Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:37 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171894 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Note 8 vs Note 10.1

View previous topic View next topic Go down

Note 8 vs Note 10.1

Post by powerw00t on Thu Jun 06, 2013 5:42 pm

Tiba-tiba menusuk benak aku antara Galaxy Note 8 dengan Galaxy Note 10.1, lebih kepada tujuan data real time sync melalui Google Drive shared folder dan jugak info speed tanpa perlu bukak PC terutama ketika 'bijan' dengan agensi2 yg berkaitan. Aku dah beberapa kali merasakan peritnya bila ditanya tentang statistik yg lengkap Neutral

Bukannya untuk kegunaan telefon sangat, walaupun keduanya boleh digunakan untuk membuat panggilan.

Note 10.1 besar, luas skrin yg mewah, sesuai untuk internet dan qwerty. Buruk rupa kalau digunakan sebagai telefon, berat dan terpaksa kepit. Harga menghampiri rm2k.

Note 8, kecik, cramped sikit cuma keselesaan menaip tak seselesa 10.1, ok kalau digunakan untuk call walaupun masih nampak buruk. Boleh slip in ke dalam poket yg besar kalau ada, Harga dalam rm1600.

Mana satu yg sesuai? :ostadmin:


powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Note 8 vs Note 10.1

Post by venez on Thu Jun 06, 2013 6:45 pm

Note 8 lagi baru dari note 10... 2 inci tuh x byk beza sgt... note 8 lebih kecik, ala2 ipad 2 mini

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Note 8 vs Note 10.1

Post by syafiqhan on Fri Jun 07, 2013 4:35 am

for me, note 8 better walaupun kecik..sebab senang nak usung compare to 10.1 macam bawak buku log...besaw sgt..heheh
ney ad jumpa video comparison pasal note 8 ngan 10.1


syafiqhan
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 322
Reputation : 46
Join date : 12/09/2011
Age : 25
Location : 3.190575, 101.734019

Back to top Go down

Re: Note 8 vs Note 10.1

Post by powerw00t on Fri Jun 07, 2013 5:16 am

syafiqhan wrote:for me, note 8 better walaupun kecik..sebab senang nak usung compare to 10.1 macam bawak buku log...besaw sgt..heheh
ney ad jumpa video comparison pasal note 8 ngan 10.1


nampak gaya note 8 dengan note 10.1 tak banyak beza sangat kalau sekali imbas masa reviewer tu pegang keduanya.

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Note 8 vs Note 10.1

Post by powerw00t on Mon Jul 01, 2013 2:28 am

Note 8 (N5100) is OTW, ins sya' Allah dalam minggu ni kot, nanti aku akan buat mini review Smile 

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Note 8 vs Note 10.1

Post by venez on Mon Jul 01, 2013 5:49 am

powerw00t wrote:Note 8 (N5100) is OTW, ins sya' Allah dalam minggu ni kot, nanti aku akan buat mini review Smile 

uih, beli new toy

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Note 8 vs Note 10.1

Post by syafiqhan on Mon Jul 01, 2013 8:18 am

  kena wt unboxing video niyh..

syafiqhan
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 322
Reputation : 46
Join date : 12/09/2011
Age : 25
Location : 3.190575, 101.734019

Back to top Go down

Re: Note 8 vs Note 10.1

Post by powerw00t on Mon Jul 01, 2013 10:50 am

venez wrote:
powerw00t wrote:Note 8 (N5100) is OTW, ins sya' Allah dalam minggu ni kot, nanti aku akan buat mini review Smile 

uih, beli new toy

lebih kurang camtu jugak boss, mudah-mudahan termakbul. Antara keperluan yg paling aku nampak kat situ ialah 'mobile information', nak bawak thumbdrive nak kena cucuk kat pc, nak pikul laptop rasa janggal pulak sbb terlalu besar.

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Note 8 vs Note 10.1

Post by venez on Tue Jul 02, 2013 3:28 am

powerw00t wrote:
venez wrote:
powerw00t wrote:Note 8 (N5100) is OTW, ins sya' Allah dalam minggu ni kot, nanti aku akan buat mini review Smile 

uih, beli new toy

lebih kurang camtu jugak boss, mudah-mudahan termakbul. Antara keperluan yg paling aku nampak kat situ ialah 'mobile information', nak bawak thumbdrive nak kena cucuk kat pc, nak pikul laptop rasa janggal pulak sbb terlalu besar.

mantap2... nanti bila dah dpt jgn lupa buat review...

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Note 8 vs Note 10.1

Post by powerw00t on Tue Jul 02, 2013 9:53 am

adoiii.... kona lagi bulan ni

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Note 8 vs Note 10.1

Post by venez on Wed Jul 03, 2013 3:20 am

powerw00t wrote:adoiii.... kona lagi bulan ni

apsal bos, budget lari ker? aku plan nak trade in note 2 aku n ambik galaxy mega... Very Happy

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Note 8 vs Note 10.1

Post by powerw00t on Wed Jul 03, 2013 3:49 am

venez wrote:
powerw00t wrote:adoiii.... kona lagi bulan ni

apsal bos, budget lari ker? aku plan nak trade in note 2 aku n ambik galaxy mega... Very Happy

itulah, lari lagi kali ni Sad 

note 2 clone ke? spec wise mega guna dual core aja, cuma saiz skrin aja lebih besar.

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Note 8 vs Note 10.1

Post by venez on Wed Jul 03, 2013 4:24 am

powerw00t wrote:
venez wrote:
powerw00t wrote:adoiii.... kona lagi bulan ni

apsal bos, budget lari ker? aku plan nak trade in note 2 aku n ambik galaxy mega... Very Happy

itulah, lari lagi kali ni Sad 

note 2 clone ke? spec wise mega guna dual core aja, cuma saiz skrin aja lebih besar.

note ori le bos... dual core? adehhh... potong stim, kensel ler camtuh... kalau quad core mcm note aku terasa gak nak tukar coz skrin besau skit...

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Note 8 vs Note 10.1

Post by venez on Wed Jul 03, 2013 4:26 am

baru jumpa bab galaxy mega : http://www.engadget.com/2013/07/02/samsung-galaxy-mega-review/

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Note 8 vs Note 10.1

Post by Sponsored content Today at 5:55 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum