Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by Laxamana Mon Oct 23, 2017 9:35 am

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171929 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Page 5 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by MMW on Wed Oct 12, 2011 3:03 pm

anya8797 wrote:
MMW wrote:
marc_zman wrote:

Btw... brp RM bro M caj kat benda yg tumpang tu? ekekekekekeeeee[/color]

Kawan saya siap berenti kereta lagi tumpangkan makhluk sekor tu. Duduk seat depan. Baju kebaya warna merah. Mata hitam.... tak nampak anak mata.

Dalam kereta punya le wangi. Semerbak bau bunga kemboja kubur.

Tak bercakap sepanjang perjalanan. Nak turun main tunjuk aje. Lepas turun terus hilang. Bunyi mengilai pun datang.

Lepas tu datang bau busuk satu kereta. Bau bangkai.

Aku tanya engkau tak takut ke? Tak. Dia kata dah biasa jumpa kat jalan lama tu. Kesian pulak dia berjalan kaki. Dia pun makhluk Allah jugak....


abang anya yang slalu ikut jalan tuh.... paling popular jalan lama ikut triang (ada ke nama tempat nih?)... dia slalu cakap kat situ sangat gelap dan slalu berasa berlumba2 dengan antu.... sebut2 gitu, ada satu kali tuh...as he was driving... ada kepala pompuan takde badan dok singgah kat side mirror sesambil tengok dia drive...

Ada masa tu dengar cerita manusia berkepala anjing dok lumba lari dengan kereta. Macam Anubis le pulak

[You must be registered and logged in to see this image.]


MMW
Colonel
Colonel

Posts : 2269
Join date : 07/03/2011

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by anya8797 on Wed Oct 12, 2011 4:15 pm

MMW wrote:
anya8797 wrote:
MMW wrote:
marc_zman wrote:

Btw... brp RM bro M caj kat benda yg tumpang tu? ekekekekekeeeee[/color]

Kawan saya siap berenti kereta lagi tumpangkan makhluk sekor tu. Duduk seat depan. Baju kebaya warna merah. Mata hitam.... tak nampak anak mata.

Dalam kereta punya le wangi. Semerbak bau bunga kemboja kubur.

Tak bercakap sepanjang perjalanan. Nak turun main tunjuk aje. Lepas turun terus hilang. Bunyi mengilai pun datang.

Lepas tu datang bau busuk satu kereta. Bau bangkai.

Aku tanya engkau tak takut ke? Tak. Dia kata dah biasa jumpa kat jalan lama tu. Kesian pulak dia berjalan kaki. Dia pun makhluk Allah jugak....


abang anya yang slalu ikut jalan tuh.... paling popular jalan lama ikut triang (ada ke nama tempat nih?)... dia slalu cakap kat situ sangat gelap dan slalu berasa berlumba2 dengan antu.... sebut2 gitu, ada satu kali tuh...as he was driving... ada kepala pompuan takde badan dok singgah kat side mirror sesambil tengok dia drive...

Ada masa tu dengar cerita manusia berkepala anjing dok lumba lari dengan kereta. Macam Anubis le pulak

[You must be registered and logged in to see this image.]


yang nih kawan anya masa sekolah2 dulu ada cerita.... dia balik lewat piilion rider.... pukul 3 pagi rasanya.... nampak kelibat orang berjalan kaki kat bahu jalan... bila dah dekat.. nampak lelaki yang berjalan tuh berkepala anjing.... dia cepat2 suruh kawan dia pecut... sampai rumah terus demam 3 hari....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by yaminz on Thu Oct 13, 2011 3:14 am

Pehhh, nie kira nyer mmg keras ler erk...
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by Foxtrot on Thu Oct 13, 2011 4:49 am

Aku pulak pernah terserempak lelaki tanpa muka di jalan Sungai Petani-Kuala Ketil tatkala remang-remang senja beberapa tahun lepas.... Macam tak caya je.
avatar
Foxtrot
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1110
Reputation : 71
Join date : 17/08/2010
Age : 36
Location : From Taiping With Love

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by anya8797 on Thu Oct 13, 2011 8:08 am

yaminz wrote:Pehhh, nie kira nyer mmg keras ler erk...

memang keras ler yaminz....anya rasa banyak jalan lama gitu.... kat rural perak pon sama rasanya....tapi jalan lama best travel siang2.... banyak mende dapat tengok...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by yaminz on Thu Oct 13, 2011 8:14 am

anya8797 wrote:
yaminz wrote:Pehhh, nie kira nyer mmg keras ler erk...

memang keras ler yaminz....anya rasa banyak jalan lama gitu.... kat rural perak pon sama rasanya....tapi jalan lama best travel siang2.... banyak mende dapat tengok...

menda apa byk tgk anya? cam mnarik bunyi nyer....
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by anya8797 on Thu Oct 13, 2011 8:18 am

Foxtrot wrote:Aku pulak pernah terserempak lelaki tanpa muka di jalan Sungai Petani-Kuala Ketil tatkala remang-remang senja beberapa tahun lepas.... Macam tak caya je.

masa tuh kiranya facing each other ler fox?.... affraid

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by anya8797 on Thu Oct 13, 2011 8:25 am

yaminz wrote:
anya8797 wrote:
yaminz wrote:Pehhh, nie kira nyer mmg keras ler erk...

memang keras ler yaminz....anya rasa banyak jalan lama gitu.... kat rural perak pon sama rasanya....tapi jalan lama best travel siang2.... banyak mende dapat tengok...

menda apa byk tgk anya? cam mnarik bunyi nyer....

hehehe..takdelah... slalunya kalau ikut highway..nampak pokok..jalan...jalan..pokok... kalau ikut jalan dalam atau lama.. lalu kampong2...bandar2 kecik....best..... nostalgic...

although kat highway pon banyak jugak cite2 hantu gini.... colleague anya cerita... on the way nak balik kelantan... nampak pompuan pakai baju kebaya junjung bunjut kain atas kepala jalan tepi jalan pukul 2 pagi.... pastu husband dia berenti nak ajak tumpang... tengok2 dah takde... jalan kedepan sket... nampak ponpuan yang sama...bunjut yang sama jalan tepi jalan tuh...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by yaminz on Thu Oct 13, 2011 8:30 am

anya8797 wrote:
yaminz wrote:
anya8797 wrote:
yaminz wrote:Pehhh, nie kira nyer mmg keras ler erk...

memang keras ler yaminz....anya rasa banyak jalan lama gitu.... kat rural perak pon sama rasanya....tapi jalan lama best travel siang2.... banyak mende dapat tengok...

menda apa byk tgk anya? cam mnarik bunyi nyer....

hehehe..takdelah... slalunya kalau ikut highway..nampak pokok..jalan...jalan..pokok... kalau ikut jalan dalam atau lama.. lalu kampong2...bandar2 kecik....best..... nostalgic...

although kat highway pon banyak jugak cite2 hantu gini.... colleague anya cerita... on the way nak balik kelantan... nampak pompuan pakai baju kebaya junjung bunjut kain atas kepala jalan tepi jalan pukul 2 pagi.... pastu husband dia berenti nak ajak tumpang... tengok2 dah takde... jalan kedepan sket... nampak ponpuan yang sama...bunjut yang sama jalan tepi jalan tuh...

avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by 5229 on Thu Oct 13, 2011 8:52 am

anya8797 wrote:
yaminz wrote:
anya8797 wrote:
yaminz wrote:Pehhh, nie kira nyer mmg keras ler erk...

memang keras ler yaminz....anya rasa banyak jalan lama gitu.... kat rural perak pon sama rasanya....tapi jalan lama best travel siang2.... banyak mende dapat tengok...

menda apa byk tgk anya? cam mnarik bunyi nyer....

hehehe..takdelah... slalunya kalau ikut highway..nampak pokok..jalan...jalan..pokok... kalau ikut jalan dalam atau lama.. lalu kampong2...bandar2 kecik....best..... nostalgic...

although kat highway pon banyak jugak cite2 hantu gini.... colleague anya cerita... on the way nak balik kelantan... nampak pompuan pakai baju kebaya junjung bunjut kain atas kepala jalan tepi jalan pukul 2 pagi.... pastu husband dia berenti nak ajak tumpang... tengok2 dah takde... jalan kedepan sket... nampak ponpuan yang sama...bunjut yang sama jalan tepi jalan tuh...

cite pasal balik kelantan ada satu kesah.masa itu darjah 4.balik kg kt kelantan lalu heway timur barat.masa tu ada saya,abg,sepupu teman abah bawak keta dan abah.singgah satu kedai kopi kt atas gunung tuh.adela nampak 2-3 lori parking.saya tak ikut dok dalam keta.abah ngn sepupu turun pekena kopi.abg tidor.

nak dijadikan cerita..masa dalam keta tuh.terpandang satu pmpuan kt seberang jalan.tengah jalan.berbaju kurung putih,berselendang kain sarong yang orang2 dulu selalu pakai tu.dari atas sampai bawah memang kaler putihla termasuk selendang dia tuh.masa tu memang tak ingat hantu ke apa.yelah fizikal semua sempurna + kawasan tu agak terang.ingat kawasan kampung ke hapa..kejut abg.abg xbangun.jadik saya pon xkesahla.baring2 jap.bangun balik tengok pompuan tu ada lagi.jalan pelan2 kt seberang sana.tapi kali ni pompuan tu pandang saya balik.nmpak jelas dia senyum kt saya.saya xdek reaksi just tengok dia senyum dan dia berjalan.baring balik.kali ni timbul curious nak tgk pompuan nih.so,saya tgk sekali lagi.kali nampak dia dah masuk celah2 hutan sampai ilang dari pandangan saya.bila dah ilang,saya pon buat macam biasa balik.tapi mmg time tu xtakut dan xsyak langsung makhluk halus ke apa..

pikir2 blk.rasa bukan fantasi sebab 3kali saya tengok..huhuhu
avatar
5229
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 761
Reputation : 30
Join date : 29/08/2010
Age : 33
Location : nowhere

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by anya8797 on Thu Oct 13, 2011 3:51 pm

5229 wrote:

cite pasal balik kelantan ada satu kesah.masa itu darjah 4.balik kg kt kelantan lalu heway timur barat.masa tu ada saya,abg,sepupu teman abah bawak keta dan abah.singgah satu kedai kopi kt atas gunung tuh.adela nampak 2-3 lori parking.saya tak ikut dok dalam keta.abah ngn sepupu turun pekena kopi.abg tidor.

nak dijadikan cerita..masa dalam keta tuh.terpandang satu pmpuan kt seberang jalan.tengah jalan.berbaju kurung putih,berselendang kain sarong yang orang2 dulu selalu pakai tu.dari atas sampai bawah memang kaler putihla termasuk selendang dia tuh.masa tu memang tak ingat hantu ke apa.yelah fizikal semua sempurna + kawasan tu agak terang.ingat kawasan kampung ke hapa..kejut abg.abg xbangun.jadik saya pon xkesahla.baring2 jap.bangun balik tengok pompuan tu ada lagi.jalan pelan2 kt seberang sana.tapi kali ni pompuan tu pandang saya balik.nmpak jelas dia senyum kt saya.saya xdek reaksi just tengok dia senyum dan dia berjalan.baring balik.kali ni timbul curious nak tgk pompuan nih.so,saya tgk sekali lagi.kali nampak dia dah masuk celah2 hutan sampai ilang dari pandangan saya.bila dah ilang,saya pon buat macam biasa balik.tapi mmg time tu xtakut dan xsyak langsung makhluk halus ke apa..

pikir2 blk.rasa bukan fantasi sebab 3kali saya tengok..huhuhu

citer tentang jumpa hantu face to face nih lima...
kak anya pernah jumpa hantu pocong.... memang kitaorg saling berpandangan lah.... masa tuh kak anya nak sidai baju.... tengah malam dalam kul 12 lebeh.... kat belakang rumah mak kak anya tuh ada bilik air rumah maklong....pocong tuh berdiri depan bilik air tuh...sebab ada flash of light dari rumah maklong... boleh nampak dengan jelas lah muka dia... memang berdarah2 dan memang pandang tepat ke kak anya.... rasanya dalam 4@5 meter jer.... kak anya macam rasa tak real...so kak anya panggillah my sister.... dia keluar dan memang nampak apa yang kak anya nampak....jadinya bukan imaginasi semata lah....peliknya masa tuh takde lah rasa takut ke apa.... bukan nak riak tapi memang betul... kak anya cuma rasa curious whether it was real or not....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by Steven 12 on Wed Nov 30, 2011 11:17 pm

Seriau lak baca citer korang nih walaupun dah banyak kali dengar sebelum ni...

Alhamdulillah, syukur setakat ni tak pernah lagi jumpa apa2 yang merisaukan sepanjang berulang hampir setiap minggu ke Temerloh dari tahun 1999 lagi. Antara siang atau malam, jalan malam lagi best nak2 pulak after 12am Smile .. Yang selalu nampak eksiden jer.. huhu..

Antara area "keras" yang diketahui ialah after terowong both sides, area Lentang, area Sg. Dua, Karak. Dulu jalan lama lg teruk tapi sekarang lepas LPT siap tambah selesa laa.. Cuma hati2 area Lanchang malam byk *toot* melintas.. kdg2 lembu pun ada tersesat... Tapi makin bertambah lak kawasan area "keras".. hehe...

Jalan lama stretch KL-Genting Sempah, Bkt Tinggi-Bentong lalu siang2 la sambil layan2 koner leh bakar tayar sikit.. hehehe
avatar
Steven 12
Captain
Captain

Malaysia
Posts : 711
Reputation : 161
Join date : 19/11/2011
Location : Between the bluesky & planet earth

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by koirazie2 on Wed Nov 30, 2011 11:53 pm

Steven 12 wrote:Seriau lak baca citer korang nih walaupun dah banyak kali dengar sebelum ni...

Alhamdulillah, syukur setakat ni tak pernah lagi jumpa apa2 yang merisaukan sepanjang berulang hampir setiap minggu ke Temerloh dari tahun 1999 lagi. Antara siang atau malam, jalan malam lagi best nak2 pulak after 12am Smile .. Yang selalu nampak eksiden jer.. huhu..

Antara area "keras" yang diketahui ialah after terowong both sides, area Lentang, area Sg. Dua, Karak. Dulu jalan lama lg teruk tapi sekarang lepas LPT siap tambah selesa laa.. Cuma hati2 area Lanchang malam byk *toot* melintas.. kdg2 lembu pun ada tersesat... Tapi makin bertambah lak kawasan area "keras".. hehe...

Jalan lama stretch KL-Genting Sempah, Bkt Tinggi-Bentong lalu siang2 la sambil layan2 koner leh bakar tayar sikit.. hehehe

toot tuh mnder yek.. Very Happy
avatar
koirazie2
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 448
Reputation : 11
Join date : 07/04/2011
Age : 37
Location : Temerloh

http://www.facebook.com/koirazie

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by azim09 on Thu Dec 01, 2011 3:09 am

koirazie2 wrote:
Steven 12 wrote:Seriau lak baca citer korang nih walaupun dah banyak kali dengar sebelum ni...

Alhamdulillah, syukur setakat ni tak pernah lagi jumpa apa2 yang merisaukan sepanjang berulang hampir setiap minggu ke Temerloh dari tahun 1999 lagi. Antara siang atau malam, jalan malam lagi best nak2 pulak after 12am Smile .. Yang selalu nampak eksiden jer.. huhu..

Antara area "keras" yang diketahui ialah after terowong both sides, area Lentang, area Sg. Dua, Karak. Dulu jalan lama lg teruk tapi sekarang lepas LPT siap tambah selesa laa.. Cuma hati2 area Lanchang malam byk *toot* melintas.. kdg2 lembu pun ada tersesat... Tapi makin bertambah lak kawasan area "keras".. hehe...

Jalan lama stretch KL-Genting Sempah, Bkt Tinggi-Bentong lalu siang2 la sambil layan2 koner leh bakar tayar sikit.. hehehe

toot tuh mnder yek.. Very Happy

*toot* hutan kot..hehe
avatar
azim09
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1623
Reputation : 230
Join date : 27/09/2010
Age : 25
Location : off the grid

http://www.facebook.com/azim09.

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by yaminz on Thu Dec 01, 2011 3:38 am

azim09 wrote:
koirazie2 wrote:
Steven 12 wrote:Seriau lak baca citer korang nih walaupun dah banyak kali dengar sebelum ni...

Alhamdulillah, syukur setakat ni tak pernah lagi jumpa apa2 yang merisaukan sepanjang berulang hampir setiap minggu ke Temerloh dari tahun 1999 lagi. Antara siang atau malam, jalan malam lagi best nak2 pulak after 12am Smile .. Yang selalu nampak eksiden jer.. huhu..

Antara area "keras" yang diketahui ialah after terowong both sides, area Lentang, area Sg. Dua, Karak. Dulu jalan lama lg teruk tapi sekarang lepas LPT siap tambah selesa laa.. Cuma hati2 area Lanchang malam byk *toot* melintas.. kdg2 lembu pun ada tersesat... Tapi makin bertambah lak kawasan area "keras".. hehe...

Jalan lama stretch KL-Genting Sempah, Bkt Tinggi-Bentong lalu siang2 la sambil layan2 koner leh bakar tayar sikit.. hehehe

toot tuh mnder yek.. Very Happy

*toot* hutan kot..hehe

mungkin toot tu kentut kot... ekekekeke
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by koirazie2 on Thu Dec 01, 2011 3:51 am

azim09 wrote:
koirazie2 wrote:
Steven 12 wrote:Seriau lak baca citer korang nih walaupun dah banyak kali dengar sebelum ni...

Alhamdulillah, syukur setakat ni tak pernah lagi jumpa apa2 yang merisaukan sepanjang berulang hampir setiap minggu ke Temerloh dari tahun 1999 lagi. Antara siang atau malam, jalan malam lagi best nak2 pulak after 12am Smile .. Yang selalu nampak eksiden jer.. huhu..

Antara area "keras" yang diketahui ialah after terowong both sides, area Lentang, area Sg. Dua, Karak. Dulu jalan lama lg teruk tapi sekarang lepas LPT siap tambah selesa laa.. Cuma hati2 area Lanchang malam byk *toot* melintas.. kdg2 lembu pun ada tersesat... Tapi makin bertambah lak kawasan area "keras".. hehe...

Jalan lama stretch KL-Genting Sempah, Bkt Tinggi-Bentong lalu siang2 la sambil layan2 koner leh bakar tayar sikit.. hehehe

toot tuh mnder yek.. Very Happy

*toot* hutan kot..hehe

toot hutan yg krook2 tu ker azim.. Razz
avatar
koirazie2
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 448
Reputation : 11
Join date : 07/04/2011
Age : 37
Location : Temerloh

http://www.facebook.com/koirazie

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by azim09 on Thu Dec 01, 2011 3:53 am

koirazie2 wrote:
azim09 wrote:
koirazie2 wrote:
Steven 12 wrote:Seriau lak baca citer korang nih walaupun dah banyak kali dengar sebelum ni...

Alhamdulillah, syukur setakat ni tak pernah lagi jumpa apa2 yang merisaukan sepanjang berulang hampir setiap minggu ke Temerloh dari tahun 1999 lagi. Antara siang atau malam, jalan malam lagi best nak2 pulak after 12am Smile .. Yang selalu nampak eksiden jer.. huhu..

Antara area "keras" yang diketahui ialah after terowong both sides, area Lentang, area Sg. Dua, Karak. Dulu jalan lama lg teruk tapi sekarang lepas LPT siap tambah selesa laa.. Cuma hati2 area Lanchang malam byk *toot* melintas.. kdg2 lembu pun ada tersesat... Tapi makin bertambah lak kawasan area "keras".. hehe...

Jalan lama stretch KL-Genting Sempah, Bkt Tinggi-Bentong lalu siang2 la sambil layan2 koner leh bakar tayar sikit.. hehehe

toot tuh mnder yek.. Very Happy

*toot* hutan kot..hehe

toot hutan yg krook2 tu ker azim.. Razz

yup,senang cite kebau pendek yang dok dalam hutan tu....
avatar
azim09
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1623
Reputation : 230
Join date : 27/09/2010
Age : 25
Location : off the grid

http://www.facebook.com/azim09.

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by standupper on Thu Dec 01, 2011 3:54 am

koirazie2 wrote:
azim09 wrote:
koirazie2 wrote:
Steven 12 wrote:Seriau lak baca citer korang nih walaupun dah banyak kali dengar sebelum ni...

Alhamdulillah, syukur setakat ni tak pernah lagi jumpa apa2 yang merisaukan sepanjang berulang hampir setiap minggu ke Temerloh dari tahun 1999 lagi. Antara siang atau malam, jalan malam lagi best nak2 pulak after 12am Smile .. Yang selalu nampak eksiden jer.. huhu..

Antara area "keras" yang diketahui ialah after terowong both sides, area Lentang, area Sg. Dua, Karak. Dulu jalan lama lg teruk tapi sekarang lepas LPT siap tambah selesa laa.. Cuma hati2 area Lanchang malam byk *toot* melintas.. kdg2 lembu pun ada tersesat... Tapi makin bertambah lak kawasan area "keras".. hehe...

Jalan lama stretch KL-Genting Sempah, Bkt Tinggi-Bentong lalu siang2 la sambil layan2 koner leh bakar tayar sikit.. hehehe

toot tuh mnder yek.. Very Happy

*toot* hutan kot..hehe

toot hutan yg krook2 tu ker azim.. Razz

Test test *toot*, *toot*, Khinzir, Vavi hutan!
avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by yaminz on Thu Dec 01, 2011 4:02 am

kerbau pendek bunyi toot toot toot erk?
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by koirazie2 on Thu Dec 01, 2011 4:03 am

yaminz wrote:kerbau pendek bunyi toot toot toot erk?

yg ni version finas dh sensored pnya kot
avatar
koirazie2
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 448
Reputation : 11
Join date : 07/04/2011
Age : 37
Location : Temerloh

http://www.facebook.com/koirazie

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by alphawolf on Thu Dec 01, 2011 4:19 am

Heh teringat adik aku cerita masa dia kat UTP. Satu malam dia nak pi Batu Gajah so take off la dengan motor dia....on the way dia mengekor satu lori bawak pisang - dengan lampu malap (boleh kata tak nampak le). Dia pun grumble la apehal takde lampu jalan malam2.....lepas dia potong lori tu...ada la dalam 1-2 km ke depan, dia nampak sekali lagi lori tu....so apa, lagi pusing balik Tronoh ler.....

--------------------my siggy below--------------------

"Look, you stupid b*****d, you've got no arms left"
"Yes I have!"
"LOOK!"
"It's just a flesh wound"
avatar
alphawolf
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 1457
Reputation : 196
Join date : 18/10/2010
Location : "Sitting Elephant"

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by Steven 12 on Thu Dec 01, 2011 4:43 am

koirazie2 wrote:
yg ni version finas dh sensored pnya kot
[center]

hehehe.. ada auto sensored eekk??

testing 1 2 3: *toot*, *toot*, baby..... BRAVO ALPHA BRAVO INDIA.. huhu Twisted Evil
avatar
Steven 12
Captain
Captain

Malaysia
Posts : 711
Reputation : 161
Join date : 19/11/2011
Location : Between the bluesky & planet earth

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by yaminz on Thu Dec 01, 2011 4:44 am

alphawolf wrote:Heh teringat adik aku cerita masa dia kat UTP. Satu malam dia nak pi Batu Gajah so take off la dengan motor dia....on the way dia mengekor satu lori bawak pisang - dengan lampu malap (boleh kata tak nampak le). Dia pun grumble la apehal takde lampu jalan malam2.....lepas dia potong lori tu...ada la dalam 1-2 km ke depan, dia nampak sekali lagi lori tu....so apa, lagi pusing balik Tronoh ler.....

Rasa nyer lori tu potong guna jln short cut kot... What a Face What a Face What a Face
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by mumuchi on Thu Dec 01, 2011 4:54 am

Steven 12 wrote:
koirazie2 wrote:
yg ni version finas dh sensored pnya kot
[center]

hehehe.. ada auto sensored eekk??

testing 1 2 3: *toot*, *toot*, baby..... BRAVO ALPHA BRAVO INDIA.. huhu Twisted Evil

jangan jumpa ini khinzir tengah jalan udahler...

[You must be registered and logged in to see this image.] Razz

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this link.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by yaminz on Thu Dec 01, 2011 4:58 am

mumuchi wrote:
Steven 12 wrote:
koirazie2 wrote:
yg ni version finas dh sensored pnya kot
[center]

hehehe.. ada auto sensored eekk??

testing 1 2 3: *toot*, *toot*, baby..... BRAVO ALPHA BRAVO INDIA.. huhu Twisted Evil

jangan jumpa ini khinzir tengah jalan udahler...

[You must be registered and logged in to see this image.] Razz

kalo jumpa xpe, jgn ia langgar sudah... mau kena samak... ekekekeke
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by HangPC2 on Wed Jan 11, 2012 8:56 am

sebenarnya Anggota Polis tuh Polis Hutan atau Preman biasa ?
avatar
HangPC2
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 901
Reputation : 144
Join date : 22/04/2010
Age : 35
Location : Langkasuka

Back to top Go down

Re: Urban Legend - Makhluk Aneh Makan Orang di Karak Highway

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum