Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171898 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by atreyudevil on Mon Jan 07, 2013 12:59 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

BUTTERWORTH: Sekumpulan tahanan dalam perjalanan dari Penjara Reman Pulau Pinang ke Mahkamah Butterworth, melarikan sebuah van polis selepas membelasah empat anggota polis pengiring di Lebuh Raya Lingkaran Luar Butterworth berhampiran susur keluar ke Pantai Bersih di sini, pagi ini.

Dalam kejadian kira-kira jam 9.30 pagi tadi, sebahagian daripada sembilan tahanan terbabit dikatakan mencetuskan kekecohan dengan bergaduh sesama sendiri menyebabkan kenderaan itu diberhentikan di tepi jalan dekat Pantai Bersih di sini.
Ketua Polis Negeri, Datuk Abdul Rahim Hanafi, berkata empat anggota polis yang mengiringi tahanan terbabit turun dari kenderaan untuk meleraikan pergaduhan tahanan terbabit.

“Tiba-tiba seorang daripada tahanan membaling serbuk cili ke arah anggota kami sebelum melakukan serangan. Tahanan itu membelasah anggota terbabit dan meninggalkan mereka di tepi jalan sebelum melarikan kenderaan polis,” katanya kepada pemberita selepas melawat empat anggota terbabit yang mendapatkan rawatan pesakit luar di Hospital Seberang Jaya, petang tadi.


Abdul Rahim berkata, van polis itu ditemui ditinggalkan di Padang Cempedak kira-kira 20 kilometer dari tempat kejadian di mana tujuh tahanan melarikan diri manakala dua lagi tahanan tidak berbuat demikian dan ditahan semula.


“Kita percaya kejadian ini dirancang lebih awal dan pergaduhan sesama tahanan di dalam van berkenaan sengaja diadakan bagi melarikan diri,” katanya menjelaskan gerakan memburu tahanan terbabit giat dijalankan terutama di sekitar Kampung Tun Sardon, Tasek Gelugor.

Polis juga mengeluarkan beberapa gambar suspek bagi memudahkan pegecaman dan meminta orang ramai menghubungi balai polis berdekatan jika mempunyai maklumat mengenai tahanan yang melepaskan diri itu.
[/QUOTE]

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=512815712085703&set=a.114625155238096.10380.114607018573243&type=1&ref=nf

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by mumuchi on Mon Jan 07, 2013 2:45 pm

Mcm pernah ku tengok dlm wayang ni..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by venez on Mon Jan 07, 2013 2:47 pm

ganas tahanan, aku tau pg tadi pun member update kat fb...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by powerw00t on Mon Jan 07, 2013 3:10 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

kalau nampak muka2 ni sila hubungi balai polis yang berdekatan.

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by samuraisan on Mon Jan 07, 2013 3:44 pm

Laughing mana dapat serbuk cili..

tahanan dalam polis so masih dalam lokap polis bukan Penjara


samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by el-toro on Mon Jan 07, 2013 3:48 pm

cemana 4 polis tu boleh kalah ? Mad

el-toro
Sergeant
Sergeant

Mymil
Posts : 159
Reputation : 23
Join date : 05/07/2011

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by Akmal3110 on Mon Jan 07, 2013 3:50 pm

samuraisan wrote: Laughing mana dapat serbuk cili..

tahanan dalam polis so masih dalam lokap polis bukan Penjara


Singgah kedai runcit kot hihihi

Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by samuraisan on Mon Jan 07, 2013 3:55 pm

Very Happy wa biasa lihat Polis2 yang dalam unit Lokap ni selalu gendut2 dan lemah longlai sebab ada yang 10 ke 15 tahun dok unit Lokap sama je tak tukar2..ALERT,ALERT ALERT dah takada sebab anggap semua macam biasa dan takkan berlaku apa2..kalau ada geng2 GD tu pung tumpang sekejap je

patut mereka dilatih atau buat simulasi bagaimana menghadapi suasana begini..lengkapkan taser gun semua Black Maria atau Van mayat ada GPS tracking device bukan kete Unit Peronda je ada

samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by venez on Mon Jan 07, 2013 4:05 pm

samuraisan wrote: Very Happy wa biasa lihat Polis2 yang dalam unit Lokap ni selalu gendut2 dan lemah longlai sebab ada yang 10 ke 15 tahun dok unit Lokap sama je tak tukar2..ALERT,ALERT ALERT dah takada sebab anggap semua macam biasa dan takkan berlaku apa2..kalau ada geng2 GD tu pung tumpang sekejap je

patut mereka dilatih atau buat simulasi bagaimana menghadapi suasana begini..lengkapkan taser gun semua Black Maria atau Van mayat ada GPS tracking device bukan kete Unit Peronda je ada

setuju tuh..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by venez on Mon Jan 07, 2013 4:06 pm

el-toro wrote:cemana 4 polis tu boleh kalah ? Mad

kalau tgk 9 tahanan tuh tadi dlm tv n compare dgn fizikal polis, mmg kena telanler polis...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by marc_zman on Tue Jan 08, 2013 3:46 am

samuraisan wrote: Laughing mana dapat serbuk cili..

tahanan dalam polis so masih dalam lokap polis bukan Penjara

[You must be registered and logged in to see this image.]

smlm dlm berita tv9 ada peg kanan polis negeri - wa tak igt sapa - ada sebut yg pdrm tak tolak faktor kecuaian anggota dlm kejadian ni sebab tak periksa OKT.. dan dia ada sebut.. yg tahanan tu polis amik dari penjara

seingat wa.. tahanan polis mmg ada yg diletak tau dikurung kat penjara sementara tggu bicara tau reman dsb

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by sajareg on Wed Jan 09, 2013 7:06 am

patut pepper spray/mace dulu sebelum leraikan gaduh2 ni. Jangan tersedak sampai mati dah la

sajareg
Warrant Officer
Warrant Officer

Mymil
Posts : 416
Reputation : 61
Join date : 11/06/2011
Location : malaysia

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by marc_zman on Wed Jan 09, 2013 8:07 am

uih.. mana leh camtu.. walaupun diorg tu OKT @ tahanan tapi masih hak dia masih lagik dilindungi di bawah undang-undang.. kalu betoi laa diorg bergaduh sesama sendirik.. kan ada 1 pihak yg tak bersalah yg akan jadik mangsa pepper spray tu.. dlm van tu kan ada 13 org.. kalu spray camtu wa rasa dgn escort2 sekali kan sesak nafas

pada wa.. mmg sudah sepatutnya pdrm gunakan kenderaan khusus dan lebih bersesuaian utk tujuan transfer tahanan.. spesis kenderaan tu ditentukan mengikut kes-kes diorg.. iyo laaa kan.. katanya 9 org tahanan tu termasuk dlm kategori penjenayah berbahaya.. yg pi sumbat sampai 9 org dlm satu van tu buat haper.. campur 4 escort dah jadik 13 orang.. tak ke macam sardin dlm van tu?

+ escort pun satu kenderaan dgn penjenayah berbahaya? mmg bahaya.. patut ada escort yg konvoi follow van yg bawak penjenayah berbahaya camtu

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by standupper on Wed Jan 09, 2013 10:05 am

Tajuk berjamaah tuh memang siot.. ha ha

Kalau tengok statement, Penjara Reman - Tahanan - Van.

Maksudnya, masih lagi katogeri suspek masih dalam proses tahanan reman, sama ada 7 hari, 14 hari atau tambah lagi tempoh tahanan reman dan belum lagi diperingkat untuk didakwa.




standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by anya8797 on Wed Jan 09, 2013 10:51 am

Mengapa tahanan 9 orang ... polis yang iring 4 orang? :ostadmin:

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by mombok on Wed Jan 09, 2013 9:05 pm

Tahanan reman - belum jatuh hukum-polis eskot
Tahanan jatuh hukum - sudah dijatuhi hukuman oleh mahkamah - warden eskot

mombok
Corporal
Corporal

Mymil
Posts : 57
Reputation : 10
Join date : 09/06/2010

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by mumuchi on Thu Jan 10, 2013 6:50 am

aku baca kat The Star semalam serbuk tu disyaki rempah dari maggi mee diberi oleh pelawat. Dalam reman ke penjara boleh masak maggi mee ka? bukan heater tu potential weapon?

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by atreyudevil on Thu Jan 10, 2013 9:31 am

Two escaped detainees shot dead at Kampung Pelet in Kubang Semang (Update)


By WINNIE YEOH

BUTTERWORTH: Two of the seven detainees who escaped while being taken
to the Butterworth court on Monday, were shot dead by police about 1pm
Thursday at Kampung Pelet in Kubang Semang.
Police have yet to confirm the identity of the two man.
Penang deputy chief police officer Datuk Abdul Rahim Jaafar,
who confirmed this, said both men were seen travelling in a Proton
Perdana in Kampung Pelet and tried to escape a police road block.
"Police shot at the cars' tyres, resulting in the driver losing control of the vehicle which crashed into a river
"Both men was killed in the ensuing shoot-out," he said.
Earlier,
a police source said that Mohd Sharimy Nor, 28, one of the seven who
made the daring escape, was spotted at a petrol station on the
Butterworth-Kulim Expressway about 2am Thursday.
More to come


http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2013/1/10/nation/20130110132030&sec=nation

2 ditangkap, 1 ditembak mati!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by marc_zman on Thu Jan 10, 2013 9:34 am

atreyudevil wrote:
Two escaped detainees shot dead at Kampung Pelet in Kubang Semang (Update)


By WINNIE YEOH

BUTTERWORTH: Two of the seven detainees who escaped while being taken
to the Butterworth court on Monday, were shot dead by police about 1pm
Thursday at Kampung Pelet in Kubang Semang.
Police have yet to confirm the identity of the two man.
Penang deputy chief police officer Datuk Abdul Rahim Jaafar,
who confirmed this, said both men were seen travelling in a Proton
Perdana in Kampung Pelet and tried to escape a police road block.
"Police shot at the cars' tyres, resulting in the driver losing control of the vehicle which crashed into a river
"Both men was killed in the ensuing shoot-out," he said.
Earlier,
a police source said that Mohd Sharimy Nor, 28, one of the seven who
made the daring escape, was spotted at a petrol station on the
Butterworth-Kulim Expressway about 2am Thursday.
More to come


http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2013/1/10/nation/20130110132030&sec=nation

2 ditangkap, 1 ditembak mati!

adey apa plak 2 ditangkap, 1 ditembak mati.. kan tajuk sulah citer 2 ditembak mati.. yg sorang tu dia just kata sighted @ dilihat @ dikesan.. tapi tarak bgtau sama ada dah dpt tangkap ka blum

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by Akmal3110 on Thu Jan 10, 2013 10:04 am

Ui Kampung Pelet tempat makan best!

Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by atreyudevil on Thu Jan 10, 2013 10:11 am

sblm ni ada news 2 sudah kene tangkap tapi tak jumpa

yep 2 tembak mati, aku tulis 1 plak!


kira skrg ni 2 kne tangkap (tak kompom psl tak jumpa berita) 2 kene tembak!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by marc_zman on Thu Jan 10, 2013 10:17 am

yg 2 tu masa hari pertama lagi sudah kantoi.. kan asalnya ada 9 tahanan yg larik.. 2 ditangkap pd hari yg sama.. tinggal 7.. dari 7 ni, 2 sudah kembali ke rahmatullah.. so tinggal 5.. dari 5 ni pulak, 1 sudah dikesan kat satu kawasan.. insya Allah ada laaa berita tak hari ini esok juga

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by atreyudevil on Thu Jan 10, 2013 11:02 am

woooo tqt tq 1 like!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by jofizo on Thu Jan 10, 2013 11:34 am

Akmal3110 wrote:Ui Kampung Pelet tempat makan best!

pekena nasi kambing ka....

jofizo
Lieutenant
Lieutenant

Mymil
Posts : 653
Reputation : 62
Join date : 21/10/2010

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by jofizo on Thu Jan 10, 2013 11:35 am

mana depa dpt pistol........??? Rolling Eyes

jofizo
Lieutenant
Lieutenant

Mymil
Posts : 653
Reputation : 62
Join date : 21/10/2010

Back to top Go down

Re: Breaking News: 9 tahanan larikan diri secara berjemaah guna kenderaan polis di Butterworth

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum