Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by Laxamana Mon Oct 23, 2017 9:35 am

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171929 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Jom Pi DSA14

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Re: Jom Pi DSA14

Post by Akmal3110 on Wed Apr 16, 2014 10:03 am

1st tima mai DSA so takleh nak compare apa yang kurang.

Akmal3110
Colonel
Colonel

Posts : 2320
Join date : 14/10/2011

Back to top Go down

Re: Jom Pi DSA14

Post by periuk_api1209 on Wed Apr 16, 2014 12:05 pm

HangPC2 wrote:Hebat Jakel Trading........

agaknya ni yang indo* duk bising2 kata kain uniform askar malaysia depa buat...jakel beli kain kat compeni indone kot?? boleh konfirm ka?

periuk_api1209
Staff Sargent
Staff Sargent

Mymil
Posts : 334
Reputation : 12
Join date : 24/08/2010

Back to top Go down

Re: Jom Pi DSA14

Post by HangPC2 on Thu Apr 17, 2014 9:35 am

periuk_api1209 wrote:
HangPC2 wrote:Hebat Jakel Trading........

agaknya ni yang indo* duk bising2 kata kain uniform askar malaysia depa buat...jakel beli kain kat compeni indone kot?? boleh konfirm ka?


Saya rasa JAKEL beli dari Sritex.... JAKEL jadi pengedar
avatar
HangPC2
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 901
Reputation : 144
Join date : 22/04/2010
Age : 35
Location : Langkasuka

Back to top Go down

Re: Jom Pi DSA14

Post by marc_zman on Thu Apr 17, 2014 9:53 am

HangPC2 wrote:
periuk_api1209 wrote:
HangPC2 wrote:Hebat Jakel Trading........
agaknya ni yang indo* duk bising2 kata kain uniform askar malaysia depa buat...jakel beli kain kat compeni indone kot?? boleh konfirm ka?
Saya rasa JAKEL beli dari Sritex.... JAKEL jadi pengedar

pasal kain pun diorg nak bising? adey.. tu.. bangunan kat kolumpo tu.. berapa byk yg diorg 'buat'.. tak pulak diorg bising

lagipun.. kalu betoi pun Jakel beli dari kompeni indone.. apa salah ke? Jakel beli = bayar kan? bukan main amik free ajer kan.. isk isk isk

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Jom Pi DSA14

Post by yaminz on Fri Apr 18, 2014 3:52 am

da pg smlm... Very Happy Very Happy Very Happy
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Jom Pi DSA14

Post by marc_zman on Fri Apr 18, 2014 9:43 am

yaminz wrote:da pg smlm... Very Happy:D:D

tahun ni wa x dapat pegi stadz

ni hang pi DSA semalam tu apsal x contact abe tin, mochi, boss ven tau dak abu.? semalam diorg makan busat wooo

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Jom Pi DSA14

Post by yaminz on Fri Apr 18, 2014 9:50 am

marc_zman wrote:
yaminz wrote:da pg smlm... Very Happy:D:D

tahun ni wa x dapat pegi stadz

ni hang pi DSA semalam tu apsal x contact abe tin, mochi, boss ven tau dak abu.? semalam diorg makan busat wooo

rugi hang marc, tp anoa punyer org tarak plak tahun nie... model kecik pindad ada la... ekekeke

aiyok, ingatkan diorg p 14/15 jea... mlepas wooo... ekekeke...

avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Jom Pi DSA14

Post by superhornet on Fri Apr 18, 2014 11:58 am

Wei la rakan2 mymil sekian kalau ader gambor yg cantek molek tu post ler kat sini. Teringin rasernyer ingin menatap gambor yang cantek molek itu .. Dengar kabar deftech ada bawak AV8 dan AV6 ..
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Jom Pi DSA14

Post by yaminz on Fri Apr 18, 2014 12:01 pm

superhornet wrote:Wei la rakan2 mymil sekian kalau ader gambor yg cantek molek tu post ler kat sini. Teringin rasernyer ingin menatap gambor yang cantek molek itu .. Dengar kabar deftech ada bawak AV8 dan AV6 ..

ada bro... nanti sy postkan...  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil 
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Jom Pi DSA14

Post by mumuchi on Mon Apr 21, 2014 12:04 pm

dei macam tak biasa kikiki larikkk

[You must be registered and logged in to see this link.]

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this link.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Jom Pi DSA14

Post by superhornet on Tue Apr 22, 2014 4:56 am

yaminz wrote:
superhornet wrote:Wei la rakan2 mymil sekian kalau ader gambor yg cantek molek tu post ler kat sini. Teringin rasernyer ingin menatap gambor yang cantek molek itu .. Dengar kabar deftech ada bawak AV8 dan AV6 ..

ada bro... nanti sy postkan...  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil 

Eerr, ok roger ..
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Jom Pi DSA14

Post by syafiqhan on Tue Apr 22, 2014 6:18 am

superhornet wrote:
yaminz wrote:
superhornet wrote:Wei la rakan2 mymil sekian kalau ader gambor yg cantek molek tu post ler kat sini. Teringin rasernyer ingin menatap gambor yang cantek molek itu .. Dengar kabar deftech ada bawak AV8 dan AV6 ..

ada bro... nanti sy postkan...  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil 

Eerr, ok roger ..

errr...compressed pic ek...den guna berukban jek~  albino albino 
avatar
syafiqhan
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 322
Reputation : 46
Join date : 12/09/2011
Age : 26
Location : 3.190575, 101.734019

Back to top Go down

Re: Jom Pi DSA14

Post by mumuchi on Wed Apr 23, 2014 5:05 am

Dak Abu tak post gambar ke kat sini?

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this link.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Jom Pi DSA14

Post by atreyudevil on Wed Apr 23, 2014 9:40 am

ada, tenet slow sikit nih.
gambar lagi banyak nanti under watermark,
tak siap lagi on that thing

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Jom Pi DSA14

Post by dewafrost on Wed Apr 30, 2014 11:36 am

melepas nak serkap wakil eurocopter pasal EC135......
avatar
dewafrost
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3762
Reputation : 146
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: Jom Pi DSA14

Post by superhornet on Fri May 23, 2014 4:52 am

Wa sebenarnya baru terbaca Perajurit bulan Mei sebab baru beli hehehe, byk perkara yang menarik dan jugak perkara yang akan dijangka akan terjadi masa DSA ni. Antaranya mungkin sebilangan kita dah tahu berkenaan dengan Nuri, dimana ia akan dibaik pulih dan dinaik taraf dengan pakej avionik dan kopit digital dan kesemua 26 buah Nuri terlibat. Daripada 26 buah 11 buah akan diserahkan kepada PUTD dan 15 Buah akan memenuhi keperluan TUDM. nampaknyer PUTD tak lama lagi dapat la nuri digital. Turut terlibat adalah 'Charlie' juga akan dinaik taraf dengan pakej avionik dan sistem digital juga ditambah dengan sistem yang akan digunakan bagi memenuhi keperluan Global Air Traffic Management (GATM). Bermakna nanti 'Charlie' akan bertukar dari model standard H kepada J ..
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Jom Pi DSA14

Post by superhornet on Fri May 23, 2014 5:08 am

Daripada tu jugak ada satu perkara yang menarik perhatian teman, mungkin juga antara kita dah tahu menda ni iaitu Zulu dan Yankee. Deftech ada menandatangani MoU dengan firma dari US untuk memasarkan dua heli nie kepada Malaysia. Nampaknya ada harapan kita tgk Zulu dan Yankee ni dalam servis. Wa entah kenapa minat sangat dengan Zulu dan Yankee. Sebab tu la Yankee datang hari tu siap muchi amik gambar dier lagi jeles wa hheheheheh ...
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Jom Pi DSA14

Post by yaminz on Fri May 23, 2014 6:18 am

atreyudevil wrote:ada, tenet slow sikit nih.
gambar lagi banyak nanti under watermark,
tak siap lagi on that thing


[You must be registered and logged in to see this image.]

Last day pun diorg ada... tp xtangkap gambau pun mau kena delete... ekekeke
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Jom Pi DSA14

Post by yaminz on Fri May 23, 2014 6:22 am

superhornet wrote:Daripada tu jugak ada satu perkara yang menarik perhatian teman, mungkin juga antara kita dah tahu menda ni iaitu Zulu dan Yankee. Deftech ada menandatangani MoU dengan firma dari US untuk memasarkan dua heli nie kepada Malaysia. Nampaknya ada harapan kita tgk Zulu dan Yankee ni dalam servis. Wa entah kenapa minat sangat dengan Zulu dan Yankee. Sebab tu la Yankee datang hari tu siap muchi amik gambar dier lagi jeles wa hheheheheh ...

abe yinchet paling gembira...  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil 
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Jom Pi DSA14

Post by superhornet on Fri May 23, 2014 9:33 am

yaminz wrote:
superhornet wrote:Daripada tu jugak ada satu perkara yang menarik perhatian teman, mungkin juga antara kita dah tahu menda ni iaitu Zulu dan Yankee. Deftech ada menandatangani MoU dengan firma dari US untuk memasarkan dua heli nie kepada Malaysia. Nampaknya ada harapan kita tgk Zulu dan Yankee ni dalam servis. Wa entah kenapa minat sangat dengan Zulu dan Yankee. Sebab tu la Yankee datang hari tu siap muchi amik gambar dier lagi jeles wa hheheheheh ...

abe yinchet paling gembira...  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil 

Hahahahah .... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil 
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Jom Pi DSA14

Post by periuk_api1209 on Mon May 26, 2014 8:40 am

superhornet wrote:
yaminz wrote:
superhornet wrote:Daripada tu jugak ada satu perkara yang menarik perhatian teman, mungkin juga antara kita dah tahu menda ni iaitu Zulu dan Yankee. Deftech ada menandatangani MoU dengan firma dari US untuk memasarkan dua heli nie kepada Malaysia. Nampaknya ada harapan kita tgk Zulu dan Yankee ni dalam servis. Wa entah kenapa minat sangat dengan Zulu dan Yankee. Sebab tu la Yankee datang hari tu siap muchi amik gambar dier lagi jeles wa hheheheheh ...

abe yinchet paling gembira...  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil 

Hahahahah .... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil 

euro tiger camne??

periuk_api1209
Staff Sargent
Staff Sargent

Mymil
Posts : 334
Reputation : 12
Join date : 24/08/2010

Back to top Go down

Re: Jom Pi DSA14

Post by yaminz on Mon May 26, 2014 8:49 am

periuk_api1209 wrote:
superhornet wrote:
yaminz wrote:
superhornet wrote:Daripada tu jugak ada satu perkara yang menarik perhatian teman, mungkin juga antara kita dah tahu menda ni iaitu Zulu dan Yankee. Deftech ada menandatangani MoU dengan firma dari US untuk memasarkan dua heli nie kepada Malaysia. Nampaknya ada harapan kita tgk Zulu dan Yankee ni dalam servis. Wa entah kenapa minat sangat dengan Zulu dan Yankee. Sebab tu la Yankee datang hari tu siap muchi amik gambar dier lagi jeles wa hheheheheh ...

abe yinchet paling gembira...  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil 

Hahahahah .... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil 

euro tiger camne??

xtau plak bro, tp bg sy zulu mmg tbaik tok TDM bbdg tiger... lgpun rega tiger mahal gak...
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Jom Pi DSA14

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum