Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:37 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171894 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Samsung Galaxy Note 2 - Korea Set

View previous topic View next topic Go down

Samsung Galaxy Note 2 - Korea Set

Post by venez on Thu May 23, 2013 5:31 am

salam warga mymil, sy ada 3 set phone Samsung Note 2 clone (bukan china set, korea set) utk diletgo... detail as below :







Package includes:
(As shown above)BOX,DATA CABLE,EARPHONE,CHARGER,FLIP CASE and MANUAL BOOK.

Warranty:
6 MONTH WARRANTY

Dealing method:
Bank Transfer / COD area Lembah Kelang / pos

perbezaan spesifikasi antara korea set dan original samsung :


price : RM580

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Note 2 - Korea Set

Post by powerw00t on Thu May 23, 2013 7:23 am

klon note 2 korea ni kira in par jugak dengan ori samsung, tengok spec vs spec pun tak jauh beza sangat. Yg klon pulak internal ROM yg ada cuma 16GB max, takde pilihan mcm samsung ori ada 32 dan 64GB.

Pada harga RM580 aku rasa agak berbaloi daripada kejadian kes kawan aku yg ditipu hidup beli klon china, kaler hitam dengan display yg layak dipanggil low reso vga skrin, beli 2 bijik dengan harga RM1800 tiap satu. Aku tengok printing Samsung kat belakang aja font dia macam tak cukup dakwat nak print.

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Note 2 - Korea Set

Post by Faceman on Fri May 24, 2013 12:51 am

serik pakai smartphone ni,,batery nk kene cas je,,, alih2 dri Note wa beli nokia X1,,, bateri tahan 1-2mggu,,puas hati aku

Faceman
Captain
Captain

Malaysia
Posts : 816
Reputation : 65
Join date : 02/11/2011
Location : Puchong-Beranang-Pedas

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Note 2 - Korea Set

Post by powerw00t on Fri May 24, 2013 6:57 am

Faceman wrote:serik pakai smartphone ni,,batery nk kene cas je,,, alih2 dri Note wa beli nokia X1,,, bateri tahan 1-2mggu,,puas hati aku

maksud ko yg clone punya ke atau yg ori?

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Note 2 - Korea Set

Post by syafiqhan on Fri May 24, 2013 2:43 pm

errr..ney Mushroom Clone ker? or V7 clone?

syafiqhan
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 322
Reputation : 46
Join date : 12/09/2011
Age : 25
Location : 3.190575, 101.734019

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Note 2 - Korea Set

Post by Faceman on Fri May 24, 2013 4:30 pm

powerw00t wrote:
Faceman wrote:serik pakai smartphone ni,,batery nk kene cas je,,, alih2 dri Note wa beli nokia X1,,, bateri tahan 1-2mggu,,puas hati aku

maksud ko yg clone punya ke atau yg ori?

yg ori ler bang,, slalunyer bartahan 1-2 hari jer,,,cas penuh 3jam setengah -4jam





Last edited by Faceman on Fri May 24, 2013 4:35 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : letak gambar)

Faceman
Captain
Captain

Malaysia
Posts : 816
Reputation : 65
Join date : 02/11/2011
Location : Puchong-Beranang-Pedas

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Note 2 - Korea Set

Post by powerw00t on Fri May 24, 2013 4:58 pm

Faceman wrote:
powerw00t wrote:
Faceman wrote:serik pakai smartphone ni,,batery nk kene cas je,,, alih2 dri Note wa beli nokia X1,,, bateri tahan 1-2mggu,,puas hati aku

maksud ko yg clone punya ke atau yg ori?

yg ori ler bang,, slalunyer bartahan 1-2 hari jer,,,cas penuh 3jam setengah -4jam




biasanya samsung ni mencekik bateri kalau onkan data dgn GPS

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Note 2 - Korea Set

Post by Faceman on Fri May 24, 2013 5:06 pm

powerw00t wrote:
Faceman wrote:
powerw00t wrote:
Faceman wrote:serik pakai smartphone ni,,batery nk kene cas je,,, alih2 dri Note wa beli nokia X1,,, bateri tahan 1-2mggu,,puas hati aku

maksud ko yg clone punya ke atau yg ori?

yg ori ler bang,, slalunyer bartahan 1-2 hari jer,,,cas penuh 3jam setengah -4jam




biasanya samsung ni mencekik bateri kalau onkan data dgn GPS


biasanya saya off GPS,wifi ,pastu brightest paling low.. boleh gak bertahan 3-4 hari,,tu pun kalau tak main game n surf internet lerr...


tapi boss ven punya promo very mouth watering Cool Cool ,,rasa mau pakai balik smartphone,, itu asus fonepad terus kensel


Faceman
Captain
Captain

Malaysia
Posts : 816
Reputation : 65
Join date : 02/11/2011
Location : Puchong-Beranang-Pedas

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Note 2 - Korea Set

Post by Faceman on Sun May 26, 2013 7:06 pm

syafiqhan wrote:errr..ney Mushroom Clone ker? or V7 clone?

apa beza mushroom dgn V7?? ohon pencerahan

Faceman
Captain
Captain

Malaysia
Posts : 816
Reputation : 65
Join date : 02/11/2011
Location : Puchong-Beranang-Pedas

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Note 2 - Korea Set

Post by Sponsored content Today at 5:43 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum