Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:37 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171894 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Promote and progress

Page 2 of 12 Previous  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Promote and progress

Post by powerw00t on Wed Apr 28, 2010 8:20 am

Gangs all, mymil telah di submit ke google, yahoo dan bing untuk memudahkan lagi search filter.

powerw00t
Major General
Major General

Posts : 7424
Join date : 18/04/2010

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by venez on Wed Apr 28, 2010 8:26 am

powerwoot wrote:Gangs all, mymil telah di submit ke google, yahoo dan bing untuk memudahkan lagi search filter.

makacih power... hang mmg mantap... Smile

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by harleena on Wed Apr 28, 2010 8:56 am

namanya pun POWER, mestilah POWER kan powerwoot.. Mantap n power

harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by kucing_gemok1999 on Fri Apr 30, 2010 7:16 pm

harleena wrote:namanya pun POWER, mestilah POWER kan powerwoot.. Mantap n power

mai sejug...... What a Face

kucing_gemok1999
Civilian

Mymil
Posts : 23
Reputation : 2
Join date : 24/04/2010

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by powerw00t on Mon May 17, 2010 7:17 am

Gangs all, ada fungsi blog yg dah aku enablekan kat non mpsa. Aku tak pasti beza blog dgn normal porem tu, tapi korang lehlah tengok dan coba2an ya.

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by venez on Sat May 22, 2010 1:29 pm

powerwoot wrote:Gangs all, ada fungsi blog yg dah aku enablekan kat non mpsa. Aku tak pasti beza blog dgn normal porem tu, tapi korang lehlah tengok dan coba2an ya.

kt mana nak bukak yerk? hu3

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by matamata on Sat May 22, 2010 1:38 pm

powerwoot wrote:Gangs all, mymil telah di submit ke google, yahoo dan bing untuk memudahkan lagi search filter.

emcik powerroot tak submit ke baidu...? Laughing

matamata
Captain
Captain

Mymil
Posts : 726
Reputation : 70
Join date : 20/04/2010

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by powerw00t on Wed May 26, 2010 2:28 am

matamata wrote:
powerwoot wrote:Gangs all, mymil telah di submit ke google, yahoo dan bing untuk memudahkan lagi search filter.

emcik powerroot tak submit ke baidu...? Laughing

dia ada option google, yahoo dan bing (msn) aja. sekarang ni kalo kita taip kat search mymil, porem ni duk kat atas sekali.

Bolehlah... Smile

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by venez on Wed May 26, 2010 3:43 am

powerwoot wrote:
matamata wrote:
powerwoot wrote:Gangs all, mymil telah di submit ke google, yahoo dan bing untuk memudahkan lagi search filter.

emcik powerroot tak submit ke baidu...? Laughing

dia ada option google, yahoo dan bing (msn) aja. sekarang ni kalo kita taip kat search mymil, porem ni duk kat atas sekali.

Bolehlah... Smile

mantap2...

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by kerambit75 on Sat Jun 12, 2010 6:33 pm

Yip wrote:siyesly dia memang bengang ngan wa sebab wa buat tidoooo je kalo dia bikin posting.... sama gak ngan Cong tu, tatau apa yang derang ni nak kan? bila negara lain beriya2 nak kembangkan military derang ni gak dok gelqakkan ATM ngan 'keupayaan' sejengkal kononnya, tapi bila nak beli asset baru x abis2 ngan jakinya.... fenin kan?

si Joni lak x abis ngan ketuanan melayu, apa yang hazab sangat bangsa kita ni pon wa x paham gak apa yang jaki bebeno...

Best gak kalo parang dan sabit lagi laju ni Laughing ai loikkeeeee

Joni ni jenis yg kalau dengar azan dilaungkan guna pembesar suara, siap terbakar badan dia x? Twisted Evil

kerambit75
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 2612
Reputation : 83
Join date : 07/05/2010
Age : 42
Location : Ipoh

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by kerambit75 on Sat Jun 12, 2010 7:44 pm

venez wrote:he3, cantas jgn x cantas... rasa2nya geng2 joni dh hidu2 bau forum nih...

Kalau dia dtg buat posting anti-melayu dia tu, memang kena pelupusan le jawabnya. masuk mesin pencincang kertas dulu pastu masuk incinerator!!!

kerambit75
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 2612
Reputation : 83
Join date : 07/05/2010
Age : 42
Location : Ipoh

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by powerw00t on Sun Jun 20, 2010 5:08 am

Aku dah masukkan banner utk tdm, tldm dan tudm dgn aktif link, klik utk masuk respektif website... kalo tak ok kasik bagitau, aku boleh remove.

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by venez on Sun Jun 20, 2010 6:16 am

powerw00t wrote:Aku dah masukkan banner utk tdm, tldm dan tudm dgn aktif link, klik utk masuk respektif website... kalo tak ok kasik bagitau, aku boleh remove.

cunzzz bro... Very Happy

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by atreyudevil on Wed Jun 30, 2010 10:37 am

Alright, aku dah buat satu fanpage MyMil dalam FB

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000208898602#!/pages/MyMil/134932246531118

kita guna nih utk promo latest activity untuk MyMil forum!

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9564
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by powerw00t on Wed Jun 30, 2010 10:40 am

atreyudevil wrote:Alright, aku dah buat satu fanpage MyMil dalam FB

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000208898602#!/pages/MyMil/134932246531118

kita guna nih utk promo latest activity untuk MyMil forum!

hoho... lom terpikir pulak. Cuma logo ko ada sikit kesalahan ejaan mymill instead of mymil.

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by atreyudevil on Wed Jun 30, 2010 10:41 am

logo sementara tu!
ni tgh update lagi nih!

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9564
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by venez on Wed Jun 30, 2010 3:05 pm

atreyudevil wrote:Alright, aku dah buat satu fanpage MyMil dalam FB

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000208898602#!/pages/MyMil/134932246531118

kita guna nih utk promo latest activity untuk MyMil forum!

tahniah atre, hang mmg mantap... Very Happy

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by atreyudevil on Wed Jun 30, 2010 3:11 pm

huhu byk gak trial and fail nak setup tu!

tu kalo perasan MyMil ada jugak company

hahaha

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9564
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by tok_rimau87 on Wed Jun 30, 2010 7:08 pm

bro dah like kat button fb mymil tu

tok_rimau87
Sergeant
Sergeant

Mymil
Posts : 171
Reputation : 10
Join date : 30/04/2010

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by atreyudevil on Wed Jun 30, 2010 7:42 pm

baguih... tambah lagi kroni dalam tu!
kalau Ven ngan w00t nak buat Roll Call senang pasal kat FB mmg dedicated la online suma!

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9564
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by venez on Thu Jul 01, 2010 3:23 am

ada gambar2 dari sini kawe pindahkan ke sana.... Smile

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by powerw00t on Thu Jul 01, 2010 4:58 am

Yg mana2 admin kat fb punya mymil, nama dia pun mymil jugak... aku ingat maintain MM.

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by powerw00t on Thu Jul 01, 2010 5:49 am

Ok aku dah add link ke mymil FB dari porem ni, porem ni tak mesra HTML utk aku add FB badge, jadi terpaksalah modified sikit dan sekarang dah dapat link dan image dia.

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by venez on Thu Jul 01, 2010 5:52 am

powerw00t wrote:Ok aku dah add link ke mymil FB dari porem ni, porem ni tak mesra HTML utk aku add FB badge, jadi terpaksalah modified sikit dan sekarang dah dapat link dan image dia.

mantap2...........

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by atreyudevil on Thu Jul 01, 2010 6:17 am

huihh baguih2 dok ada!

situ kita update apa yg berlaku atau "hot" dalam forum nih,

kira promo lah
hehe!

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9564
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by innocentti on Thu Jul 01, 2010 6:46 am

bagus sungguh korang ni..penuh dengan idea2 bernas..hehehe

innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Promote and progress

Post by Sponsored content Today at 1:59 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 12 Previous  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum