Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171925 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Promote and progress

Page 4 of 12 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Promote and progress

Post by tj on Wed Aug 04, 2010 5:51 pm

venez wrote:rekod pecah lagi harini :

Most users ever online was 21 on Wed Aug 04, 2010 3:52 pm

kawe xda petang tadi,kot2 bole tambah.. malam ni pun guest banyak..

tj
Colonel
Colonel

Posts : 2118
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by oioi on Wed Aug 04, 2010 7:05 pm

venez wrote:
tin wrote:ok bros...

wa pegi ofis Tempur arinih. selanjur gi beli Tempur baru, wa pon promot forum nih. Encik Zuridan ckp, dia boleh push foward idea dlm next meeting dgn bos depa untuk promot forum mymil utk jadi affiliate Tempur. kalo bos setuju, nanti dia akan bubuh link forum mymil kat website depa.

tapi kalo bos Tempur bersetuju ler... Cool

Alhamdulillah, kalau berjaya kita akan melangkah setapak lagi... Smile

peh bergaya la....
dh lame aku xmsuk...skali msuk mcm2 perubahan...
dgn web banner yg mengancam.....
stylo milo...
syabas warga mymil cheers cheers cheers
avatar
oioi
Sergeant
Sergeant

Mymil
Posts : 170
Reputation : 33
Join date : 21/04/2010

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by powerw00t on Thu Aug 05, 2010 3:25 am

oioi wrote:
venez wrote:
tin wrote:ok bros...

wa pegi ofis Tempur arinih. selanjur gi beli Tempur baru, wa pon promot forum nih. Encik Zuridan ckp, dia boleh push foward idea dlm next meeting dgn bos depa untuk promot forum mymil utk jadi affiliate Tempur. kalo bos setuju, nanti dia akan bubuh link forum mymil kat website depa.

tapi kalo bos Tempur bersetuju ler... Cool

Alhamdulillah, kalau berjaya kita akan melangkah setapak lagi... Smile

peh bergaya la....
dh lame aku xmsuk...skali msuk mcm2 perubahan...
dgn web banner yg mengancam.....
stylo milo...
syabas warga mymil cheers cheers cheers

oi, mana ko lama menghilang? ni team burung hantu takde payah pulak haha.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by atreyudevil on Thu Aug 05, 2010 10:31 am

venez wrote:rekod pecah lagi harini :

Most users ever online was 21 on Wed Aug 04, 2010 3:52 pm

ada picah lagi woo

Most users ever online was 22 on Thu Aug 05, 2010 2:49 pm

pelan-pelan kayuh hokey... lol!

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by venez on Thu Aug 05, 2010 1:09 pm

Alhamdulillah, kita dh makin meriah, thanx to everybody...

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by powerw00t on Thu Aug 05, 2010 1:53 pm

Tiap2 hari ada aja rakan2 baru yg join mymil, tapi payah nak tengok dorang participate secara aktif... hampir semua lurking aja. Balik2 muka yg sama jugak yg aktif. Hadeii...
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by tj on Thu Aug 05, 2010 2:09 pm

powerw00t wrote:Tiap2 hari ada aja rakan2 baru yg join mymil, tapi payah nak tengok dorang participate secara aktif... hampir semua lurking aja. Balik2 muka yg sama jugak yg aktif. Hadeii...

pelan2 kayuh, nanti depa join la tu.. kawe pun join menyibok je,x pernah open new topic pung Cool
avatar
tj
Colonel
Colonel

Mymil
Posts : 2118
Reputation : 30
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by venez on Thu Aug 05, 2010 3:06 pm

xper2, kita pelan2 kayuh... nanti2 tergerakler hati dorang tuh... Smile

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by tj on Thu Aug 05, 2010 3:12 pm

venez wrote:xper2, kita pelan2 kayuh... nanti2 tergerakler hati dorang tuh... Smile

sama2 la kita menggerakkan forum Mymil ni, berkongsi ilmu dan pendapat..
jangan malu klu ada sebarang kemusykilan dan pertanyaan, anda dijemput sama2 untuk memeriahkan Mymil ni..

kawe pun banyak dapat info dan pandangan dari otai2 kat sini..
avatar
tj
Colonel
Colonel

Mymil
Posts : 2118
Reputation : 30
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by venez on Thu Aug 05, 2010 3:22 pm

tj wrote:
venez wrote:xper2, kita pelan2 kayuh... nanti2 tergerakler hati dorang tuh... Smile

sama2 la kita menggerakkan forum Mymil ni, berkongsi ilmu dan pendapat..
jangan malu klu ada sebarang kemusykilan dan pertanyaan, anda dijemput sama2 untuk memeriahkan Mymil ni..

kawe pun banyak dapat info dan pandangan dari otai2 kat sini..

betui3... lol!

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by tin on Thu Aug 05, 2010 3:49 pm

powerw00t wrote:Tiap2 hari ada aja rakan2 baru yg join mymil, tapi payah nak tengok dorang participate secara aktif... hampir semua lurking aja. Balik2 muka yg sama jugak yg aktif. Hadeii...

hahaha... mcm kes kat porem cari dulu. punya la mau kasik inisiatif utk "silent majority" nih utk contribute, sampai kena taruk reading access...
avatar
tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by venez on Thu Aug 05, 2010 3:54 pm

nampak gayanyer nak kena set 3 set of member gak...
1. full acces
2. limited access
3. guest

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by tin on Thu Aug 05, 2010 3:56 pm

venez wrote:nampak gayanyer nak kena set 3 set of member gak...
1. full acces
2. limited access
3. guest

taruk, jgn tak taruk... lol!
avatar
tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by tj on Thu Aug 05, 2010 4:00 pm

tin wrote:
venez wrote:nampak gayanyer nak kena set 3 set of member gak...
1. full acces
2. limited access
3. guest

taruk, jgn tak taruk... lol!

kena taruk jugak ke? bagi masa skit kot.. nanti depa join la tu..
avatar
tj
Colonel
Colonel

Mymil
Posts : 2118
Reputation : 30
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by venez on Thu Aug 05, 2010 4:06 pm

ok2, kita xyah taruh jerk dulu.... Very Happy

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by powerw00t on Thu Sep 02, 2010 5:00 am

Aku dah activekan word censoring utk next new postings, kalo match dgn mana2 yg aku dah masukkan dia akan jadik *tooot*, ni untuk mengelakkan racial remarks atau perkataan yg mungkin boleh menimbulkan ketidakselesaan bagi rakan2 lain yg membacanya. Yg berkaitan dgn seberang panggilan biasa akan bertukar secara automatik kepada "indo" dibuang "n"untuk menunjukkan taraf kesopanan kita tinggi. harap maklum Smile
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by venez on Thu Sep 02, 2010 5:28 am

thanx power... Smile

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by mumuchi on Thu Sep 02, 2010 5:58 am

powerw00t wrote:Aku dah activekan word censoring utk next new postings, kalo match dgn mana2 yg aku dah masukkan dia akan jadik *tooot*, ni untuk mengelakkan racial remarks atau perkataan yg mungkin boleh menimbulkan ketidakselesaan bagi rakan2 lain yg membacanya. Yg berkaitan dgn seberang panggilan biasa akan bertukar secara automatik kepada "indo" dibuang "n"untuk menunjukkan taraf kesopanan kita tinggi. harap maklum Smile

aku masih tak paham apsal indo'n' ni nak ngaku indo bukan indo'n'...depa tak sedar ke indo tu sebenarnya utk orang india....tu pasal negara deme panggey indonesia bukan indosia..samalah macam malaysia...kalau deme demand panggey indones pun aku boleh terima..

yg aku eran sedara mara aku tak ada masalah pun dipanggey indons..
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by marc_zman on Thu Sep 02, 2010 6:08 am

hmmm.. bro power.. bleh kasik cadangan tak.?
masuk kan sekali MIYABI dalam senarai yg akan di *toot* bila ditaip..
amcam.? ada brani kaaa.???

mau wa kene beduk ngan otai2 MyMil ni.. hehehee
avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by mumuchi on Thu Sep 02, 2010 6:11 am

mana nak setuju..ven dan power pun minat lol!
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by venez on Thu Sep 02, 2010 6:20 am

marc_zman wrote:hmmm.. bro power.. bleh kasik cadangan tak.?
masuk kan sekali MIYABI dalam senarai yg akan di *toot* bila ditaip..
amcam.? ada brani kaaa.???

mau wa kene beduk ngan otai2 MyMil ni.. hehehee

miyabi, huk3

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by powerw00t on Sun Sep 26, 2010 5:16 pm

Memandangkan aku dan mungkin juga venez tak dapat pantau sepenuh masa, semua Moderator dah ada privilege untuk ban user. Admin tambahan dari yg sedia ada diperlukan, cadangkan melalui pm pada ven atau aku sendiri mana2 rakan yg dirasakan lebih layak. Automatic login for the new members has been temporarily hold or disable. Semua new reg kena masuk email admin terlebih dulu untuk tapisan.

avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by Foxtrot on Sun Sep 26, 2010 5:39 pm

yes lah!!!!! Basketball cheers
avatar
Foxtrot
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1110
Reputation : 71
Join date : 17/08/2010
Age : 35
Location : From Taiping With Love

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by powerw00t on Sun Sep 26, 2010 5:45 pm

Mumuchi aku dah upgrade jadi moderator mymil, selamat berperang pada beliau cheers

helllll yeah, send them to helllll Twisted Evil
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by Foxtrot on Sun Sep 26, 2010 5:46 pm

burn them all!!!!! Evil or Very Mad
avatar
Foxtrot
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1110
Reputation : 71
Join date : 17/08/2010
Age : 35
Location : From Taiping With Love

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by mumuchi on Sun Sep 26, 2010 5:54 pm

korang carry on macam biasa..time sebelum anasir masuk..kalau depa buat hal..tau la apa yang nak dibuat nanti What a Face

anyway power thanks for the upgrade... Cool

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 12 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum