Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by Laxamana Mon Oct 23, 2017 9:35 am

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171929 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Page 6 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

View previous topic View next topic Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by HangPC2 on Wed Jan 11, 2012 8:56 am

sebenarnya Anggota Polis tuh Polis Hutan atau Preman biasa ?

HangPC2
Captain
Captain

Posts : 901
Join date : 22/04/2010

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by el-toro on Wed Jan 11, 2012 6:31 pm

HangPC2 wrote:sebenarnya Anggota Polis tuh Polis Hutan atau Preman biasa ?

hang guna kalimat '' preman '' juga ka ? Laughing
avatar
el-toro
Sergeant
Sergeant

Mymil
Posts : 159
Reputation : 23
Join date : 05/07/2011

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by anya8797 on Thu Jan 12, 2012 7:23 am

alphawolf wrote:Heh teringat adik aku cerita masa dia kat UTP. Satu malam dia nak pi Batu Gajah so take off la dengan motor dia....on the way dia mengekor satu lori bawak pisang - dengan lampu malap (boleh kata tak nampak le). Dia pun grumble la apehal takde lampu jalan malam2.....lepas dia potong lori tu...ada la dalam 1-2 km ke depan, dia nampak sekali lagi lori tu....so apa, lagi pusing balik Tronoh ler.....

macam sama dengan cerita yellow folksvagen kat karak highway.... sentiasa mendahului yang lain dan berada dalam kelasnya yang tersendiri...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by anya8797 on Thu Jan 12, 2012 7:26 am

el-toro wrote:
HangPC2 wrote:sebenarnya Anggota Polis tuh Polis Hutan atau Preman biasa ?

hang guna kalimat '' preman '' juga ka ? Laughing

salam bang toro.....
anya rasa ini istilah widely used oleh generasi sblom kita... cheers

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by HangPC2 on Thu Jan 12, 2012 7:36 am

nasib baik saya tak pakai istilah '' mata-mata '' ....
avatar
HangPC2
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 901
Reputation : 144
Join date : 22/04/2010
Age : 35
Location : Langkasuka

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by anya8797 on Thu Jan 12, 2012 3:35 pm

mana origin istilah mata mata untuk polis ye... hmmm interesting betul perkataan ni...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by standupper on Thu Jan 12, 2012 4:14 pm

Misteri volkswagon kuning???

[You must be registered and logged in to see this link.]





avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by venez on Thu Jan 12, 2012 5:27 pm

standupper wrote:Misteri volkswagon kuning???

[You must be registered and logged in to see this link.]






perggg, gila magik...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by tin on Thu Jan 12, 2012 6:13 pm

wowowo... misteri la itu keta...
avatar
tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by kapokbesi on Thu Jan 12, 2012 6:35 pm

huhu..angker pak..sukahati die je pling2 kete kt situ..
avatar
kapokbesi
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 968
Reputation : 181
Join date : 17/09/2011
Age : 31
Location : ولا تمشى فى الارض مرحا

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by kerambit75 on Thu Jan 12, 2012 8:31 pm

Yip wrote:sebenarnya tatau dulu satu sekolah dengan anak allahyarham ni, dia my junior masa kat Sekolah Projek, biasa ler skool slalu bikin camping lah, outdoor xtvt ler so salah satu fave xtvt masa tengah bowink dan untuk sesi suaikenal of coz ler cite hantu.... bila pikir balik dedulu memang ske gelak bila dengar cite antu until bila dengar dari mulut anak mangsa tu sendiri, sampai la ni wa x leh nak gelak kalo dengan urban legend pon... kesian gak budak tu, kematian ayah dia jadi sensasi dengan berbagai versi, mak dia lak memang trauma giler... dia pon membesar ngan sesapa famili yang sudi nak amik dia...

kalo ikut kata dia dulu, cik ponti atau langsuir yang merobek mayat arwah ayah dia masa mak dia dalam kete tengah susukan dia ... kete rosak tengah jalan, pastu masa tengah nak check apa yang x kena ngan kete tu arwah tetiba ilang, masa tu pulak ada kete peronda lalu tetapi x datang dekat kat kete mangsa, cuma derang keluar pakai hailer ke amendenya suh mak dia jangan kuar dari kete

sedih cite ni, junior yip kehilangan ayah...
avatar
kerambit75
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 2612
Reputation : 83
Join date : 07/05/2010
Age : 42
Location : Ipoh

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by anya8797 on Fri Jan 13, 2012 5:04 am

standupper wrote:Misteri volkswagon kuning???

[You must be registered and logged in to see this link.]






nasib baik polis tuh tak rempuh pagar tuh.....
masih nampak tail lights kereta hantu itu from the other side of the fence...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by Blitzkrieg on Fri Feb 03, 2012 5:50 am

Ada la satu kisah..ni pengawal keselamatan tp dia dh pencen...jenis lurus bendul. Masa of duty malam, nak balik rumah kena lalu jirat cina...elok lalu situ..enjin pulak mati..kendia ada satu lembaga wanita dekat situ. Dia boleh berenti pegi dekat lembaga tu tanya ' Awak hantu kan..' 2 -3 kali dia tanya lembaga tu wat tak tau je ...he..he

Blitzkrieg
Corporal
Corporal

Malaysia
Posts : 94
Reputation : 44
Join date : 09/01/2012
Age : 41
Location : Johor

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by HangPC2 on Sat Feb 04, 2012 9:48 am

lawak pulak hahahahaa....
avatar
HangPC2
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 901
Reputation : 144
Join date : 22/04/2010
Age : 35
Location : Langkasuka

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by ezatamr on Tue Feb 07, 2012 11:20 am

orang yg tak takut slalu troll hantu, orang yg takut plak slalu kena troll dek hantu.

ezatamr
Civilian

Malaysia
Posts : 2
Reputation : 1
Join date : 18/01/2012

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by mumuchi on Tue Feb 07, 2012 11:31 am

betul tu Cool

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this link.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by standupper on Tue Feb 07, 2012 5:12 pm

Faktanya.. sampai sekarang aku tak pernah terpaksa menulis pasal kes hantu makan orang, orang mati kena bunuh dengan hantu etc... otai-otai yg aku tanya pun tak pernah lagi seumur hidup diorg...

Kalau ada pun perkara mistik pasal kes sesat di hutan, paling real pun kes fenomena misteri api muncul tetiba, yang lainnya kes hantu separuh-separuh @orang minyak wannabe, jenglot tipu milik ankle seekers, kapas dalam botol yg nampak macam hantu. Kes rompak cara pukau berlambak ler. Kena tanya Datin Maimun ler lepas nie.

avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by marc_zman on Wed Feb 08, 2012 5:39 am

standupper wrote:Faktanya.. sampai sekarang aku tak pernah terpaksa menulis pasal kes hantu makan orang, orang mati kena bunuh dengan hantu etc... otai-otai yg aku tanya pun tak pernah lagi seumur hidup diorg...

Kalau ada pun perkara mistik pasal kes sesat di hutan, paling real pun kes fenomena misteri api muncul tetiba, yang lainnya kes hantu separuh-separuh @orang minyak wannabe, jenglot tipu milik ankle seekers, kapas dalam botol yg nampak macam hantu. Kes rompak cara pukau berlambak ler. Kena tanya Datin Maimun ler lepas nie.


1st time dengor nih..

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by standupper on Wed Feb 08, 2012 4:40 pm

marc_zman wrote:
standupper wrote:Faktanya.. sampai sekarang aku tak pernah terpaksa menulis pasal kes hantu makan orang, orang mati kena bunuh dengan hantu etc... otai-otai yg aku tanya pun tak pernah lagi seumur hidup diorg...

Kalau ada pun perkara mistik pasal kes sesat di hutan, paling real pun kes fenomena misteri api muncul tetiba, yang lainnya kes hantu separuh-separuh @orang minyak wannabe, jenglot tipu milik ankle seekers, kapas dalam botol yg nampak macam hantu. Kes rompak cara pukau berlambak ler. Kena tanya Datin Maimun ler lepas nie.


1st time dengor nih..

Apa taknya.. dia pernah bawak sampai 2-3 ekor jenglot jalan-jalan ke opis aku... kalau satu mungkin ler misitk.. kalau dua mungkin kebetulan.. kalau dah sampai 3 ekor koleksi dia dah tentu temberang.
avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by Blitzkrieg on Thu Feb 09, 2012 4:46 am

Aku kalau pengalaman jumpa tu takdelah...tp setakat dengar meja kerusi rumah jiran bawah ade la aku dengar..padahal masa tu semua orang bercuti..dah tentu takde sape nak gerakkan kerusi tu pukul 12 malam. Tapi kalau takut pun tak guna, biar je dia main asal jangan menjelma, jangan kacau rumah aku sudah. Janji masih boleh tido lena kira ok lah tu.

Blitzkrieg
Corporal
Corporal

Malaysia
Posts : 94
Reputation : 44
Join date : 09/01/2012
Age : 41
Location : Johor

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by mumuchi on Thu Feb 09, 2012 5:17 am

bab dengar bunyi perabut bergerak rumah/bilik atas bawah sampai pagi tu biasalah kalau sewa hotel apartment...tapi macam ko cakap jangan ganggu wa udahler..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this link.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum