Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by Laxamana Mon Oct 23, 2017 9:35 am

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171929 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Page 13 of 23 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 18 ... 23  Next

Go down

Re: Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Post by superhornet on Mon Jun 02, 2014 10:50 am

Salam, teman ada terbaca paper Metro hari ni di muka surat 22A yang bertajuk "Helikopter Tempur Untuk PDRM". So mintak tolong sesaper boleh memberikan penjelasan atau sesaper ada butirannyer ..

superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Posts : 1847
Join date : 28/04/2010

Back to top Go down

Re: Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Post by atreyudevil on Mon Jun 02, 2014 11:10 am

superhornet wrote:Salam, teman ada terbaca paper Metro hari ni di muka surat 22A yang bertajuk "Helikopter Tempur Untuk PDRM". So mintak tolong sesaper boleh memberikan penjelasan atau sesaper ada butirannyer ..

yang ni ka?

[You must be registered and logged in to see this image.]

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Post by yaminz on Mon Jun 02, 2014 11:43 am

owh, PDRM pun mau angkat heli tempur... dasat2...
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Post by superhornet on Mon Jun 02, 2014 11:46 am

atreyudevil wrote:
superhornet wrote:Salam, teman ada terbaca paper Metro hari ni di muka surat 22A yang bertajuk "Helikopter Tempur Untuk PDRM". So mintak tolong sesaper boleh memberikan penjelasan atau sesaper ada butirannyer ..

yang ni ka?

[You must be registered and logged in to see this image.]

Sori la bro wa tak dapat nak tgk gambar dier kat pc yang dah outdated nie .. mybe kot
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Post by yaminz on Mon Jun 02, 2014 11:48 am

superhornet wrote:
atreyudevil wrote:
superhornet wrote:Salam, teman ada terbaca paper Metro hari ni di muka surat 22A yang bertajuk "Helikopter Tempur Untuk PDRM". So mintak tolong sesaper boleh memberikan penjelasan atau sesaper ada butirannyer ..

yang ni ka?

[You must be registered and logged in to see this image.]

Sori la bro wa tak dapat nak tgk gambar dier kat pc yang dah outdated nie .. mybe kot

apa lagi SH, angkat la yg baru... ekekeke
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Post by superhornet on Mon Jun 02, 2014 11:48 am

yaminz wrote:owh, PDRM pun mau angkat heli tempur... dasat2...

Tu la pasal .. teman mcm agak terkujat sekejap bila baca pasal tu ..
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Post by superhornet on Mon Jun 02, 2014 11:50 am

yaminz wrote:
superhornet wrote:
atreyudevil wrote:
superhornet wrote:Salam, teman ada terbaca paper Metro hari ni di muka surat 22A yang bertajuk "Helikopter Tempur Untuk PDRM". So mintak tolong sesaper boleh memberikan penjelasan atau sesaper ada butirannyer ..

yang ni ka?

[You must be registered and logged in to see this image.]

Sori la bro wa tak dapat nak tgk gambar dier kat pc yang dah outdated nie .. mybe kot

apa lagi SH, angkat la yg baru... ekekeke

Kalau diikut hati wa memang la tapi nie harta menda kerajaan, apa yg diberi kena terima dan redha jer.
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Post by yaminz on Mon Jun 02, 2014 11:51 am

superhornet wrote:
yaminz wrote:owh, PDRM pun mau angkat heli tempur... dasat2...

Tu la pasal .. teman mcm agak terkujat sekejap bila baca pasal tu ..

heli tempur apa PDRM mau angkat bro? Apache k?  What a Face What a Face What a Face 
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Post by yaminz on Mon Jun 02, 2014 11:52 am

superhornet wrote:
yaminz wrote:
superhornet wrote:
atreyudevil wrote:
superhornet wrote:Salam, teman ada terbaca paper Metro hari ni di muka surat 22A yang bertajuk "Helikopter Tempur Untuk PDRM". So mintak tolong sesaper boleh memberikan penjelasan atau sesaper ada butirannyer ..

yang ni ka?

[You must be registered and logged in to see this image.]

Sori la bro wa tak dapat nak tgk gambar dier kat pc yang dah outdated nie .. mybe kot

apa lagi SH, angkat la yg baru... ekekeke

Kalau diikut hati wa memang la tapi nie harta menda kerajaan, apa yg diberi kena terima dan redha jer.

sama la... kena terima wlu tpaksa...  What a Face What a Face What a Face 
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Post by superhornet on Mon Jun 02, 2014 11:54 am

yaminz wrote:
superhornet wrote:
yaminz wrote:owh, PDRM pun mau angkat heli tempur... dasat2...

Tu la pasal .. teman mcm agak terkujat sekejap bila baca pasal tu ..

heli tempur apa PDRM mau angkat bro? Apache k?  What a Face What a Face What a Face 

tak pulak dicakap jenis aper .. kalau apache dah kira berat dah tu. Maybe dalam ketegori Medium atau light kot ..
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Post by superhornet on Mon Jun 02, 2014 11:56 am

yaminz wrote:
superhornet wrote:
yaminz wrote:
superhornet wrote:
atreyudevil wrote:
superhornet wrote:Salam, teman ada terbaca paper Metro hari ni di muka surat 22A yang bertajuk "Helikopter Tempur Untuk PDRM". So mintak tolong sesaper boleh memberikan penjelasan atau sesaper ada butirannyer ..

yang ni ka?

[You must be registered and logged in to see this image.]

Sori la bro wa tak dapat nak tgk gambar dier kat pc yang dah outdated nie .. mybe kot

apa lagi SH, angkat la yg baru... ekekeke

Kalau diikut hati wa memang la tapi nie harta menda kerajaan, apa yg diberi kena terima dan redha jer.

sama la... kena terima wlu tpaksa...  What a Face What a Face What a Face 

Tahu takper, windows pun masih lagi 2010 .. paksa rela la katakan ...
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Post by yaminz on Mon Jun 02, 2014 12:02 pm

superhornet wrote:
yaminz wrote:
superhornet wrote:
yaminz wrote:owh, PDRM pun mau angkat heli tempur... dasat2...

Tu la pasal .. teman mcm agak terkujat sekejap bila baca pasal tu ..

heli tempur apa PDRM mau angkat bro? Apache k?  What a Face What a Face What a Face 

tak pulak dicakap jenis aper .. kalau apache dah kira berat dah tu. Maybe dalam ketegori Medium atau light kot ..

kalo hind ok kot, boleh letak VAT skali tok counter-terrorist...
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Post by yaminz on Mon Jun 02, 2014 12:02 pm

superhornet wrote:
yaminz wrote:
superhornet wrote:
yaminz wrote:
superhornet wrote:
atreyudevil wrote:
superhornet wrote:Salam, teman ada terbaca paper Metro hari ni di muka surat 22A yang bertajuk "Helikopter Tempur Untuk PDRM". So mintak tolong sesaper boleh memberikan penjelasan atau sesaper ada butirannyer ..

yang ni ka?

[You must be registered and logged in to see this image.]

Sori la bro wa tak dapat nak tgk gambar dier kat pc yang dah outdated nie .. mybe kot

apa lagi SH, angkat la yg baru... ekekeke

Kalau diikut hati wa memang la tapi nie harta menda kerajaan, apa yg diberi kena terima dan redha jer.

sama la... kena terima wlu tpaksa...  What a Face What a Face What a Face 

Tahu takper, windows pun masih lagi 2010 .. paksa rela la katakan ...

win XP k?  Suspect Suspect Suspect 
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Post by superhornet on Tue Jun 03, 2014 4:40 am

yaminz wrote:
superhornet wrote:
yaminz wrote:
superhornet wrote:
yaminz wrote:
superhornet wrote:
atreyudevil wrote:
superhornet wrote:Salam, teman ada terbaca paper Metro hari ni di muka surat 22A yang bertajuk "Helikopter Tempur Untuk PDRM". So mintak tolong sesaper boleh memberikan penjelasan atau sesaper ada butirannyer ..

yang ni ka?

[You must be registered and logged in to see this image.]

Sori la bro wa tak dapat nak tgk gambar dier kat pc yang dah outdated nie .. mybe kot

apa lagi SH, angkat la yg baru... ekekeke

Kalau diikut hati wa memang la tapi nie harta menda kerajaan, apa yg diberi kena terima dan redha jer.

sama la... kena terima wlu tpaksa...  What a Face What a Face What a Face 

Tahu takper, windows pun masih lagi 2010 .. paksa rela la katakan ...

win XP k?  Suspect Suspect Suspect 

Yep .. win XP pro
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Post by yaminz on Tue Jun 03, 2014 4:48 am

superhornet wrote:
yaminz wrote:
superhornet wrote:
yaminz wrote:
superhornet wrote:
yaminz wrote:
superhornet wrote:
atreyudevil wrote:
superhornet wrote:Salam, teman ada terbaca paper Metro hari ni di muka surat 22A yang bertajuk "Helikopter Tempur Untuk PDRM". So mintak tolong sesaper boleh memberikan penjelasan atau sesaper ada butirannyer ..

yang ni ka?

[You must be registered and logged in to see this image.]

Sori la bro wa tak dapat nak tgk gambar dier kat pc yang dah outdated nie .. mybe kot

apa lagi SH, angkat la yg baru... ekekeke

Kalau diikut hati wa memang la tapi nie harta menda kerajaan, apa yg diberi kena terima dan redha jer.

sama la... kena terima wlu tpaksa...  What a Face What a Face What a Face 

Tahu takper, windows pun masih lagi 2010 .. paksa rela la katakan ...

win XP k?  Suspect Suspect Suspect 

Yep .. win XP pro

sama la kita bro... nanti dlm bulan 7 baru upgared k win 7 tp ikut phase la plak...
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Post by superhornet on Tue Jun 03, 2014 6:52 am

yaminz wrote:
superhornet wrote:
yaminz wrote:
superhornet wrote:
yaminz wrote:
superhornet wrote:
yaminz wrote:
superhornet wrote:
atreyudevil wrote:
superhornet wrote:Salam, teman ada terbaca paper Metro hari ni di muka surat 22A yang bertajuk "Helikopter Tempur Untuk PDRM". So mintak tolong sesaper boleh memberikan penjelasan atau sesaper ada butirannyer ..

yang ni ka?

[You must be registered and logged in to see this image.]

Sori la bro wa tak dapat nak tgk gambar dier kat pc yang dah outdated nie .. mybe kot

apa lagi SH, angkat la yg baru... ekekeke

Kalau diikut hati wa memang la tapi nie harta menda kerajaan, apa yg diberi kena terima dan redha jer.

sama la... kena terima wlu tpaksa...  What a Face What a Face What a Face 

Tahu takper, windows pun masih lagi 2010 .. paksa rela la katakan ...

win XP k?  Suspect Suspect Suspect 

Yep .. win XP pro

sama la kita bro... nanti dlm bulan 7 baru upgared k win 7 tp ikut phase la plak...

takper la jugak, teman ni idak tahu ler biler nak tukor nyer .. nasib ler hehehe
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Post by yaminz on Tue Jun 03, 2014 6:58 am

takkan gov xda budget maaa... lgpun win XP kata nyer mircosoft da xmau support...
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Post by venez on Tue Jun 03, 2014 10:03 am

salam n slmt ptg warga mymil... moga semua sihat2 hendaknya...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Post by yaminz on Tue Jun 03, 2014 10:07 am

venez wrote:salam n slmt ptg warga mymil... moga semua sihat2 hendaknya...

wassalam & afternoon boss...
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Post by superhornet on Tue Jun 03, 2014 11:28 am

yaminz wrote:takkan gov xda budget maaa... lgpun win XP kata nyer mircosoft da xmau support...

Penjimatan jabatan bro .. penjimatan
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Post by superhornet on Tue Jun 03, 2014 11:29 am

yaminz wrote:
venez wrote:salam n slmt ptg warga mymil... moga semua sihat2 hendaknya...

wassalam & afternoon boss...

Waalaikumsalam boss ..
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Post by yaminz on Tue Jun 03, 2014 11:36 am

superhornet wrote:
yaminz wrote:takkan gov xda budget maaa... lgpun win XP kata nyer mircosoft da xmau support...

Penjimatan jabatan bro .. penjimatan
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Post by venez on Wed Jun 04, 2014 7:41 am

salam warga mymil... dah makan ke?

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Post by atreyudevil on Wed Jun 04, 2014 10:09 am

dahhhhh
kalo cip nak belanja
automatik lapo balik

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Post by yaminz on Thu Jun 05, 2014 3:58 am

thanks cip sbab sudi belanje kitorg... ekekeke
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Post by lkick2113 on Mon Jun 09, 2014 6:25 am

ramai cuti2 malaysia ke??? makin lama makin sunyi je....lain takde, ostad yaminz, dak abu, abg MZ, abg muchi.......lain2 mana??? lol! lol! lol! lol! lol! 


panglima mymill (venez) pon sekali sekala dgn jengok anak buah kat sini
avatar
lkick2113
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1385
Reputation : 92
Join date : 21/04/2010
Location : centre of the earth

Back to top Go down

Re: Sembang Medan Selera Pak Jebat V44

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 13 of 23 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 18 ... 23  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum