Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171925 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Page 12 of 14 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by marc_zman on Tue Aug 02, 2011 10:43 am

powerw00t wrote:
Mr. Bijan wrote:
powerw00t wrote:
marc_zman wrote:Suspect muka suspen.. jeng jeng jeng

wa baru dengar citer dari member opis.. hari sabtu lepas, ada sorang wakil dari kompeni wa buat lawatan khas ke opis baru kitorang.. dikhabarkan beliau diminta tuk buat rundingan n mintak 'penghuni' sedia ada di tingkat2 berkaitan tuk pindah ke lokasi baru coz penghuni baru mau masuk

nanti2 kalu berkesempatan wa kan korek citer ngan wak tu k.. ekekekekeeeee
kalo penghuni tu takde tempat nak pindah, aku leh kasik bijan punya address.
bang tetiba aku dapat bau ayam percik yang menyeramkan la... iskkk meremang perut aku

meremang perut? mak aiiii mmg pandangan yg paling sadis dalam sejarah dunia jadiknya

perghhh.. babat si bijan meremang weh.. kompem mau wa tak makan masak lemak cili api babat nih

marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Posts : 16318
Join date : 08/06/2010

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by bijan on Tue Aug 02, 2011 10:52 am

marc_zman wrote:
powerw00t wrote:
Mr. Bijan wrote:
powerw00t wrote:
marc_zman wrote:Suspect muka suspen.. jeng jeng jeng

wa baru dengar citer dari member opis.. hari sabtu lepas, ada sorang wakil dari kompeni wa buat lawatan khas ke opis baru kitorang.. dikhabarkan beliau diminta tuk buat rundingan n mintak 'penghuni' sedia ada di tingkat2 berkaitan tuk pindah ke lokasi baru coz penghuni baru mau masuk

nanti2 kalu berkesempatan wa kan korek citer ngan wak tu k.. ekekekekeeeee
kalo penghuni tu takde tempat nak pindah, aku leh kasik bijan punya address.
bang tetiba aku dapat bau ayam percik yang menyeramkan la... iskkk meremang perut aku

meremang perut? mak aiiii mmg pandangan yg paling sadis dalam sejarah dunia jadiknya

perghhh.. babat si bijan meremang weh.. kompem mau wa tak makan masak lemak cili api babat nih

perghhh gila ... byk na jin tak kena rantai lagi ... perangai mcm budak2
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by mumuchi on Tue Aug 02, 2011 11:00 am

jin kena rantai aja..still can negotiate ma..

[You must be registered and logged in to see this image.]

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by bijan on Tue Aug 02, 2011 11:06 am

mumuchi wrote:jin kena rantai aja..still can negotiate ma..

[You must be registered and logged in to see this image.]

dah mcm hell spawn
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by koirazie2 on Tue Aug 02, 2011 2:09 pm

mumuchi wrote:jin kena rantai aja..still can negotiate ma..

[You must be registered and logged in to see this image.]

dah macam megatron jer.. What a Face What a Face
avatar
koirazie2
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 448
Reputation : 11
Join date : 07/04/2011
Age : 36
Location : Temerloh

http://www.facebook.com/koirazie

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by bijan on Tue Aug 02, 2011 6:16 pm

koirazie2 wrote:
mumuchi wrote:jin kena rantai aja..still can negotiate ma..

[You must be registered and logged in to see this image.]

dah macam megatron jer.. What a Face What a Face

koi megtron tu kena cpr bagi idup balik
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by MikeNovember on Wed Aug 03, 2011 6:49 am

last jumaat sebelum puasa ada satu org tua rebah di dapur tepat2 pukul 12 tghhari. bila anak2 dia jumpa, badan dia panas mcm dipanggang sambil mulut dok sebut benda2 yang tak difahami kecuali 2 perkataan shj iaitu kancil dan kapai ( kapal ).
avatar
MikeNovember
Sergeant
Sergeant

Mymil
Posts : 163
Reputation : 17
Join date : 13/06/2010

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by mumuchi on Wed Aug 03, 2011 6:53 am

so apa citer lepas tu bro?

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by MikeNovember on Wed Aug 03, 2011 6:57 am

ada benda melintas lalu dan terus menumpang kat orang tua tu. bila orang tua tu rebah, dia jadi mcm parkinson tangan ketar2 smbil dok menyebut benda yang org tak paham. anak dia ( member aku ) datang jenguk dan baca la ayat2 sikit yang dia tahu barulah benda tu pergi dari situ. dan lepas tu badan org tua tu jadi sejuk mcm duduk dalam peti beku. penyudahnya dia ada di hospital sekarang ni. tapi tak habis kat situ... malam tu benda tu follow member aku tu masa dia pergi menjala.
avatar
MikeNovember
Sergeant
Sergeant

Mymil
Posts : 163
Reputation : 17
Join date : 13/06/2010

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by mumuchi on Wed Aug 03, 2011 6:58 am

pergh ni bukan numpang ni..tak pernah lak aku dengau saja2 numpang lagi w/pun dah kena halau..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by MikeNovember on Wed Aug 03, 2011 7:06 am

hehehehehe... benda2 macam ni tak mustahil. atas percaya dan tak percaya je. pernah satu tahap aku bawak kamera video pergi ke sungai nak ambil gambar bebola api. tapi masa bawak tu tak pernah dia nak muncul. kalau tak bawak siap main kejar2 lagi.
avatar
MikeNovember
Sergeant
Sergeant

Mymil
Posts : 163
Reputation : 17
Join date : 13/06/2010

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by bijan on Wed Aug 03, 2011 7:12 am

Malam tadi masa tengah bawak motor balik dari masjid aku kena tumpang
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by marc_zman on Wed Aug 03, 2011 7:16 am

Mr. Bijan wrote:Malam tadi masa tengah bawak motor balik dari masjid aku kena tumpang



awek mana plak yg tumpang ni? playboya gak bijan ni.. btw.. kalu hang kata masa tgh bawak motor tetiba rasa berat pun kami tak heran weh

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by bijan on Wed Aug 03, 2011 7:38 am

marc_zman wrote:
Mr. Bijan wrote:Malam tadi masa tengah bawak motor balik dari masjid aku kena tumpang



awek mana plak yg tumpang ni? playboya gak bijan ni.. btw.. kalu hang kata masa tgh bawak motor tetiba rasa berat pun kami tak heran weh

wakakakak
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by Mr. Pugachev on Sun Oct 30, 2011 6:25 pm

aku pernah satu masa tu baru nk tido, kena panggil nama then pinggan dlm bilik aku belaga...agak seram la sbb masa tu sorang jer.

Mr. Pugachev
Civilian

Malaysia
Posts : 3
Reputation : 1
Join date : 30/10/2011
Location : shah alam

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by heavyduty on Sun Oct 30, 2011 7:56 pm

when i was a kid i befriended a kid named toby but only me and my brother could see him while my mom and her boyfriend thought it was an imaginary friend

after a while toby asked me to do some gross shit and when i refused he dragged me into a closet.

i later found out my grandma sold my soul to the devil in exchange for wealth.i killed my girlfriend mika and am now in posession of my brother's baby girl because the devil wants the soul of a innocent girl.
avatar
heavyduty
Lt Colonel
Lt Colonel

Canada
Mymil
Posts : 1747
Reputation : 150
Join date : 14/03/2011
Age : 36
Location : OPSEC

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by atreyudevil on Tue Nov 01, 2011 6:03 pm

wait.. I've seen this before!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by chelicera on Tue Nov 01, 2011 8:24 pm

I only know toby from naruto... Very Happy
avatar
chelicera
Private
Private

Malaysia
Posts : 47
Reputation : 13
Join date : 28/10/2011

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by powerw00t on Tue Feb 14, 2012 7:34 am

Kita tengok siapa yg buat post kat dalam tu haha

[You must be registered and logged in to see this link.]
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by atreyudevil on Tue Feb 14, 2012 7:41 am

thread apa nih?
link tak dapek carik!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by powerw00t on Tue Feb 14, 2012 7:49 am

atreyudevil wrote:thread apa nih?
link tak dapek carik!

ish... tip top aja
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by atreyudevil on Tue Feb 14, 2012 8:01 am

tu mobile punya address try translate tak dapat!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by marc_zman on Tue Feb 14, 2012 8:56 am

seperti yg diceritakan oleh boss venez @ e.forumcari pada 6-8-2006 wrote:

CERITA KEDUA

Kejadian nih berlaku masa kami melakukan Latihan Hutan di Kaki Gunung Inas dalam tahun 1997 gak... Latihan merangkumi Compass Marching, Night Isolation dan last sekali mendaki gunung inas.... Di pendekkan cerita masa latihan Isolation (latihan MENGKENTALKAN JIWA DAN RAGA : tinggalkan kadet sorang2 dalam hutan pada waktu malam) kami diletakkan keseorangan dalam jarak 50 ke 100 meter setiap sorang... Jam pada ketika itu lebih kurang 12 tengah malam... Di tempat kami diletakkan, kami ditugaskan untuk mendirikan khemah dan menyalakan api (3 batang mancis diberikan setiap sorang)... selaps saja aku ditempatkan, tanpa berlegah lagi aku terus clearkan tempat, buat khemah pakai daun n batang kayu... pastu terus hidupkan api... dalam tengah2 buat benda2 nih, mata aku ligat dok cari kot2 ada ungun2 api dari kawan2 aku yang berdekatan... yesss!!!... ada pung... xper2... kejap2 lagi lepas instruktor dah datang check aku kat khemah, aku nak crawl kat member aku tuh... lebih kurang 2 - 3 jam lepas tuh (aku main agak jerk, mana ada jam)... aku apa lagi, terus crawl kat tempat member aku, lebih kurang dalam 5 meter nak sampai tempat dia, aku dengar dia dengan asyiknya bersembang sorang2... terus aku jadi confius, biar betul mamat nih... sampai jerk aku kat tempat dia, aku tengok dia dok bakar buah kelapa sawit (manis wooooo... lazat) terus aku tanya kat dia, dia sembang dengan siapa tadi? dia cakap dengan org tua yang duduk kat sebelah dia... aku try jugak cari 'orang tua' yang dia maksudkan kat sebelah dia... ALAMAK... xder saper pun!!!... misteri...

perghhh.. boss kat dlm hutan leh idupkan api pakai 3 btg mancis jer.. tapi kat umah aritu nak idupkan api bbq, abis kering gas lighter wa tu, tapi tetap gak api liat nak idup.. tu baru bebetoi misteri.. huwahahahahaaaa

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by standupper on Tue Feb 14, 2012 9:50 am

marc_zman wrote:
seperti yg diceritakan oleh boss venez @ e.forumcari pada 6-8-2006 wrote:

CERITA KEDUA

Kejadian nih berlaku masa kami melakukan Latihan Hutan di Kaki Gunung Inas dalam tahun 1997 gak... Latihan merangkumi Compass Marching, Night Isolation dan last sekali mendaki gunung inas.... Di pendekkan cerita masa latihan Isolation (latihan MENGKENTALKAN JIWA DAN RAGA : tinggalkan kadet sorang2 dalam hutan pada waktu malam) kami diletakkan keseorangan dalam jarak 50 ke 100 meter setiap sorang... Jam pada ketika itu lebih kurang 12 tengah malam... Di tempat kami diletakkan, kami ditugaskan untuk mendirikan khemah dan menyalakan api (3 batang mancis diberikan setiap sorang)... selaps saja aku ditempatkan, tanpa berlegah lagi aku terus clearkan tempat, buat khemah pakai daun n batang kayu... pastu terus hidupkan api... dalam tengah2 buat benda2 nih, mata aku ligat dok cari kot2 ada ungun2 api dari kawan2 aku yang berdekatan... yesss!!!... ada pung... xper2... kejap2 lagi lepas instruktor dah datang check aku kat khemah, aku nak crawl kat member aku tuh... lebih kurang 2 - 3 jam lepas tuh (aku main agak jerk, mana ada jam)... aku apa lagi, terus crawl kat tempat member aku, lebih kurang dalam 5 meter nak sampai tempat dia, aku dengar dia dengan asyiknya bersembang sorang2... terus aku jadi confius, biar betul mamat nih... sampai jerk aku kat tempat dia, aku tengok dia dok bakar buah kelapa sawit (manis wooooo... lazat) terus aku tanya kat dia, dia sembang dengan siapa tadi? dia cakap dengan org tua yang duduk kat sebelah dia... aku try jugak cari 'orang tua' yang dia maksudkan kat sebelah dia... ALAMAK... xder saper pun!!!... misteri...

perghhh.. boss kat dlm hutan leh idupkan api pakai 3 btg mancis jer.. tapi kat umah aritu nak idupkan api bbq, abis kering gas lighter wa tu, tapi tetap gak api liat nak idup.. tu baru bebetoi misteri.. huwahahahahaaaa

Sempat lagi tuh MZ campak grenade kat Cif... he he
avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by marc_zman on Tue Feb 14, 2012 9:56 am

standupper wrote:
marc_zman wrote:
seperti yg diceritakan oleh boss venez @ e.forumcari pada 6-8-2006 wrote:

CERITA KEDUA

Kejadian nih berlaku masa kami melakukan Latihan Hutan di Kaki Gunung Inas dalam tahun 1997 gak... Latihan merangkumi Compass Marching, Night Isolation dan last sekali mendaki gunung inas.... Di pendekkan cerita masa latihan Isolation (latihan MENGKENTALKAN JIWA DAN RAGA : tinggalkan kadet sorang2 dalam hutan pada waktu malam) kami diletakkan keseorangan dalam jarak 50 ke 100 meter setiap sorang... Jam pada ketika itu lebih kurang 12 tengah malam... Di tempat kami diletakkan, kami ditugaskan untuk mendirikan khemah dan menyalakan api (3 batang mancis diberikan setiap sorang)... selaps saja aku ditempatkan, tanpa berlegah lagi aku terus clearkan tempat, buat khemah pakai daun n batang kayu... pastu terus hidupkan api... dalam tengah2 buat benda2 nih, mata aku ligat dok cari kot2 ada ungun2 api dari kawan2 aku yang berdekatan... yesss!!!... ada pung... xper2... kejap2 lagi lepas instruktor dah datang check aku kat khemah, aku nak crawl kat member aku tuh... lebih kurang 2 - 3 jam lepas tuh (aku main agak jerk, mana ada jam)... aku apa lagi, terus crawl kat tempat member aku, lebih kurang dalam 5 meter nak sampai tempat dia, aku dengar dia dengan asyiknya bersembang sorang2... terus aku jadi confius, biar betul mamat nih... sampai jerk aku kat tempat dia, aku tengok dia dok bakar buah kelapa sawit (manis wooooo... lazat) terus aku tanya kat dia, dia sembang dengan siapa tadi? dia cakap dengan org tua yang duduk kat sebelah dia... aku try jugak cari 'orang tua' yang dia maksudkan kat sebelah dia... ALAMAK... xder saper pun!!!... misteri...

perghhh.. boss kat dlm hutan leh idupkan api pakai 3 btg mancis jer.. tapi kat umah aritu nak idupkan api bbq, abis kering gas lighter wa tu, tapi tetap gak api liat nak idup.. tu baru bebetoi misteri.. huwahahahahaaaa

Sempat lagi tuh MZ campak grenade kat Cif... he he

mana ada campak grenade.. tarak laaa.. antar bom sparkplug jer.. ekekekeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by mumuchi on Tue Jul 24, 2012 8:48 am

Hmmm cerita menarik dari blog Xnuri Pilot..agak2 macamana?

Mistik?

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 12 of 14 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum