Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171899 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Rekrut Julai dan Ogos 2013

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Melapor dan perkenalkan diri

Post by Laksamana Bentan on Tue Aug 13, 2013 1:20 pm

Assalamualaikum dan salam sejahtera...nama sebenar Muhammad Akmal dan berumur baru 19 tahun.. saya baru nak berjinak-jinak dalam info military ni dan sangat berminat terutama dalam bab Navy..Oleh sebab demikian selamat berkenalan dan dapat memberi tunjuk ajar dan berharap dapat belajar banyak dalam forum ni..Very Happy 

Laksamana Bentan
Civilian

Posts : 7
Join date : 13/08/2013

Back to top Go down

Re: Rekrut Julai dan Ogos 2013

Post by matamata on Tue Aug 13, 2013 3:23 pm

salam kenal Lax/ Akmal
Sudi-sudikan....

matamata
Captain
Captain

Mymil
Posts : 726
Reputation : 70
Join date : 20/04/2010

Back to top Go down

Re: Rekrut Julai dan Ogos 2013

Post by matamata on Tue Aug 13, 2013 3:25 pm

Salam kenal Bang MY...

matamata
Captain
Captain

Mymil
Posts : 726
Reputation : 70
Join date : 20/04/2010

Back to top Go down

Re: Rekrut Julai dan Ogos 2013

Post by Laksamana Bentan on Tue Aug 13, 2013 3:55 pm

terima kasih kapten matamata...Smile 

Laksamana Bentan
Civilian

Malaysia
Posts : 7
Reputation : 1
Join date : 13/08/2013

Back to top Go down

Re: Rekrut Julai dan Ogos 2013

Post by Akmal3110 on Wed Aug 14, 2013 3:44 am

bhmy67 wrote:Salam MyMil. Nama saya Badrul Hisham bin Mohamed Yusof. Umur 46 tahun tapi baru berjinak dengan forum/blog. Minat mendalam saya ialah militari dan teknologi militari. Semua majalah ketenteraan saya langgan tapi sekarang ni hanya Perajurit yang ada dalam pasaran. Majalah kegemaran saya seperti Tempur dan ADJ dah tak keluar lagi padahal kualiti dan ilmu mereka lebih hebat dari Perajurit. Nasib baik saya jumpa forum Mymil ni. Banyak cerita dan ilmu yang diperolehi.

Saya berasal dari darah satria. Bapak dan adik kembar berkerjaya ATM tapi dua2 dah pencen. Bapak pencen kolonel dan adik pencen kapten. Memang minat saya nak sertai ATM tapi ketinggian menggagalkan kerjaya saya. Saya berkerjaya sbg guru dan minat kepada ketenteraan tak pernah pudar. Tak dapat jadi askar, jadi scout master pun takpe... Walaupun bapak dan adik dah pencen, mereka masih di dalam bidang militari iaitu usahawan industri militari. Itu sebab saya selalu guna pengetahuan ketenteraan untuk membantu industri militari mereka. Bukan senang nak bantu industri bumiputera yang terlibat dalam militari, lagipun mereka tak ada proksi besar2. Yang ada usaha dan kerjasama anak beranak. Mohon berforum bersama secara berhemah kerana pertahanan negara adalah tanggungjawab kita bersama.
Salam bro. Welkem ebod!

Laksamana Bentan wrote:Assalamualaikum dan salam sejahtera...nama sebenar Muhammad Akmal dan berumur baru 19 tahun.. saya baru nak berjinak-jinak dalam info military ni dan sangat berminat terutama dalam bab Navy..Oleh sebab demikian selamat berkenalan dan dapat memberi tunjuk ajar dan berharap dapat belajar banyak dalam forum ni..Very Happy 
Wsalam bro. Sama nama nih! Welkem to MyMil!

Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Rekrut Julai dan Ogos 2013

Post by atreyudevil on Wed Aug 14, 2013 6:55 am

bhmy67 wrote:Salam MyMil. Nama saya Badrul Hisham bin Mohamed Yusof. Umur 46 tahun tapi baru berjinak dengan forum/blog. Minat mendalam saya ialah militari dan teknologi militari. Semua majalah ketenteraan saya langgan tapi sekarang ni hanya Perajurit yang ada dalam pasaran. Majalah kegemaran saya seperti Tempur dan ADJ dah tak keluar lagi padahal kualiti dan ilmu mereka lebih hebat dari Perajurit. Nasib baik saya jumpa forum Mymil ni. Banyak cerita dan ilmu yang diperolehi.

Saya berasal dari darah satria. Bapak dan adik kembar berkerjaya ATM tapi dua2 dah pencen. Bapak pencen kolonel dan adik pencen kapten. Memang minat saya nak sertai ATM tapi ketinggian menggagalkan kerjaya saya. Saya berkerjaya sbg guru dan minat kepada ketenteraan tak pernah pudar. Tak dapat jadi askar, jadi scout master pun takpe... Walaupun bapak dan adik dah pencen, mereka masih di dalam bidang militari iaitu usahawan industri militari. Itu sebab saya selalu guna pengetahuan ketenteraan untuk membantu industri militari mereka. Bukan senang nak bantu industri bumiputera yang terlibat dalam militari, lagipun mereka tak ada proksi besar2. Yang ada usaha dan kerjasama anak beranak. Mohon berforum bersama secara berhemah kerana pertahanan negara adalah tanggungjawab kita bersama.
Wassalam,
selamat datang ke MYMIL,
sama-sama kita berposting dan berkongsi maklumat

Laksamana Bentan wrote:Assalamualaikum dan salam sejahtera...nama sebenar Muhammad Akmal dan berumur baru 19 tahun.. saya baru nak berjinak-jinak dalam info military ni dan sangat berminat terutama dalam bab Navy..Oleh sebab demikian selamat berkenalan dan dapat memberi tunjuk ajar dan berharap dapat belajar banyak dalam forum ni..Very Happy 
 Wassalam skot, umo 19 tahun?
sama la kita....
welkem-welkem, sama2 kita menambah pengetahuan! Very Happy

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Rekrut Julai dan Ogos 2013

Post by Laksamana Bentan on Wed Aug 14, 2013 8:01 pm

Terima kasih semua...

Laksamana Bentan
Civilian

Malaysia
Posts : 7
Reputation : 1
Join date : 13/08/2013

Back to top Go down

Re: Rekrut Julai dan Ogos 2013

Post by venez on Fri Aug 16, 2013 7:46 am

selamat datang ke mymil, enjoy ur stay here n pelan2 kayuh...

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rekrut Julai dan Ogos 2013

Post by syafiqhan on Fri Aug 16, 2013 10:56 am

bhmy67 wrote:Salam MyMil. Nama saya Badrul Hisham bin Mohamed Yusof. Umur 46 tahun tapi baru berjinak dengan forum/blog. Minat mendalam saya ialah militari dan teknologi militari. Semua majalah ketenteraan saya langgan tapi sekarang ni hanya Perajurit yang ada dalam pasaran. Majalah kegemaran saya seperti Tempur dan ADJ dah tak keluar lagi padahal kualiti dan ilmu mereka lebih hebat dari Perajurit. Nasib baik saya jumpa forum Mymil ni. Banyak cerita dan ilmu yang diperolehi.

Saya berasal dari darah satria. Bapak dan adik kembar berkerjaya ATM tapi dua2 dah pencen. Bapak pencen kolonel dan adik pencen kapten. Memang minat saya nak sertai ATM tapi ketinggian menggagalkan kerjaya saya. Saya berkerjaya sbg guru dan minat kepada ketenteraan tak pernah pudar. Tak dapat jadi askar, jadi scout master pun takpe... Walaupun bapak dan adik dah pencen, mereka masih di dalam bidang militari iaitu usahawan industri militari. Itu sebab saya selalu guna pengetahuan ketenteraan untuk membantu industri militari mereka. Bukan senang nak bantu industri bumiputera yang terlibat dalam militari, lagipun mereka tak ada proksi besar2. Yang ada usaha dan kerjasama anak beranak. Mohon berforum bersama secara berhemah kerana pertahanan negara adalah tanggungjawab kita bersama.
walaikumsalam uncle MY...heheheh...umo uncle lebey krg mcm my dad...so sy panggil uncle MY la ek...selamat datang!  

Laksamana Bentan wrote:Assalamualaikum dan salam sejahtera...nama sebenar Muhammad Akmal dan berumur baru 19 tahun.. saya baru nak berjinak-jinak dalam info military ni dan sangat berminat terutama dalam bab Navy..Oleh sebab demikian selamat berkenalan dan dapat memberi tunjuk ajar dan berharap dapat belajar banyak dalam forum ni..Very Happy 
walaikumsalam n welkam on board comrades! hahaha..together-gether kita share ilmu... What a Face 

atreyudevil wrote:Wassalam skot, umo 19 tahun?
sama la kita....
welkem-welkem, sama2 kita menambah pengetahuan! Very Happy
19?  


Last edited by syafiqhan on Fri Aug 16, 2013 11:04 am; edited 1 time in total

syafiqhan
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 322
Reputation : 46
Join date : 12/09/2011
Age : 25
Location : 3.190575, 101.734019

Back to top Go down

Re: Rekrut Julai dan Ogos 2013

Post by atreyudevil on Fri Aug 16, 2013 11:02 am

syafiqhan wrote:atreyudevilWassalam skot, umo 19 tahun?
sama la kita....
welkem-welkem, sama2 kita menambah pengetahuan! Very Happy
19?  
hghhhhh.....

larikkk...  :>->:

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Rekrut Julai dan Ogos 2013

Post by marc_zman on Fri Aug 16, 2013 11:17 am

sib baik dia ngaku umo dia 19 thn tau.. kalu dia kata 19 bulan? mana korang nak carik diapers size dia.??? huwahahahahaaa

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Rekrut Julai dan Ogos 2013

Post by syafiqhan on Fri Aug 16, 2013 11:31 am

marc_zman wrote:sib baik dia ngaku umo dia 19 thn tau.. kalu dia kata 19 bulan? mana korang nak carik diapers size dia.??? huwahahahahaaa
nais!   

syafiqhan
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 322
Reputation : 46
Join date : 12/09/2011
Age : 25
Location : 3.190575, 101.734019

Back to top Go down

Re: Rekrut Julai dan Ogos 2013

Post by Akmal3110 on Fri Aug 16, 2013 2:35 pm

marc_zman wrote:sib baik dia ngaku umo dia 19 thn tau.. kalu dia kata 19 bulan? mana korang nak carik diapers size dia.??? huwahahahahaaa
Ngahahahahaha:evilol:  

Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Rekrut Julai dan Ogos 2013

Post by AhGuan on Sat Aug 31, 2013 11:01 am

Selamat Petang semua sekali,

Saya Peh Hoo Guan, nama panggilan AhGuan.
Umur 26 Tahun.
Asal dari Kelantan, Sekarang menetap di Subang.
Merupakan Pegawai Kadet PALAPES semasa belajar di UKM dulu, dan ditauliahkan pada 2009.
Sekarang baru cuba nak aktifkan diri balik dalam Askar Wataniah. Baru lapor Bn1/Rejimen 502, Kem Sungai Buloh.
Ada sesiapa member MyMil dari Rejimen 502 tak??

AhGuan
Civilian

Malaysia
Posts : 7
Reputation : 2
Join date : 25/08/2013
Age : 29
Location : Kelantan

Back to top Go down

Re: Rekrut Julai dan Ogos 2013

Post by mumuchi on Sat Aug 31, 2013 11:35 am

Welcome Ah Guan! Ada RAW tapi biar deme perkenalkan dirila. Enjoy dan selamat berforum.

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Rekrut Julai dan Ogos 2013

Post by atreyudevil on Sun Sep 01, 2013 9:05 am

Welkam to mymil guan, dah byk kali ajak baru kali ni dia register kat MYMIL!

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Rekrut Julai dan Ogos 2013

Post by AhGuan on Sun Sep 01, 2013 10:04 am

hehehe..tu lar kan, lambat register....ni baru terhegeh-hegeh jadi rekrut...

AhGuan
Civilian

Malaysia
Posts : 7
Reputation : 2
Join date : 25/08/2013
Age : 29
Location : Kelantan

Back to top Go down

Re: Rekrut Julai dan Ogos 2013

Post by atreyudevil on Sun Sep 01, 2013 11:43 am

mana rekrut, civilian lagi hahaha

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Rekrut Julai dan Ogos 2013

Post by AhGuan on Sun Sep 01, 2013 6:44 pm

Separuh civilian..hehe
baru lapor Rej 502...tapi tu lah, x thu ada masa nak aktif tak
kalu aku x lapor mungkin aku jadi LtM (B) ..hik hik hik

AhGuan
Civilian

Malaysia
Posts : 7
Reputation : 2
Join date : 25/08/2013
Age : 29
Location : Kelantan

Back to top Go down

Re: Rekrut Julai dan Ogos 2013

Post by venez on Mon Sep 02, 2013 10:07 am

welcome to mymil, enjoy ur stay here n pelan2 kayuh...

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rekrut Julai dan Ogos 2013

Post by Akmal3110 on Mon Sep 02, 2013 5:04 pm

AhGuan wrote:Selamat Petang semua sekali,

Saya Peh Hoo Guan, nama panggilan AhGuan.
Umur 26 Tahun.
Asal dari Kelantan, Sekarang menetap di Subang.
Merupakan Pegawai Kadet PALAPES semasa belajar di UKM dulu, dan ditauliahkan pada 2009.
Sekarang baru cuba nak aktifkan diri balik dalam Askar Wataniah. Baru lapor Bn1/Rejimen 502, Kem Sungai Buloh.
Ada sesiapa member MyMil dari Rejimen 502 tak??
Welcome bro!

Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Rekrut Julai dan Ogos 2013

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum