Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171899 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

MPSA in TV

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: MPSA in TV

Post by tok_rimau87 on Wed Jan 26, 2011 9:43 am

venez wrote:ho3, nampak mcm ganas platun harimau nih, drama 1 episod or bersiri?

15 episod, harapnya tak jadi macam insurgensi la

Platun Harimau nih nama sebelum jd UCIS.. 2 RAMD klu ikut novel

tok_rimau87
Sergeant
Sergeant

Posts : 171
Join date : 30/04/2010

Back to top Go down

Re: MPSA in TV

Post by marc_zman on Wed Jan 26, 2011 9:43 am

innocentti wrote:kalo pelancaran drama nak panggil yb pecah tanah pelik pulak karang.. Very Happy

ekekekeee..
janji jangan pecah kaca pecah gelas

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: MPSA in TV

Post by kerambit75 on Wed Jan 26, 2011 9:45 am

mumuchi wrote:la junior ko..ingatkan sebaya...

nanti lu belanja wa nak order lobster aaaa lol!

RADM,
aantara yg lebih afdhal diketuk ialah si C.O carrier (kwn kita yg level Kepten tu) bukan X.O kapal friget iaitu Lt Komander mcm wa... lol!

kerambit75
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 2612
Reputation : 83
Join date : 07/05/2010
Age : 42
Location : Ipoh

Back to top Go down

Re: MPSA in TV

Post by mumuchi on Wed Jan 26, 2011 9:48 am

dia dah kapten ka scratch

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: MPSA in TV

Post by kerambit75 on Wed Jan 26, 2011 9:58 am

mumuchi wrote:dia dah kapten ka scratch

In real life memang dia masih Komander, tapi dlm porem dia suda level Kepten tu RADM... kalau USN sudah command satu NAVSPECWARGRU, jadi admiral'l aide atau command sebuah carrier!

OK back to topic, wa mmhg mengharapkan drama ni jadi gempak!


Last edited by kerambit75 on Wed Jan 26, 2011 10:05 am; edited 1 time in total

kerambit75
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 2612
Reputation : 83
Join date : 07/05/2010
Age : 42
Location : Ipoh

Back to top Go down

Re: MPSA in TV

Post by marc_zman on Wed Jan 26, 2011 10:02 am

aper-aper pun wa nak tengok end produk dia
jangan nanti cam citer lt adnan
sabau jer laaa

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: MPSA in TV

Post by tenteng on Wed Jan 26, 2011 10:07 am

yup..x sabo nak tgg cite nie...

tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: MPSA in TV

Post by mumuchi on Wed Jan 26, 2011 5:45 pm

untuk renungan....

Fragmen: Menanti kemunculan filem perang daripada angkatan tentera kita
2011/01/24
PADA Sabtu lalu, beberapa akhbar utama menyiarkan gambar dan berita di muka depan kejayaan Pasukan Khas Laut dari Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) menyelamatkan kapal MT Bunga Laurel daripada tawanan lanun Somalia di perairan Teluk Aden, dekat Oman.

Kejayaan itu turut disusuli dengan ucapan tahniah daripada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Memang patut untuk berasa bangga dengan keberanian, ketangkasan dan kecekapan anggota pasukan keselamatan negara dalam mempertahankan bukan sahaja negara tetapi sebarang kepentingan yang menjadi hak negara kita.

Tetapi paparan itu hanyalah di media. Di akhbar dan di TV.

Kalau di Barat, khususnya Amerika Syarikat, kisah ketangkasan dan keberanian pasukan keselamatan mereka bukan sahaja menjadi berita utama dalam media mereka tetapi dengan pantas menjadi bahan untuk penerbitan filem. Filem yang bersifat kenegaraan dan patriotisme.

Sebab itu, kita di sini sering disogokkan dengan pelbagai filem perang yang bertemakan keberanian anggota komando mereka, walaupun realitinya ia mungkin tidak sehebat mana.

Pada tahun 2001, ditayangkan filem Black Hawk Down arahan Ridley Scott. Filem ini mengisahkan tentera Amerika memasuki bandar Mogadishu, Somalia untuk menangkap Jeneral Somalia, Mohamed Farrah Aidi. Sangkaan tentera Amerika bahawa operasi yang dianggap mudah sebenarnya tidak tepat apabila mereka diserang dari serata penjuru. Filem ini dibintangi oleh Ewan McGregor, Jeremy Piven, Orlando Bloom, JoshnHartnett dan Sam Shepard.

Black Hawk Down mengambil nama sempena helikopter canggih dalam angkatan tentera Amerika, Black Hawk yang ‘tewas’ di tangan pejuang Somalia. Sekurang-kurangnya dua Black Hawk tewas sama ada ditembak pelancar roket atau RPG atau daripada bedilan mesigan. Walaupun ia filem cereka, tetapi moral ceritanya jangan pandang rendah kekurangan musuh. Kecanggihan senjata sahaja bukan menjadi penentu kemenangan.

Selepas terkepung dalam serangan maut itu, tentera Amerika akhirnya berjaya diselamatkan oleh tentera pengaman Pertubuhan Bangsa Bangsa Bersatu di yang ditugaskan di Somalia. Mengikut fakta, antara tentera yang menyelamatkan tentera Amerika ialah pasukan pengaman dari Malaysia. Bagaimanapun, filem itu tidak menyebut langsung sumbangan Angkatan Tentera Malaysia.

Hakikatnya, kita mempunyai banyak cerita menarik mengenai kehidupan angkatan tentera. Kejayaan menawan semula kapal dagang daripada tawanan lanun Somalia adalah sebahagian daripada kisah menarik mengenai pasukan keselamatan negara.

Namun, dalam mengangkat cerita perang versi tempatan, kita terlalu bersifat nostalgia dan sangat sentimental. Ini menjadikan banyak filem berlatarkan anggota tentera ini berkisar kepada cerita zaman pendudukan Jepun atau darurat. Memang betul kita tidak sepatutnya melupakan jasa dan pengorbanan besar anggota keselamatan.

Bagaimanapun, sejajar dengan peredaran masa, sudah tentu rakyat atau penonton, terutama generasi muda mahu melihat apa yang dimiliki oleh pasukan keselamatan kita pada hari ini. Kita yakin dengan kecanggihan peralatan perang sama ada di darat, laut dan udara, ia dapat menyemarakkan semangat anak muda kita untuk menyertai angkatan tentera.

Amerika mempromosikan kecanggihan peralatan tentera daripada kereta kebal, armada tentera laut, tentera udara, sehingga kepada pelbagai senjata dan sebagainya sedikit sebanyak menghidupkan semangat anak muda negara itu untuk menyertai pasukan keselamatan.

Bagaimanapun, filem ala perang ini bukanlah sekadar hendak menunjuk-nunjuk apa senjata yang kita miliki. Ini kerana kita tahu tidak semua boleh didedahkan kepada umum kerana ia adalah rahsia negara.

Dalam mengangkat kehidupan pasukan keselamatan, ia bukan juga dipenuhi dengan babak perang sahaja. Ia tertakluk kepada skop penceritaannya. Ia mungkin mengangkat konflik keluarga dalam pasukan keselamatan itu sendiri tatkala mereka ditugaskan di perbatasan.

Contohnya, kita tidak tahu apa yang terpendam dalam perasaan keluarga atau anggota tentera apabila mereka ditugaskan menjadi pasukan pengaman di negara-negara bergolak. Kerana anggota tentera itu sendiri adalah manusia bukan mesin.

Sebagai manusia mereka tentu ada perasaan apabila terpaksa meninggalkan isteri yang mungkin sedang mengandung, anak-anak yang masih kecil atau baru berkahwin, tiba-tiba mereka diarahkan bertugas berjauhan dalam satu tempoh lama dan belum tentu balik nanti dalam keadaan hidup atau mati.

Sehubungan itu, Kementerian Pertahanan menerusi menterinya, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi dapat merancang untuk menerbitkan filem berkaitan dengan anggota tentera. Memang filem seperti ini membabitkan kos yang tinggi. Namun, Kementerian Pertahanan menerusi agensinya seperti Lembaga Tabung Angkatan Tentera (LTAT) serta syarikat-syarikat yang ada kaitan dengan kepentingan LTAT ini mungkin berkongsi dana untuk menghasilkan filem ketenteraan.

Seperti yang kita katakan, kejayaan Pasukan Khas Laut dari Tentera Laut Diraja Malaysia menyelamat kapal dagang milik negara ini, apabila diterjemahkan dalam bentuk filem, ia sudah tentu membangkitkan perasaan baru kepada penonton dan rakyat Malaysia. Lagipun ia bukan sekadar filem semata-mata, tetapi lebih daripada itu ia boleh dianggap sebagai sebahagian daripada bahan dokumentasi angkatan tentera kerana untuk menghasilkannya sudah tentu berlandaskan kepada fakta yang betul.

Bagaimanapun, sesuatu hakikat yang perlu diperakui apabila hendak menerbitkan filem ketenteraan seperti ini ialah perlu ada elemen cereka. Mestilah ada elemen cinta, emosi, konflik, dramatik dan sebagainya kerana anggota tentera juga bukanlah mesin.

Kita tidak mahu ada filem perang seperti Leftenan Adnan yang dilihat gagal memikat penonton kerana bentuk penceritaannya yang terlalu biografi sifatnya.
Filem Leftenan Adnan gagal kerana ia tidak menceritakan dan menggambarkan kesungguhan Leftenan Adnan bermati-matian mempertahankan kubu terakhir Tanah Melayu dari serangan tentera Jepun, sebaliknya banyak mengisahkan kehidupan peribadinya. - zainuri@bharian.com.my

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: MPSA in TV

Post by dewafrost on Thu Jan 27, 2011 9:27 am

sekitar majlis perasmian drama beret hijau.....

[You must be registered and logged in to see this image.]
mula2 ada sesi mesumbang kan suara.....

[You must be registered and logged in to see this image.]
perarakan masuk motor besar... aku tak tahu apa significant nyerrr

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
sesi gaduh2, dan baling2 orang......

[You must be registered and logged in to see this image.]
barulah kamenrider pun datang....

[You must be registered and logged in to see this image.]
penyerahan manuskrip... eh, takan brader MP tukang amik gambar kooot....

[You must be registered and logged in to see this image.]
sesi bergambar lah plaaakkkk......
kalu aku ada kek situ, aku nak aju kan soalan kek uncle zahid, jadik ker sambao SH 40 bijik?????......heheheheheeeee

dewafrost
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3762
Reputation : 146
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: MPSA in TV

Post by marc_zman on Thu Jan 27, 2011 9:37 am

[You must be registered and logged in to see this image.]

kamenrider.?
tapi wa tunggu action kamen ni

[You must be registered and logged in to see this image.]

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: MPSA in TV

Post by mumuchi on Sat Jan 29, 2011 10:27 am

Aisey man..ini watanaih VIP pun mau sebok berlakon ni.. Rolling Eyes

KJ bintangi Beret Hijau
Oleh Rozdan Mazalan
rozdan@bharian.com.my
2011/01/28

[You must be registered and logged in to see this image.]
AHMAD ZAHID ( berdiri enam dari kiri ) bersama penerbit dan pelakon drama Beret Hijau. Turut kelihatan, Panglima Tentera Darat, Jeneral Datuk Seri Zulkifeli Mohd Zin (berdiri lima dari kiri). Gambar bawah, PELAKON yang membintangi drama Bersiri Beret Hijau pada majlis pelancarannya di Bidor Kopitiam, Cheras.

Memegang peranan sebagai Kapten dalam drama berlatarkan angkatan tentera

TANPA disangka-sangka, drama bersiri 13 episod Beret Hijau mendapat permintaan istimewa daripada VIP yang menawarkan diri untuk membuat penampilan khas sebagai barisan pelakonnya.

Tawaran yang dibuat menerusi panggilan telefon daripada Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Khairy Jamaludin (KJ) untuk sama-sama terbabit dalam drama ini sudah tentu mengejutkan penerbitnya, Den Wahab.

Drama terbitan terbitan Global Network Entertainment Sdn Bhd (GNE) dengan kerjasama Kementerian Pertahanan itu kini sedang dalam penggambaran di Kem Sungai Udang, Melaka sehingga penghujung Mac depan.

Ketika mengesahkan perkara ini, Den berkata, dia memang sangat berbesar hati apabila Khairy menunjukkan minat mendalam untuk terbabit dalam drama Beret Hijau.

“Agak mengejutkan apabila saya diberitahu oleh seseorang beliau (Khairy) menyatakan minat untuk terbabit dalam drama ini. Saya terus menghubungi beliau untuk mendengar sendiri daripada mulutnya dan dia memang mengakui berminat untuk berlakon dalam Beret Hijau.

“Tanpa berlengah saya terus mendapatkan penulis skrip untuk melihat watak yang sesuai bakal dibawa nanti. Beliau (Khairy) akan membawakan watak sebagai Kapten yang berpangkalan di Markas Tentera Darat, Angkatan Tentera Malaysia (ATM) membabitkan sekurang-kurangnya empat babak.

“Walaupun peranannya tidak besar namun kami cukup berbesar hati kerana dengan pembabitan beliau di dalam drama ini sekurang-kurangnya dapat menarik minat remaja memilih bidang ketenteraan sebagai kerjaya mereka,” katanya.

Mengulas lanjut mengenai Beret Hijau, Den berkata, drama terbitannya itu mendapat kerjasama daripada Kementerian Pertahanan, lebih-lebih kerana ia memerlukan penggunaan pelbagai peralatan canggih dari Angkatan Tentera Malaysia (ATM).

“Alhamdulillah saya lega apabila drama yang biasanya memakan belanja yang besar ini mendapat kerjasama sepenuhnya daripada ATM. Tanpa kerjasama ini sudah tentu kami berhadapan kesukaran untuk menjalani penggambaran ini. Apa saya keperluan yang diperlukan di dalam penggambaran ini sedia mendapat kerjasama daripada ATM jadi ia memudahkan perjalanan kerja kami.

“Kita dibekalkan dengan pelbagai peralatan canggih tentera seperti M16, Pump Gun Auto, trak tentera, helikopter, pesawat tentera, bot tempur, land rover grenade louncher, pisau komando, sniper, bom asap dan ambulan perisai.

“Drama yang banyak memaparkan imej ketenteraan ini diharap menjadi usaha meningkatkan minat orang ramai menyertai ATM,” katanya.

Hadir sama pada majlis pelancaran drama Beret Hijau, Menteri Pertahanan, Datuk Dr Ahmad Zahid Hamidi dan Panglima Tentera Darat, Jeneral Datuk Seri Zulkifli Mohd Zin.

Bantuan percuma tapi bersyarat

Kementerian Pertahanan sedia bekerjasama dengan mana-mana syarikat penerbitan dalam usaha menerbitkan lebih banyak drama atau filem bercorak ketenteraan bertujuan membantu meningkatkan imej Angkatan Tentera Malaysia (ATM).

Ahmad Zahid berkata, bantuan yang diberikan bukan saja dalam aspek khidmat nasihat, malah membabitkan aspek teknikal seperti penggunaan aset ketenteraan termasuk lokasi bagi tujuan penggambaran.

“Aset yang digunakan dalam penggambaran drama ini sama ada aset boleh nampak dan tidak boleh nampak memang sukar untuk diperoleh dan tentu memerlukan bayaran yang banyak untuk menampungnya.

“Buat masa ini belum ada ada mana-mana angkatan tentera di negara lain yang akan memberikan secara percuma untuk penerbitan filem atau drama, atas sebab ATM bermurah hati, aset ini diberikan dengan percuma tetapi bersyarat, ia harus memberikan gambaran terbaik kepada ATM.

“Salah satu usaha penjenamaan semula ialah melalui ATM ke mata rakyat melalui media massa seperti iklan, dokumentari, drama dan filem. Pendedahan aktiviti profesional yang ada dalam ATM melalui olahan, penceritaan dan penggunaan peralatan canggih yang ada di dalam tentera seperti kereta kebal, kereta perisai, kapal terbang dan helikopter dapat membantu mencapai matlamat ini,” katanya.

Ahmad Zahid juga berharap dengan pendedahan kisah komando yang bakal dipaparkan menerusi drama terbitan Global Network Entertainment Sdn Bhd, Beret Hijau ini, generasi muda lebih berminat untuk menganggotai ATM.

“Sebelum ini industri perfileman dan penerbitan drama tidak ketinggalan menyajikan pelbagai pengisian cerita ketenteraan dengan membentuk episod darurat. Jarang sekali pengisiannya menggambarkan kehidupan masyarakat yang hidup dalam keadaan aman,” katanya yang turut menyatakan ATM akan memantau kualiti drama ini dari masa ke semasa.

Drama Beret Hijau turut dibintangi barisan pelakon seperti Iqbal Mazlan (Pilih Kasih) sebagai Haziq, Azie Yahya (Sarjan Aishah), Chomell Fana (Amirah), Hasnul Rahmat (Soleh), Aman Graseka (Abu Farsi) dan Kuswadinata (Pak Ali).

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: MPSA in TV

Post by atreyudevil on Sat Jan 29, 2011 11:14 am

Cameo je kot
macam US Secretary of the Navy buat cameo dalam NCIS
Sec Mabus of the SacNav rasanya

rajin plak tu buat appearance dlm NCIS,

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: MPSA in TV

Post by mumuchi on Sat Jan 29, 2011 5:11 pm

sapa tengok segmen bodyguard majalah 3 tadi..awat ada 1 handgun tu saja blur kat latihan lapangsasar, yang lain tunjuk pulak..brand israel ke?

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: MPSA in TV

Post by marc_zman on Sat Jan 29, 2011 5:20 pm

terlepas.. balik lewat skittt jer tadi

errr... tak kan dessert eagle kot.?
perghhh.. itu manyak busat wooo

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: MPSA in TV

Post by mumuchi on Sat Jan 29, 2011 5:25 pm

fasal kabur memang tak nampak bro..tak apa nanti keluar web, tengok macamana..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: MPSA in TV

Post by samuraisan on Sat Jan 29, 2011 7:22 pm

Very Happy Zahid kan suka bawak motor besar2 tu ada perarakan motor2 besar tu.. Very Happy

Kita tunggu ceritanya nanti

samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: MPSA in TV

Post by marc_zman on Mon Feb 07, 2011 9:10 am

Razz

alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan

ada sesapa bleh contact Tok Zahid mintak dia tolong push skit Tok Rais suruh gegar RTM @ TV1 supaya sambung citer Insurgensi yg tergantung 13 episod tu.?

bgtau diorang, mak Kawan pesan tak baik buat kerja separuh jalan k

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: MPSA in TV

Post by dewafrost on Mon Feb 07, 2011 9:12 am

huuuiiihhhhh... kemain lagi marah kawan tuuu yerrrrkkk

dewafrost
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3762
Reputation : 146
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: MPSA in TV

Post by marc_zman on Mon Feb 07, 2011 9:19 am

dewafrost wrote:huuuiiihhhhh... kemain lagi marah kawan tuuu yerrrrkkk

ekekekeee.. abis, diorang dok sibuk citer yg baru nak rakam
yg dah siap & terperuk tu bila mau kasik abis daaa.???

btw.. salah sorang adik Kawan dah dapat cd 13 episod awal citer insurgensi tu
tapi balance lagik 13 citer tu tarak dapat
semuanyer gara2 dia belum keluo tv
huhuhuhuhuuuu

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: MPSA in TV

Post by dewafrost on Mon Feb 07, 2011 10:17 am

kita bleh dapat kan koleksi tuu di mana2 pameran ATM dan TD..... tarak susah punyaaa....

dewafrost
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3762
Reputation : 146
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: MPSA in TV

Post by marc_zman on Mon Feb 07, 2011 10:20 am

yg 13 episod awal tu mmg bleh dapat
tapi yg 13 episod berikutnyer tu
dah try mintak, tapi sumber tu kata takleh
benda blum keluo tv

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: MPSA in TV

Post by azim09 on Mon Mar 28, 2011 3:03 pm

buletin utama TV3 malam ni ada berita pasal operasi fajar....

azim09
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1623
Reputation : 230
Join date : 27/09/2010
Age : 24
Location : off the grid

http://www.facebook.com/azim09.

Back to top Go down

Re: MPSA in TV

Post by mumuchi on Mon Mar 28, 2011 3:11 pm

tks azim..sedang tengok ni Very Happy

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: MPSA in TV

Post by venez on Mon Mar 28, 2011 3:49 pm

yup, report by stand.... Smile

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: MPSA in TV

Post by pcboss on Mon Mar 28, 2011 4:55 pm

sikit sgt. tak release full (edited) version ke?

pcboss
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1021
Reputation : 129
Join date : 27/08/2010
Location : Sungai Petani

Back to top Go down

Re: MPSA in TV

Post by samuraisan on Mon Mar 28, 2011 5:48 pm

sape tak puas tengok gi link ni lepas tu ulang 100xxx hehee Very Happy

http://www.tv3.com.my/beritatv3/tajuk_utama/Insiden_Kapal_Bunga_Laurel_Ditawan_Lanun_Somalia_1301317829.html

samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: MPSA in TV

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum