Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171906 messages in 1316 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Page 3 of 37 Previous  1, 2, 3, 4 ... 20 ... 37  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by mumuchi on Fri Jan 04, 2013 7:09 am

powerw00t wrote:
mumuchi wrote:bro power ko tolong cek dua date tu dulu..kalau tak do baru kita tengok tarikh lain, tks!

will do, cuma soalan lain yang pasti ditanya berapa orang? itu yg payah... nak agak pun payah.

bajet 5 kelamin dan 2 bilik bujang bro, should be ok.

mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Posts : 19546
Join date : 05/06/2010

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by marc_zman on Fri Jan 04, 2013 7:12 am

mumuchi wrote:
marc_zman wrote:
venez wrote:kawe vote bulan may... Smile

kalu bulan may @ 24-26/5 tu.. bubai from me... coz kompem tarikh tu wa ada keja

oiiittt may day pun keleja ka...ini bear mesti marah wooo..

[You must be registered and logged in to see this image.]

by that time kalu wa jaga market mmg sah wooo kene kelija.. ada grup masuk sempena itu citrawarna

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by mumuchi on Fri Jan 04, 2013 7:13 am

citrawarna buat wesak day weekend?

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by marc_zman on Fri Jan 04, 2013 7:16 am

a week before kot.. tapi kompem kan ada post tour tuk grup media

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by marc_zman on Fri Jan 04, 2013 7:38 am

kalu 1-3 Feb 2013.. insya Allah wa on.. kalu x dpt 2 mlm, wa join lepak semalam jer.. errr.. maksud wa 1 mlm.. bukan mlm semalam aaaaa.. jgn kompius aaaaa

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by mumuchi on Fri Jan 04, 2013 9:55 am

senang citer 1 day ke 2 day 1 nite marc?

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by venez on Fri Jan 04, 2013 10:21 am

kalau kita buat 2 hari 1 malam sempatler berehat kat sana, x rushing balik...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by anya8797 on Fri Jan 04, 2013 12:53 pm

powerw00t wrote:Gambar2 di Umang-Umang Chalet boleh dilawati di

[You must be registered and logged in to see this link.]

shady beach dia sangat cantik...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by tenteng on Fri Jan 04, 2013 1:14 pm

marc_zman wrote:kalu 1-3 Feb 2013.. insya Allah wa on.. kalu x dpt 2 mlm, wa join lepak semalam jer.. errr.. maksud wa 1 mlm.. bukan mlm semalam aaaaa.. jgn kompius aaaaa

tak lepas 40 hari nie...
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by powerw00t on Fri Jan 04, 2013 1:55 pm

tenteng wrote:
marc_zman wrote:kalu 1-3 Feb 2013.. insya Allah wa on.. kalu x dpt 2 mlm, wa join lepak semalam jer.. errr.. maksud wa 1 mlm.. bukan mlm semalam aaaaa.. jgn kompius aaaaa

tak lepas 40 hari nie...

hmmm... join makan2 pun ok aja, janji budak2 enjoy.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by powerw00t on Fri Jan 04, 2013 1:59 pm

anya8797 wrote:
powerw00t wrote:Gambar2 di Umang-Umang Chalet boleh dilawati di

[You must be registered and logged in to see this link.]

shady beach dia sangat cantik...

betul, berbanding tempat lain yang berada kawasan lapang, panas dan overcrowded jadik umang-umang ni tempat dia + . Pantai ni kira private beach, terletak atas tanah owner chalet tu.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by venez on Fri Jan 04, 2013 2:04 pm

tenteng wrote:
marc_zman wrote:kalu 1-3 Feb 2013.. insya Allah wa on.. kalu x dpt 2 mlm, wa join lepak semalam jer.. errr.. maksud wa 1 mlm.. bukan mlm semalam aaaaa.. jgn kompius aaaaa

tak lepas 40 hari nie...

kalau bulan 3? anyway tahniah for baby pompuan tenteng...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by F/E-135 on Fri Jan 04, 2013 7:36 pm

ooh....
avatar
F/E-135
Private
Private

Mymil
Posts : 40
Reputation : 17
Join date : 06/12/2010
Age : 28
Location : Lumut

http://www.navigate2deviate.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by tenteng on Sun Jan 06, 2013 1:10 pm

venez wrote:
tenteng wrote:
marc_zman wrote:kalu 1-3 Feb 2013.. insya Allah wa on.. kalu x dpt 2 mlm, wa join lepak semalam jer.. errr.. maksud wa 1 mlm.. bukan mlm semalam aaaaa.. jgn kompius aaaaa

tak lepas 40 hari nie...

kalau bulan 3? anyway tahniah for baby pompuan tenteng...

mekasih cip...
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by powerw00t on Sun Jan 06, 2013 4:44 pm

ok, pagi tadi sempat jugak aku bersama bijan riki tempat yang dinamakan Umang2 nih, untuk slight review le gitu let the pictah do the talkin' untuk kita termenungkan bersama apa yang ditawarkan oleh Umang2 nih

[You must be registered and logged in to see this image.]
Jalan masuk ke Umang2 kena melalui kebun kelapa sawit, jalan tak berturap dalam jarak 300+ meter ke dalam.

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]
Hari ini semua rooms full house, menurut petugas kat situ dorang dah booking awal dari bulan Disember 2012 lagi.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Rupa bilik2 dari luaran yang sedia ada.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Sebahagian tempat parking dan tapak pembinaan bangunan baru, contruction in progress nampaknya.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Pedulikan budak tu, kat depan tu adalah tapak restoren. Kat bahagian kanan ada dewan terbuka cuma tak sempat nak amik gambar sebab nak cepat.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Pedulikan budak tu lagi, kat background tu adalah dewan dan sebelah kanan tu adalah restoren.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Ini adalah pantai arah ke utara, panjang pantai yang berteluk dalam lingkungan 100-200 meter, pantai berpasir tapi bukan jenis gembur.

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]
Gambar ni diamik oleh bijan dengan menggunakan playbook beliau, sangat le kabur... cis sungguh gampang gajet tersebut.

[You must be registered and logged in to see this image.]
cis, budak ni.... ok sebahagian view kat bawah pokok.

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
Terdapat beberapa gazebo yang boleh disewa, terdapat lampu dan plug point, agak luas jugak rasa aku dalam 25'x25', terdapat bilik air dan tandas serta pancuran air untuk mandi bilas.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Tiang pancuran air terdapat di setiap gazebo sebagai kemudahan pengunjung mandi bilas selepas mandi laut. Yang sebelah kiri tu bukan tiang.

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
Pamplet
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by venez on Sun Jan 06, 2013 4:59 pm

mantap laporan bos... kalini kena bagi jadi gak nih... rege pun menarik, rasanya kalau collect rm150-180 satu family leh cover bilik family n bbq... Smile

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by powerw00t on Sun Jan 06, 2013 5:18 pm

Personal review
Tempat ni agak terpencil kena melalui ladang sawit, tapi bukanlah terlalu terpencil jauh kedalam.

Untuk booking bukan Feb, semua tarikh2 yang jatuh pada hujung minggu telah dipenuhi. So mochi, the said date telah abis dijolok unless untuk bulan Mac ke atas.

Aku tak dapat nak amik gambar keadaan bilik sebab dah ada pengunjung, tapi anggaran dari luar aku rasa bilik agak spacey sikit. Harga bilik bukan mengikut keluasan tapi jenis bed. So takde perbezaan untuk kelamin dan bujang sebab saiz bilik adalah sama. Semua bilik fully aircond, berkipas dan mempunyai TV. menghadap ke laut.

Opt lain yang ada ialah menyewa gazebo, gazebo berlantaikan papan tebal dan mempunyai bekalan elektrik. Tu untuk yang nak adventure. Setiap gazebo boleh muat 4 tents. Bilik air dan tandas sharing basis ada disediakan. Sewa semalam ialah RM50.

Restoren aku rasa hanya beroperasi kalau ada pakej order, to served the foods all the time not ebelebel kot. Tapi pengunjung boleh dapatkan bekalan makanan dari pekan Kuala Sungai Baru atau Masjid Tanah beberapa km dari tapak chalet tu.

Kunjungan kali pertama, keadaan agak messy sikit dengan alatan bangunan yang diletakkan merata, rumput tak trim, rubbish tak managed kat tepi pantai... boleh jadi dari arus laut. Management sepatutnya hire petugas orang tempatan buat pengemasan landscape. Private beach tak sepatutnya seperti public beach, so management kena pastikan kebersihan. Reception area kena do betterlah, tu adalah 1st impression bila orang datang walaupun tempat ni bukan 5 star resort.

Bangunan punya design ok, not bad dari luaran. Masih banyak area penambah-baikan. Sesuai untuk retreat dan bermandi manda, pantai berpasir landai, redup disepanjang pantai. Malam boleh view kapal2 diselat melaka dan melihat rumah api tanjung tuan, port dickson. Membeli belah memang le bukan tempatnya, tapi mendapatkan barang keperluan bukan 1 masalah besar.

Bank berdekatan BSN, CIMB ATM di Shell petrol stesyen, 7Eleven, klink ada 4 dan 1 farmasi. Balai polis pun ada. Kalau nak pi jauh sikit di pekan Masjid Tanah lagi le macam2 ada.

Dalam ertikata lain tempat ini masih berada dalam area kampung. Jalan agak sempit tak berturap, boleh mengotorkan kenderaan kalau musim hujan, tapi taklah berselut sebab tanah yang mampat.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by anya8797 on Sun Jan 06, 2013 5:23 pm

cantiklah power....anya suka date 1-3 feb itu....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by powerw00t on Sun Jan 06, 2013 5:34 pm

anya8797 wrote:cantiklah power....anya suka date 1-3 feb itu....

malang sungguh... sepanjang feb telah dipenuhi.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by anya8797 on Sun Jan 06, 2013 6:29 pm

powerw00t wrote:
anya8797 wrote:cantiklah power....anya suka date 1-3 feb itu....

malang sungguh... sepanjang feb telah dipenuhi.

owh.. tak mengapalah power... there'll be other days kan...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by marc_zman on Mon Jan 07, 2013 3:50 am

powerw00t wrote:Personal review
Tempat ni agak terpencil kena melalui ladang sawit, tapi bukanlah terlalu terpencil jauh kedalam.

Untuk booking bukan Feb, semua tarikh2 yang jatuh pada hujung minggu telah dipenuhi. So mochi, the said date telah abis dijolok unless untuk bulan Mac ke atas.

huhuhuhuuuu.. kalu bln 5 cam dicdg tu, wa mungkin kirim salam di angin lalu jer laaa.. tu pun kalu angin tu lalu kek situ laaa.. kalu dia pi jepun ke, china ke.. kira org sana laaa dpt wa nyer salam

Opt lain yang ada ialah menyewa gazebo, gazebo berlantaikan papan tebal dan mempunyai bekalan elektrik. Tu untuk yang nak adventure. Setiap gazebo boleh muat 4 tents. Bilik air dan tandas sharing basis ada disediakan. Sewa semalam ialah RM50.

bang.. tang gazebo tu clear doh.. camno plak dgn BBQ pit tu? dlm gambo mmg ada disediakan.. RM sewa dia.? ke dia kira sekali harung dgn gazebo?

Restoren aku rasa hanya beroperasi kalau ada pakej order, to served the foods all the time not ebelebel kot. Tapi pengunjung boleh dapatkan bekalan makanan dari pekan Kuala Sungai Baru atau Masjid Tanah beberapa km dari tapak chalet tu.

ni tarak hal.. worse come to worse.. wa ada member kat kuala sg baru.. kita boleh pi makan2 kat umah inche yazid.. kalu nak jauh skit pi masjid tanah.. umah sdr mohd najib harun Razz

Bangunan punya design ok, not bad dari luaran. Masih banyak area penambah-baikan. Sesuai untuk retreat dan bermandi manda, pantai berpasir landai, redup disepanjang pantai. Malam boleh view kapal2 diselat melaka dan melihat rumah api tanjung tuan, port dickson. Membeli belah memang le bukan tempatnya, tapi mendapatkan barang keperluan bukan 1 masalah besar.

Bank berdekatan BSN, CIMB ATM di Shell petrol stesyen, 7Eleven, klink ada 4 dan 1 farmasi. Balai polis pun ada. Kalau nak pi jauh sikit di pekan Masjid Tanah lagi le macam2 ada.

wa cdgnkan kita lantik Bijan jadik runner.. huwahahahahaaa

Dalam ertikata lain tempat ini masih berada dalam area kampung. Jalan agak sempit tak berturap, boleh mengotorkan kenderaan kalau musim hujan, tapi taklah berselut sebab tanah yang mampat.

tarak hal.. kereta wa mmg ada track record jadik kereta meredah tempat2 camni.. cuma wa tak tau laaa camno performance jazz hybrid dlm situasi camni.. ekekekeeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by powerw00t on Mon Jan 07, 2013 4:38 am

Gazebo, shower point dengan bbq pit diberitakan dalam sekali pakej bayaran. Cuma kalau nak barang tambahan kena bayar extra sikit rasanya.

Bulan 2 mmg full house, terutama pada hujung minggu. Kena check balik dengan mochi kalau ada kesesuaian lain yang boleh adjust.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by mumuchi on Mon Jan 07, 2013 4:58 am

Sori bros and sistas. The next available long weekend selain May ialah Raya dan Malaysia Day Sept 14 to 16 Sept.

Oit ZZZZMAN aku pi naik Innovaler..awat pakai Jazz pulak Razz

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by powerw00t on Mon Jan 07, 2013 5:04 am

mumuchi wrote:Sori bros and sistas. The next available long weekend selain May ialah Raya dan Malaysia Day Sept 14 to 16 Sept.

Oit ZZZZMAN aku pi naik Innovaler..awat pakai Jazz pulak Razz

dah nak dekat 2014 laa haha...
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by marc_zman on Mon Jan 07, 2013 5:10 am

mumuchi wrote:Sori bros and sistas. The next available long weekend selain May ialah Raya dan Malaysia Day Sept 14 to 16 Sept.

Oit ZZZZMAN aku pi naik Innovaler..awat pakai Jazz pulak Razz

tang tarikh tu.. xleh nak amik yg long.. kita amik yg short.. pastu sesapa nak jadikan cuti dia long tu, sila laaa apply cuti sendirik.. apply kat majikan korang tau.. jgn plak apply kat YB BIjan plak Twisted Evil

oit bang muchi.. ada ka wa cakap bang muchi akan bwk itu jazz.??? ekekekekeeeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by marc_zman on Mon Jan 07, 2013 5:18 am

k.. sebenornyer sabtu lepas pun wa gi jejalan ke melaka.. lokasi tumpuan lebih kat ayer keroh, banda hilir sama muara sg duyung.. asalnya mmg niat hati ni masa on da way pegi tu nak menyimpang sat ke Umang2 ni via tol Pedas Linggi..

tapi niat tu terpaksa dibatalkan coz wa sangkut dlm jem sebelum RNR Nilai kureng lebey sejam.. so last2 wa ciluk ikut jln Nilai-Labu-Seremban.. dek kerana masa dah larik so wa terus shj ke Ayer Keroh

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Gathering MYMIL Ke-2 Info 1st Page

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 37 Previous  1, 2, 3, 4 ... 20 ... 37  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum