Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171925 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Page 4 of 37 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 20 ... 37  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by marc_zman on Mon Jan 07, 2013 5:18 am

k.. sebenornyer sabtu lepas pun wa gi jejalan ke melaka.. lokasi tumpuan lebih kat ayer keroh, banda hilir sama muara sg duyung.. asalnya mmg niat hati ni masa on da way pegi tu nak menyimpang sat ke Umang2 ni via tol Pedas Linggi..

tapi niat tu terpaksa dibatalkan coz wa sangkut dlm jem sebelum RNR Nilai kureng lebey sejam.. so last2 wa ciluk ikut jln Nilai-Labu-Seremban.. dek kerana masa dah larik so wa terus shj ke Ayer Keroh

marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Posts : 16318
Join date : 08/06/2010

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by mumuchi on Mon Jan 07, 2013 5:34 am

marc_zman wrote:
mumuchi wrote:Sori bros and sistas. The next available long weekend selain May ialah Raya dan Malaysia Day Sept 14 to 16 Sept.

Oit ZZZZMAN aku pi naik Innovaler..awat pakai Jazz pulak Razz

tang tarikh tu.. xleh nak amik yg long.. kita amik yg short.. pastu sesapa nak jadikan cuti dia long tu, sila laaa apply cuti sendirik.. apply kat majikan korang tau.. jgn plak apply kat YB BIjan plak Twisted Evil

oit bang muchi.. ada ka wa cakap bang muchi akan bwk itu jazz.??? ekekekekeeeee

AFAIK bukan wa sorang aja ada jazz hybrid ke Razz ..kalau kena ambik cuti wa out ler kecuali weekend memang cuti sekolah...takkan nak suruh bebudak cuti semata2 nak long holiday weh Razz

Dan macam power cakap...nampak gaya jadi citer 2014 ni hehehehe!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by marc_zman on Mon Jan 07, 2013 5:41 am

aiyaaaa.. bukan itu macam maaa.. maksud wa.. kita buat jer pd weekend biasa.. kira outing 2H1M..

tapi bagi sesapa yg nak sambung tu leh laaa amik cuti atas kapasiti sendiri.. & cuti tu tak semestinya pd hari isnin.. boleh juga cuti awal pd hari jumaat.. kira check in sehari awal.. so kalu gerak dari KL hari jumaat ptg lepas jumaat sebelum asar.. dpt laaa lepak2 n rehat2..

kira sabtu tu idak ler rushing sgt nak pi kuala sg linggi tu

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by powerw00t on Mon Jan 07, 2013 5:44 am

marc_zman wrote:aiyaaaa.. bukan itu macam maaa.. maksud wa.. kita buat jer pd weekend biasa.. kira outing 2H1M..

tapi bagi sesapa yg nak sambung tu leh laaa amik cuti atas kapasiti sendiri.. & cuti tu tak semestinya pd hari isnin.. boleh juga cuti awal pd hari jumaat.. kira check in sehari awal.. so kalu gerak dari KL hari jumaat ptg lepas jumaat sebelum asar.. dpt laaa lepak2 n rehat2..

kira sabtu tu idak ler rushing sgt nak pi kuala sg linggi tu

yup betul tu... hujung minggu pada hari biasa dah memadai.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by mumuchi on Mon Jan 07, 2013 5:55 am

ok..tapi wa prefer 3D2N alang sudah pigi..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by marc_zman on Mon Jan 07, 2013 5:58 am

so wa cadangkan buat outing ni 2H1M jer k.?

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by marc_zman on Mon Jan 07, 2013 6:02 am

mumuchi wrote:ok..tapi wa prefer 3D2N alang sudah pigi..

itu macam kalu.. pilih laaa time waktu cuti sekolah Razz

wa rasa baik buat 2H1M.. sesapa nak tambah 1H1M tu kira personal side event lah.. tapi itinerary rasmi 2H1M jer.. amcam?

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by mumuchi on Mon Jan 07, 2013 6:03 am

kalau nak buat masa terdekat itu ajala...tapi kalau 2D1N kena mintak early check in la..So Marc kira Chairman Jawatatankuasa Penyelaras eh...SEMUA SETUJU?

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by marc_zman on Mon Jan 07, 2013 6:06 am

mumuchi wrote:kalau nak buat masa terdekat itu ajala...tapi kalau 2D1N kena mintak early check in la..So Marc kira Chairman Jawatatankuasa Penyelaras eh...SEMUA SETUJU?

TAKKKKK SETUJUUUUUUU.!!!!!!

kan dah sepakat nak mintak geng mymil det melaka yg bantu.. kalu wa yg duk selayang ni kena buat.. mmg sah wa mintak elaun khas tuk kaber minyak kereta, tol, telefon, makan minum + entertainment.. huwahahahahaaaaa

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by mumuchi on Mon Jan 07, 2013 6:12 am

Keyword Penyelaras ma..tak perlu ada situ secara fizikal ma hehehehe!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by marc_zman on Mon Jan 07, 2013 6:22 am

keyword dia.. TAKKKKK SETUJUUUUUUU.!!!!!!

btw.. camno plak chairman leh duk kat KL tapi ajk kat melaka & chairman tak jenguk anak buah buat keje? isk isk isk

seriusly.. wa rasa abg Power leh handle benda ni nicely dgn bantuan dari Mohd Najib Harun, Mr Bijan sama si Phyxius.. ekekekeekekee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by mumuchi on Mon Jan 07, 2013 6:28 am

fasal zaman IT la..tenteng tak leh tolong dah...kor Melaka lain si Scorpene kut..tapi dah lama guna AIP tu macamana nak minta tolong..

long distance dulu selaras...bila dah dekat baru tengok macamana balik..wa cadang hayun aja macam kat kemensah utk aturcara...wa leh kasi cadang sesi lawatan sambil belajar nanti..

Yang pasti, cek list awal ko kena selaras ini dulu :

a. tetapkan tarikh.
b. confirmkan availablity umang2 dan alternatif accommodation.
c. tetapkan aturcara.

Boleh?

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by powerw00t on Mon Jan 07, 2013 6:31 am

Nampaknya kena pilih tempat lain sebab umang2 full house dah, bulan 3 apa ada spesel?
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by mumuchi on Mon Jan 07, 2013 6:32 am

Dan paling penting, ko leh panggil TBJ dan power si penguin jahat tuk tag team kalau si Mohd Najib Harun, Mr Bijan sama si Phyxius mau ngelat..kasi hentam apa2 yang patut hehehe!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by mumuchi on Mon Jan 07, 2013 6:34 am

powerw00t wrote:Nampaknya kena pilih tempat lain sebab umang2 full house dah, bulan 3 apa ada spesel?

appa! itu vulan coti sekolah da....silap2 PRU hehehe!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by marc_zman on Mon Jan 07, 2013 6:35 am

mumuchi wrote:fasal zaman IT la..tenteng tak leh tolong dah...kor Melaka lain si Scorpene kut..tapi dah lama guna AIP tu macamana nak minta tolong..

long distance dulu selaras...bila dah dekat baru tengok macamana balik..wa cadang hayun aja macam kat kemensah utk aturcara...wa leh kasi cadang sesi lawatan sambil belajar nanti...


Yang pasti, cek list awal ko kena selaras ini dulu :

a. tetapkan tarikh.
b. confirmkan availablity umang2 dan alternatif accommodation.
c. tetapkan aturcara.

Boleh?

ikhlas tapi jauh wa cakap.. takut wa tak terkejar jer ni.. almaklum.. bila wa pi dept baru tu nanti, supervisor baru kompem tarak sama peel dgn yg sedia ada ni.. yg laaa ni mmg laid back n sempoi Razz ..

dari 3 benda yg bang mochi sebut tu.. wa rasa tang a. tu yg paling kritikal.. coz ia akan pengaruhi tang b. ... so baik kita tetapkan tarikh tu dlm sehari dua ni.. bab nak book tu, wa rasa kalu dah ada tarikh, member2 dah boleh commit & book sendirik.. errr.. lupa nak tanya bang power.. biler booking bilik tu kena bayor deposit ke?

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by marc_zman on Mon Jan 07, 2013 6:38 am

mumuchi wrote:
powerw00t wrote:Nampaknya kena pilih tempat lain sebab umang2 full house dah, bulan 3 apa ada spesel?

appa! itu vulan coti sekolah da....silap2 PRU hehehe!

menurut sumber2 risikan tak rasmi @ cakap2 orang.. PRU mungkin bln 4.. tapi parlimen bubar dlm bulan 3.. so ada harapan kalu kita kumpul bln 3 tu, kedatangan kita akan disambut leh banner n bendera dari plaza tol pedas linggi... ekekekekeee

tapi.. itu Mr Bijan, Phyxius dan Mohd Najib Harun mmg kan gunakan kempen PRU sebagai alasan nak larikan diri dari belanja kita makan malam ikan bakar.. isk isk isk

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by powerw00t on Mon Jan 07, 2013 6:39 am

mumuchi wrote:
Yang pasti, cek list awal ko kena selaras ini dulu :

a. tetapkan tarikh.
b. confirmkan availablity umang2 dan alternatif accommodation.
c. tetapkan aturcara.

Boleh?

a) Februari punya kalender full, aku terhidu 23/3 dan 24/4 (Sabtu dan Ahad jugak bermulanya coti sekolah penggal pertama)
b)availablity bergantung sepenuhnya pada tarikh untuk umang2 dan jugak resort lain
c)aturcara serahkan pada orang lain yang lebih arif le, aku tak taw apa2.

Deposit untuk booking? in case ada kekosongan...
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by powerw00t on Mon Jan 07, 2013 6:41 am

marc_zman wrote:
mumuchi wrote:
powerw00t wrote:Nampaknya kena pilih tempat lain sebab umang2 full house dah, bulan 3 apa ada spesel?

appa! itu vulan coti sekolah da....silap2 PRU hehehe!

menurut sumber2 risikan tak rasmi @ cakap2 orang.. PRU mungkin bln 4.. tapi parlimen bubar dlm bulan 3.. so ada harapan kalu kita kumpul bln 3 tu, kedatangan kita akan disambut leh banner n bendera dari plaza tol pedas linggi... ekekekekeee

tapi.. itu Mr Bijan, Phyxius dan Mohd Najib Harun mmg kan gunakan kempen PRU sebagai alasan nak larikan diri dari belanja kita makan malam ikan bakar.. isk isk isk

aku akan godak dia bermati-matian, cukup le dia mengencing berlari... kali ni kita suruh dia kencing duduk pulak huhuhaha... dia tak boleh melarikan diri Twisted Evil
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by marc_zman on Mon Jan 07, 2013 6:44 am

powerw00t wrote:
mumuchi wrote:
Yang pasti, cek list awal ko kena selaras ini dulu :

a. tetapkan tarikh.
b. confirmkan availablity umang2 dan alternatif accommodation.
c. tetapkan aturcara.

Boleh?

a) Februari punya kalender full, aku terhidu 23/3 dan 24/4 (Sabtu dan Ahad jugak bermulanya coti sekolah penggal pertama)
b)availablity bergantung sepenuhnya pada tarikh untuk umang2 dan jugak resort lain
c)aturcara serahkan pada orang lain yang lebih arif le, aku tak taw apa2.

Deposit untuk booking? in case ada kekosongan...

wa rephrased balik.. katakanlah kita nak book bilik kat umang2 tu.. kita call dia n kompemkan tarikh n spesis bilik kita nak.. lepas tu perlu atau tidak kita bank-in kan sejumlah duit sebagai deposit @ security tempahan bilik kita tu? kalu ada, brp RM?

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by powerw00t on Mon Jan 07, 2013 6:48 am

marc_zman wrote:
powerw00t wrote:
mumuchi wrote:
Yang pasti, cek list awal ko kena selaras ini dulu :

a. tetapkan tarikh.
b. confirmkan availablity umang2 dan alternatif accommodation.
c. tetapkan aturcara.

Boleh?

a) Februari punya kalender full, aku terhidu 23/3 dan 24/4 (Sabtu dan Ahad jugak bermulanya coti sekolah penggal pertama)
b)availablity bergantung sepenuhnya pada tarikh untuk umang2 dan jugak resort lain
c)aturcara serahkan pada orang lain yang lebih arif le, aku tak taw apa2.

Deposit untuk booking? in case ada kekosongan...

wa rephrased balik.. katakanlah kita nak book bilik kat umang2 tu.. kita call dia n kompemkan tarikh n spesis bilik kita nak.. lepas tu perlu atau tidak kita bank-in kan sejumlah duit sebagai deposit @ security tempahan bilik kita tu? kalu ada, brp RM?

Tarikh? berapa anggaran peserta yg memerlukan penginapan bilik? tu semua input yang crucial sebelum kita boleh proceed.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by mumuchi on Mon Jan 07, 2013 6:48 am

kalau PRU bulan 4 lagi haru..confirm kaki kempen duk berkampungnya...lupakanlah bulan 3 dan 4 itu macam..

Wa cadang konsep KISS la weh.....macam kat kemensah dulu..so tak stress buat..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by powerw00t on Mon Jan 07, 2013 6:50 am

mumuchi wrote:kalau PRU bulan 4 lagi haru..confirm kaki kempen duk berkampungnya...lupakanlah bulan 3 dan 4 itu macam..

Wa cadang konsep KISS la weh.....macam kat kemensah dulu..so tak stress buat..

kiss tu untul local bolehlah, tapi untuk member2 luar nak kena ada plan jugak.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by marc_zman on Mon Jan 07, 2013 6:57 am

mumuchi wrote:kalau PRU bulan 4 lagi haru..confirm kaki kempen duk berkampungnya...lupakanlah bulan 3 dan 4 itu macam..

Wa cadang konsep KISS la weh.....macam kat kemensah dulu..so tak stress buat..

ni PRU daaa.. impak dia tak seteruk kalu PRK.. coz 1 negara terlibat

tapi kalu kita dah set tarikh.. pastu dah book n secure.. takdenyer tuan tanah tu nak campak kita keluor semata2 geng2 YB Mohd Najib Harun nak duduk situ.. rugi busat laaa dia long term nyer business

so apa-apa hal pun set kan dulu tarikh

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by mumuchi on Mon Jan 07, 2013 6:59 am

KISS punya plan.

Kalu leh check in awal.

Rendezvous 10 ke 12 tgh kat Tol Simpang Ampat. Big Boss Venez belanja makan pisang goreng lepas bulatan kocik.
Konvoi ramai2 gi Umang2 dan check-in.
Lunch. Power rekomen kat mana fasal dia belanja.
Malam BBQ. Ini macam kat kemensah tong2la.
Lucky Draw.
Acara2 lain.

Esoknya. B'fast Bijan belanja.
Lawatan sambil belajar lepas check-out. Beli tapai ke hapa ke kat pasar masjd tanah dan jajahannya.
Lunch kat bawah pokok sawit ke mana ke. Najib Belanja.
Lawatan sambil belajar ke Alor Gajah. Si Phyxius Belanja Cucur Udang dan Satay Melaka.

Hokey?


Last edited by mumuchi on Mon Jan 07, 2013 7:01 am; edited 1 time in total

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by powerw00t on Mon Jan 07, 2013 7:00 am

Tenteng bila lepas pantang ekk?
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 37 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 20 ... 37  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum