Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by Laxamana Mon Oct 23, 2017 9:35 am

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171929 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Menu Masakan

Page 20 of 23 Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21, 22, 23  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Menu Masakan

Post by mumuchi on Fri Aug 19, 2011 6:21 pm

tu fasallah..mai ambik sendiri la..limited time offer ni..next week dah balik kampung dah hehehehe! What a Face

mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Posts : 19546
Join date : 05/06/2010

Back to top Go down

Re: Menu Masakan

Post by anya8797 on Fri Aug 19, 2011 7:12 pm

mumuchi wrote:tu fasallah..mai ambik sendiri la..limited time offer ni..next week dah balik kampung dah hehehehe! What a Face

hehehe...tegelak anya... siap ada time limitation gitu.... lepas raya pon bleh kan muchi....kan...kan... Very Happy

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Menu Masakan

Post by mumuchi on Sat Aug 20, 2011 12:50 am

cess ingat dia nak buat juadah berbuka Rolling Eyes macam tu anytime leh la What a Face

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Menu Masakan

Post by el-toro on Sat Aug 20, 2011 5:11 pm

anya8797 wrote:
el-toro wrote:
anya8797 wrote:
mumuchi wrote:
anya8797 wrote:anya nak try buat kuih tako....
mana nak cari daun pandan yang lebar2 sket?
yang kat tesco kecik2 sajer.... Sad

belakang rumah den What a Face

seriously muchi?...anya serious ni... Sad

tu avatar anya ngan anak ke ?

ha ah bang toro.. itu anya dan anak....

mana somi anya tak nampak ?


p/s : tempel lah photo anya yg besar sikit ?
avatar
el-toro
Sergeant
Sergeant

Mymil
Posts : 159
Reputation : 23
Join date : 05/07/2011

Back to top Go down

Re: Menu Masakan

Post by anya8797 on Sat Aug 20, 2011 9:54 pm

el-toro wrote:
anya8797 wrote:
el-toro wrote:
anya8797 wrote:
mumuchi wrote:
anya8797 wrote:anya nak try buat kuih tako....
mana nak cari daun pandan yang lebar2 sket?
yang kat tesco kecik2 sajer.... Sad

belakang rumah den What a Face

seriously muchi?...anya serious ni... Sad

tu avatar anya ngan anak ke ?

ha ah bang toro.. itu anya dan anak....

mana somi anya tak nampak ?

p/s : tempel lah photo anya yg besar sikit ?

anya ni buruk sajer bang toro....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Menu Masakan

Post by anya8797 on Sat Aug 20, 2011 9:59 pm

mumuchi wrote:cess ingat dia nak buat juadah berbuka Rolling Eyes macam tu anytime leh la What a Face

bukan untuk bukak posa muchi... anya nak buat lepas raya so that anya boleh rasa hasil experiment anya tuh.... tapi nanti anya nak mintak naa....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Menu Masakan

Post by marc_zman on Mon Aug 22, 2011 5:18 am

semalam wa cuba try test masak for de 1st time Ikan Jaket @ Cencaru Kerutup Bakar.. selama ni tau makan jer bila mak masak.. semalam bleh teringin, so kena laaa buat sendiri.. ekekekekeee

1. Ikan jaket 3 ekor.. buang isi perut & belah bhg atas dia
2. bawang merah.. dlm 7,8 ulas
3. bawang putih.. 4, 5 ulas
4. halia.. 2 inci
5. lengkuas.. 1-1.5 inci
6. serai.. ni wa pakai dlm 5 btg
7. cili kering.. brp wa pakai ek? 20-30 tangkai
8. daun kunyit.. selai jer.. kasik hiris halus- haluuusss
9. asam keping (malas nak pakai asam jawa)
10. garam & gula.. ikut suka & citarasa

cara masak? nak buat sambal dia.. blend jer bahan2 no 2 sampai 7 tu.. pastu masak @ tumis dlm kuali.. jgn lupa letak daun kunyit & asam keping gula/garam.. sudah pecah minyak & garing gitu, bleh off api n kasik sejuk.. pastu, kasik sumbat ini sambal dlm itu ikan jaket.. wa tak goreng ini ikan.. buat special skit smlm.. kita bakar..

harap maaf.. tiada gambar dpt disertakan coz.. terlupa terus nak amik gambor

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Menu Masakan

Post by Laxamana on Mon Aug 22, 2011 5:36 am

marc_zman wrote:semalam wa cuba try test masak for de 1st time Ikan Jaket @ Cencaru Kerutup Bakar.. selama ni tau makan jer bila mak masak.. semalam bleh teringin, so kena laaa buat sendiri.. ekekekekeee

1. Ikan jaket 3 ekor.. buang isi perut & belah bhg atas dia
2. bawang merah.. dlm 7,8 ulas
3. bawang putih.. 4, 5 ulas
4. halia.. 2 inci
5. lengkuas.. 1-1.5 inci
6. serai.. ni wa pakai dlm 5 btg
7. cili kering.. brp wa pakai ek? 20-30 tangkai
8. daun kunyit.. selai jer.. kasik hiris halus- haluuusss
9. asam keping (malas nak pakai asam jawa)
10. garam & gula.. ikut suka & citarasa

cara masak? nak buat sambal dia.. blend jer bahan2 no 2 sampai 7 tu.. pastu masak @ tumis dlm kuali.. jgn lupa letak daun kunyit & asam keping gula/garam.. sudah pecah minyak & garing gitu, bleh off api n kasik sejuk.. pastu, kasik sumbat ini sambal dlm itu ikan jaket.. wa tak goreng ini ikan.. buat special skit smlm.. kita bakar..

harap maaf.. tiada gambar dpt disertakan coz.. terlupa terus nak amik gambor

Memang best tu... tapi kalau di Utara, kitorang masuk belacan sekali masa menumis tu dan guna asam Jawa... itu digoreng.. dan jikalau nak elak isi sambal terkeluar masa menggoreng maka ikat lah sedikit dengan tali jut yang ada terjual di kedai mamak atau kedai runcit cina.... kalau tak, masa goreng bahagian belahan akan terbuka dan terkeluar lah sbhgn sambal tu menyebabkan minyak cepat hangus dan ikan menjadi agak kegelapan walau belum masak sepenuh.. the best is masak 3/4 jangan terlalu well done, isi keras. Kalau nak bakar... kitorang sapu kunyit sambul santan pekat dan garam sikit kat luar..
avatar
Laxamana
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 336
Reputation : 44
Join date : 31/10/2010
Age : 51
Location : Putrajaya, Malaysia

Back to top Go down

Re: Menu Masakan

Post by mumuchi on Mon Aug 22, 2011 6:10 am

anya8797 wrote:
mumuchi wrote:cess ingat dia nak buat juadah berbuka Rolling Eyes macam tu anytime leh la What a Face

bukan untuk bukak posa muchi... anya nak buat lepas raya so that anya boleh rasa hasil experiment anya tuh.... tapi nanti anya nak mintak naa....

no hal..sound aja nanti..lepas raya dua singgit ..



What a Face

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Menu Masakan

Post by marc_zman on Mon Aug 22, 2011 6:31 am

Laxamana wrote:
marc_zman wrote:semalam wa cuba try test masak for de 1st time Ikan Jaket @ Cencaru Kerutup Bakar.. selama ni tau makan jer bila mak masak.. semalam bleh teringin, so kena laaa buat sendiri.. ekekekekeee

1. Ikan jaket 3 ekor.. buang isi perut & belah bhg atas dia
2. bawang merah.. dlm 7,8 ulas
3. bawang putih.. 4, 5 ulas
4. halia.. 2 inci
5. lengkuas.. 1-1.5 inci
6. serai.. ni wa pakai dlm 5 btg
7. cili kering.. brp wa pakai ek? 20-30 tangkai
8. daun kunyit.. selai jer.. kasik hiris halus- haluuusss
9. asam keping (malas nak pakai asam jawa)
10. garam & gula.. ikut suka & citarasa

cara masak? nak buat sambal dia.. blend jer bahan2 no 2 sampai 7 tu.. pastu masak @ tumis dlm kuali.. jgn lupa letak daun kunyit & asam keping gula/garam.. sudah pecah minyak & garing gitu, bleh off api n kasik sejuk.. pastu, kasik sumbat ini sambal dlm itu ikan jaket.. wa tak goreng ini ikan.. buat special skit smlm.. kita bakar..
harap maaf.. tiada gambar dpt disertakan coz.. terlupa terus nak amik gambor
Memang best tu... tapi kalau di Utara, kitorang masuk belacan sekali masa menumis tu dan guna asam Jawa... itu digoreng.. dan jikalau nak elak isi sambal terkeluar masa menggoreng maka ikat lah sedikit dengan tali jut yang ada terjual di kedai mamak atau kedai runcit cina.... kalau tak, masa goreng bahagian belahan akan terbuka dan terkeluar lah sbhgn sambal tu menyebabkan minyak cepat hangus dan ikan menjadi agak kegelapan walau belum masak sepenuh.. the best is masak 3/4 jangan terlalu well done, isi keras. Kalau nak bakar... kitorang sapu kunyit sambul santan pekat dan garam sikit kat luar..

bukan ke ni org utara panggil kepala santan kan? btw.. wa lupa letak satu lagi bahan.. buah keras daaa

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Menu Masakan

Post by anya8797 on Mon Aug 22, 2011 6:44 am

marc_zman wrote:semalam wa cuba try test masak for de 1st time Ikan Jaket @ Cencaru Kerutup Bakar.. selama ni tau makan jer bila mak masak.. semalam bleh teringin, so kena laaa buat sendiri.. ekekekekeee

1. Ikan jaket 3 ekor.. buang isi perut & belah bhg atas dia
2. bawang merah.. dlm 7,8 ulas
3. bawang putih.. 4, 5 ulas
4. halia.. 2 inci
5. lengkuas.. 1-1.5 inci
6. serai.. ni wa pakai dlm 5 btg
7. cili kering.. brp wa pakai ek? 20-30 tangkai
8. daun kunyit.. selai jer.. kasik hiris halus- haluuusss
9. asam keping (malas nak pakai asam jawa)
10. garam & gula.. ikut suka & citarasa

cara masak? nak buat sambal dia.. blend jer bahan2 no 2 sampai 7 tu.. pastu masak @ tumis dlm kuali.. jgn lupa letak daun kunyit & asam keping gula/garam.. sudah pecah minyak & garing gitu, bleh off api n kasik sejuk.. pastu, kasik sumbat ini sambal dlm itu ikan jaket.. wa tak goreng ini ikan.. buat special skit smlm.. kita bakar..

harap maaf.. tiada gambar dpt disertakan coz.. terlupa terus nak amik gambor

anya ske buat ikan sumbat kalau cencaru nih marc...
kalau nak buat dah siap2 suruh adik tuh siang potong atas.....tapi main ingredient dia anya letak kelapa.....pastu ada jugak letak kunyit dan daun limau sket....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Menu Masakan

Post by anya8797 on Mon Aug 22, 2011 6:46 am

mumuchi wrote:
anya8797 wrote:
mumuchi wrote:cess ingat dia nak buat juadah berbuka Rolling Eyes macam tu anytime leh la What a Face

bukan untuk bukak posa muchi... anya nak buat lepas raya so that anya boleh rasa hasil experiment anya tuh.... tapi nanti anya nak mintak naa....

no hal..sound aja nanti..lepas raya dua singgit ..



What a Face

sedeyyyyyyyy nyerrrrrrrr.....huhuhu.. Sad



Razz

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Menu Masakan

Post by mumuchi on Mon Aug 22, 2011 7:00 am

nasib baik den tak jumpo gambor si mail dengan daun pandan ekekeke!

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Menu Masakan

Post by pcboss on Mon Aug 22, 2011 7:01 am

anya8797 wrote:
anya ske buat ikan sumbat kalau cencaru nih marc...
kalau nak buat dah siap2 suruh adik tuh siang potong atas.....tapi main ingredient dia anya letak kelapa.....pastu ada jugak letak kunyit dan daun limau sket....

Sama mcm my mom punya recipe. Sambal kelapa...
avatar
pcboss
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1021
Reputation : 129
Join date : 27/08/2010
Location : Sungai Petani

Back to top Go down

Re: Menu Masakan

Post by anya8797 on Mon Aug 22, 2011 7:25 am

pcboss wrote:
anya8797 wrote:
anya ske buat ikan sumbat kalau cencaru nih marc...
kalau nak buat dah siap2 suruh adik tuh siang potong atas.....tapi main ingredient dia anya letak kelapa.....pastu ada jugak letak kunyit dan daun limau sket....

Sama mcm my mom punya recipe. Sambal kelapa...

Oo..ye ker....sama dengan dengan resepi your mom ye..... anya pon dapat nih dari arwah mak anya.... campor merah dengn cili padi... pastu daun kunyit, serai banyak2..... anya biasa dah gaul2 semua tuh, goreng sket dulu kelapa tuh tanpa minyak...then baru sumbat dalam ikan....

tapi sayang tak sempat belajar macam mana dia buat sambal tempoyak.... dia punya the bestest in the world... sebab kitaorg lama duduk perak dulu.....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Menu Masakan

Post by marc_zman on Mon Aug 22, 2011 7:43 am

anya8797 wrote:
pcboss wrote:
anya8797 wrote:
anya ske buat ikan sumbat kalau cencaru nih marc...
kalau nak buat dah siap2 suruh adik tuh siang potong atas.....tapi main ingredient dia anya letak kelapa.....pastu ada jugak letak kunyit dan daun limau sket....
Sama mcm my mom punya recipe. Sambal kelapa...
Oo..ye ker....sama dengan dengan resepi your mom ye..... anya pon dapat nih dari arwah mak anya.... campor merah dengn cili padi... pastu daun kunyit, serai banyak2..... anya biasa dah gaul2 semua tuh, goreng sket dulu kelapa tuh tanpa minyak...then baru sumbat dalam ikan....
tapi sayang tak sempat belajar macam mana dia buat sambal tempoyak.... dia punya the bestest in the world... sebab kitaorg lama duduk perak dulu.....

dah macam nak buat serunding pun iyer gak ni.. ekekekekeeeee

tempoyak? huwahahahahaaaaa.. cam tau2 jer smlm pekena ikan bakar tu ngan masak lemak tempoyak + petai.. huhuhuhuuu... sedap woooo

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Menu Masakan

Post by Laxamana on Mon Aug 22, 2011 11:40 am

Fullamak... untung la kau marc_ ... pandai masak.. untung bini ko nanti... dah kawin belum?
avatar
Laxamana
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 336
Reputation : 44
Join date : 31/10/2010
Age : 51
Location : Putrajaya, Malaysia

Back to top Go down

Re: Menu Masakan

Post by marc_zman on Mon Aug 22, 2011 11:44 am

Laxamana wrote:Fullamak... untung la kau marc_ ... pandai masak.. untung bini ko nanti... dah kawin belum?

woit.. itu puan nor ezlin mana wa mau letak ma? aiyaaa..

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Menu Masakan

Post by bijan on Mon Aug 22, 2011 11:49 am

marc_zman wrote:
Laxamana wrote:Fullamak... untung la kau marc_ ... pandai masak.. untung bini ko nanti... dah kawin belum?

woit.. itu puan nor ezlin mana wa mau letak ma? aiyaaa..

Ada plan mau tambah cawangan ka ...?
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Menu Masakan

Post by marc_zman on Mon Aug 22, 2011 11:52 am

Mr. Bijan wrote:
marc_zman wrote:
Laxamana wrote:Fullamak... untung la kau marc_ ... pandai masak.. untung bini ko nanti... dah kawin belum?
woit.. itu puan nor ezlin mana wa mau letak ma? aiyaaa..
Ada plan mau tambah cawangan ka ...?

wa baik punya ko spin yer bijan.. What a Face What a Face What a Face

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Menu Masakan

Post by bijan on Mon Aug 22, 2011 11:53 am

marc_zman wrote:
Mr. Bijan wrote:
marc_zman wrote:
Laxamana wrote:Fullamak... untung la kau marc_ ... pandai masak.. untung bini ko nanti... dah kawin belum?
woit.. itu puan nor ezlin mana wa mau letak ma? aiyaaa..
Ada plan mau tambah cawangan ka ...?

wa baik punya ko spin yer bijan.. What a Face What a Face What a Face

muekekeke
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Menu Masakan

Post by harleena on Mon Aug 22, 2011 3:42 pm

mumuchi wrote:
harleena wrote:
mumuchi wrote:nasi lemak daun pisang ayam percik putih..

sedapnya nasi lemak daun pisang...picture please...

hehehe sambal basah dan udang sedang sekor..tapi podeh..pix tak leh..mike posa lagi What a Face

wa tak heran la letak gambar... walaupun perut dah berbunyi2, tapi still tahan lagi. Hari2 dok ngadap dapur buat juadah.. sure kebal dah. heheheh

--------------------my siggy below--------------------

avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 49

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Menu Masakan

Post by mumuchi on Mon Aug 22, 2011 4:24 pm

hehehehe hari ni wa berbuka dua bungkus nasi lemak singgit..sambal kering lagi..tapi still lupo nak amek gambar Rolling Eyes

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Menu Masakan

Post by powerw00t on Mon Aug 22, 2011 4:39 pm

mumuchi wrote:hehehehe hari ni wa berbuka dua bungkus nasi lemak singgit..sambal kering lagi..tapi still lupo nak amek gambar Rolling Eyes

woit, lagi hujung ramadan mmg malas nak cari juadah yg heavy2.... aku arini berbuka nasik goreng aja.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Menu Masakan

Post by harleena on Mon Aug 22, 2011 4:48 pm

mumuchi wrote:hehehehe hari ni wa berbuka dua bungkus nasi lemak singgit..sambal kering lagi..tapi still lupo nak amek gambar Rolling Eyes

Nasi lemak lagi, woitt berlemak lagi la badan muchi. Razz
tak boleh jadi ni, kena cari daun pisang, nak buat gak nasi lemak daun pisang...

--------------------my siggy below--------------------

avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 49

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Menu Masakan

Post by mumuchi on Mon Aug 22, 2011 4:59 pm

nasi lemak singgit ko ingat cup size D ka.... Razz What a Face

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Menu Masakan

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 20 of 23 Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21, 22, 23  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum