Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171905 messages in 1316 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Page 2 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by yaminz on Wed May 26, 2010 6:21 am

Yip wrote:tahun 1981, malay couple with a baby

Apa sbenar yg terjadi akak yip..

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Posts : 13517
Join date : 23/04/2010

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by observateur on Wed May 26, 2010 6:31 am

Yip wrote:tahun 1981, malay couple with a baby

ala bikin saspen pulak kak yip neh.... Mad
avatar
observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 50

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by innocentti on Wed May 26, 2010 6:36 am

Yip wrote:tahun 1981, malay couple with a baby
yip apekate share jer..
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by Yip on Wed May 26, 2010 6:37 am

sebenarnya tatau dulu satu sekolah dengan anak allahyarham ni, dia my junior masa kat Sekolah Projek, biasa ler skool slalu bikin camping lah, outdoor xtvt ler so salah satu fave xtvt masa tengah bowink dan untuk sesi suaikenal of coz ler cite hantu.... bila pikir balik dedulu memang ske gelak bila dengar cite antu until bila dengar dari mulut anak mangsa tu sendiri, sampai la ni wa x leh nak gelak kalo dengan urban legend pon... kesian gak budak tu, kematian ayah dia jadi sensasi dengan berbagai versi, mak dia lak memang trauma giler... dia pon membesar ngan sesapa famili yang sudi nak amik dia...

kalo ikut kata dia dulu, cik ponti atau langsuir yang merobek mayat arwah ayah dia masa mak dia dalam kete tengah susukan dia ... kete rosak tengah jalan, pastu masa tengah nak check apa yang x kena ngan kete tu arwah tetiba ilang, masa tu pulak ada kete peronda lalu tetapi x datang dekat kat kete mangsa, cuma derang keluar pakai hailer ke amendenya suh mak dia jangan kuar dari kete
avatar
Yip
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 205
Reputation : 10
Join date : 26/04/2010
Age : 76
Location : Shah Alam-JB-Shah Alam

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by harleena on Wed May 26, 2010 7:05 am

Alamak, bersambung la pulak.
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by yaminz on Wed May 26, 2010 7:20 am

ngeri betul kalo mlibatkan ponti nei...
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by harleena on Wed May 26, 2010 7:25 am

hihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ponti mengganas. Ngerinya.
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by yaminz on Wed May 26, 2010 7:28 am

Hmmm, ssapa ada list pasal serangan ponti nei k atas manusia? leh buat kajian nei...
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by powerw00t on Wed May 26, 2010 7:40 am

ish, kalo melibatkan pontianak bukan lagi urban legend dah... ni dah jadi rural legend.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by venez on Wed May 26, 2010 10:07 am

aisehhh, sekali cerita ngeri le plak...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by yaminz on Wed May 26, 2010 10:21 am

Nasib baik siang... hehehe...
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by harleena on Wed May 26, 2010 10:33 am

yaminz wrote:Nasib baik siang... hehehe...

Aiiikkk, takkan takut kot. Razz
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by yaminz on Wed May 26, 2010 10:36 am

harleena wrote:
yaminz wrote:Nasib baik siang... hehehe...

Aiiikkk, takkan takut kot. Razz

xdala takut, kan itu pun makhluk cam kita gak... Smile Smile Smile
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by harleena on Wed May 26, 2010 10:48 am

Last month malam2 asyik terdengar bunyi guli kat rumah. Ingatkan anak2 orang sebelah ni main guli. Dah lama dengar hinggalah satu hari tu terdetik nak tanya sebab dah pukul 11 lbh dengar bunyi guli berlaga. Takkan lah anak2 jiran tu tk tidur lagi padahal dah lewat. Esoknya bila tanya kat dia, dia kata dia ingatkan anak2 akak yang main guli.

Sussspeeeennnnnn.
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by venez on Wed May 26, 2010 10:51 am

harleena wrote:Last month malam2 asyik terdengar bunyi guli kat rumah. Ingatkan anak2 orang sebelah ni main guli. Dah lama dengar hinggalah satu hari tu terdetik nak tanya sebab dah pukul 11 lbh dengar bunyi guli berlaga. Takkan lah anak2 jiran tu tk tidur lagi padahal dah lewat. Esoknya bila tanya kat dia, dia kata dia ingatkan anak2 akak yang main guli.

Sussspeeeennnnnn.

hu3, mmg suspen

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by blankrasta on Wed May 26, 2010 10:59 am

Huhu, ada la aku pernah baca kat blog mana ntah, ada sorg user tu comment, ponti ni bukan hantu tapi sejenis makhluk tuhan macam jin@setan@iblis, dan sebab tu ponti boleh membunuh manusia tapi hantu tak boleh, taktau la betul ke tak~

blankrasta
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1330
Reputation : 81
Join date : 19/04/2010
Age : 29

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by yaminz on Wed May 26, 2010 11:06 am

blankrasta wrote:Huhu, ada la aku pernah baca kat blog mana ntah, ada sorg user tu comment, ponti ni bukan hantu tapi sejenis makhluk tuhan macam jin@setan@iblis, dan sebab tu ponti boleh membunuh manusia tapi hantu tak boleh, taktau la betul ke tak~

Stahu sy mmg camtu, antu hanya kaco manusia...
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by venez on Wed May 26, 2010 11:09 am

uih, seram sejuk aku kt opis nih... muhahahaha

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by innocentti on Wed May 26, 2010 11:29 am

harleena wrote:Last month malam2 asyik terdengar bunyi guli kat rumah. Ingatkan anak2 orang sebelah ni main guli. Dah lama dengar hinggalah satu hari tu terdetik nak tanya sebab dah pukul 11 lbh dengar bunyi guli berlaga. Takkan lah anak2 jiran tu tk tidur lagi padahal dah lewat. Esoknya bila tanya kat dia, dia kata dia ingatkan anak2 akak yang main guli.

Sussspeeeennnnnn.
kalau akak rajin baca kat cari thread mistik dan paranormal..ramai2 org2 kat situ ada pengalaman dan ilmu bab2 paranormal ni..perawat islam pun ada..ada terbaca jg penerangan pasal bunyi guli, org alih2 perabut tgh2 malam..

kita pun sedia maklum..kita kat dunia ni bukan manusia saja..macam2 makhluk lagi turut menghuni termasuk yang ghaib..
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by tenteng on Wed May 26, 2010 11:49 am

harleena wrote:Last month malam2 asyik terdengar bunyi guli kat rumah. Ingatkan anak2 orang sebelah ni main guli. Dah lama dengar hinggalah satu hari tu terdetik nak tanya sebab dah pukul 11 lbh dengar bunyi guli berlaga. Takkan lah anak2 jiran tu tk tidur lagi padahal dah lewat. Esoknya bila tanya kat dia, dia kata dia ingatkan anak2 akak yang main guli.

Sussspeeeennnnnn.

saya pun kadang2 dengo jugak..tp ada 1 hari tu, saya terbangun dalam kol 1 ke 2 pagi..gitula..saya kejut la abg...yg lawaknye..abg plak g ketuk2 dinding...dia ingat nepal kat sblah dok main2...
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by harleena on Wed May 26, 2010 12:21 pm

innocentti wrote:
harleena wrote:Last month malam2 asyik terdengar bunyi guli kat rumah. Ingatkan anak2 orang sebelah ni main guli. Dah lama dengar hinggalah satu hari tu terdetik nak tanya sebab dah pukul 11 lbh dengar bunyi guli berlaga. Takkan lah anak2 jiran tu tk tidur lagi padahal dah lewat. Esoknya bila tanya kat dia, dia kata dia ingatkan anak2 akak yang main guli.

Sussspeeeennnnnn.
kalau akak rajin baca kat cari thread mistik dan paranormal..ramai2 org2 kat situ ada pengalaman dan ilmu bab2 paranormal ni..perawat islam pun ada..ada terbaca jg penerangan pasal bunyi guli, org alih2 perabut tgh2 malam..

kita pun sedia maklum..kita kat dunia ni bukan manusia saja..macam2 makhluk lagi turut menghuni termasuk yang ghaib..

akak asal terdengar ajer bunyi guli, dalam kepala otak tak de lain. Toyol punya keje ler tu. Tapi betul ke? Sepupu akak suruh tabur kacang hijau n bolehleh gi ngendap samada toyol ke tak. Tak de keje akak nak ngendap toyol. Buat betul2 jelma depan mata, mau pengsan dibuatnya.
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by yaminz on Wed May 26, 2010 12:28 pm

harleena wrote:
innocentti wrote:
harleena wrote:Last month malam2 asyik terdengar bunyi guli kat rumah. Ingatkan anak2 orang sebelah ni main guli. Dah lama dengar hinggalah satu hari tu terdetik nak tanya sebab dah pukul 11 lbh dengar bunyi guli berlaga. Takkan lah anak2 jiran tu tk tidur lagi padahal dah lewat. Esoknya bila tanya kat dia, dia kata dia ingatkan anak2 akak yang main guli.

Sussspeeeennnnnn.
kalau akak rajin baca kat cari thread mistik dan paranormal..ramai2 org2 kat situ ada pengalaman dan ilmu bab2 paranormal ni..perawat islam pun ada..ada terbaca jg penerangan pasal bunyi guli, org alih2 perabut tgh2 malam..

kita pun sedia maklum..kita kat dunia ni bukan manusia saja..macam2 makhluk lagi turut menghuni termasuk yang ghaib..

akak asal terdengar ajer bunyi guli, dalam kepala otak tak de lain. Toyol punya keje ler tu. Tapi betul ke? Sepupu akak suruh tabur kacang hijau n bolehleh gi ngendap samada toyol ke tak. Tak de keje akak nak ngendap toyol. Buat betul2 jelma depan mata, mau pengsan dibuatnya.

Ooo, ngeri tu... Atas umah sy, asyik org btukang jea... siang mlm, ntah apa diorg wat xtau ler...
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by harleena on Wed May 26, 2010 12:30 pm

yaminz wrote:
harleena wrote:
innocentti wrote:
harleena wrote:Last month malam2 asyik terdengar bunyi guli kat rumah. Ingatkan anak2 orang sebelah ni main guli. Dah lama dengar hinggalah satu hari tu terdetik nak tanya sebab dah pukul 11 lbh dengar bunyi guli berlaga. Takkan lah anak2 jiran tu tk tidur lagi padahal dah lewat. Esoknya bila tanya kat dia, dia kata dia ingatkan anak2 akak yang main guli.

Sussspeeeennnnnn.
kalau akak rajin baca kat cari thread mistik dan paranormal..ramai2 org2 kat situ ada pengalaman dan ilmu bab2 paranormal ni..perawat islam pun ada..ada terbaca jg penerangan pasal bunyi guli, org alih2 perabut tgh2 malam..

kita pun sedia maklum..kita kat dunia ni bukan manusia saja..macam2 makhluk lagi turut menghuni termasuk yang ghaib..

akak asal terdengar ajer bunyi guli, dalam kepala otak tak de lain. Toyol punya keje ler tu. Tapi betul ke? Sepupu akak suruh tabur kacang hijau n bolehleh gi ngendap samada toyol ke tak. Tak de keje akak nak ngendap toyol. Buat betul2 jelma depan mata, mau pengsan dibuatnya.

Ooo, ngeri tu... Atas umah sy, asyik org btukang jea... siang mlm, ntah apa diorg wat xtau ler...

Buat perkampungan baru kot. heheheh Laughing
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by yaminz on Wed May 26, 2010 12:32 pm

harleena wrote:
Buat perkampungan baru kot. heheheh Laughing

Uiks, mganggu ktenteraman org adalah... Razz Razz Razz
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by innocentti on Wed May 26, 2010 8:33 pm

hehehe..jangan kata rumah atas bawah depan blakang..rumah kita sendiri pun ntah2 bersarang dalamnya..antara nak kacau kita dengan tak jer.. monkey
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by tok_rimau87 on Wed May 26, 2010 10:31 pm

pasal bertukang tu kat hostel maktab aku nih biasa gak dengar..kadang-kadang tak pikir negatif sangat maklum la budak laki, entah ape dorang buat..pukul 2-3 pagi

kadang-kadang bunyi orang tarik benda tak tau la katil ke, loker ke

yg misteri sket bunyi tapak kaki berlari-lari, tapi langkah kecik Razz
avatar
tok_rimau87
Sergeant
Sergeant

Mymil
Posts : 171
Reputation : 10
Join date : 30/04/2010

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum