Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by Laxamana Mon Oct 23, 2017 9:35 am

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171929 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Persoalan fasal tayar

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by mumuchi on Wed Nov 06, 2013 12:33 pm

Kalau nak conti murah mai tempat teman. Kedai conti jual tayar paling kurang murah 200 hengget seketul. Wa tukar cc5 innova pun seribu lebih sikit aja.

mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Posts : 19546
Join date : 05/06/2010

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by marc_zman on Wed Nov 06, 2013 12:40 pm

perghhh.. sungguh tak wa sangka.. wa pakai tayar mahal seyyy.. 4 bijik rm1k

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by mumuchi on Wed Nov 06, 2013 2:31 pm

Tolong kira balik ya...200x4 = 800 kalau idak ya..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this link.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by superhornet on Thu Nov 07, 2013 8:29 am

marc_zman wrote:
superhornet wrote:
marc_zman wrote:
superhornet wrote:Memandangkan ada citer pasal tayar, teman nak tanyer sikit pada mereka yg arif pasal tayar. Teman pakai wira aeroback se.. tayar standard masa keluar kedai adalah goodyear nct 5 saiz 205 / 45 / 16 inci .. sehingga ke hari ini teman masih mencari jenis tayar yang sesuai sebab sekarang teman guna tayar continental 205 / 45 / 16. Prestasinyer boleh tahan cuma nak tahu jika ada tayar yg ok atau lebih baik.
wa pakai tayor yokohama.. size sejibik cam hang nyer.. iyo laaa.. keter kite same spesis aper.. takat ni wa pakai ok
Tu la .. dari aper yg teman buat research, yokohama pun ok jugak cuma bak kater org perak mahei sikit dari conti heheheheh
errr.. tapi apsal wa tanya kat kedai dia kata tayar conti lagik mahal? Razz
Dier mcm nie bro seperti tips yang diberikan oleh ahlil mymil jugak. Kalau satu2 tayar baru jika dijual murah kemungkinan besar adalah tayar tu bukan dibuat pada tahun tu. Contoh tayar dibuat pada tahun 2012 n kemungkinan tak sempat nak jual samapi habis pada tahun yang sama dan sampai pertengahan tahun depan pun masih ada lagi so dier akan jual murah. Akan tetapi kiter kena ingat jugak jangka hayat tayar paling lama pun antara 3 - 4 tahun kalau lebih dari tu kualiti dier akan mula merosot n kalau ok jugak tu kira bonus. Baru2 nie adik ipar wa tukar tayar dunlop tayar keluaran bulan 7 2013 ( tgk pd no siri tayar ) dgn harga RM 180 ( tayar 15' ) . Setahu teman kalau dunlop harga dier untuk 15' untuk tayar baru dalam 220 hingga 230 satu biji. Kalau conti dalam 160 - 190 lebih kurang sebab dunlop adalah paling mahal .. Jadi kalau murah tu kena berhati2 sikit
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by marc_zman on Thu Nov 07, 2013 9:08 am

tq bro.. yg tu wa tau.. biasak laaa diorg nak abiskan stock lama.. sebab tu masa wa tukor tayar dulu.. siap wa kerah ah beng tu pi tukor satu tayar ni... ader ke dia kasik wa tayar keluaran awal 2012.. isk isk isk.. tukor tukor tukor.. wa takmo

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by superhornet on Thu Nov 07, 2013 9:27 am

marc_zman wrote:tq bro.. yg tu wa tau.. biasak laaa diorg nak abiskan stock lama.. sebab tu masa wa tukor tayar dulu.. siap wa kerah ah beng tu pi tukor satu tayar ni... ader ke dia kasik wa tayar keluaran awal 2012.. isk isk isk.. tukor tukor tukor.. wa takmo
Tu la pasal .. mcm kiter pun kena hati2 jgn main amik jer
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Persoalan fasal tayar

Post by mumuchi on Thu Nov 07, 2013 9:41 am

hehehehe kome ingat kitaorang tak reti cek utk tahun manufacture ke What a Face Question 

[You must be registered and logged in to see this image.]

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this link.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum