Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by malarkey Fri Oct 13, 2017 10:25 am

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171926 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Page 11 of 14 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by bijan on Thu Jul 28, 2011 9:43 am

masa tido ku diganggu oleh makhluk halus ... nak ku tampar jek

bijan
Brig General
Brig General

Posts : 3142
Join date : 11/10/2010

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by anya8797 on Thu Jul 28, 2011 9:49 am

kched wrote:Salam guys,

Bila memperkatakan tentang aktiviti paranormal, either we don't know or being ignorance, benda2 macam ni pernah dialami oleh hampir semua orang. Ada cerita yang boleh dijadikan tauladan, ada yang tidak. Hakikatnya, makhluk2 halus yang mewarnai aktiviti2 paranormal ini, juga hamba Allah seperti kita. Kongsikan cerita anda...kekekeekeke. Cerita saya akan menyusul kemudian:)

salam..
tumpang tanya..
siapakah kched yang sebenar2nya di cari...
(jangan biarkan hidup anya diselubungi misteri)...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by marc_zman on Thu Jul 28, 2011 9:50 am

Mr. Bijan wrote:masa tido ku diganggu oleh makhluk halus ... nak ku tampar jek
tido.? makhluk halus.?
tu nyamuk laaa.. bukan syaitan.. si bijan ni mmg nak kena hantam laaa
please keep this air wave clear, please.. ekekekekeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by powerw00t on Thu Jul 28, 2011 10:01 am

anya8797 wrote:
kched wrote:Salam guys,

Bila memperkatakan tentang aktiviti paranormal, either we don't know or being ignorance, benda2 macam ni pernah dialami oleh hampir semua orang. Ada cerita yang boleh dijadikan tauladan, ada yang tidak. Hakikatnya, makhluk2 halus yang mewarnai aktiviti2 paranormal ini, juga hamba Allah seperti kita. Kongsikan cerita anda...kekekeekeke. Cerita saya akan menyusul kemudian:)

salam..
tumpang tanya..
siapakah kched yang sebenar2nya di cari...
(jangan biarkan hidup anya diselubungi misteri)...

pun nama kched jugak [You must be registered and logged in to see this link.]
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by powerw00t on Thu Jul 28, 2011 10:03 am

marc_zman wrote:
Mr. Bijan wrote:masa tido ku diganggu oleh makhluk halus ... nak ku tampar jek
tido.? makhluk halus.?
tu nyamuk laaa.. bukan syaitan.. si bijan ni mmg nak kena hantam laaa
please keep this air wave clear, please.. ekekekekeee

definasi: tak kira siapa atau benda, semuanya makhluk halus dari segi saiz.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by anya8797 on Thu Jul 28, 2011 10:04 am

marc_zman wrote:
Mr. Bijan wrote:masa tido ku diganggu oleh makhluk halus ... nak ku tampar jek
tido.? makhluk halus.?
tu nyamuk laaa.. bukan syaitan.. si bijan ni mmg nak kena hantam laaa
please keep this air wave clear, please.. ekekekekeee

kena tampar free saje nyamuk tuh nanti marc... Laughing

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by anya8797 on Thu Jul 28, 2011 10:17 am

powerw00t wrote:
anya8797 wrote:
kched wrote:Salam guys,

Bila memperkatakan tentang aktiviti paranormal, either we don't know or being ignorance, benda2 macam ni pernah dialami oleh hampir semua orang. Ada cerita yang boleh dijadikan tauladan, ada yang tidak. Hakikatnya, makhluk2 halus yang mewarnai aktiviti2 paranormal ini, juga hamba Allah seperti kita. Kongsikan cerita anda...kekekeekeke. Cerita saya akan menyusul kemudian:)

salam..
tumpang tanya..
siapakah kched yang sebenar2nya di cari...
(jangan biarkan hidup anya diselubungi misteri)...

pun nama kched jugak [You must be registered and logged in to see this link.]

oo..mekasih...anya tak biasa jumpa nick ni...
mungkin sebab anya hanya di CI sajer agaknya power...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by mumuchi on Thu Jul 28, 2011 10:19 am

eh kched bukan aktif CI ka..takkan dia bz kat thread masak2 lak ekekeke!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this link.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by anya8797 on Thu Jul 28, 2011 10:34 am

mumuchi wrote:eh kched bukan aktif CI ka..takkan dia bz kat thread masak2 lak ekekeke!
yang anya rapat kat CI...
benkiut, noor2, penyo, faithnomore, maideen, truly, animanic, bluehand dan a few others...kched ada tapi anya tak slalu berbalas postings dengan dia agaknya...


anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by bijan on Thu Jul 28, 2011 10:41 am

anya8797 wrote:
marc_zman wrote:
Mr. Bijan wrote:masa tido ku diganggu oleh makhluk halus ... nak ku tampar jek
tido.? makhluk halus.?
tu nyamuk laaa.. bukan syaitan.. si bijan ni mmg nak kena hantam laaa
please keep this air wave clear, please.. ekekekekeee

kena tampar free saje nyamuk tuh nanti marc... Laughing

Marc kira halus la tu...

semalam member aku beritahu ... peserta pranita program pasak bumi kali nih ada yang kena gangguan makhluk halus ...
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by anya8797 on Thu Jul 28, 2011 10:53 am

Mr. Bijan wrote:
anya8797 wrote:
marc_zman wrote:
Mr. Bijan wrote:masa tido ku diganggu oleh makhluk halus ... nak ku tampar jek
tido.? makhluk halus.?
tu nyamuk laaa.. bukan syaitan.. si bijan ni mmg nak kena hantam laaa
please keep this air wave clear, please.. ekekekekeee

kena tampar free saje nyamuk tuh nanti marc... Laughing

Marc kira halus la tu...

semalam member aku beritahu ... peserta pranita program pasak bumi kali nih ada yang kena gangguan makhluk halus ...

gangguan yang macam mana tu phy...
anya kalau girls pergi camping... anya sangat particular macamana derang dispose pads derang bagi sesapa yang datang bulan tuh... bukannya apa, bersih tuh sangat2 penting....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by bijan on Thu Jul 28, 2011 10:56 am

anya8797 wrote:
Mr. Bijan wrote:
anya8797 wrote:
marc_zman wrote:
Mr. Bijan wrote:masa tido ku diganggu oleh makhluk halus ... nak ku tampar jek
tido.? makhluk halus.?
tu nyamuk laaa.. bukan syaitan.. si bijan ni mmg nak kena hantam laaa
please keep this air wave clear, please.. ekekekekeee

kena tampar free saje nyamuk tuh nanti marc... Laughing

Marc kira halus la tu...

semalam member aku beritahu ... peserta pranita program pasak bumi kali nih ada yang kena gangguan makhluk halus ...

gangguan yang macam mana tu phy...
anya kalau girls pergi camping... anya sangat particular macamana derang dispose pads derang bagi sesapa yang datang bulan tuh... bukannya apa, bersih tuh sangat2 penting....

tak tau la sebab apa ...
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by hajiwan1 on Thu Jul 28, 2011 11:21 am

heheeh..seronok dengar citer kengkawan ni, saya pun ada citer juga (orang lain citer, awak pun nak citer jugak..heheheeh..), saja nak tambah perisa thread ni..

Kisahnya, dulu, saya pernah menjadi tutor seterusnya merangkap pegawai HEP (hal ehwal pelajar) kat IKIP kolej, kampus bentong, pahang. pada masa tu, tahun 2004, well, kolej ni kedudukannya kat kampung Benus, Bentong, Pahang..dekat tepi jalan (satu block kedai, tapi semua IKIP punya), dah didepan kolej ada 1 gerai makan dan selebihnya hutan (kebun yg dah tak terjaga).

Nak dijadikan cerita, masa tu saya baru je balik buat promotion kolej kat sekolah2 area Kuala Lipis, then, tak terus ke kolej, sebaliknya balik ke rumah (saya menyewa rumah dgn tutor lain), lebih kurang 3 km dr kolej.

Pada jam 11.00 malam, saya dapat panggilan seorang student, "hello En Wan, tolong kami, mintak datang ke kolej segera". Saya pun pelik, mana pergi warden asrama..dalam dok mamai baru bangun tidur, baru teringat, yg warden asrama tu belum balik dr marketing program area temerloh. Saya gerakkan kawan saya (ketua Jabatan Perhotelan) dan ajak dia pergi ke Kolej.

5 minit, kami sampai kat kolej, saya tengok semua student (kira2 80 orang), lelaki dan perempuan duduk kat dataran kolej..saya keluar je dr kereta, berlari student ke arah saya, saya tanya kenapa? pastu student ni kata "cuba En Wan dengar betul2 kat dlm bilik" (block kolej ni 2 tingkat, tingkat bawah dewan kuliah, lab, pejabat, surau dan tingkat atas semuanya asrama)..so, saya pergi dekat skit, saya dengar kaca pecah, hampir semua bilik..prangg..prannggg..(camtu la bunyinya).

Saya tanya, apa yg berlaku, ada student mengamuk ke? pastu, baru ada student cerita, "semua benda kaca, mug, botol kicap, botol sos, cermin muka, pinggan..apa-apa la yg kaca ni, dia terbang dan jatuh ke lantai..semua bilik, yg lelaki dan perempuan"..cuak saya dengar, masa cerita tu, bunyi kaca pecah masih ada..

So, saya arahkan semua student buat headcount, kot2 ada yg tertinggal kat dalam bilik, kira2 balik, dah tolak yg balik kampung, yg stay kat rumah sewa, memang semua dah ada..

Saya mintak semua student duduk kat luar dulu..dalam pukul 12.30 mlm, dah takdak bunyi kaca pecah..

pastu, warden asrama balik, tutor2 lain pun sampai, kami sepakat nak naik bilik dan tengok apa yg berlaku berlaku, time tu habis semua mentol lampu kalimatang pecah.

Warden datang, bagi torchlight, kami (saya, warden, 3 orang lecturer, ketua bilik dan 2-3 student lelaki) naik tangga dan suluh dlm bilik, betul, semua kaca pecah, pinggan, mug, frame gambar, sos, kicap, botol pregio semua bertaburan kat atas lantai.

Kami pun taknak amik risiko, student lelaki saya arahkan tidor dalam surau, berhimpit2 pun nasib la..yg perempuan tidor kat dewan besar. Geng2 tutor semua lepak kat pejabat..

Esok hari, suasana tenang, student semua naik atas bilik masing dan start kemas dan cuci lantai, atas tilam, atas almari dr serpihan kaca.. pastu, ada tutor bawa orang yg 'pandai' bab2 ni buatkan dinding / pagar. Yg saya nampak, dia mintak lada hitam, jintan dan garam, dekat 5 kilo jugak garam tu..pastu dia baca2, dan taburkan garam tu kat semua area, pesan dia jangan sapu garam2 tu..biarkan sampai dia hilang mcm tu.

Lepas tu, takdak kejadian yg sama berlaku, cuma yg kecil2 dan saya tak amik port sangat..

hajiwan1
Private
Private

Mymil
Posts : 44
Reputation : 26
Join date : 11/07/2011

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by tenteng on Thu Jul 28, 2011 11:37 am

hajiwan1 wrote:heheeh..seronok dengar citer kengkawan ni, saya pun ada citer juga (orang lain citer, awak pun nak citer jugak..heheheeh..), saja nak tambah perisa thread ni..

Kisahnya, dulu, saya pernah menjadi tutor seterusnya merangkap pegawai HEP (hal ehwal pelajar) kat IKIP kolej, kampus bentong, pahang. pada masa tu, tahun 2004, well, kolej ni kedudukannya kat kampung Benus, Bentong, Pahang..dekat tepi jalan (satu block kedai, tapi semua IKIP punya), dah didepan kolej ada 1 gerai makan dan selebihnya hutan (kebun yg dah tak terjaga).

Nak dijadikan cerita, masa tu saya baru je balik buat promotion kolej kat sekolah2 area Kuala Lipis, then, tak terus ke kolej, sebaliknya balik ke rumah (saya menyewa rumah dgn tutor lain), lebih kurang 3 km dr kolej.

Pada jam 11.00 malam, saya dapat panggilan seorang student, "hello En Wan, tolong kami, mintak datang ke kolej segera". Saya pun pelik, mana pergi warden asrama..dalam dok mamai baru bangun tidur, baru teringat, yg warden asrama tu belum balik dr marketing program area temerloh. Saya gerakkan kawan saya (ketua Jabatan Perhotelan) dan ajak dia pergi ke Kolej.

5 minit, kami sampai kat kolej, saya tengok semua student (kira2 80 orang), lelaki dan perempuan duduk kat dataran kolej..saya keluar je dr kereta, berlari student ke arah saya, saya tanya kenapa? pastu student ni kata "cuba En Wan dengar betul2 kat dlm bilik" (block kolej ni 2 tingkat, tingkat bawah dewan kuliah, lab, pejabat, surau dan tingkat atas semuanya asrama)..so, saya pergi dekat skit, saya dengar kaca pecah, hampir semua bilik..prangg..prannggg..(camtu la bunyinya).

Saya tanya, apa yg berlaku, ada student mengamuk ke? pastu, baru ada student cerita, "semua benda kaca, mug, botol kicap, botol sos, cermin muka, pinggan..apa-apa la yg kaca ni, dia terbang dan jatuh ke lantai..semua bilik, yg lelaki dan perempuan"..cuak saya dengar, masa cerita tu, bunyi kaca pecah masih ada..

So, saya arahkan semua student buat headcount, kot2 ada yg tertinggal kat dalam bilik, kira2 balik, dah tolak yg balik kampung, yg stay kat rumah sewa, memang semua dah ada..

Saya mintak semua student duduk kat luar dulu..dalam pukul 12.30 mlm, dah takdak bunyi kaca pecah..

pastu, warden asrama balik, tutor2 lain pun sampai, kami sepakat nak naik bilik dan tengok apa yg berlaku berlaku, time tu habis semua mentol lampu kalimatang pecah.

Warden datang, bagi torchlight, kami (saya, warden, 3 orang lecturer, ketua bilik dan 2-3 student lelaki) naik tangga dan suluh dlm bilik, betul, semua kaca pecah, pinggan, mug, frame gambar, sos, kicap, botol pregio semua bertaburan kat atas lantai.

Kami pun taknak amik risiko, student lelaki saya arahkan tidor dalam surau, berhimpit2 pun nasib la..yg perempuan tidor kat dewan besar. Geng2 tutor semua lepak kat pejabat..

Esok hari, suasana tenang, student semua naik atas bilik masing dan start kemas dan cuci lantai, atas tilam, atas almari dr serpihan kaca.. pastu, ada tutor bawa orang yg 'pandai' bab2 ni buatkan dinding / pagar. Yg saya nampak, dia mintak lada hitam, jintan dan garam, dekat 5 kilo jugak garam tu..pastu dia baca2, dan taburkan garam tu kat semua area, pesan dia jangan sapu garam2 tu..biarkan sampai dia hilang mcm tu.

Lepas tu, takdak kejadian yg sama berlaku, cuma yg kecil2 dan saya tak amik port sangat..

APA PUNCA BENDA NIE?
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by hajiwan1 on Thu Jul 28, 2011 11:44 am

Taktau la tenteng..pakcik yg buat dinding tu pun tak cakap apa2, cuma melalui student2 saya, lepas kejadian tu, ada yg mengadu nampak ada pakcik makcik dan anak2 dia (satu struktur keluarga) lalu kat tangga, berjalan ke hutan..ramai plak yg mengesahkan..saya pun ada tanya apa yg korang dah buat salah ni, sampai jadi benda mcm ni..first time plak tu..tapi semua student saya cakap diaorang tak buat apa2 pun

Saya pun taktau apa punca kejadian tu..sampai la sekarang ni..student pun, lepas tu dah bersilih ganti, tapi dah takdak kejadian mcm tu berlaku.. ada jugak pengalaman handle budak histeria, tapi nanti2 la saya cerita..nak kena recall balik memory ni..heheheh..

_________________________________________

Yang ni plak, cerita dr bos saya masa kat mekah,

Alkisahnya, ada satu jemaah haji dr Langkawi yg membela 'jin', pada tahun tersebut, si pakcik ni terpilih nak pi haji, terbang dr KLIA. Ok la, dia pun terbang dgn isterinya dlm KT dot..dot.. (pesawat MAS), pesawat MAS tu turun kat Jeddah, bila jemaah haji dah keluar, pesawat MAS ni terbang balik ke Malaysia tanpa muatan (sebab TH dah carter pesawat tu).

Bermulalah kejadian pelik dlm kapal terbang tu bila cabin crew kena kacau, ada ka stewardess tidor kat depan, sedar2 dia ada kat dalam toilet, ada yg berubah tempat, ada yg terbaring atas lantai, gangguan tu sampai la kat KLIA.

Time tu (ni yg orang cerita), guru agama TH dipanggil utk uruskan hal gangguan ni, sebab pesawat ni nak digunapakai utk bawa jemaah haji lagi lepas ni (next trip).

Hasil sesi dialog antara guru agama dgn jin dlm tu rupa2nya tuan dia tak bagi 'dia' ikut pi mekah, tapi dia ikut gak dgn joint penerbangan tu. Pastu sampai kat jeddah, tuan dia marah dia, dah soh dia balik dgn flight yg sama..dia pun kena mengalah (takut tuan ni), so, 'dia' pun ikut la penerbangan tu balik ke Malaysia..dlm tempoh balik tu, suka suki la dia kacau cabin crew tu..

________________________________

Kat mekah pun ada gangguan jugak, dulu Tabung Haji ada sewa satu bangunan old skool la, jemaah haji yg dok tidor selalu kena tukar tempat tidur, sat 'dia' letak kat bawah, kat bilik lain dan macam2 la..

last2 pengurus maktab pun panggil guru agama utk settel perkara ini..taktau la guru agama tu buat macamana..yg saya dengar, dgn guru agama tu sekali pun kena kacau..dia pun kena alih jugak..heheheeh..

Tapi bangunan tu dah lama runtuh..sekarang ni pun dah takdak citer2 mcm tu lagi..

hajiwan1
Private
Private

Mymil
Posts : 44
Reputation : 26
Join date : 11/07/2011

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by atreyudevil on Thu Jul 28, 2011 12:09 pm

Aji, pak cik, sedaya dan kawan yg pernah belajar/menetap kat timur tengah kata depa punya cerita hantu ni lagi power2

tp cara berubat simple je Azan dan Qursi serta dialog.

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by powerw00t on Thu Jul 28, 2011 12:12 pm

hajiwan dah boleh dapat gelaran, Haji Vympel the vampire killer! cheers
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by hajiwan1 on Thu Jul 28, 2011 4:58 pm

atreyudevil wrote:Aji, pak cik, sedaya dan kawan yg pernah belajar/menetap kat timur tengah kata depa punya cerita hantu ni lagi power2

tp cara berubat simple je Azan dan Qursi serta dialog.

hehe..betul kot, sebab masa sembang dgn PAM (petugas ambilan musim) kat Mekah, depa bagitau, kebanyakan gangguan2 ni depa selesaikan dgn dialog, kalau Islam, kita peringatkan kekuasaan Allah, kalau bukan Islam, kita dakwah dia..(ni kata geng PAM ni la yg memang tinggal kat sana). Tapi, so far, saya tak pernah jumpa la semua ni kat sana..

Time masa mula2 bukak maktab, yakni kita sediakan hotel utk kemasukan jemaah haji, memang saya akan masuk bilik ke bilik setiap hotel ni, kena plak hotel tu digunakan dalam setahun hanya 2 bulan utk operasi haji, selebihnya ditutup sebab takdak penghuni.

Ada bilik yg saya masuk (ada beratus bilik) utk saya semak jumlah katil, tilam, bantal dll..ada yg saya masuk rasa ok je, tapi ada jugak bilik yg saya masuk..meremang je bulu roma..kalau mcm tu, saya akan call PAM ni la naik atas teman saya..biasanya yg meremang bulu roma ni kat bilik atas la..

Tapi mohon pada Allah, saya takmau jumpa benda2 mcm ni.

hajiwan1
Private
Private

Mymil
Posts : 44
Reputation : 26
Join date : 11/07/2011

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by hajiwan1 on Thu Jul 28, 2011 5:04 pm

powerw00t wrote:hajiwan dah boleh dapat gelaran, Haji Vympel the vampire killer! cheers

hehehe..ye la tu..the vampire killer, ke saya yg giler kot lepas tu? hehehe..lepas kejadian tu, saya letak jawatan sebagai pegawai HEP, tak kira la saya rugi elaun ke apa je..janji lepas tu, hidup saya senang..tak payah nak pikir benda2 mcm ni lagi..aman dunia saya..

hajiwan1
Private
Private

Mymil
Posts : 44
Reputation : 26
Join date : 11/07/2011

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by marc_zman on Tue Aug 02, 2011 10:27 am

Suspect muka suspen.. jeng jeng jeng



wa baru dengar citer dari member opis.. hari sabtu lepas, ada sorang wakil dari kompeni wa buat lawatan khas ke opis baru kitorang.. dikhabarkan beliau diminta tuk buat rundingan n mintak 'penghuni' sedia ada di tingkat2 berkaitan tuk pindah ke lokasi baru coz penghuni baru mau masuk



nanti2 kalu berkesempatan wa kan korek citer ngan wak tu k.. ekekekekeeeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by powerw00t on Tue Aug 02, 2011 10:34 am

marc_zman wrote:Suspect muka suspen.. jeng jeng jeng



wa baru dengar citer dari member opis.. hari sabtu lepas, ada sorang wakil dari kompeni wa buat lawatan khas ke opis baru kitorang.. dikhabarkan beliau diminta tuk buat rundingan n mintak 'penghuni' sedia ada di tingkat2 berkaitan tuk pindah ke lokasi baru coz penghuni baru mau masuk


nanti2 kalu berkesempatan wa kan korek citer ngan wak tu k.. ekekekekeeeee

kalo penghuni tu takde tempat nak pindah, aku leh kasik bijan punya address.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by marc_zman on Tue Aug 02, 2011 10:37 am

powerw00t wrote:
marc_zman wrote:Suspect muka suspen.. jeng jeng jeng
wa baru dengar citer dari member opis.. hari sabtu lepas, ada sorang wakil dari kompeni wa buat lawatan khas ke opis baru kitorang.. dikhabarkan beliau diminta tuk buat rundingan n mintak 'penghuni' sedia ada di tingkat2 berkaitan tuk pindah ke lokasi baru coz penghuni baru mau masuk


nanti2 kalu berkesempatan wa kan korek citer ngan wak tu k.. ekekekekeeeee

kalo penghuni tu takde tempat nak pindah, aku leh kasik bijan punya address.

iyo laaa tu.. sekali sampai sana, si bijan kata pi umah bang power.. sudah.. ekekekekeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by bijan on Tue Aug 02, 2011 10:38 am

powerw00t wrote:
marc_zman wrote:Suspect muka suspen.. jeng jeng jeng



wa baru dengar citer dari member opis.. hari sabtu lepas, ada sorang wakil dari kompeni wa buat lawatan khas ke opis baru kitorang.. dikhabarkan beliau diminta tuk buat rundingan n mintak 'penghuni' sedia ada di tingkat2 berkaitan tuk pindah ke lokasi baru coz penghuni baru mau masuk


nanti2 kalu berkesempatan wa kan korek citer ngan wak tu k.. ekekekekeeeee

kalo penghuni tu takde tempat nak pindah, aku leh kasik bijan punya address.

bang tetiba aku dapat bau ayam percik yang menyeramkan la... iskkk meremang perut aku
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by powerw00t on Tue Aug 02, 2011 10:40 am

Mr. Bijan wrote:
powerw00t wrote:
marc_zman wrote:Suspect muka suspen.. jeng jeng jeng



wa baru dengar citer dari member opis.. hari sabtu lepas, ada sorang wakil dari kompeni wa buat lawatan khas ke opis baru kitorang.. dikhabarkan beliau diminta tuk buat rundingan n mintak 'penghuni' sedia ada di tingkat2 berkaitan tuk pindah ke lokasi baru coz penghuni baru mau masuk


nanti2 kalu berkesempatan wa kan korek citer ngan wak tu k.. ekekekekeeeee

kalo penghuni tu takde tempat nak pindah, aku leh kasik bijan punya address.

bang tetiba aku dapat bau ayam percik yang menyeramkan la... iskkk meremang perut aku

meremang perut? mak aiiii mmg pandangan yg paling sadis dalam sejarah dunia jadiknya
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by bijan on Tue Aug 02, 2011 10:41 am

powerw00t wrote:
Mr. Bijan wrote:
powerw00t wrote:
marc_zman wrote:Suspect muka suspen.. jeng jeng jeng



wa baru dengar citer dari member opis.. hari sabtu lepas, ada sorang wakil dari kompeni wa buat lawatan khas ke opis baru kitorang.. dikhabarkan beliau diminta tuk buat rundingan n mintak 'penghuni' sedia ada di tingkat2 berkaitan tuk pindah ke lokasi baru coz penghuni baru mau masuk


nanti2 kalu berkesempatan wa kan korek citer ngan wak tu k.. ekekekekeeeee

kalo penghuni tu takde tempat nak pindah, aku leh kasik bijan punya address.

bang tetiba aku dapat bau ayam percik yang menyeramkan la... iskkk meremang perut aku

meremang perut? mak aiiii mmg pandangan yg paling sadis dalam sejarah dunia jadiknya

bang ramai kenkawan dah terbabas 2nd day nih ... derang kata kena rasuk jin kepala itam ...
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by marc_zman on Tue Aug 02, 2011 10:43 am

powerw00t wrote:
Mr. Bijan wrote:
powerw00t wrote:
marc_zman wrote:Suspect muka suspen.. jeng jeng jeng

wa baru dengar citer dari member opis.. hari sabtu lepas, ada sorang wakil dari kompeni wa buat lawatan khas ke opis baru kitorang.. dikhabarkan beliau diminta tuk buat rundingan n mintak 'penghuni' sedia ada di tingkat2 berkaitan tuk pindah ke lokasi baru coz penghuni baru mau masuk

nanti2 kalu berkesempatan wa kan korek citer ngan wak tu k.. ekekekekeeeee
kalo penghuni tu takde tempat nak pindah, aku leh kasik bijan punya address.
bang tetiba aku dapat bau ayam percik yang menyeramkan la... iskkk meremang perut aku

meremang perut? mak aiiii mmg pandangan yg paling sadis dalam sejarah dunia jadiknya

perghhh.. babat si bijan meremang weh.. kompem mau wa tak makan masak lemak cili api babat nih

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 11 of 14 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum