Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171906 messages in 1316 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Pencarian MOD baru

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Pencarian MOD baru

Post by innocentti on Wed Apr 21, 2010 6:19 pm

powerwoot wrote:
venez wrote:The rule is simple, we don't have any. we let our mods run the community and stand by their decisions... amacam?
pass!
agreed..aku rasa takdak masalah sangat utk moderate forum kita ni..sebab kebanyakan forumer mudah beramas mesra..tak payah nak pening2 tapis posting sampah..nak buat cleanup pun level thread jer. merge atau move posting..

technically kena godek2 lagi features mymil ni..kot2 posting kena sorok hantu nenen ke berterabur ke..tu admin level eh?lagi satu nak register forum ni ada tapisan keselamatan tak?memandangkan few user dah bubuh maklumat peribadi dlm ni..kot2 ler si BJ tak puas tangkap gambar org gemuk dia mai join sini plak.. lol!

innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Posts : 3264
Join date : 20/04/2010

Back to top Go down

Re: Pencarian MOD baru

Post by innocentti on Wed Apr 21, 2010 6:20 pm

venez wrote:KEPADA MOD2 YANG DAH DILANTIK, MINTAK TOLONG CHECK CAPABILITY MOD DLM BOARD YANG DILANTIK, ADA POWER UTK EDIT/DELETE N ETC X? TQ
doin' good..
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Pencarian MOD baru

Post by atreyudevil on Wed Apr 21, 2010 6:34 pm

nice je!
king

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Pencarian MOD baru

Post by powerw00t on Wed Apr 21, 2010 6:34 pm

innocentti wrote:
powerwoot wrote:
venez wrote:The rule is simple, we don't have any. we let our mods run the community and stand by their decisions... amacam?
pass!
agreed..aku rasa takdak masalah sangat utk moderate forum kita ni..sebab kebanyakan forumer mudah beramas mesra..tak payah nak pening2 tapis posting sampah..nak buat cleanup pun level thread jer. merge atau move posting..

technically kena godek2 lagi features mymil ni..kot2 posting kena sorok hantu nenen ke berterabur ke..tu admin level eh?lagi satu nak register forum ni ada tapisan keselamatan tak?memandangkan few user dah bubuh maklumat peribadi dlm ni..kot2 ler si BJ tak puas tangkap gambar org gemuk dia mai join sini plak.. lol!

inno, setakat ni takde masalah lagi, Kalo BJ nak datang dipersilakan, aku boleh cantasssss. Dia nak komplen dgn saper? pi komplen dgn admin cari sana tu haaa What a Face
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Pencarian MOD baru

Post by venez on Wed Apr 21, 2010 6:38 pm

he3, betul tuh power... sini kita yang kawal selia sendiri...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pencarian MOD baru

Post by innocentti on Wed Apr 21, 2010 6:44 pm

powerwoot wrote:
innocentti wrote:
powerwoot wrote:
venez wrote:The rule is simple, we don't have any. we let our mods run the community and stand by their decisions... amacam?
pass!
agreed..aku rasa takdak masalah sangat utk moderate forum kita ni..sebab kebanyakan forumer mudah beramas mesra..tak payah nak pening2 tapis posting sampah..nak buat cleanup pun level thread jer. merge atau move posting..

technically kena godek2 lagi features mymil ni..kot2 posting kena sorok hantu nenen ke berterabur ke..tu admin level eh?lagi satu nak register forum ni ada tapisan keselamatan tak?memandangkan few user dah bubuh maklumat peribadi dlm ni..kot2 ler si BJ tak puas tangkap gambar org gemuk dia mai join sini plak.. lol!

inno, setakat ni takde masalah lagi, Kalo BJ nak datang dipersilakan, aku boleh cantasssss. Dia nak komplen dgn saper? pi komplen dgn admin cari sana tu haaa What a Face
maksud aku dia register hanya utk "kenal lebih rapat" then guna details2 tu utk provoke dlm mpsa@cari or else..
muchi kena kat mpsa dulu aku rasa sebab dia bubuh url blog dia jer dlm signature.
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Pencarian MOD baru

Post by powerw00t on Wed Apr 21, 2010 6:50 pm

Dia dah biasa provoke, semua orang tau dia gila. Dia meroyan tempat lain biarkan le, tapi kat sini dia mmg tak dialu2kan.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Pencarian MOD baru

Post by powerw00t on Wed Apr 21, 2010 8:09 pm

Aku adjust sikit susunan mod mengikut kepakaran masing2, kalo sesiapa mintak ubah balik tolong kasik tau.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Pencarian MOD baru

Post by zulupapa on Thu Apr 22, 2010 4:10 am

terima kasih atas kepercayaan yang diberikan kepada pakcik zp ....
insyallah pakcik zp akan laksanakan tugas yang diamanahkan dengan sebaik-baiknya ......

kalau ada yang nakal, pakcik akan CAS!! ..... tak makan saman .... sumbat ke guard room!!! Cool
avatar
zulupapa
Lt Colonel
Lt Colonel

Mymil
Posts : 1633
Reputation : 83
Join date : 21/04/2010
Age : 71

Back to top Go down

Re: Pencarian MOD baru

Post by bijan on Sun Jul 17, 2011 9:05 pm

ada yang dah masuk guardroom ke..?
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Pencarian MOD baru

Post by anya8797 on Mon Jul 18, 2011 7:30 am

innocentti wrote:
powerwoot wrote:
venez wrote:The rule is simple, we don't have any. we let our mods run the community and stand by their decisions... amacam?
pass!
agreed..aku rasa takdak masalah sangat utk moderate forum kita ni..sebab kebanyakan forumer mudah beramas mesra..tak payah nak pening2 tapis posting sampah..nak buat cleanup pun level thread jer. merge atau move posting..

technically kena godek2 lagi features mymil ni..kot2 posting kena sorok hantu nenen ke berterabur ke..tu admin level eh?lagi satu nak register forum ni ada tapisan keselamatan tak?memandangkan few user dah bubuh maklumat peribadi dlm ni..kot2 ler si BJ tak puas tangkap gambar org gemuk dia mai join sini plak.. lol!

siapa BJ?.... [You must be registered and logged in to see this image.]

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Pencarian MOD baru

Post by powerw00t on Mon Jul 18, 2011 7:42 am

anya8797 wrote:
innocentti wrote:
powerwoot wrote:
venez wrote:The rule is simple, we don't have any. we let our mods run the community and stand by their decisions... amacam?
pass!
agreed..aku rasa takdak masalah sangat utk moderate forum kita ni..sebab kebanyakan forumer mudah beramas mesra..tak payah nak pening2 tapis posting sampah..nak buat cleanup pun level thread jer. merge atau move posting..

technically kena godek2 lagi features mymil ni..kot2 posting kena sorok hantu nenen ke berterabur ke..tu admin level eh?lagi satu nak register forum ni ada tapisan keselamatan tak?memandangkan few user dah bubuh maklumat peribadi dlm ni..kot2 ler si BJ tak puas tangkap gambar org gemuk dia mai join sini plak.. lol!

siapa BJ?.... [You must be registered and logged in to see this image.]

for sure bukan blow job, tapi braderjoni aka rickkkyyyyy aka kuihkoci kat cari. Member baik so mochi tu haha
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Pencarian MOD baru

Post by mumuchi on Mon Jul 18, 2011 7:44 am

hehehehe cess ko ingatkan aku kat ex BF si yipun aja tu ekekekekeke!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Pencarian MOD baru

Post by anya8797 on Mon Jul 18, 2011 7:53 am

powerw00t wrote:
anya8797 wrote:
innocentti wrote:
powerwoot wrote:
venez wrote:The rule is simple, we don't have any. we let our mods run the community and stand by their decisions... amacam?
pass!
agreed..aku rasa takdak masalah sangat utk moderate forum kita ni..sebab kebanyakan forumer mudah beramas mesra..tak payah nak pening2 tapis posting sampah..nak buat cleanup pun level thread jer. merge atau move posting..

technically kena godek2 lagi features mymil ni..kot2 posting kena sorok hantu nenen ke berterabur ke..tu admin level eh?lagi satu nak register forum ni ada tapisan keselamatan tak?memandangkan few user dah bubuh maklumat peribadi dlm ni..kot2 ler si BJ tak puas tangkap gambar org gemuk dia mai join sini plak.. lol!

siapa BJ?.... [You must be registered and logged in to see this image.]

for sure bukan blow job, tapi braderjoni aka rickkkyyyyy aka kuihkoci kat cari. Member baik so mochi tu haha

Oo..brader joni yang pernah anya gurau2 manja dulu tuh.....rindu juga ke dia.....heheheh.....
ha ah... to be honest... anya pon terfikir blow job tadi....but thought to reserve my comments....hamponnnn braderjoni.....[You must be registered and logged in to see this image.]

lol!


anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Pencarian MOD baru

Post by bijan on Mon Jul 18, 2011 9:05 am

mumuchi wrote:hehehehe cess ko ingatkan aku kat ex BF si yipun aja tu ekekekekeke!

Yip mana lama tak muncul kat sini ?
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Pencarian MOD baru

Post by anya8797 on Mon Jul 18, 2011 3:27 pm

zulupapa wrote:terima kasih atas kepercayaan yang diberikan kepada pakcik zp ....
insyallah pakcik zp akan laksanakan tugas yang diamanahkan dengan sebaik-baiknya ......

kalau ada yang nakal, pakcik akan CAS!! ..... tak makan saman .... sumbat ke guard room!!! Cool

tahniah encik zulupapa....kerana menjadi mod di mymil....
anya tak notti... bila mod ada...(bila mod takde... anya tak bleh janji)..... Razz

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Pencarian MOD baru

Post by venez on Mon Jul 18, 2011 3:29 pm

tahniah zp... erk, abu dh jadi junior admin ker?

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pencarian MOD baru

Post by atreyudevil on Mon Jul 18, 2011 3:38 pm

loh Ven, post ankel zulu tahun 2010 tuu!

lama tak nampak pak long zulu dah kan?

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Pencarian MOD baru

Post by venez on Mon Jul 18, 2011 8:04 pm

venez wrote:tahniah zp... erk, abu dh jadi junior admin ker?

erkkk, yeker... aku dh penin2 lalat nih... penangan terbelit lidah aku study...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pencarian MOD baru

Post by anya8797 on Tue Jul 19, 2011 6:45 am

zulupapa wrote:terima kasih atas kepercayaan yang diberikan kepada pakcik zp ....
insyallah pakcik zp akan laksanakan tugas yang diamanahkan dengan sebaik-baiknya ......

kalau ada yang nakal, pakcik akan CAS!! ..... tak makan saman .... sumbat ke guard room!!! Cool

ha ah.... tahun 2010...
anya tak perasan.... apa2 pon.. tahniah lah....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Pencarian MOD baru

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum