Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171906 messages in 1316 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by jofizo on Thu Jan 10, 2013 11:35 am

mana depa dpt pistol........??? Rolling Eyes

jofizo
Lieutenant
Lieutenant

Posts : 653
Join date : 21/10/2010

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by Akmal3110 on Thu Jan 10, 2013 12:10 pm

jofizo wrote:
Akmal3110 wrote:Ui Kampung Pelet tempat makan best!

pekena nasi kambing ka....

Heheheh Puncak Mutiara
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by marc_zman on Thu Jan 10, 2013 12:22 pm

jofizo wrote:mana depa dpt pistol........??? Rolling Eyes

nak serang polis tak semestinya kena pakai pistol.. pakai pisau, parang, besi paip, rantai besi.. kereta yg diguna tuk rempuh sekatan polis tu pun bleh dikira sebagai senjata

masa nak larik aritu diorg tabur kat muka polis tu dgn serbuk kari tau perencah mee segera kan? tu pun kira serang gak tu..

kita tggu berita lanjut

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by jofizo on Thu Jan 10, 2013 1:08 pm

marc_zman wrote:
jofizo wrote:mana depa dpt pistol........??? Rolling Eyes

nak serang polis tak semestinya kena pakai pistol.. pakai pisau, parang, besi paip, rantai besi.. kereta yg diguna tuk rempuh sekatan polis tu pun bleh dikira sebagai senjata

masa nak larik aritu diorg tabur kat muka polis tu dgn serbuk kari tau perencah mee segera kan? tu pun kira serang gak tu..

kita tggu berita lanjut

ikut laporan berita awal kata suspek tembak polis dulu, tu yg musykil dari mana depa dpt pistol? dr mana dpt serbuk kari dlm van pun blm terjawab lg....

ada org dalam...???


Oleh Fuad Hadinata Yaacob

Bukit Mertajam: Polis Pulau Pinang mengesahkan dua suspek yang ditembak mati di Padang Ibu tengahari ini adalah Joe Mafia atau nama sebenarnya Mohd Fairuz Adam, 31, dan Mohd Noor Mohd Mustaffa, 28, atau 'Boy.'

Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Abdul Rahim Hanafi berkata, pihaknya mendapat maklumat pada jam 12.30 tengahari mengatakan kenderaan dinaiki suspek dilihat di kawasan Kubang Semang.

Beliau berkata, kereta jenis Proton Perdana itu akhirnya berjaya dikesan kira-kira jam 12.45 tengahari dan mengarahkan anggota untuk mengejar suspek.

Suspek bagaiamanpun cuba menghimpit kenderaan polis dan memecut laju memasuki kawasan tar di tali air Padang Ibu dan berlaku insiden tembak-menembak.


"Suspek melepaskan tembakan dan mengenai kenderaan polis. Polis membalas tembakan ke arah kedua-dua mereka sebelum kenderaan berkenaan terbabas ke dalam tali air.


"Salah seorang daripada mereka adalah dalang kumpulan, iaitu Joe Mafia. Dia amat agresif kerana mempunyai pistol," katanya kepada pemberita pada sidang media di sini, hari ini.

Penemuan mayat Mohd Noor Mohd Mustaffa, 28, atau 'Boy' ditemui dalam sungai kira-kira jam 3.40 petang tadi tidak jauh dari kereta yang terbabas ke dalam tali air, katanya.

Abdul Rahim bagaimanapun menafikan kereta yang dinaiki suspek adalah kereta curi dan memberitahu ia milik orang lain.

"Kita percaya mereka berpecah kepada dua kumpulan. Satu kumpulan Joe Mafia dan satu lagi lima yang masih bebas," katanya.

Beliau berkata, pihaknya kini sedang mengesan lima lagi suspek yang bebas dan menegaskan bahawa polis sudah mengetahui kedudukan mereka serta meminta mereka menyerah diri dengan kadar segera.

Beliau dalam pada itu turut mengingatkan orang awam supaya tidak memberi perlindungan kepada suspek mahupun memberi makanan kepada mereka kerana ia adalah satu kesalahan jenayah dan boleh dikenakan hukuman mengikut Seksyen 216 Kanun Keseksaan yang boleh dihukum penjara tidak lebih tiga tahun atau denda.

jofizo
Lieutenant
Lieutenant

Mymil
Posts : 653
Reputation : 62
Join date : 21/10/2010

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by sajareg on Thu Jan 10, 2013 3:04 pm

main tembak2 memang kena la dia, dah cuba lari tapi tak jalan gak , ikut la nasib

sajareg
Warrant Officer
Warrant Officer

Mymil
Posts : 416
Reputation : 61
Join date : 11/06/2011
Location : malaysia

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by marc_zman on Fri Jan 11, 2013 3:39 am

jofizo wrote:
marc_zman wrote:
jofizo wrote:mana depa dpt pistol........??? Rolling Eyes

nak serang polis tak semestinya kena pakai pistol.. pakai pisau, parang, besi paip, rantai besi.. kereta yg diguna tuk rempuh sekatan polis tu pun bleh dikira sebagai senjata

masa nak larik aritu diorg tabur kat muka polis tu dgn serbuk kari tau perencah mee segera kan? tu pun kira serang gak tu..

kita tggu berita lanjut

ikut laporan berita awal kata suspek tembak polis dulu, tu yg musykil dari mana depa dpt pistol? dr mana dpt serbuk kari dlm van pun blm terjawab lg....

ada org dalam...???


Oleh Fuad Hadinata Yaacob

Bukit Mertajam: Polis Pulau Pinang mengesahkan dua suspek yang ditembak mati di Padang Ibu tengahari ini adalah Joe Mafia atau nama sebenarnya Mohd Fairuz Adam, 31, dan Mohd Noor Mohd Mustaffa, 28, atau 'Boy.'...

Abdul Rahim bagaimanapun menafikan kereta yang dinaiki suspek adalah kereta curi dan memberitahu ia milik orang lain...


Beliau dalam pada itu turut mengingatkan orang awam supaya tidak memberi perlindungan kepada suspek mahupun memberi makanan kepada mereka kerana ia adalah satu kesalahan jenayah dan boleh dikenakan hukuman mengikut Seksyen 216 Kanun Keseksaan yang boleh dihukum penjara tidak lebih tiga tahun atau denda.


inside job? wallahu'alam.. satu masa lammmaaa dulu ada mat gian pernah kata.. diorg lagi rela masuk penjara dari pusat serenti.. kat penjara dia kata masih boleh dpt supply.. tu dullluuuu.. sekarang wa tak tau

tapi.. tuk kes smlm.. itu kereta proton perdana bukan kereta curik aaaaa.. so kat sini ada byk kemungkinan.. boleh jadik diorg ada contact dgn geng2 sana juga.. boleh jadik itu kereta pakej dgn pistol sekali.. memacam teori boleh keluor wooo

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by mumuchi on Fri Jan 11, 2013 4:16 am

aku cuma mau tau mana dapat itu serbuk geli-geli la..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by mumuchi on Fri Jan 11, 2013 6:00 am

marc_zman wrote:

tapi.. tuk kes smlm.. itu kereta proton perdana bukan kereta curik aaaaa.. so kat sini ada byk kemungkinan.. boleh jadik diorg ada contact dgn geng2 sana juga.. boleh jadik itu kereta pakej dgn pistol sekali.. memacam teori boleh keluor wooo

untuk menjawab persoalan mana depa mungkin dapat senjata-api, ini butiran mengikut ==> The Star

BUKIT MERTAJAM: They thought they could hide in an area they were very familiar with. They were dead wrong.

Mohd Fairus Adam, also known as Joe Mafia, and his sidekick Mohd Noor Ahmad Mustafa were killed in a shootout with the police at Kampung Padang Ibu in Penanti near here, four days after they escaped while being escorted to the Butterworth courthouse.

Mohd Fairus and Mohd Noor, aged 31 and 28 respectively, were both from Kubang Ulu and knew the area very well, according to police.

They were in a black Proton Perdana believed to have been supplied by gang members, who also gave them at least one firearm.

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by marc_zman on Fri Jan 11, 2013 6:12 am

mumuchi wrote:
marc_zman wrote:

tapi.. tuk kes smlm.. itu kereta proton perdana bukan kereta curik aaaaa.. so kat sini ada byk kemungkinan.. boleh jadik diorg ada contact dgn geng2 sana juga.. boleh jadik itu kereta pakej dgn pistol sekali.. memacam teori boleh keluor wooo

untuk menjawab persoalan mana depa mungkin dapat senjata-api, ini butiran mengikut ==> The Star

BUKIT MERTAJAM: They thought they could hide in an area they were very familiar with. They were dead wrong.

Mohd Fairus Adam, also known as Joe Mafia, and his sidekick Mohd Noor Ahmad Mustafa were killed in a shootout with the police at Kampung Padang Ibu in Penanti near here, four days after they escaped while being escorted to the Butterworth courthouse.

Mohd Fairus and Mohd Noor, aged 31 and 28 respectively, were both from Kubang Ulu and knew the area very well, according to police.

They were in a black Proton Perdana believed to have been supplied by gang members, who also gave them at least one firearm.

like me said before aye

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by mumuchi on Fri Jan 11, 2013 6:26 am

dan kemungkinan besor ada dua senjata api...sapa2 nak cari pi ler sana..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by yaminz on Fri Jan 11, 2013 6:47 am

5 to go...
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by marc_zman on Fri Jan 11, 2013 6:57 am

sebahagian daripada OKT yg terlepas ni mmg tggu hakim jatuh hukum atas jenayah yg dibicarakan sebelum ni kan.. sooo.. kalu diorg ni serah diri kat polis.. mmg dua hukuman menanti.. 1 hukuman tuk jenayah asal diorg buat dulu.. 2. hukuman tuk perlakuan menyerang & mencederakan anggota polis dan jugak larik dari tahanan polis

harap-harap baki 5 org buruan ni pakai laaa akal n serah diri.. tapi kalu diorg tak sanggup nak duk penjara layan hukuman dua kesalahan jenayah tu.. wa rasa ada lagi kang kita dengar berita OKT buruan ni fight sampai abis.. mintak di jauhkan laaaa

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum