. this way doest harm humans of the environment.

4. anak susah makan ubat?

before giving distasteful medicine, first run an ice cuber over the tongue to temporarily numb their tiny taste buds. following this, medication is easily swallowed without any fuss.

5. Odour removal

for kitchen cabinet, its always a place full of cockroaches, lizards and ants. this makes the cabinets smell bad. just place a few pandan leaves in the cabinets. its cheap, your cabinets smell fresh and the cockroaches stay away.

6. mengurangkan sakit gusi

gargling your mouth with peppermint oil or leaf will reduce swelling. green tea is said to help the swelling and discomfort that goes hand in hand with gum disease. ginger root helps neutralize the acid in your mouth.
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Useful Info

Post by venez on Tue Aug 31, 2010 10:50 am

jebat2000 wrote:Jom memeriahkan forum TD. Kesian xde makhluk.

[You must be registered and logged in to see this link.]

dh up balik yerk bang, ok2...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Useful Info

Post by marc_zman on Wed Sep 01, 2010 3:53 am

jebat2000 wrote:Jom memeriahkan forum TD. Kesian xde makhluk.

[url=http://army.mod.gov.my/index.php/ms/component/content/article/10-pp/126-PANDUAN-PENDAFTARAN-FORUM-TENTERA-DARAT.html
[You must be registered and logged in to see this link.]

mak aihhh.. punyer laaa lama nak ado balik..
tuan jebat.. tahun bila aaaa yg diorang tutup forum tdm yg asal tu.?
2006 kan.??? perghhh.. dah 3-4 tahun baru ado balik..
xper.. nanti Kawan jenguk2
avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Useful Info

Post by zulupapa on Wed Sep 01, 2010 4:01 am

marc_zman wrote:
jebat2000 wrote:Jom memeriahkan forum TD. Kesian xde makhluk.

[url=http://army.mod.gov.my/index.php/ms/component/content/article/10-pp/126-PANDUAN-PENDAFTARAN-FORUM-TENTERA-DARAT.html
[You must be registered and logged in to see this link.]

mak aihhh.. punyer laaa lama nak ado balik..
tuan jebat.. tahun bila aaaa yg diorang tutup forum tdm yg asal tu.?
2006 kan.??? perghhh.. dah 3-4 tahun baru ado balik..
xper.. nanti Kawan jenguk2

nak register ke tak nak ....... scratch
avatar
zulupapa
Lt Colonel
Lt Colonel

Mymil
Posts : 1633
Reputation : 83
Join date : 21/04/2010
Age : 72

Back to top Go down

Re: Useful Info

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum