Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171899 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Resume paling bangang...

View previous topic View next topic Go down

Resume paling bangang...

Post by venez on Thu Jun 03, 2010 2:09 pm

Tuan Pengurus Besar Kanan
Malaysia Airlines System
21 Sep 2005

Tuan,

Memohon Pekerjaan di Malaysia Airlines System.

Sehubungan dengan perkara diatas, saya Mohd Kamal Bin Abdul Ghafar no k/p 831021-10-5889 mahu memohon untuk bekerja disyarikat tuan dalam bidang teknikal. Ini kerana saya sangat berminat & bersungguh2 sampai tak boleh tido malam mengingatkan pekerjaan dalam dalam bidang ini.Walaupun begitu saye mengaku sebab saye mintak kerja disini kerana saya juga adalah seorang petani anggur.Disebabkan begitu pihak tuan kenalah ambil saya bekerja disini.

1. Pihak tuan perlu tahu juga bahawasanya bapa saya iaitu ABD GHAFAR
adalah seorang ahli KWSP. Jika pihak tuan tidak mengambil saya bekerja
saya serta merta akan menyuruh bapa saya membekukan
pengeluaran KWSP pihak tuan masa tua nanti. Jika pihak tuan tak nak
susah baiklah ambil saya bekerja disini. Itu saja keotaian saya.

2. Untuk pengetahuan pihak tuan, disini saya akan tampilkan kelayakan
akademik dan pengalaman kerja saya sebelum ini kepada tuan.

3. Akademik Sijil Pelajaran Malaysia Vokasional 1999-2000
Matapelajaran : (gred)
Bahasa Malaysia 6D
Bahasa Inggeris 6D
Sains 7E
Matematik 6D
Pendidikan Islam 5C
Sejarah 7E
Lukisan geometri 7E
Teknologi air-condition 6D
Kerja bengkel 3B

Sijil Kemahiran Malaysia 2001-2002 (MLVK)
Sijil Kejuruteraan Automotive (Tahap 1&2) dari Institut Latihan
Perindustrian Kementerian Sumber Manusia Malaysia ..

4. Pengalaman kerja
- Pembantu mekanik kereta di Yusuf Workshop, Ipoh , Perak
- Pembantu mekanik kereta di Dunlop Servitekar di Leboh Ampang, Kuala
Lumpur (kedai gemok)
p/s (alignment kat situ tipu)
- Staff pejabat di Gesundheit Worldwide di Semabok, Melaka. (pusat
serenti)

5. Hanya ini sahaja dapat saya tampilkan kepada pihak tuan.

Diharap dengan kelayakan yang saya ada, permohonan saya untuk
bekerja disyarikat tuan dapat dipertimbangkan oleh tuan. Dan saya
berasa gembira & seronok & akan belanja satu MAS makan sekiranya
diterima bekerja di syarikat tuan dan saya berjanji akan bekerja dengan
bersungguh-sungguh disamping bangun awal dan datang kerja awal.

Saya tak tipu nie. Walaupun saya pernah ponteng skolah dan ditangkap
beberapa kali saya akan insaf juga jika saya dapat kerja ini. Saya
tidak akan hisap ganja lagi jikalau saya dapat kerja disini.

Sekiranya saya didapati bersalah dalam apa2 juga kesalahan pihak tuan
tidak boleh ambil tindakan yg kuat disamping menjentik jari saya sahaja.
Untuk makluman tuan saya sangat kurus jikalau dirotan sekali tulang2
saya akan bersepai dan pihak tuan akan mendapat susah yang amat
sangat. Saya juga berjanji tidak akan mencuri skru2 nat2 yg lawa2.jika
saya nak mencuri saya akan ambil sahaja dan masuk dalam poket seluar
itu tidak dikira mencuri. Saya pun dah penat menulis segala nya bermula
& berakhir dgn baik. Jika pihak tuan tidak mengambil saya bekerja hidup
pihak tuan akan berakhir dengan bacaan yasin. Dah kunjungan org
ramai.

Sekian terima kasih.

Yang benar,

(Mohd Kamal Bin Abdul Ghafar)
25 Jalan 3/4
Taman Bukit Indah
68000 Ampang
Selangor

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Resume paling bangang...

Post by powerw00t on Thu Jun 03, 2010 3:21 pm

Saper punya ni ven, atau salah satu dari urban legend Razz

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Resume paling bangang...

Post by venez on Thu Jun 03, 2010 3:25 pm

powerwoot wrote:Saper punya ni ven, atau salah satu dari urban legend Razz

xtauler betul or x tapi kalau mamat nih pandai2 reka surat nih mmg beraniler, siap letak alamat n nama sapa2 ntah, hu3... surat nih dapat dari member aku, KDNK..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Resume paling bangang...

Post by matamata on Thu Jun 03, 2010 3:46 pm

Ven....blh aku copy utk letak kat tpt aku borak2 tak..? Laughing

matamata
Captain
Captain

Mymil
Posts : 726
Reputation : 70
Join date : 20/04/2010

Back to top Go down

Re: Resume paling bangang...

Post by powerw00t on Thu Jun 03, 2010 3:58 pm

matamata wrote:Ven....blh aku copy utk letak kat tpt aku borak2 tak..? Laughing

ko biasa borak kat mana mata2?

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Resume paling bangang...

Post by matamata on Thu Jun 03, 2010 4:03 pm

powerw00t wrote:
matamata wrote:Ven....blh aku copy utk letak kat tpt aku borak2 tak..? Laughing

ko biasa borak kat mana mata2?

kat cari tu ada port borak.... Laughing
join tak sengaja.... Laughing

matamata
Captain
Captain

Mymil
Posts : 726
Reputation : 70
Join date : 20/04/2010

Back to top Go down

Re: Resume paling bangang...

Post by venez on Thu Jun 03, 2010 4:09 pm

matamata wrote:Ven....blh aku copy utk letak kat tpt aku borak2 tak..? Laughing

ambikler... xderhal... Smile

p/s : ajakler kawan2 mai sini, he3

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Resume paling bangang...

Post by KIM.mafia on Thu Jun 03, 2010 5:08 pm

powerw00t wrote:
matamata wrote:Ven....blh aku copy utk letak kat tpt aku borak2 tak..? Laughing

ko biasa borak kat mana mata2?

dia tepek kat bod pp lol!

KIM.mafia
Warrant Officer
Warrant Officer

Amaran Ketiga
Posts : 517
Reputation : 15
Join date : 21/04/2010
Age : 36
Location : Manchester

http://the-little-cutie-cakes.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Resume paling bangang...

Post by blankrasta on Thu Jun 03, 2010 5:23 pm

LOL, patut buat satu topic baru neyh, Jokes Heaven~ Razz

blankrasta
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1330
Reputation : 81
Join date : 19/04/2010
Age : 29

Back to top Go down

Re: Resume paling bangang...

Post by powerw00t on Thu Jun 03, 2010 5:25 pm

KIM.mafia wrote:
powerw00t wrote:
matamata wrote:Ven....blh aku copy utk letak kat tpt aku borak2 tak..? Laughing

ko biasa borak kat mana mata2?

dia tepek kat bod pp lol!

pp? panggilan pertiwi ke

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Resume paling bangang...

Post by zulupapa on Fri Jun 04, 2010 6:33 am

pak long pernah dapat email ni lama dulu .... Very Happy

zulupapa
Lt Colonel
Lt Colonel

Mymil
Posts : 1633
Reputation : 83
Join date : 21/04/2010
Age : 71

Back to top Go down

Re: Resume paling bangang...

Post by venez on Fri Jun 04, 2010 6:38 am

zulupapa wrote:pak long pernah dapat email ni lama dulu .... Very Happy

betul ke resume ni ayah aji?

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Resume paling bangang...

Post by zulupapa on Fri Jun 04, 2010 6:51 am

venez wrote:
zulupapa wrote:pak long pernah dapat email ni lama dulu .... Very Happy

betul ke resume ni ayah aji?

kurang pasti .... mcm betul aje .... mungkin yang menghantar resume tu kecewa x dpt kerja kat sana .....

zulupapa
Lt Colonel
Lt Colonel

Mymil
Posts : 1633
Reputation : 83
Join date : 21/04/2010
Age : 71

Back to top Go down

Re: Resume paling bangang...

Post by zulupapa on Fri Jun 04, 2010 7:02 am

(kisah benar) mcm juga kes borang income tax yang ada seorang tu marah2 tak nak bayar dan x menghalalkannya buat LHDN dan pernah disiarkan di TV1 baru-baru ini ....

zulupapa
Lt Colonel
Lt Colonel

Mymil
Posts : 1633
Reputation : 83
Join date : 21/04/2010
Age : 71

Back to top Go down

Re: Resume paling bangang...

Post by venez on Fri Jun 04, 2010 7:08 am

zulupapa wrote:(kisah benar) mcm juga kes borang income tax yang ada seorang tu marah2 tak nak bayar dan x menghalalkannya buat LHDN dan pernah disiarkan di TV1 baru-baru ini ....

hmmm, macam2 hal bleh berlaku kat m'sia nih...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Resume paling bangang...

Post by tenteng on Fri Jun 04, 2010 7:21 am

nie..ada lagi 1....tp yang nie poyo..dr email..


[You must be registered and logged in to see this link.]

tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Resume paling bangang...

Post by observateur on Fri Jun 04, 2010 7:24 am

venez wrote:
zulupapa wrote:(kisah benar) mcm juga kes borang income tax yang ada seorang tu marah2 tak nak bayar dan x menghalalkannya buat LHDN dan pernah disiarkan di TV1 baru-baru ini ....

hmmm, macam2 hal bleh berlaku kat m'sia nih...

rakyat yg ada masalah atau rakyat yg bermasalah?

hu3... payah nak jawab.

observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 49

Back to top Go down

Re: Resume paling bangang...

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum