Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:37 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171894 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Persoalan fasal tayar

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by standupper on Wed Oct 30, 2013 1:12 pm

Abu nie setahun 4 kali masuk semata-mata nak cerita pasal tayar!

standupper
Kehormat MyMil

Posts : 3271
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by atreyudevil on Wed Oct 30, 2013 1:57 pm

aku jugak

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9564
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by yupms on Thu Oct 31, 2013 8:07 am

Sebenarnya prestasi tayar banyak bergantung pada reka bentuknya. Selain tu, cara kita memandu , permukaan jalan raya dan cuaca memang x boleh diabaikan juga. Cuba experiment sendiri. Tau x pilihan tayar betul mmg akan menjimatkan kita sebanyak 20 peratus minyak.
Video ni akan ajar kita macam mana nak control tayar, cuba tengok dan moga-moga ia boleh membantu kamu dalam menjimat petrol. [You must be registered and logged in to see this link.]

yupms
Civilian

Canada
Posts : 1
Reputation : 0
Join date : 31/10/2013

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by standupper on Thu Oct 31, 2013 9:04 am

yupms... saya tak faham lah bahasa inggeris, subtitle pun mandarin.. boleh translate tak semua video nie dalam bahasa Malaysia, lagi bagus kalau bagi dialek klate, ganu, nogori dengan Indonesia sekali.. boleh translte cepat, sikit.. saya excited sangat dengan video nie. Kalau tidak malam nanti saya tak boleh tidur. Tolong ya!

standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by happy22 on Thu Oct 31, 2013 6:28 pm

Bagi saya, semua tayar sama saja. Yang penting, servis kedai tu bagus..Harga tayar berpatutan, then am ok..

happy22
Civilian

Malaysia
Posts : 3
Reputation : 0
Join date : 31/10/2013

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by marc_zman on Fri Nov 01, 2013 4:15 am

me am very concern bout this thread

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by mumuchi on Fri Nov 01, 2013 4:19 am

bom  

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by grayish88 on Fri Nov 01, 2013 2:03 pm

dulu nyaris accident sebab tayar pancit dekat highway..sekarang x berani nak cincai pilih tayar dah.
Kawan suruh pakai Michelin Energy XM2...sekarang cuba 2 bulan mmg rasa quality dan pretasi tu ohm! Kan ada promotion sekarang..kalao beli 2 tayar akan percuma travel emergency gadget!
[You must be registered and logged in to see this link.]

grayish88
Civilian

Malaysia
R.I.P
Posts : 15
Reputation : 1
Join date : 13/05/2013
Age : 34
Location : Bandar Sunway

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by standupper on Sat Nov 02, 2013 6:45 am

Akhirnya yang dinanti-nantikan.. berjemaah plak kali nie dia datang nak sampai ke punchline jual tayar.

standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by superhornet on Mon Nov 04, 2013 10:35 am

Memandangkan ada citer pasal tayar, teman nak tanyer sikit pada mereka yg arif pasal tayar. Teman pakai wira aeroback se.. tayar standard masa keluar kedai adalah goodyear nct 5 saiz 205 / 45 / 16 inci .. sehingga ke hari ini teman masih mencari jenis tayar yang sesuai sebab sekarang teman guna tayar continental 205 / 45 / 16. Prestasinyer boleh tahan cuma nak tahu jika ada tayar yg ok atau lebih baik.

superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by mumuchi on Mon Nov 04, 2013 10:37 am

Conti berapa bro...wa guna CC5 tapi rasa banding dengan CC1 tak berapa tahan..tapi nak buat macamana itu yang ada di pasaran sekarang.

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by superhornet on Mon Nov 04, 2013 11:05 am

mumuchi wrote:Conti berapa bro...wa guna CC5 tapi rasa banding dengan CC1 tak berapa tahan..tapi nak buat macamana itu yang ada di pasaran sekarang.
Tak silap conti sport 1 kalau tak silap n jangka hayat dier pun dah nak masuk 4 tahun tapi bunga masih ok. Nak kata tak byk jalan kerap jugak balik kampung n keta tu pun guna tuk g kerja ( tapi rumah tak jauh hehe )

superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by mumuchi on Mon Nov 04, 2013 11:38 am

pergh conti sport..no comment la ;-)

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by marc_zman on Mon Nov 04, 2013 12:37 pm

superhornet wrote:Memandangkan ada citer pasal tayar, teman nak tanyer sikit pada mereka yg arif pasal tayar. Teman pakai wira aeroback se.. tayar standard masa keluar kedai adalah goodyear nct 5 saiz 205 / 45 / 16 inci .. sehingga ke hari ini teman masih mencari jenis tayar yang sesuai sebab sekarang teman guna tayar continental 205 / 45 / 16. Prestasinyer boleh tahan cuma nak tahu jika ada tayar yg ok atau lebih baik.
wa pakai tayor yokohama.. size sejibik cam hang nyer.. iyo laaa.. keter kite same spesis aper.. takat ni wa pakai ok

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by innocentti on Wed Nov 06, 2013 7:32 am

kalo wa cari tayar yang second tier atau intermediate level..tak terlalu mahal, balance performance dengan comfort.

adik beradik yoko c-drive. adik beradik conti premium contact..brand lain wa tak buat research.

innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by tin on Wed Nov 06, 2013 9:32 am

keta wa pakai tayar Eagle NCT 5 kalo tak salah.

so far, so good.

tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by superhornet on Wed Nov 06, 2013 10:37 am

mumuchi wrote:pergh conti sport..no comment la ;-)
Teman guna conti sport tu pun sebab kebetulan dah takder pilihan, so far ok baik waktu hujan atau pun waktu panas (kering) tambahan kalau corner time kering (panas) memang best cuma bising sikit tu jer la.

superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by venez on Wed Nov 06, 2013 11:07 am

utk kete aku pakai silverstone evol-8
utk motor pakai pirelli diablo rosso n bridgestone BT023

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by superhornet on Wed Nov 06, 2013 11:15 am

venez wrote:utk kete aku pakai silverstone evol-8
utk motor pakai pirelli diablo rosso n bridgestone BT023
Wow bridgestone ...

superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by Yip on Wed Nov 06, 2013 11:18 am

sport conti tu pilihan skang ek...

Yip
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 205
Reputation : 10
Join date : 26/04/2010
Age : 76
Location : Shah Alam-JB-Shah Alam

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by marc_zman on Wed Nov 06, 2013 11:39 am

superhornet wrote:
venez wrote:utk kete aku pakai silverstone evol-8
utk motor pakai pirelli diablo rosso n bridgestone BT023
Wow bridgestone ...

perghhhh.. pirelli tuuuu
tak kan poster tau kalender dia simpan sorang jerk.. ekekekekeeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by superhornet on Wed Nov 06, 2013 11:49 am

Yip wrote:sport conti tu pilihan skang ek...
Ermm mungkin kot, teman pilin sport conti-1 sebab dier leh tampung extra load (XL) kalau kereta kita ada bawak barang atau ramai penumpang .. bukan kata tayar lain tak ok cuma dier ada reinforced pada tayar tu maknanyer ia diperkukuhkan untuk tampung penumpang atau barang

superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by superhornet on Wed Nov 06, 2013 11:54 am

marc_zman wrote:
superhornet wrote:Memandangkan ada citer pasal tayar, teman nak tanyer sikit pada mereka yg arif pasal tayar. Teman pakai wira aeroback se.. tayar standard masa keluar kedai adalah goodyear nct 5 saiz 205 / 45 / 16 inci .. sehingga ke hari ini teman masih mencari jenis tayar yang sesuai sebab sekarang teman guna tayar continental 205 / 45 / 16. Prestasinyer boleh tahan cuma nak tahu jika ada tayar yg ok atau lebih baik.
wa pakai tayor yokohama.. size sejibik cam hang nyer.. iyo laaa.. keter kite same spesis aper.. takat ni wa pakai ok
Tu la .. dari aper yg teman buat research, yokohama pun ok jugak cuma bak kater org perak mahei sikit dari conti heheheheh

superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by marc_zman on Wed Nov 06, 2013 12:00 pm

superhornet wrote:
marc_zman wrote:
superhornet wrote:Memandangkan ada citer pasal tayar, teman nak tanyer sikit pada mereka yg arif pasal tayar. Teman pakai wira aeroback se.. tayar standard masa keluar kedai adalah goodyear nct 5 saiz 205 / 45 / 16 inci .. sehingga ke hari ini teman masih mencari jenis tayar yang sesuai sebab sekarang teman guna tayar continental 205 / 45 / 16. Prestasinyer boleh tahan cuma nak tahu jika ada tayar yg ok atau lebih baik.
wa pakai tayor yokohama.. size sejibik cam hang nyer.. iyo laaa.. keter kite same spesis aper.. takat ni wa pakai ok
Tu la .. dari aper yg teman buat research, yokohama pun ok jugak cuma bak kater org perak mahei sikit dari conti heheheheh
errr.. tapi apsal wa tanya kat kedai dia kata tayar conti lagik mahal? Razz

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by innocentti on Wed Nov 06, 2013 12:23 pm

marc_zman wrote:
superhornet wrote:
marc_zman wrote:
superhornet wrote:Memandangkan ada citer pasal tayar, teman nak tanyer sikit pada mereka yg arif pasal tayar. Teman pakai wira aeroback se.. tayar standard masa keluar kedai adalah goodyear nct 5 saiz 205 / 45 / 16 inci .. sehingga ke hari ini teman masih mencari jenis tayar yang sesuai sebab sekarang teman guna tayar continental 205 / 45 / 16. Prestasinyer boleh tahan cuma nak tahu jika ada tayar yg ok atau lebih baik.
wa pakai tayor yokohama.. size sejibik cam hang nyer.. iyo laaa.. keter kite same spesis aper.. takat ni wa pakai ok
Tu la .. dari aper yg teman buat research, yokohama pun ok jugak cuma bak kater org perak mahei sikit dari conti heheheheh
errr.. tapi apsal wa tanya kat kedai dia kata tayar conti lagik mahal? Razz
hang kena tipu la tu..hahahaha..nama pun kedai lain2 harga pun lain2 la bang marc wei

innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by mumuchi on Wed Nov 06, 2013 12:33 pm

Kalau nak conti murah mai tempat teman. Kedai conti jual tayar paling kurang murah 200 hengget seketul. Wa tukar cc5 innova pun seribu lebih sikit aja.

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Persoalan fasal tayar

Post by Sponsored content Today at 7:26 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum