Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171925 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

MPSA 2nd Gathering

Page 2 of 28 Previous  1, 2, 3 ... 15 ... 28  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: MPSA 2nd Gathering

Post by venez on Sun Jun 20, 2010 6:17 am

tenteng wrote:
powerw00t wrote:kambing hitam bukan mochi ke sponsor? mana yg btol ni? affraid

nama2 yg disebut sbg sponser kambin itam...k leena, muchin n ven...

uik, nama wa pun masuk... he3

venez
ADMIN
ADMIN

Posts : 17387
Join date : 19/04/2010

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: MPSA 2nd Gathering

Post by harleena on Mon Jun 21, 2010 4:12 am

venez wrote:
tenteng wrote:
powerw00t wrote:kambing hitam bukan mochi ke sponsor? mana yg btol ni? affraid

nama2 yg disebut sbg sponser kambin itam...k leena, muchin n ven...

uik, nama wa pun masuk... he3

nama tuan rumah kena aarrr masuk sekali... Very Happy
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 49

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: MPSA 2nd Gathering

Post by mumuchi on Mon Jun 21, 2010 5:38 am

powerw00t wrote:kambing hitam bukan mochi ke sponsor? mana yg btol ni? affraid

Ehem..baik aku jelaskan...kambeng itam orang nak pi merantau la kena sponsor..fasal duit obersea nanti berlambak2..sekali celebrate farewell la...tapi tak apa...kita tunggu dia konpem baru kita aturkan..

kalau ven nak buat cepat sikit fasal kalau yg atas tu konpem pun dia pi dalam bulan 10 nanti...kita boleh buat pot luck/bbq ke apa sempena gath atau nyambut posala kalau sempat kat tempat ven fasal dia dah offer...susah2 buat raya gathering ke..yg itu nanti wa cakapla apa wa sponsor bergantung majlis apa kita buat..

sambil2 tu ada gak cadangan nak buat gathering kat melaka..mungkin time cuti like cuti merdeka ka apa ka..

ok harap2 dah terang sekarang semua Cool

so sikalang sapa nak arrange ni weh..kalau nak buat semua yang dicadangkan hampir tiap 2 bulan sekali leh gathering ni weh..
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: MPSA 2nd Gathering

Post by mumuchi on Mon Jun 21, 2010 5:39 am

tenteng wrote:
powerw00t wrote:kambing hitam bukan mochi ke sponsor? mana yg btol ni? affraid

nama2 yg disebut sbg sponser kambin itam...k leena, muchin n ven...

jgn lupa..ikut penjelasan aku diatas orang2 duk melaka pun kena sponsor gak Razz
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: MPSA 2nd Gathering

Post by powerw00t on Mon Jun 21, 2010 5:51 am

haip haip!
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: MPSA 2nd Gathering

Post by mumuchi on Mon Jun 21, 2010 5:52 am

aiya mak..asam podeh pun tak leh sponsor ka...eden nak asampodeh tetel hehehehehehehe!
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: MPSA 2nd Gathering

Post by powerw00t on Mon Jun 21, 2010 6:07 am

mumuchi wrote:aiya mak..asam podeh pun tak leh sponsor ka...eden nak asampodeh tetel hehehehehehehe!

[You must be registered and logged in to see this image.]
Dgr khabar asam pedas hajjah mona ni legendary punya asam podeh! tetel punya siapa cepat dia dapat.... sold out macam petir!
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: MPSA 2nd Gathering

Post by mumuchi on Mon Jun 21, 2010 6:17 am

powerw00t wrote:
mumuchi wrote:aiya mak..asam podeh pun tak leh sponsor ka...eden nak asampodeh tetel hehehehehehehe!

[You must be registered and logged in to see this image.]
Dgr khabar asam pedas hajjah mona ni legendary punya asam podeh! tetel punya siapa cepat dia dapat.... sold out macam petir!

hehehe tu tetel ke tete.......k Twisted Evil ...aku kat pekan melaka tak pernah try lagi...aku kat tepi hotel kat tanjung kling aja dapat cuba...ala takkan mak andeh ko tak leh buat asam podeh ni...si wan tu buat versi kuantan pun ok gak...
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: MPSA 2nd Gathering

Post by powerw00t on Mon Jun 21, 2010 7:12 am

mumuchi wrote:
powerw00t wrote:
mumuchi wrote:aiya mak..asam podeh pun tak leh sponsor ka...eden nak asampodeh tetel hehehehehehehe!

[You must be registered and logged in to see this image.]
Dgr khabar asam pedas hajjah mona ni legendary punya asam podeh! tetel punya siapa cepat dia dapat.... sold out macam petir!

hehehe tu tetel ke tete.......k Twisted Evil ...aku kat pekan melaka tak pernah try lagi...aku kat tepi hotel kat tanjung kling aja dapat cuba...ala takkan mak andeh ko tak leh buat asam podeh ni...si wan tu buat versi kuantan pun ok gak...

Boleh, dedulu selalu jugak beli tetel dan suruh dia buat asam pedas, tapi semenjak dua kolestrol ada sikit up + hpt, dia dah tak kasik aku makan tetel lagi. Kalo aku beli jugak mesti dia berleter punya Laughing
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: MPSA 2nd Gathering

Post by harleena on Mon Jun 21, 2010 7:14 am

Rasa2nya, 2nd gath ni kita buat raya gath laaaa. Tak lama lagi tu....
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 49

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: MPSA 2nd Gathering

Post by atreyudevil on Mon Jun 21, 2010 7:29 am

harleena wrote:Rasa2nya, 2nd gath ni kita buat raya gath laaaa. Tak lama lagi tu....

Ok gak tu, rasanya kali raya kat KL.
Tp tak tau la plak kalo family bapak nak serang Kuantan plak, macam ada2 hint!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: MPSA 2nd Gathering

Post by mumuchi on Mon Jun 21, 2010 7:32 am

powerw00t wrote:
mumuchi wrote:
powerw00t wrote:
mumuchi wrote:aiya mak..asam podeh pun tak leh sponsor ka...eden nak asampodeh tetel hehehehehehehe!

[You must be registered and logged in to see this image.]
Dgr khabar asam pedas hajjah mona ni legendary punya asam podeh! tetel punya siapa cepat dia dapat.... sold out macam petir!

hehehe tu tetel ke tete.......k Twisted Evil ...aku kat pekan melaka tak pernah try lagi...aku kat tepi hotel kat tanjung kling aja dapat cuba...ala takkan mak andeh ko tak leh buat asam podeh ni...si wan tu buat versi kuantan pun ok gak...

Boleh, dedulu selalu jugak beli tetel dan suruh dia buat asam pedas, tapi semenjak dua kolestrol ada sikit up + hpt, dia dah tak kasik aku makan tetel lagi. Kalo aku beli jugak mesti dia berleter punya Laughing

kalau makan tetel ari2 memang ler koles up punya...aku sebulan sekali pun tak dapat fasal biasa beli batang pinang aja..tu pun jarang2 makan..
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: MPSA 2nd Gathering

Post by mumuchi on Mon Jun 21, 2010 7:33 am

raya sebulan weh..
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: MPSA 2nd Gathering

Post by tenteng on Mon Jun 21, 2010 7:34 am

mumuchi wrote:
powerw00t wrote:
mumuchi wrote:aiya mak..asam podeh pun tak leh sponsor ka...eden nak asampodeh tetel hehehehehehehe!

[You must be registered and logged in to see this image.]
Dgr khabar asam pedas hajjah mona ni legendary punya asam podeh! tetel punya siapa cepat dia dapat.... sold out macam petir!

hehehe tu tetel ke tete.......k Twisted Evil ...aku kat pekan melaka tak pernah try lagi...aku kat tepi hotel kat tanjung kling aja dapat cuba...ala takkan mak andeh ko tak leh buat asam podeh ni...si wan tu buat versi kuantan pun ok gak...

kuantan punya nama dia singgang asam pedas..pakai ikan kerisi...
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: MPSA 2nd Gathering

Post by mumuchi on Mon Jun 21, 2010 7:37 am

tak kisah ten...kasi hidang macam2..
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: MPSA 2nd Gathering

Post by powerw00t on Mon Jun 21, 2010 7:49 am

Asam pedas melaka ni terlebih spicy la... selain ditumis biasa ada yg tambah sedikit kari selain dari lada hitam yg ditumbuk halus, dan letak daun limau purut. Kuah asam pedas sedap banjirkan dalam nasi, tp bila dah lebih kaw mau kena cirit birit.

Aku masih prefer asam pedas johor yg ditumis biasa cukup hanya dgn daun kantan atau daum kesum.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: MPSA 2nd Gathering

Post by venez on Thu Aug 12, 2010 9:52 am

kawe up balik topik nih utk bincang 2nd gath kita sekali ngan open house umah kawe... kawe nak cadangkan kita buat event nih sekali terus, sesambil datang open house kt umah kawe, sambil2 kita gath ngan member2 MyMil... jgn risau coz aku akan buat timing so warga MyMil xkan clash ngan time jiran2 n office mate kawe... nak lepak 1 hari terus pun x kisah... cuma kita nak cadangkan tarikh jerk... Smile

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: MPSA 2nd Gathering

Post by mumuchi on Thu Aug 12, 2010 10:00 am

aku weekend 25 ok kut...
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: MPSA 2nd Gathering

Post by powerw00t on Thu Aug 12, 2010 10:08 am

haaa itu dia... aku terbayang mochi dgn kamben hitam bbq cheers
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: MPSA 2nd Gathering

Post by venez on Thu Aug 12, 2010 10:09 am

powerw00t wrote:haaa itu dia... aku terbayang mochi dgn kamben hitam bbq cheers

he3, xtauler jadi ke x kambing tuh... Very Happy

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: MPSA 2nd Gathering

Post by mumuchi on Thu Aug 12, 2010 10:09 am

stok dah habes kena tempah raya aji lol!
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: MPSA 2nd Gathering

Post by venez on Thu Aug 12, 2010 10:10 am

mumuchi wrote:stok dah habes kena tempah raya aji lol!

muhahahaha.... bounce

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: MPSA 2nd Gathering

Post by zulupapa on Thu Aug 12, 2010 10:11 am

perrgghh ..... stock bulan ramadhan pun dah habis ...... ini kan pulak stock raya
avatar
zulupapa
Lt Colonel
Lt Colonel

Mymil
Posts : 1633
Reputation : 83
Join date : 21/04/2010
Age : 72

Back to top Go down

Re: MPSA 2nd Gathering

Post by mumuchi on Thu Aug 12, 2010 10:12 am

pak aji..betul ke stok kambeng dah habes..pergh untung jadi penternak skrg ni..


Last edited by mumuchi on Thu Aug 12, 2010 10:13 am; edited 1 time in total
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: MPSA 2nd Gathering

Post by marc_zman on Thu Aug 12, 2010 10:12 am

bagi membantu perancangan open house ni..
sedikit info ini mungkin bleh membantu

Malaysia dijangkakan.. walaupun dlm kalendar dah tulis [You must be registered and logged in to see this image.] .. sambut aidilfitri pada 10 sept 2010 / jumaat.. raya kedua ari sabtu & ketiga ari ahad.. 3 ari ni sure confirm majority org cuti... pada 16 sept 2010/khamis.. buat julung kali di sem m'sia.. kita akan sambut cuti hari malaysia..

bagi yg byk cuti tahunan dia.. gerenti akan sambung cuti pada 13, 14 & 15.. yg terlebih2 cuti plak akan tambah sehari pada 17 sept 2010 / jumaat.. sabtu ngan ahad berikut tu mmg hari org balik kolumpo... dengan hanya 4 hari cuti tahunan kita dapat total 10 ari cuti raya sakan...

oleh yg demikian.. weekend yg ado sekarang ni 25 sept 2010 / sabtu ke atas...

sekian...

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: MPSA 2nd Gathering

Post by mumuchi on Thu Aug 12, 2010 10:15 am

venez wrote:
mumuchi wrote:stok dah habes kena tempah raya aji lol!

muhahahaha.... bounce

don't worry aku ingat janji aku, aku supply daging ke ayam2 diperap utk bakar kalau ko open bbq ko tu...

entah sapa tah yg cakap fasal kamben ari tu..dia yg patut kena sembelih lol!
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: MPSA 2nd Gathering

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 28 Previous  1, 2, 3 ... 15 ... 28  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum