Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by Laxamana Mon Oct 23, 2017 9:35 am

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171929 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Page 4 of 40 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Post by uxi on Fri Apr 23, 2010 6:14 am

tima kasih semua...

uxi
Civilian

Posts : 19
Join date : 23/04/2010

Back to top Go down

Re: Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Post by lkick2113 on Fri Apr 23, 2010 6:02 pm

salam perkenalan....
avatar
lkick2113
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1385
Reputation : 92
Join date : 21/04/2010
Location : centre of the earth

Back to top Go down

Re: Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Post by powerw00t on Fri Apr 23, 2010 6:05 pm

kalau boleh umo tu letaklah tarikh lahir yg betul ye... terima kasih.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Post by yaminz on Fri Apr 23, 2010 6:15 pm

Salam perkenalan...
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Post by atreyudevil on Fri Apr 23, 2010 7:42 pm

Eh!, rupanya aku tak kenalkan diri lagi ek!
Hi, I'm a proud Military Brat!
Nama Abu Bakar, tp nama glemer takyah cerita aa, ada panggil abu,ash, burn, (dak askar suka panggil nama nih waktu kecik), sini panggil atrye sudah!
Lahir kat Kualan Lumpur tahun 1985, 3 minggu lepas lahir terus pindah ke Tawau.
Pas Tawau gi Terendak, Pstu Sungai Petani kemudian ke Kuantan dan terus duduk sini pasal
bapak pencen sini, Kuantan best kata dia, Maleh nak balik KL.
Oh Bapak asal orang Batu Gajah tp family dia suma dah relocate ke KL dan Mak Ulu Langat.
2 bradik je tu pun 8 tahun beza ngan kakak!
Skrg tgh stadi lagi, buat degree!
lambat buat degree pasal pas Diploma main2 kejap 1 tahun huhuhu!
email: alter.egoo@gmail.com
fon? pm pelissss

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Post by powerw00t on Sat Apr 24, 2010 3:38 am

atreyudevil wrote:Eh!, rupanya aku tak kenalkan diri lagi ek!
Hi, I'm a proud Military Brat!
Nama Abu Bakar, tp nama glemer takyah cerita aa, ada panggil abu,ash, burn, (dak askar suka panggil nama nih waktu kecik), sini panggil atrye sudah!
Lahir kat Kualan Lumpur tahun 1985, 3 minggu lepas lahir terus pindah ke Tawau.
Pas Tawau gi Terendak, Pstu Sungai Petani kemudian ke Kuantan dan terus duduk sini pasal
bapak pencen sini, Kuantan best kata dia, Maleh nak balik KL.
Oh Bapak asal orang Batu Gajah tp family dia suma dah relocate ke KL dan Mak Ulu Langat.
2 bradik je tu pun 8 tahun beza ngan kakak!
Skrg tgh stadi lagi, buat degree!
lambat buat degree pasal pas Diploma main2 kejap 1 tahun huhuhu!
email: alter.egoo@gmail.com
fon? pm pelissss

Thanks abu, pelan2 lah kita kayuh yerr Laughing Laughing
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Post by atreyudevil on Sat Apr 24, 2010 3:43 am

cet...
aku kne balik eh ayat nih!

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Post by harleena on Sat Apr 24, 2010 4:57 am

ramai lagi yang tak kenalkan diri. Wink
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 49

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Post by eaizan on Sat Apr 24, 2010 5:31 am

Encik Abu Bakar...
ekau buek course apo?
avatar
eaizan
Staff Sargent
Staff Sargent

Mymil
Posts : 290
Reputation : 18
Join date : 21/04/2010
Age : 42
Location : Tampin-Gemas-Tampin

Back to top Go down

Re: Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Post by atreyudevil on Sat Apr 24, 2010 7:52 am

Skrg nih buat Degree in Networking!
nanti nak kerja ngan venez...
part-time ngan obs~

hehehe!

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Post by powerw00t on Sat Apr 24, 2010 8:01 am

atreyudevil wrote:Skrg nih buat Degree in Networking!
nanti nak kerja ngan venez...
part-time ngan obs~

hehehe!

whoaaaa... boleh jadik sysadmin, kalau tambah amik certification linux lagi bagus, lesen laku woooo.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Post by atreyudevil on Sat Apr 24, 2010 8:04 am

Byk dalam plan nih
CWNA pon nak amik gak,
cuma tak tau CCNA ngan CCNA wireless mana lagi best!

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Post by harleena on Sat Apr 24, 2010 9:30 am

atreyudevil wrote:Byk dalam plan nih
CWNA pon nak amik gak,
cuma tak tau CCNA ngan CCNA wireless mana lagi best!

amenda tu? Kesiannya, tak faham apa benda yang korang cerita. Mad
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 49

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Post by eaizan on Sat Apr 24, 2010 9:33 am

explain la sikit...nanti boleh kawe tambah kamus istilah kawe...
avatar
eaizan
Staff Sargent
Staff Sargent

Mymil
Posts : 290
Reputation : 18
Join date : 21/04/2010
Age : 42
Location : Tampin-Gemas-Tampin

Back to top Go down

Re: Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Post by harleena on Sat Apr 24, 2010 9:34 am

eaizan wrote:explain la sikit...nanti boleh kawe tambah kamus istilah kawe...

betul....betul....betul.... (ikut style upin epin tau)... Laughing
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 49

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Post by atreyudevil on Sat Apr 24, 2010 9:41 am

CCNA, CCNA Wireless, CWNA ni adalah sijil kemahiran utk networking Cisco!
kira macam sijil safety tuk spa2 yg kerja kat industri beratlah,

Bila ada sijil ni senang sikit nak dpat kerja pasal sijil ni mmg diiktiraf satu dunia.

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Post by powerw00t on Sat Apr 24, 2010 9:42 am

harleena wrote:
atreyudevil wrote:Byk dalam plan nih
CWNA pon nak amik gak,
cuma tak tau CCNA ngan CCNA wireless mana lagi best!

amenda tu? Kesiannya, tak faham apa benda yang korang cerita. Mad

takpe, tu kendian sikit.... kita kayuh pelan2 Laughing
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Post by atreyudevil on Sat Apr 24, 2010 9:54 am

brapa harga dia skrg aaa,
last dengo dalam 4k/5k satu sijil kan!

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Post by venez on Sat Apr 24, 2010 9:56 am

atreyudevil wrote:CCNA, CCNA Wireless, CWNA ni adalah sijil kemahiran utk networking Cisco!
kira macam sijil safety tuk spa2 yg kerja kat industri beratlah,

Bila ada sijil ni senang sikit nak dpat kerja pasal sijil ni mmg diiktiraf satu dunia.

kalau nak mantap mula2 ambik exam CCNA dulu... pastuh ambik Microsoft Certified exam...

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Post by blankrasta on Sat Apr 24, 2010 10:25 am

atreyudevil wrote:Eh!, rupanya aku tak kenalkan diri lagi ek!
Hi, I'm a proud Military Brat!
Nama Abu Bakar, tp nama glemer takyah cerita aa, ada panggil abu,ash, burn, (dak askar suka panggil nama nih waktu kecik), sini panggil atrye sudah!
Lahir kat Kualan Lumpur tahun 1985, 3 minggu lepas lahir terus pindah ke Tawau.
Pas Tawau gi Terendak, Pstu Sungai Petani kemudian ke Kuantan dan terus duduk sini pasal
bapak pencen sini, Kuantan best kata dia, Maleh nak balik KL.
Oh Bapak asal orang Batu Gajah tp family dia suma dah relocate ke KL dan Mak Ulu Langat.
2 bradik je tu pun 8 tahun beza ngan kakak!
Skrg tgh stadi lagi, buat degree!
lambat buat degree pasal pas Diploma main2 kejap 1 tahun huhuhu!
email: alter.egoo@gmail.com
fon? pm pelissss
Lerrrr, kau rupanya alter ego, mod mkk kan? Keciknya dunia cyber ni~ Very Happy

blankrasta
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1330
Reputation : 81
Join date : 19/04/2010
Age : 29

Back to top Go down

Re: Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Post by atreyudevil on Sat Apr 24, 2010 10:26 am

wei, bila aku jadik mod kat situ!
aku kelab penyokong gunners kat situ daa

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Post by powerw00t on Sat Apr 24, 2010 10:28 am

blankrasta wrote:
atreyudevil wrote:Eh!, rupanya aku tak kenalkan diri lagi ek!
Hi, I'm a proud Military Brat!
Nama Abu Bakar, tp nama glemer takyah cerita aa, ada panggil abu,ash, burn, (dak askar suka panggil nama nih waktu kecik), sini panggil atrye sudah!
Lahir kat Kualan Lumpur tahun 1985, 3 minggu lepas lahir terus pindah ke Tawau.
Pas Tawau gi Terendak, Pstu Sungai Petani kemudian ke Kuantan dan terus duduk sini pasal
bapak pencen sini, Kuantan best kata dia, Maleh nak balik KL.
Oh Bapak asal orang Batu Gajah tp family dia suma dah relocate ke KL dan Mak Ulu Langat.
2 bradik je tu pun 8 tahun beza ngan kakak!
Skrg tgh stadi lagi, buat degree!
lambat buat degree pasal pas Diploma main2 kejap 1 tahun huhuhu!
email: alter.egoo@gmail.com
fon? pm pelissss
Lerrrr, kau rupanya alter ego, mod mkk kan? Keciknya dunia cyber ni~ Very Happy
wooooo siapa tu alter ego? Suspect
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Post by innocentti on Sat Apr 24, 2010 10:36 am

korg penah tak search nama korg kat pipl.com?cuba test tengok..hehehe
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Post by venez on Sat Apr 24, 2010 10:44 am

innocentti wrote:korg penah tak search nama korg kat pipl.com?cuba test tengok..hehehe

baru test, xder info pasal aku, ish3...

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Post by atreyudevil on Sat Apr 24, 2010 10:46 am

powerwoot wrote:
blankrasta wrote:
atreyudevil wrote:Eh!, rupanya aku tak kenalkan diri lagi ek!
Hi, I'm a proud Military Brat!
Nama Abu Bakar, tp nama glemer takyah cerita aa, ada panggil abu,ash, burn, (dak askar suka panggil nama nih waktu kecik), sini panggil atrye sudah!
Lahir kat Kualan Lumpur tahun 1985, 3 minggu lepas lahir terus pindah ke Tawau.
Pas Tawau gi Terendak, Pstu Sungai Petani kemudian ke Kuantan dan terus duduk sini pasal
bapak pencen sini, Kuantan best kata dia, Maleh nak balik KL.
Oh Bapak asal orang Batu Gajah tp family dia suma dah relocate ke KL dan Mak Ulu Langat.
2 bradik je tu pun 8 tahun beza ngan kakak!
Skrg tgh stadi lagi, buat degree!
lambat buat degree pasal pas Diploma main2 kejap 1 tahun huhuhu!
email: alter.egoo@gmail.com
fon? pm pelissss
Lerrrr, kau rupanya alter ego, mod mkk kan? Keciknya dunia cyber ni~ Very Happy
wooooo siapa tu alter ego? Suspect

alter ego ku ialah batman!

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Post by atreyudevil on Sat Apr 24, 2010 10:47 am

innocentti wrote:korg penah tak search nama korg kat pipl.com?cuba test tengok..hehehe

tadeee!!!

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Member2 semua mari perkenalkan diri dulu.

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 40 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum