Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171899 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Page 2 of 14 Previous  1, 2, 3 ... 8 ... 14  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by kched on Wed Jun 16, 2010 5:17 am

cont'd...

To make it short, setelah mintak pendapat ustaz2, depa suggested baiklah pindah dari rumah tuh, kalau nak tolong 'halau' benda alah tuh pun, kena korek kat mana tulang tuh di tanam, some more tak tau kat mana dah disimenkan tulang-temulang tuh....Logically, kalau pasang/baca surah Al-Baqarah, benda tuh leh hilang/lari, tapi macam kes ni, 'benda' tuh nak lari ke mana, sebab dah bertanam kat dalam master bedroom....

Ustaz2 tuh pesan, sebelum anak dara aku jadi sebati jiwa dia dgn 'benda' tuh, baik bawak dia keluar dari rumah tuh. Luckily wife tak pernah nampak, tapi she could feel the presence of that thing everytime she had a goosebumps. Yang nampak nyer aku, sebab 'benda' tuh adalah wanita yg ada anak...So, tak peliklah kalau aku jer yang kena kacau....

Aku confronted dengan tuan rumah, but then he said he knows nothing about it, padahal jiran2 semua dah bagitau, memang orang yang duduk situ, asyik keluar masuk sebab tak tahan kena kacau. If married couple duduk situ, memang 'benda' tuh akan buat rumahtangga kacau bilau...asyik 'panasss' jer. Huhuhuhu.......-end-

kched
Sergeant
Sergeant

Posts : 152
Join date : 09/06/2010

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by powerw00t on Wed Jun 16, 2010 5:44 am

Rumah tu alamatnya kat mana ched?

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by tenteng on Wed Jun 16, 2010 5:47 am

kched wrote:cont'd...

To make it short, setelah mintak pendapat ustaz2, depa suggested baiklah pindah dari rumah tuh, kalau nak tolong 'halau' benda alah tuh pun, kena korek kat mana tulang tuh di tanam, some more tak tau kat mana dah disimenkan tulang-temulang tuh....Logically, kalau pasang/baca surah Al-Baqarah, benda tuh leh hilang/lari, tapi macam kes ni, 'benda' tuh nak lari ke mana, sebab dah bertanam kat dalam master bedroom....

Ustaz2 tuh pesan, sebelum anak dara aku jadi sebati jiwa dia dgn 'benda' tuh, baik bawak dia keluar dari rumah tuh. Luckily wife tak pernah nampak, tapi she could feel the presence of that thing everytime she had a goosebumps. Yang nampak nyer aku, sebab 'benda' tuh adalah wanita yg ada anak...So, tak peliklah kalau aku jer yang kena kacau....

Aku confronted dengan tuan rumah, but then he said he knows nothing about it, padahal jiran2 semua dah bagitau, memang orang yang duduk situ, asyik keluar masuk sebab tak tahan kena kacau. If married couple duduk situ, memang 'benda' tuh akan buat rumahtangga kacau bilau...asyik 'panasss' jer. Huhuhuhu.......-end-

tu la..kebnyakan rumah2 yg sewa murah nie musti ada "something"....
so skang nie sumer dah okla bila dah pindah rmh baru?

tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by kched on Wed Jun 16, 2010 6:27 am

tenteng wrote:
kched wrote:cont'd...

To make it short, setelah mintak pendapat ustaz2, depa suggested baiklah pindah dari rumah tuh, kalau nak tolong 'halau' benda alah tuh pun, kena korek kat mana tulang tuh di tanam, some more tak tau kat mana dah disimenkan tulang-temulang tuh....Logically, kalau pasang/baca surah Al-Baqarah, benda tuh leh hilang/lari, tapi macam kes ni, 'benda' tuh nak lari ke mana, sebab dah bertanam kat dalam master bedroom....

Ustaz2 tuh pesan, sebelum anak dara aku jadi sebati jiwa dia dgn 'benda' tuh, baik bawak dia keluar dari rumah tuh. Luckily wife tak pernah nampak, tapi she could feel the presence of that thing everytime she had a goosebumps. Yang nampak nyer aku, sebab 'benda' tuh adalah wanita yg ada anak...So, tak peliklah kalau aku jer yang kena kacau....

Aku confronted dengan tuan rumah, but then he said he knows nothing about it, padahal jiran2 semua dah bagitau, memang orang yang duduk situ, asyik keluar masuk sebab tak tahan kena kacau. If married couple duduk situ, memang 'benda' tuh akan buat rumahtangga kacau bilau...asyik 'panasss' jer. Huhuhuhu.......-end-

tu la..kebnyakan rumah2 yg sewa murah nie musti ada "something"....
so skang nie sumer dah okla bila dah pindah rmh baru?

sewa mahal gak teng, dlm RM650...(ikut rate kawasan tuh jugakla). Sekarang, dah ok...dah lama dah, anak aku pun dah 5 tahun...Dia pun dah tak ingat dah pasal rumah tuh Smile

kched
Sergeant
Sergeant

Mymil
Posts : 152
Reputation : 1
Join date : 09/06/2010
Age : 39
Location : Malaysia - Central

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by harleena on Wed Jun 16, 2010 6:42 am

jin ada di mana-mana. Sekarang ni pun ada jin yang dok baca forum ni. Ada di sebelah atas & bawah.... Apa yang kita buat depa nampak tapi tidak sebaliknya. Disebabkan hijab kita ditutup. Jika kita Nampak alam ghaib, nescaya kita tak dapat hidup tenteram disebabkan betapa banyaknya jin di sekeliling kita. Namun, ada sesetengah dari kita Allah kurniakan kelebihan dengan dibuka hijabnya. Macam adik ipar saya dan juga anak sedara saya. Tapi Tuhan berikan mereka kekuatan dan semangat yang buat mereka kuat. Kalaulah orang macam saya yang dapat melihat, mau pengsan rasanya. Suami saya pulak tak dapat lihat tapi dia dapat rasakan jika ada sesuatu tak kena atau ada something dekat dalam bilik atau rumah. Macam saya, memang tak rasa dan juga memanglah tak dapat melihat. Alhamdulillah.

harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by kched on Wed Jun 16, 2010 6:47 am

harleena wrote:jin ada di mana-mana. Sekarang ni pun ada jin yang dok baca forum ni. Ada di sebelah atas & bawah.... Apa yang kita buat depa nampak tapi tidak sebaliknya. Disebabkan hijab kita ditutup. Jika kita Nampak alam ghaib, nescaya kita tak dapat hidup tenteram disebabkan betapa banyaknya jin di sekeliling kita. Namun, ada sesetengah dari kita Allah kurniakan kelebihan dengan dibuka hijabnya. Macam adik ipar saya dan juga anak sedara saya. Tapi Tuhan berikan mereka kekuatan dan semangat yang buat mereka kuat. Kalaulah orang macam saya yang dapat melihat, mau pengsan rasanya. Suami saya pulak tak dapat lihat tapi dia dapat rasakan jika ada sesuatu tak kena atau ada something dekat dalam bilik atau rumah. Macam saya, memang tak rasa dan juga memanglah tak dapat melihat. Alhamdulillah.

Betul tuh kak. Selalunya orang yang ada sixth sense ni, memang berani. Ada macam staff wife saya kat kolej, adik dia (student) bagitau, 'benda' tuh tak bukan kira siang ke malam, kadang2 dok melekat kat kaki...kita jalan, dia pun dok bergayut kat kaki....uhuhuh. Ada one time tuh, kelas kat level 3, bila tengah2 lecturer mengajar, tiba2 'benda' tuh muncul melekat kat cermin tingkap kelas...dia yg nampak, buat2 tak nampak jerlah...students yg lain ni tak tau kisah...
Ada one time pulak, 'benda' tuh suka duduk kat mana dia duduk, macam nak berborak. Tapi dia buat tak layan jerlah, kata dia, kalau dilayan berborak, mau 'benda' tuh terus ikut jer... No

kched
Sergeant
Sergeant

Mymil
Posts : 152
Reputation : 1
Join date : 09/06/2010
Age : 39
Location : Malaysia - Central

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by kerambit75 on Wed Jun 16, 2010 7:20 am

tenteng wrote:tin...moral of the story.....pi cari bini cepat2..xdekla "bini" lain nyibuk2 nak tumpang tdo sekatil....hehehe

Kalau 'bini' tu rupa mcm Megan Fox?

kerambit75
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 2612
Reputation : 83
Join date : 07/05/2010
Age : 42
Location : Ipoh

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by tenteng on Wed Jun 16, 2010 7:24 am

ingat lagi masa saya bawak budak2 wataniah saya pg wat task iktiar hidup kat luar..kita org pegi kat dabong, kelantan. nak masuk ke tempat dia...punyala jauh ke dalam jalan kaki..kena harung sungai..panjat bukit...
air kat situ...subahanallah...amatla cantiknya...
saya plak duduk dikalangan jl...saya sorg jek jl ppn masa tuh..pergh..punya takut nak tdo..siap tdo bukak pintu khemah ngadap bdk2 laki..gasak ler asalkan apa2 jadi derang nampak..bila time semayang plak..asik jek terasa khemah tu macam digesel2...bila malam time nak mmbuang..punya la takut..takut binatang dalam air satu hal..takut benda tu pun satu hal...takut mata memandang pun satu hal jugak...dah ler sengsorang jek ppn kat situ...bdk2 lain dah ditempatkan kat base memasing...
nak dijadikan citer..bila dah klu dari hutan tu...ada sorg budak citer kat saya yang dia nampak byk benda warna hitam dan putih sepanjang perjalanan masa dalam hutan...masa kat base plak dia cakap benda tu asikler tgk dia..nak dok kat dia...rupanya budak nie..hijab dia terbukak..so dia bleh nampk benda2 tu...masa dalam bas saya gatal mulut tanya bdk tu..ada tak dia ikut kita naik bas nie...budak tu senyum jek...tp, bdk tu mmg kuat semangat betul..

tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by atreyudevil on Wed Jun 16, 2010 7:56 am

kerambit75 wrote:
tenteng wrote:tin...moral of the story.....pi cari bini cepat2..xdekla "bini" lain nyibuk2 nak tumpang tdo sekatil....hehehe

Kalau 'bini' tu rupa mcm Megan Fox?

kalau macam tu Tin yg kejor!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by powerw00t on Wed Jun 16, 2010 5:35 pm

ok, ini pengalaman aku sendiri nampak benda yg mengacau dalam keadaan sedar. hehe bukan halusinasi, khayalan, mamai, mamon, bermimpi dan mengigau. Kisah masa anak masih 2 orang lagi, kejadian di sebuah remeh teres kat sek 20, shah alam. Mmg dah ditakdirkan tuhan, aku dapat tengok 'benda' tu, cukup terang walopun bukan bawah cahaya lampu. Pengalaman bagi aku, yg sangat2 berguna yg bukan semua orang mengalaminya.

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by observateur on Wed Jun 16, 2010 5:58 pm

powerw00t wrote:ok, ini pengalaman aku sendiri nampak benda yg mengacau dalam keadaan sedar. hehe bukan halusinasi, khayalan, mamai, mamon, bermimpi dan mengigau. Kisah masa anak masih 2 orang lagi, kejadian di sebuah remeh teres kat sek 20, shah alam. Mmg dah ditakdirkan tuhan, aku dapat tengok 'benda' tu, cukup terang walopun bukan bawah cahaya lampu. Pengalaman bagi aku, yg sangat2 berguna yg bukan semua orang mengalaminya.

bagila detail skit. rupa camne... apa dia buat... camne dia ngacau...

observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 49

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by powerw00t on Thu Jun 17, 2010 2:14 am

observateur wrote:
powerw00t wrote:ok, ini pengalaman aku sendiri nampak benda yg mengacau dalam keadaan sedar. hehe bukan halusinasi, khayalan, mamai, mamon, bermimpi dan mengigau. Kisah masa anak masih 2 orang lagi, kejadian di sebuah remeh teres kat sek 20, shah alam. Mmg dah ditakdirkan tuhan, aku dapat tengok 'benda' tu, cukup terang walopun bukan bawah cahaya lampu. Pengalaman bagi aku, yg sangat2 berguna yg bukan semua orang mengalaminya.

bagila detail skit. rupa camne... apa dia buat... camne dia ngacau...

Abang aku baru beli rumah teres PKNS kat situ, kira hanya beberapa bulan aja pindah. Rumah2 lain masih kosong lagi, Total occupation dalam 30% aja masa tu, tapi lampu jalan semua dah ada. Abang aku call bagitau yg dia hantar akak ipar aku balik ke Tmn Malawati, sbb lepas pindah kerap kena histeria. Dia ingat kakak ipar aku tu kena histeria sbb tekanan perasaan kerana kes keguguran yg dialaminya.

Dia tinggalkan kunci pada aku suruh jaga dulu sementara, maklumlah kawasan baru... barang2 dalam rumah semua dah ada takut2 ada orang pecah masuk pulak. Aku ajak wife aku tido situ bawak anak2, lepas lewat malam aku bawak anak yg tua tido depan kat ruang tamu sbb malam tu panas, sementara orang rumah dgn anak ke 2 yg masih baby kat dalam bilik. Anak yg tido dgn aku ni pulak merengek2 aja mcm tak boleh tido jadik aku tepuk2 lah belakang dia supaya tido.

Posisi anak aku ialah berhampiran dinding, aku baring mengiring mengadap dia membelakangkan glass wall (tingkap glass yg besar saiz hampir besar dinding, cuma dalam 1kaki kat bawah tu simen), depan rumah ada lampu jalan cahaya dia cukup terang tembus tingkap kaca tu. Dalam ertikata lain kalo orang lalu melepasi gate depan, bayang2 dia boleh nampak kat dalam rumah.

Sebut pasal bayang2 nilah aku dah nampak 'dia' menghadirkan diri sbb time tu mmg aku tengah tepuk2 belakang anak aku supaya dia lena tidur. Aku ingatkan ada mat fit nak masuk, aku pun tolehlah ke tingkap tu, aku ingatkan 'dia' kat luar.... rupanya 'dia' ada kat dalam, maksud aku kat dalam ruang tamu membelakangkan tingkap.

Berderau abis darah aku, mcm nak kering dah. Tangan kiri aku pegang anak aku, cuma aku tak boleh bangun (aku tak pasti samada tak boleh bangun atau tak mau bangun masa tu, clueless). Figure 'dia' mcm biasa klasikal melayu, pompuan dgn pakaian putih, rambut putih agak panjang melepasi bawah bahu dan sedikit bongkok... wajah gelap. Dan yg akan aku ingat sampai bila2 ialah, aku nampak benda tu jalan tergoyang ke arah aku DAN dia jengahkan muka dia yg gelap tu betul2 kira2 lebih kurang 2-3 jengkal dari dada dan muka aku sampai aku boleh RASA rambut dia kat atas dada dan muka. Aku mmg tak boleh bangun! nak bertempik pun suara tak keluar. Aku paling risau dia nak apa2kan anak aja yg kat sebelah aku tu. Yg aku ingat aku takbir dalam hati berkali2 sampai boleh angkat kepala, sambar anak aku terus lari ke bilik belakang, dan kunci pintu. Dalam gelap tu aku sms abang aku yg ada kat kg mertua dia (masa tu 1st time guna line digi fon ericsson). Fuh, setan punya penangan aku nak kencing kat bilik air sebelah pun tak berani sampailah hari dah nak siang bila aku dengar bunyi keta abang aku dgn adik2 ipar dia datang.

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by harleena on Thu Jun 17, 2010 2:21 am

so, sekarang abang power duduk situ lagi ke dan rumah tu dah okey ke?

harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by powerw00t on Thu Jun 17, 2010 2:34 am

harleena wrote:so, sekarang abang power duduk situ lagi ke dan rumah tu dah okey ke?

dia masih duduk situ lagi sampai la, lepas kes tu dia ada cakap yg di pun terasa macam ada orang dalam rumah sedangkan dia sorang aja. Masa tu dia keje kat TUDM Subang, jadik masih rehat dia selalu balik check rumah, tu siang hari. Benda tu dah buang dah, panggil orang dr Sg Buloh yg boleh handle kes ni, benda tu kena tangkap cuba lari lepas dipujuk tak mau pergi, kepung punya kepung akhirnya dapat tangkap kat toilet no 2 iaitu kat sebelah bilik belakang yg aku nyorok tu. Mende dimasukkan dalam botol sos maggi, terus buang dalam sungai. Kata orang tu masa buang baik2, botol kaca jangan terhempas ke batu nanti 'dia' terlepas balik. haha

Anak aku tu sekarang pun dah tingkatan 3, nak amik PMR tahun ni.

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by tenteng on Thu Jun 17, 2010 3:49 am

nasib baik benda tu x masuk bilik kacau baby.... masa dia datang kat power..anak power nampak tak? dia ada tunjuk2 tak?

tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by powerw00t on Thu Jun 17, 2010 3:51 am

tenteng wrote:nasib baik benda tu x masuk bilik kacau baby.... masa dia datang kat power..anak power nampak tak? dia ada tunjuk2 tak?

Dia tido sebenarnya, tapi tido yg tak lena... pusing sana pusing sini.

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by yaminz on Thu Jun 17, 2010 4:12 am

powerw00t wrote:
tenteng wrote:nasib baik benda tu x masuk bilik kacau baby.... masa dia datang kat power..anak power nampak tak? dia ada tunjuk2 tak?

Dia tido sebenarnya, tapi tido yg tak lena... pusing sana pusing sini.

Xda plan nak pindah umah k power? Ngeri gak menda nih...

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by powerw00t on Thu Jun 17, 2010 5:09 am

yaminz wrote:
powerw00t wrote:
tenteng wrote:nasib baik benda tu x masuk bilik kacau baby.... masa dia datang kat power..anak power nampak tak? dia ada tunjuk2 tak?

Dia tido sebenarnya, tapi tido yg tak lena... pusing sana pusing sini.

Xda plan nak pindah umah k power? Ngeri gak menda nih...

Dia beli rumah tu, lokasi mmg ok sebab tak jauh sangat dari tempat keje dia Subang, tapi lepas peristiwa tu mmg clear dah, takde rasa bulu roma meremang lagi. Aku andaikan si pengacau dah kena buang daerah jauh2. Kalo korang mandi2 kat pantai dan terjumpa botol sos maggi, jangan bawak balik ye, risiko tanggung sendiri lol!

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by innocentti on Thu Jun 17, 2010 5:39 am

aku penah kena rasuk masa kecik2 dulu di kg bukit merah perak..kebetulan time tu aku demam..tapi pakcik aku bawak aku jalan2 naik beskal senja2 lalu plak tepi2 tasik masuk celah bukit..masa tu bestla lalu tepi empangan bagai..tiba malam jer..jeng2..benda tu menyerang..aku kena rasuk sampai meracau2..aku ingat lagi rasa mcm nak kena bunuh..ada lembaga besar nak serangla..smpi terjaga sedara mara satu rumah tengok aku kena rasuk..tok aku dah nangis2 tengok cucu dia kena rasuk kehkehkeh..last2 panggil sorg ustaz dia mai buang benda tu..

case lain tbc

innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by atreyudevil on Thu Jun 17, 2010 6:30 am

Kalau pasal kne rasuk, orang tua cerita aku pon pernah kne.
Depa saspen pasal budak umo 9 bulan dah berlari. hehehe
waktu tu nak pindah ke terendak bila 17 Melayu nak kne ganti ngan Renjer kat Tawau.

heheh Kem Kukusan/Kabota Tawau ni mmg anker. Yg terer2 pn ada tersungkur.

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by mumuchi on Thu Jun 17, 2010 7:13 am

Family aku memang keturunan yang aku suka cakap sebagai 'sensitif" kat alam ghaib ni..siap aku cakap kat orang rumah jangan ajar anak2 kitaorang untuk takut kat apa yang dia boleh lihat tapi apa orang lain tak leh nampak..

cerita paling latest dan paling aku terkenang ialah raya 4, 5 tahun dulu balik dari kampung memalam dan aku terpaksa guna jalan slim river lama nak ngelak jam kat plus..tetiba si adik tanya kat mak dia apasal hantu tu ikut kereta kitaorang, dia tak ada rumah ke? pergh habis semua ayat2 aku ingat aku baca dan alhamdulillah tak ada apa2 lepas tu..tapi stretch tu memang bagi aku keras sikit fasal si kakak dulu pun pernah kena tegur walaupun lalu siang2 buta..kes ni memang kena panggil orang kasi reda sikit..

mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by tenteng on Thu Jun 17, 2010 7:15 am

atreyudevil wrote:Kalau pasal kne rasuk, orang tua cerita aku pon pernah kne.
Depa saspen pasal budak umo 9 bulan dah berlari. hehehe
waktu tu nak pindah ke terendak bila 17 Melayu nak kne ganti ngan Renjer kat Tawau.

heheh Kem Kukusan/Kabota Tawau ni mmg anker. Yg terer2 pn ada tersungkur.

apa jadi ngan budak tu?

tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by atreyudevil on Thu Jun 17, 2010 7:17 am

HUihh membesar ngan hensem hari nih!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by tenteng on Thu Jun 17, 2010 7:18 am

atreyudevil wrote:HUihh membesar ngan hensem hari nih!

bdk tu bdk yang jongging pastu makan roti canai ek?

tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by atreyudevil on Thu Jun 17, 2010 7:32 am

alamak~~

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by innocentti on Thu Jun 17, 2010 7:34 am

tenteng wrote:
atreyudevil wrote:Kalau pasal kne rasuk, orang tua cerita aku pon pernah kne.
Depa saspen pasal budak umo 9 bulan dah berlari. hehehe
waktu tu nak pindah ke terendak bila 17 Melayu nak kne ganti ngan Renjer kat Tawau.

heheh Kem Kukusan/Kabota Tawau ni mmg anker. Yg terer2 pn ada tersungkur.

apa jadi ngan budak tu?

aku rasa atre segan nak cerita yg budak 9 bulan tu terus berlari pegi kedai roti canai...biahahaha

innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Aktiviti Paranormal Yg Berlaku di Sekitar Anda..Ngeeee:P

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 14 Previous  1, 2, 3 ... 8 ... 14  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum